Francuska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la _dreamer_ » 07 sep 2011, 11:06

Goalgetter je napisao/la:Prosto nevjerovatno! Historija se ponavlja, nadamo ne i konačan ishod!

Lopta neće nikako u gol! Već osjetno nervozna publika koja je večer 6. septembra odlučila provesti na tribinama Stadiona "Bilino Polje" gledajući kvalifikacionu utakmicu Bosne i Hercegovine za plasman na Europsko prvenstvo neprestano gleda na semafor, na kojemu je rezultat 0:0 i koji pokazuje da se igra 86. minuta meča. Ipak, minuta poslije donosi delijirumsko slavlje prisutne publike, ali i cijele Bosne i Hercegovine, kada naša reprezentacija pogađa mrežu protivnika u 87. minuti za nastavak realnih očekivanja plasmana na Europsko prvenstvo.
Zaboravili smo vam reći, ne govorimo o 6. septembru 2011. godine i golu Misimovića protiv Bjelorusije, nego o 6. septembru 2003. godine i golu Bajramovića protiv Norveške. Prosto nevjerovatno, na isti dan u istoj minuti, naša reprezentacija postigla je gol nakon sedam godina i baš kao i tada, stvorila sebi sasvim realne šanse za plasman na europsku smotru najboljih reprezentacija.

Da stvari budu još zanimljivije, kolo poslije toga, remi reprezentacije Rumunije, baš kao i sinoć protiv Francuske u Bukureštu, znatno je povećao šanse našim reprezentativcima za plasman na Euro 2004., jer je, podsjetimo se Danska na svom terenu kasnim golom Laursena u 95. minuti osigurala sebi protiv Rumuna domaći remi rezultatom 2:2, remi koji će ih konačno i odvesti u Portugal.

Šlag na tortu, pretposljednju utakmicu pomenutih kvalifikacija igrali smo protiv, pogađate, Luksemburga i pobjeda od 1:0 dovela nas je u situaciju da trijumfom u posljednjem meču protiv Danske na Koševu osiguramo sebi prvo mjesto u grupi "2" kvalifikacija za Euro 2004 u Portugalu.
Nadamo se, kako će se naši reprezentativci oduprijeti ovoj repeticiji događanja iz kvalifikacija od prije sedam godina, te da će nas u posljednjem meču, za razliku od 11. oktobra 2003. godine i mršavog remija rezultatom 1:1 protiv Danske na Koševu, ovaj put obradovati i osigurati sebi direktan plasman na Euro 2012.

Interesanto :mrgreen:
Citavu noc mi se vrtila ta tekma po glavi, nevjerovatno... Nisam znao da je bila na isti datum.. Koji trip :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 sep 2011, 11:09

Međutim, postoji jedna razlika. Protiv Danske smo morali pobjediti i igrali na domaćem terenu. Protiv Francuza idemo0 s već ostvarenim zacrtanim ciljem prije početka, drugim mjesto i plasmanom u baraž. Igramo rasterećeno, u gostima, hmmm idemo po čudo :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 sep 2011, 11:10

NoName je napisao/la:To je apsolutno netačno. Mi smo tek 5-6 ja mislim i nemamo apsolutno nikakve šanse da budemo najbolji drugi, dakle ili prvi (pobjede kontra LUX i FRA) ili u baraž.
trenutno jesmo drugi s 13 bodova... ali sanse su nam nikakve da ostanemo na tom mjestu, jer ostale ekipe imaju vise utakmica protiv ekipa koje nisu sestoplasirane u njihovim grupama,,,

imas ovdje aktualiziran poredak drugoplasiranih...

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_qualifying" onclick="window.open(this.href);return false;

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2011, 11:12

Prvo mi da Luxemburg dobijemo, pa cemo onda o Francuzima. Ocekujem od Papeta da maksimalno ozbiljno shvati ovu utakmicu (kao i igraci), i da postavi odgovarajucu taktiku (4-4-2) . U ovoj tekmi nam je dovoljan 1 zadnji vezni, a trebali bi igrati sa isturenim Ibisevicem i Dzekom.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 sep 2011, 11:15

amho je napisao/la:
NoName je napisao/la:To je apsolutno netačno. Mi smo tek 5-6 ja mislim i nemamo apsolutno nikakve šanse da budemo najbolji drugi, dakle ili prvi (pobjede kontra LUX i FRA) ili u baraž.
trenutno jesmo drugi s 13 bodova... ali sanse su nam nikakve da ostanemo na tom mjestu, jer ostale ekipe imaju vise utakmica protiv ekipa koje nisu sestoplasirane u njihovim grupama,,,

imas ovdje aktualiziran poredak drugoplasiranih...

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_qualifying" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok, ova moja informacija je od ranije, međutim drugi smo jer ostali imaju manje utakmica. Ali, sve u svemu, nemamo nikakve šanse da budemo najbolji drugoplasirani pa ne treba o ovoj temi ni diskutirati.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 sep 2011, 11:27

Protiv Luksića želim trpanje, nikako ponavljanje one prošle tekme... 3-0 u deset minuta i stop. Negdje 8-0. Da se sa ogromnim podstrekom krene na Pariz.

