SP 2018, 2022.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Re: SP 2018, 2022.
Katar po meni nikako... Recimo da se kvalificira bilo koja repka sa Balkana ili bilo kojeg drugog kraja svijeta gdje standard nije tako visok, koliko će navijača biti sposobno izdvojiti nekih 3000-4000 eura za odlazak na jednu do dvije utakmice, cijene će biti nenormalno skupe počevši od hrane, pića, smještaja itd... Također u Katru nema nikakve nogometne tradicije, njihova reprezentacija pa ni klubovi nemaju nikakve veće uspjehe. Svi stadioni će se nalaziti u razlici max 20-30km, neće biti nekakvih zanimljivijih putovanja. Također biti će zabranjeno prodavanje alkohola (piva) što je u skoro cijeloj europi obavezna stvar uz nogomet. Ni klima baš ne odgovara jer će se igrati u 6. mjesec kad su tamo temperature 40+, a još više ako koji stadion bude usred pustinje, spominjala se klimatizacija, a što ako se pokvari klimatizacija, uvjeti će biti nehumani...Ima tu još razloga, po meni je puno bolji izbor za '22 Australija.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
A u Australiji neće biti 40 stepeni .Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Katar po meni nikako... Recimo da se kvalificira bilo koja repka sa Balkana ili bilo kojeg drugog kraja svijeta gdje standard nije tako visok, koliko će navijača biti sposobno izdvojiti nekih 3000-4000 eura za odlazak na jednu do dvije utakmice, cijene će biti nenormalno skupe počevši od hrane, pića, smještaja itd... Također u Katru nema nikakve nogometne tradicije, njihova reprezentacija pa ni klubovi nemaju nikakve veće uspjehe. Svi stadioni će se nalaziti u razlici max 20-30km, neće biti nekakvih zanimljivijih putovanja. Također biti će zabranjeno prodavanje alkohola (piva) što je u skoro cijeloj europi obavezna stvar uz nogomet. Ni klima baš ne odgovara jer će se igrati u 6. mjesec kad su tamo temperature 40+, a još više ako koji stadion bude usred pustinje, spominjala se klimatizacija, a što ako se pokvari klimatizacija, uvjeti će biti nehumani...Ima tu još razloga, po meni je puno bolji izbor za '22 Australija.

Navijači će od stadiona do stadiona putovati danima preko pustinja i vukojebina.Još jedan razlog zašto Australiji ne treba dati organizaciju.Udaljenost između gradova je ogromna.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
SP 2018. Engleskoj, a 2022. SAD-u mislim da bi tamo ugođaj i organizacija bila najbolja, a i bilo bi lijepo posjetiti nešto rodbine i pogledati koju utakmicu.
Nedaj Bože da Katar dobije domaćinstvo.. pa nebi bilo uopće navijača na tribinama.. samo nekakvi šeici.

Nedaj Bože da Katar dobije domaćinstvo.. pa nebi bilo uopće navijača na tribinama.. samo nekakvi šeici.

Zadnja izmjena: jacky09, dana/u 02 dec 2010, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.
...što je više lome to je volim jače...
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Neznam jesi li upoznat sa činjenicom da je u Australiji u 6. mjesec zima...FRANK RIBERY je napisao/la:A u Australiji neće biti 40 stepeni .Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Katar po meni nikako... Recimo da se kvalificira bilo koja repka sa Balkana ili bilo kojeg drugog kraja svijeta gdje standard nije tako visok, koliko će navijača biti sposobno izdvojiti nekih 3000-4000 eura za odlazak na jednu do dvije utakmice, cijene će biti nenormalno skupe počevši od hrane, pića, smještaja itd... Također u Katru nema nikakve nogometne tradicije, njihova reprezentacija pa ni klubovi nemaju nikakve veće uspjehe. Svi stadioni će se nalaziti u razlici max 20-30km, neće biti nekakvih zanimljivijih putovanja. Također biti će zabranjeno prodavanje alkohola (piva) što je u skoro cijeloj europi obavezna stvar uz nogomet. Ni klima baš ne odgovara jer će se igrati u 6. mjesec kad su tamo temperature 40+, a još više ako koji stadion bude usred pustinje, spominjala se klimatizacija, a što ako se pokvari klimatizacija, uvjeti će biti nehumani...Ima tu još razloga, po meni je puno bolji izbor za '22 Australija.![]()
Navijači će od stadiona do stadiona putovati danima preko pustinja i vukojebina.Još jedan razlog zašto Australiji ne treba dati organizaciju.Udaljenost između gradova je ogromna.

