Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Bertrand
Kontakt:

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la Bertrand » 30 jul 2011, 16:39

Šta fali temi? PSG spada u velike timove Francuske, uz Marseille, Lyon, St. Etienne, Bordeaux, pa i Nantes i Monaco. Druga je stvar što malo ljudi prati Francusku Ligu, pa se tako i rijetko zalazi u ovaj 'francuski dio ss.ba foruma' (osim naravno fanova Lyona i Marseillea).

Klub je postojao i prije šeika, samo što ih je većina sada 'napaljena', što je opet i dobra stvar jer će se liga početi sve više pratiti.

Pisao sam na temi 'Francuska Liga' o novom PSGu, pa mi je mrsko opet sve pisati.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 30 jul 2011, 16:42

VanBasten je napisao/la:Nije postajala situaciaj iz koje taj vanzemaljac nije mogao postići gol. Glavom, nogom jednom, drugom, u buketu igrača, s distance... Igračina!
igrao od 2003-2008, 168 utakmica, 76 golova ! 8-)

[youtube][/youtube]
8-)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 30 jul 2011, 16:45

Ja mislim i da pojedinci ne znaju da je Vaha nekada bio trener PSG-a pa i igrao sa njima u ligi prvaka.Koliko me sjecanje sluzi mislim da su imali neki razocaravajuci rezultat sa CSKA Moskwom pa je zato Vaha dobio otkaz.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 30 jul 2011, 16:49

Monolog je napisao/la:Izgleda da PSG prije nije ni postojao, sudeći po postovima pojedinaca. Pa nisu šeici kupili klub koji nikada nije igr'o u Ligue 1, već klub iz glavnog grada; klub sa tradicijom, no klub koji je u posljednjih 5-6 godina bio u finansijskim problemima i zbog toga nisu mogli biti u samom vrhu francuskog prvenstva. Ove godine bi mogli biti favoriti broj jedan za osvajanje prvenstva (barem na papiru), mada će proći dosta vremena dok se ne uigra mašinerija. Također, možda bi trebali dovesti nekog trenera koji je provjereniji i koji će imati autoriter nad ovim usijanim glavama u svlačionici. Pare više nisu problem, imaju čovjeka koji je u stanju namirisati južnoamerički talenat sa nekoliko hiljada kilometara udaljenosti (Leonardo), stvorila se respektabilna momčad sa nekoliko reprezentativaca. U svakom slučaju, ove godine će sigurno pucati na osvajanje prvenstva.
Pa, upravo tako izgleda.
Kao da je riječ o Saobraćajcu, a ne PSG-u.
Još da komedija bude veća, najglasniji su "navijači" onih klubova koji su ne tako davno upravo zahvaljujući velikodušnim donatorima ugledali svjetlo dana po prvi put, ili nakon dugo vremena.
Naravno, tu su i dežurne kukubabe talijanski "fanovi" koji još ne žele da prihvate realnost da više nisu oni ti koji imaju novce za višemilionske tranfere i da jednostavno nisu "u modi".
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 30 jul 2011, 17:01

Opustite se malo ba...Kad je PSG tako veliki klub (jeste naspram Citya i slicnih al nista posebno) sto prije niste otvorili temu ???

Nego dosle pare,doslo par velikih pojacanja i odmah svi znaju sta je i koliko je veliki klub PSG...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 30 jul 2011, 17:13

Interista di cuore je napisao/la:Opustite se malo ba...Kad je PSG tako veliki klub (jeste naspram Citya i slicnih al nista posebno) sto prije niste otvorili temu ???

Nego dosle pare,doslo par velikih pojacanja i odmah svi znaju sta je i koliko je veliki klub PSG...

Nije admin dao.
Znam i sam da je harry_90 pitao 3-4 puta da li moze otvoriti temu ali uvijek je dobijao negativan odgovor.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 30 jul 2011, 17:59

Interista di cuore je napisao/la:Opustite se malo ba...Kad je PSG tako veliki klub (jeste naspram Citya i slicnih al nista posebno) sto prije niste otvorili temu ???

Ako ti se ne dopada tema, zašto uopšte pišeš na istoj !? Niko te ne tjera da pišeš na ovoj temi ...
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 30 jul 2011, 18:59

Zato su Udinese,Palermo, Lazio sile Evropske a PSG je neki novi drugolikas kojeg su Arapi kupili i napravili.
Francusksa liga je za koju godinu ispred Italije i to je i padobrancu poput tebe jasno.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 30 jul 2011, 19:18

lafe kad vec nesto poredis, poredi PSG sa Interom, Juveom, Milanom...tj najvecim italijanskim klubovima

PSG moze biti sretan ako ikada dostigne Marseilla, a kamoli gore pobrojane velikane
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jul 2011, 19:21

Evo ja cu napisati imena poznatijih igraca koji su prosli kroz ovaj klub,sto dovoljno govori o velicini ovog kluba ...

Jean-Marc Pilorget,Safet Sušić,Paul Le Guen,Bernard Lama,Mustapha Dahleb,Pauleta,Dominique Rocheteau ,François M'Pelé,Raí,Carlos Bianchi,Ivica Šurjak,David Ginola,Youri Djorkaeff, Leonardo,Marco Simone,Valdo,Zlatko Vujović,Jimmy Algerino,Jocelyn Angloma,Mikel Arteta,Dominique Baratelli,Joël Bats,Daniel Bravo,Gabriel Calderon,Aliou Cissé,Édouard Cissé,Jérémy Clément,Patrick Colleter,Stéphane Dalmat,Julio Dely Valdés,Pierre Ducrocq,Luis Fernández,Laurent Fournier,Ludovic Giuly,Vincent Guérin,Gabriel Heinze,Philippe Jeannol,Antoine Kombouaré,Jacky Laposte,Danijel Ljuboja,Patrice Loko,Claude Makélélé,Bruno N'Gotty,Nicolas Ouédec,Jay-Jay Okocha,Ilija Pantelić,Christian Perez,Mauricio Pochettino,Reinaldo,Ricardo,David Rozehnal,Jérôme Rothen,Franck Tanasi,Nabatingue Toko,George Weah :!: ,Mario Yepes....