A tamo očekujem desant naših navijača i 90 minuta (možda sudac tipa Hansson produži 7-8 minuta u slučaju nepovoljnog rezultata za Platinija) ravnopravne borbe i Dijamantov gol... nije zabio onda Španjolcima, vrijeme je da ga neka druga sila vidi.
Hayley <3

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2011, 11:31

Da budemo sto realniji OK :?:

1. Luxemburg cemo pobjediti 100 % - dosta o njima.
2. U Parizu, Francusku ne mozemo pobjediti jer ce to Platini i Uefa da sredi ! Sto znaci da ce sudija biti Rosetti !

Ovo nije sala ovo je realno, i svi znate sta se desava sa velikim reprezentacijama, da oni prosto moraju igrati na EP/SP !!!

Uzmite samo primjer Portugala, da jedna "mala" BiH ide pored jednog Portugala u kojem igra Kristina koja donosi $$$$$$$$ ???

Logika !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 07 sep 2011, 11:34

Elegant je napisao/la:U Parizu, Francusku ne mozemo pobjediti jer ce to Platini i Uefa da sredi ! Sto znaci da ce sudija biti Rosetti !

Ovo nije sala ovo je realno, i svi znate sta se desava sa velikim reprezentacijama, da oni prosto moraju igrati na EP/SP !!!

Uzmite samo primjer Portugala, da jedna "mala" BiH ide pored jednog Portugala u kojem igra Kristina koja donosi $$$$$$$$ ???

Logika !
da ali sada sa nasom pobjedom na prvenstvo mozemo proci i mi i francuzi ;)

nek platini sredi nekog laganog u barazu svojima :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 sep 2011, 11:35

Scof1eld je napisao/la:
Prvo PLATIMI
Čelik Zenica 1945

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 sep 2011, 11:37

Nimla_RZ je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:
Prvo PLATIMI
Nakon horrora sa Ircima oni svakako ni najmanje ne zele igrati baraz :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 07 sep 2011, 11:37

Nemojte biti djeca, mi moramo igrati sa dva napadaca, Dzeko sam= Nemamo napada nikako!!
G BUSSA BUSS

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 07 sep 2011, 11:40

Nego koga mi mozemo izvuci ako budemo br. 2?
G BUSSA BUSS

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 sep 2011, 11:43

Hase10 je napisao/la:Nego koga mi mozemo izvuci ako budemo br. 2?
Polako, može se još dosta toga promijenit u svim grupama, još 2 kola su do kraja...
Čelik Zenica 1945

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 07 sep 2011, 11:46

onda sam ja corav :D
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 sep 2011, 11:48

miralem444 je napisao/la:
Pa jesi ćorav zato što mi igramo sa Luxemburgom :roll:
Čelik Zenica 1945

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2011, 11:49

Nesto jako vazno za ove utakmice je da s pazi na zute kartone, kako stvari stoje igrat cemo baraz sa b-timom. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 sep 2011, 11:51

Poredak drugoplasiranih reprezentacija vrlo je interesantan, a predvode ga Danci, s jednakim brojem bodova kao i BiH. S bodom manje slijede Šveđani, Irci i Grci, a potom Crnogorci i Česi. Najlošije drugoplasirane reprezentacije su Turska i Srbija.

I Danci narednu utakmicu igraju sa autsajderom, baš kao i mi, što se neće računati, pa će odluka pasti u posljednjem kolu. Zanimljivo je da će tada Danci na megdan Portugalcima, a BiH Francuzima. Svoju veliku šansu vide i Šveđani koji dočekuju Kipar, pa onda igraju sa Holanđanima.

H Danska 6 4 1 1 9 4 +5 4 13
D Bosna i Hercegovina 7 4 1 2 8 7 +1 3 13
E Švedska 6 4 0 2 15 8 +7 6 12
B Irska 7 3 3 1 8 5 +3 4 12
F Grčka 6 3 3 0 6 3 +3 2 12
G Crna Gora 6 3 2 1 5 3 +2 2 11
I Češka 6 3 1 2 8 5 +3 5 10
A Turska 6 2 2 2 6 7 –1 1 8
C Srbija 6 2 2 2 6 9 –3 2 8

Sta mislite o ovome ?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 07 sep 2011, 11:52

Nimla_RZ je napisao/la:
miralem444 je napisao/la:
Pa jesi ćorav zato što mi igramo sa Luxemburgom :roll:
ja mozda jesam corav drug ,al pojedinci mozda nemaju ...pogledaj pa ces skontat da djelomo tu najbolju druug poziciju sa dancima sa po 13 bodova..;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 07 sep 2011, 11:52

Elegant je napisao/la:Nesto jako vazno za ove utakmice je da s pazi na zute kartone, kako stvari stoje igrat cemo baraz sa b-timom. :|
koji baraz :ugeek:
ser del barça es el millor que hi ha !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2011, 11:54

NoName je napisao/la: Ok, ova moja informacija je od ranije, međutim drugi smo jer ostali imaju manje utakmica. Ali, sve u svemu, nemamo nikakve šanse da budemo najbolji drugoplasirani pa ne treba o ovoj temi ni diskutirati.
Citiram @NoName ;)

Dzaba diskutirate o najboljem drugom, kad nemamo nikakvih sansi za to. Bodovi protiv Luxemburga se ne broje, tako da Francuze moramo pobjediti, a onda bi bili odmah 1. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.