Katar, 'ti srp i čekić zaboLiše me oči od ovih slika

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Da i kakve to ima veze.Temperature su im neznatno manje nego ljeti.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Neznam jesi li upoznat sa činjenicom da je u Australiji u 6. mjesec zima...FRANK RIBERY je napisao/la:A u Australiji neće biti 40 stepeni .Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Katar po meni nikako... Recimo da se kvalificira bilo koja repka sa Balkana ili bilo kojeg drugog kraja svijeta gdje standard nije tako visok, koliko će navijača biti sposobno izdvojiti nekih 3000-4000 eura za odlazak na jednu do dvije utakmice, cijene će biti nenormalno skupe počevši od hrane, pića, smještaja itd... Također u Katru nema nikakve nogometne tradicije, njihova reprezentacija pa ni klubovi nemaju nikakve veće uspjehe. Svi stadioni će se nalaziti u razlici max 20-30km, neće biti nekakvih zanimljivijih putovanja. Također biti će zabranjeno prodavanje alkohola (piva) što je u skoro cijeloj europi obavezna stvar uz nogomet. Ni klima baš ne odgovara jer će se igrati u 6. mjesec kad su tamo temperature 40+, a još više ako koji stadion bude usred pustinje, spominjala se klimatizacija, a što ako se pokvari klimatizacija, uvjeti će biti nehumani...Ima tu još razloga, po meni je puno bolji izbor za '22 Australija.![]()
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
raša 2018, pošteno, nisu nikad imali ni ep ni sp, ovi ostali svi jesu, neki i nedavno, al drago mi što oni pirgavci engleski popušiše, džaba mito, džaba princ, beck al rusi dobiše.
Zadnja izmjena: tony-mortale, dana/u 02 dec 2010, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Što se tiče svjetskih prvenstava, ja bih da se većina održava u Evropi, a nekad bih se smilovao i dodijelio domaćinstvo SAD-u. Iskreno se nadam da je afrički kontinent ispucao svoj kredit, te da će se tamo igrati samo afrički kup nacija, a da će proklete vuvuzele i ostala s*anja ostati samo u našim sjećanjima.
Što se tiče Katara, čitao sam da su ljudi sve izrežirali što se tiče klime, ali nekako sam opet za englesku varijantu. Svi znamo kakvi su fanatici na Otoku, tako da...
Uostalom, Katar kao fudbalska sila je u rangu sa Maltom i takvim reprezentacijama, a to samo znači da će još jedno veliko takmičenje proći bez neke dobre reprezentacije. Neka se oni baziraju na utrke Formule 1, a fudbal ostave nama, Evropljanima.
Što se tiče Katara, čitao sam da su ljudi sve izrežirali što se tiče klime, ali nekako sam opet za englesku varijantu. Svi znamo kakvi su fanatici na Otoku, tako da...
Uostalom, Katar kao fudbalska sila je u rangu sa Maltom i takvim reprezentacijama, a to samo znači da će još jedno veliko takmičenje proći bez neke dobre reprezentacije. Neka se oni baziraju na utrke Formule 1, a fudbal ostave nama, Evropljanima.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- spielführer_21
- Kontakt:
Za 2018. mi nije važno ko će da dobije, sigurno da će biti dobro čim je u Europi.. A 2022. bih volio da dobije Japan ili eventualno J.Koreja, da se malo provozam transibirskom željeznicom
.. Ovo u Kataru mi je izvještačeno previše..

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Rusija dobila domaćinstvo 2018.
Šteta, navijao sam za Engleze..
..jeli netko zna koji su gradovi domaćini kod Rusa? Valjda se jedna grupa neće igrati u više gradova...

..jeli netko zna koji su gradovi domaćini kod Rusa? Valjda se jedna grupa neće igrati u više gradova...

...što je više lome to je volim jače...
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Prosječne temperature u 1. i 6. mjesec:FRANK RIBERY je napisao/la:
Da i kakve to ima veze.Temperature su im neznatno manje nego ljeti.
Sydney: 25.8, 16.9;
Melbourne: 20, 11;
9 stupnjeva gore dolje...