A ovo su njihovi navijaci...

slika

slika

slika

slika
;) ;) ;) :mrgreen: :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 30 jul 2011, 19:25

Znate li ko je proglasen najboljim igracem PSG-a u dosadasnjoj historiji?

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 30 jul 2011, 19:25

Megamon je napisao/la:Znate li ko je proglasen najboljim igracem PSG-a u dosadasnjoj historiji?
Safet Sušić :?:
Visca el Barça ! Mes que un club !

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 30 jul 2011, 19:26

Puma je napisao/la:lafe kad vec nesto poredis, poredi PSG sa Interom, Juveom, Milanom...tj najvecim italijanskim klubovima

PSG moze biti sretan ako ikada dostigne Marseilla, a kamoli gore pobrojane velikane
Vidis ovo sam napisao izricito jer se vecina buni sto je otvorena tema o PSG-u !
Zasto Napoli,Udine,Lazio,Palermo i ostali klubovi imaju a PSG recimo ne bit trebao imati jer su ih nedavno kupili Arapi ?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 jul 2011, 19:26

Megamon je napisao/la:Znate li ko je proglasen najboljim igracem PSG-a u dosadasnjoj historiji?
Naravno da je Pape ;)

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 30 jul 2011, 19:28

Sta sste nadrkani koji qrac ? Svi nesto branite PSG. Ne sporim da su veliki klub samo vas pitam gdje ste svi bili da ih branite prije kada Admin nije dao da se otvori tema ? Sto tad niste govorili kako su veliki klub ?

@Zabac

Smijesan si decko :lol:

Gdje su to teme Palerma i Udinesea ???
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 30 jul 2011, 19:34

Zabac je napisao/la:
Puma je napisao/la:lafe kad vec nesto poredis, poredi PSG sa Interom, Juveom, Milanom...tj najvecim italijanskim klubovima

Vidis ovo sam napisao izricito jer se vecina buni sto je otvorena tema o PSG-u !
Zasto Napoli,Udine,Lazio,Palermo i ostali klubovi imaju a PSG recimo ne bit trebao imati jer su ih nedavno kupili Arapi ?
Napoli mi Lazio imaju jako puno simpatizera na ovim prostorima, a Udine i Palermo su prosjek italijanskog fudbala, i ne znam gdje si vidio njihove teme ? :?

Trebao je PSG i ranije imati temu, i mora imati jer je veliki klub, nije titan, al je veliki klub
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jul 2011, 19:39

Brate bila je velika polemika oko toga,ali odluceno je da je to Safet Susic,e sad ,dovoljno govori kolika je Pape velicina,kad je Zorz Vea kao igrac PSG-a proglasen najboljim igracem sveta i dobio "Zlatnu loptu" ,a opet Pape najbolji igrac kluba svih vremena ;)

JEDAN JE ... ;)

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 30 jul 2011, 19:40

Puma je napisao/la:
Zabac je napisao/la:

Napoli mi Lazio imaju jako puno simpatizera na ovim prostorima, a Udine i Palermo su prosjek italijanskog fudbala, i ne znam gdje si vidio njihove teme ? :?

Trebao je PSG i ranije imati temu, i mora imati jer je veliki klub, nije titan, al je veliki klub
pa to ti kazem.Nemas titana uopste u Francuskoj.Marsej malo odskace radi zapazene historije u Evropi , ali svakako i PSG je sami vrh Francuske i spada u red velikih klubova ;)

Švabo
Kontakt:

Post Postao/la Švabo » 30 jul 2011, 20:14

Strašno drag klub.Valjda što sam posjetio njegov dom još davne 97. godine.Ono dijete iz rata i bum na Park Prinčeva,ljepota.
Joint Union

Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jul 2011, 20:24

Svaka cast onome ko je otvorio temu,ja sam probao prosle sezone da se otvori,ali admin mi to nije dozvolio :( .

Klub u Evropi koji simpatisem koliko i Chelsea .

Drago mi je da je Pastore potpisao 5-godisnji ugovor,veliko pojacanje kluba,sveci ce na racun Palerma uplatit obestecenje oko 43 miliona eura. Znam da je najveci transfer u historiji francuskog prvenstva bio prelaza Anelke iz R.Madrida u PSG 2000 godine za 33.5 miliona eura.

Malo sam racunao,dosad je PSG za pojacanja potrosio 84 miliona eura.

Dolasci u klub : Sissoko,Bisevac,Menez,Matudi,Gameiro i Pastore.

Ne znam da li je PSG jos uvijek u kombinaciji za dovodjenje brazilca Lukasa za kojim se otima pola Europe. Cijena za ovog igraca iznosi 80 miliona eura ( preseravanje,a momak ima 18 godina).

New York - PSG 1:0 ( Lindpere )

Sastav koji je poceo mec : Sirigu,Jallet,Bisevac,Sakho,Landre,Bodmer ( od 87 min.Arnaud),Matuidi,Menez,Bahebeck,Erding,Luyindula.

slika
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.