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Stadion St. Petersburgjacky09 je napisao/la:Rusija dobila domaćinstvo 2018.
..jeli netko zna koji su gradovi domaćini kod Rusa? Valjda se jedna grupa neće igrati u više gradova...![]()
![]()
Kapazität: 68.000
Föderationskreis: Nordwestrussland
Neubau mit umfassender Mantelbebauung, wird das bestehende Kirov Stadion ersetzen
Stadion Kaliningrad
Kapazität: 45.015
Föderationskreis: Nordwestrussland
Neubau auf einer Insel im Fluss Pregolya, vorgesehen für Gruppenspiele
Olympiastadion Luzhniki
Kapazität: 89.318
Föderationskreis: Zentralrussland
Fünf-Sterne-Stadion, Schauplatz der Olympischen Sommerspiele 1980, 1999 Austragungsort des UEFA-Pokalfinalspiels und 2008 des Champions League-Endspiels
Dinamo
Kapazität: 37.684
Sanierungsmaßnahmen laufen bereits, wird 45.000 Zuschauer fassen
Spartak Stadium
Kapazität: 47.000 Zuschauer
Beschreibung: Neubau, auf einem 125 Hektar großen Areal soll das Stadion in einen multifunktionalen Sportkomplex eingebettet werden
Kasan Stadion
Kapazität: 45.000
Föderationskreis: Wolga
Neubau, neue Heimspielstätte für Rubin Kasan
Nischni Nowgorod Stadion
Kapazität: 44.899
Neubau auf einer 92,2 Hektar großen Insel in der Wolga
Shinnik Stadion
Kapazität: 44.000
Sanierung, Heimspielstätte des FC Shinnik Jaroslawl
Metallurg Stadion
Sanierung, vorgesehen für Vorrunden, Achtelfinal- und Viertelfinalspiele
Zentralstadion
Sanierung des Zentralstadions
Stadion Saransk
Neubau, nach der WM Rückbau auf 30.000 Zuschauer
Stadion Krasnodar
Kapazität: 50.015
Föderationskreis: Südrussland
Neubau, Stadion im Muschel-Design, Vorrunden- und Achtelfinalspiele
Rostow-na-Donu Stadion
Neubau, für Ausrichtung von Gruppenspielen konzipiert
Sotschi Stadion
Kapazität: 45.460
Wird für die Olympischen Winterspiele 2014 gebaut, Kapazität für WM noch mal erhöht
Uralmash Stadion
Föderationskreis: Ural
Heimverein FC Ural Sverdlovsk Oblast
Stadion Moskau
Kapazität: 44.250
Föderationskreis: Zentralmoskau
Neubau in „dramatischem Design“, für Vorrundenspiele vorgesehen
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 02 dec 2010, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
- tony-mortale
- Kontakt:
2022. katar, očekivano, neznam što se svi čude
Po Pajinoj teoriji presudili su neredi na tekmi Birminghama i Aston Ville 

Big club, great history, Nottm Forest.
- -Paja
- Kontakt:
Nisu oni presudili to ce im biti kao moguci izgovor, ovo je sramota da nekakvi rusi dobiju organizaciju pored kolijevke fudbala Engleza, a i nekakvo arapsko selo kojeg par kilometara mora djeli od Irana i ostalih bliskoistocnih drzava. Ovo je samo dokaz da sa novcem u fifi sve mozes potplatiti, pogledaj im delegacije sve neki seikovi i ruski tajkuni iz oblasti nafte i plina.
Trebale bi sve vece fudbalske nacije da bojkotuju ova prvenstva pa nek onda Qatar, Rusije, Koreje i Juzna Afrika medjusobno igraju svjetsko.
Trebale bi sve vece fudbalske nacije da bojkotuju ova prvenstva pa nek onda Qatar, Rusije, Koreje i Juzna Afrika medjusobno igraju svjetsko.
Dio Arsenala
Paja, ko si ti da odlucujes gdje ce se igrati, pa brate nemoze sve u Evropi, mozda bi i meni bilo draze da je u Engleskoj, al ima i ostali drzava koje daju ogromnu lovu za fudbal, mnogo se ulaze, ljudi se trudi, bilo bi glupo da se u ovome odlucuje kao na eurosongu.
Big club, great history, Nottm Forest.
Pa Engleska je davala mito pa nije uspjelo-Paja je napisao/la:Nisu oni presudili to ce im biti kao moguci izgovor, ovo je sramota da nekakvi rusi dobiju organizaciju pored kolijevke fudbala Engleza, a i nekakvo arapsko selo kojeg par kilometara mora djeli od Irana i ostalih bliskoistocnih drzava. Ovo je samo dokaz da sa novcem u fifi sve mozes potplatiti, pogledaj im delegacije sve neki seikovi i ruski tajkuni iz oblasti nafte i plina.

Kakvi su im stadioni to nije humano a kod nas nema jedan dobar, Grad od 1M stanovnika ima 3 stadiona od po 45 K mjesta i jedan od 80K fakat pretjerivanje sto neko rece bolje da su dali siromasnim
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Drago mi je da je Rusija dobila jedno veliko natjecanje. Natjecanje na koje ću sigurno otići (ako budem živ i zdrav jer imam gore poznanika). 4 stadiona u Moskvi, bit će to zanimljivo pogotovo ako BiH, Hrvatska i Srbija budu na tom prvenstvu i to baš u Moskvi budu njihove tekme
(iako je Moskva ogromna, 12 milijuna stanovnika šire gradsko područje).
Stadion Saransk
= bijeli luk na hercegovačkom
Samo mi nije jasno zašto je domaćin stadion u Kaliningradu (nekadašnji Koninsberg), pa to je na granici Poljske i Litve (možda zbog Nijemaca
)
Nadam se da će radovi na svim stadionima biti završeni na vrijeme i da neće biti opasnosti od terorističkih napada. Na najbolji način kako će Rusi organizirati jedno tako veliko natjecanje moći ćemo vidjeti u doglednoj budućnosti, na narednoj zimskoj Olimpijadi u Sočiju. Tu ćemo vidjeti da li su sposobni za velike stvari. Olipmijada 1980.g. u Moksvi je bila uspješna, ali danas su drukčija vremena.
Što se tiče Katra, oni stadioni su fenomenomenonalni
Ono je stvarno extra, ne zna se koji je ljepši i bolji. Navijao sam za Australce, ali, ne sumnjam da će Katrani organizirati savršeno prvenstvo. Osim toga, oni će sigurno uložiti još milijune i milijune u razvoj svoje reprezentacije ( možda dođe i neko poznato strano ime, ili više njih igrati za repku) sve u cilju da na prvenstvu ne igraju sporednu ulogu. Mislim da vrućina neće predstavljati neki problem. Imam rodicu u Dubaiju i kaže da teže podnosi naših +30 nego njihovi +4o jer je kod nas veća omara i sparina. Jedino to što nemaju neku nogometnu tradiciju.
Al, eto, pare čine čuda..

Stadion Saransk

Nadam se da će radovi na svim stadionima biti završeni na vrijeme i da neće biti opasnosti od terorističkih napada. Na najbolji način kako će Rusi organizirati jedno tako veliko natjecanje moći ćemo vidjeti u doglednoj budućnosti, na narednoj zimskoj Olimpijadi u Sočiju. Tu ćemo vidjeti da li su sposobni za velike stvari. Olipmijada 1980.g. u Moksvi je bila uspješna, ali danas su drukčija vremena.
Što se tiče Katra, oni stadioni su fenomenomenonalni

Al, eto, pare čine čuda..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- sarajlija89
- Kontakt:
iz tog razloga su i zasluzili i drago mi je...jbo engleze..imali su 96..ne tako davno...Rusija nije dugo imala nista...a pogotovo fudbalsko takmicenje su zasluzili nakon svega...sarajlija89 je napisao/la:Rusi 2018..moja zelja..ne sumnjam u organizaciju a i zasluzuju..fudbal je u ekspanziji kod njih i to ce jos vise doprinijeti...
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 02 dec 2010, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- tony-mortale
- Kontakt:
2018. u rusiji igraće se u 13 gradova na ukupno 16 stadiona, klima ljeti im je idealna za igranje utakmica, uložiće skoro 4 milijarde dolara u infrastrukturu, svi gradovi su na zapadu rusije, povezani i željeznicom i avio linijama, najveća su zemlja, nikad nisu imali SP, tako da nije nikakvo čudo što su dobili, englezi i špsnci su imali i ep i sp, portugal belgija i holandija ep i to nedavno, pa šta sad samo 5-6 zemalja se treba mjenjati
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.