ne mogu da vjerujem. užas!
tonemo (cijela BiH) sve dublje i dublje.
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Poslije 65. godina postojanja, najstariji košarkaški klub u Bosni i Hercegovini, tuzlanska ” Sloboda”, nalazi se u stanju kliničke smrti. Na sjednici Skupštine kluba izglasana je odluka o nekoj vrsti mirovanja, a okvirni datum, kada bi se moglo razgovarati o ponovnom oživljavanju, nije određen. Skupštinski delegati glasali su i za raspuštanje tog tijela, potom Upravnog odbora, te ostalih organa kluba.hamlet je napisao/la:Kako ugašena? Nisam upućen, možel' neko objasniti?!
uzas...ma kakav uzasProbisvjet je napisao/la:Poslije 65. godina postojanja, najstariji košarkaški klub u Bosni i Hercegovini, tuzlanska ” Sloboda”, nalazi se u stanju kliničke smrti. Na sjednici Skupštine kluba izglasana je odluka o nekoj vrsti mirovanja, a okvirni datum, kada bi se moglo razgovarati o ponovnom oživljavanju, nije određen. Skupštinski delegati glasali su i za raspuštanje tog tijela, potom Upravnog odbora, te ostalih organa kluba.hamlet je napisao/la:Kako ugašena? Nisam upućen, možel' neko objasniti?!
Odlicno receno, usput ovo ce zadesiti i Bosnu 100%!Hawking je napisao/la:Čitav dan razmišljam o ovome, ovo je strašno, sramota, pa zar nekim gnjidama nije ništa sveto, raskrčmili su pare i uništili klub koji je Tuzlacima značio sve, a koji su u cijenili svi koji se i najmanje razumiju u sport. KK Sloboda je institucija, klub zbog kojeg su djeca bježala iz škole, klub zbog kojeg se na tuzlanskim poligonima igrala uglavnom košarka, svakom omladincu je bila čast da zaigra u Slobodi, odmah je dobijao poštovanje cijelog grada. Živim u Lukavcu, u Tuzli sam proveo strašno puno vremena i sve znam, sve sam vidio. Prije 10 godina se tražila karta više kad je Sloboda igrala evropske kupove, regionalnu ligu, Mejdan je bio premali za tu priču. Ljubav Tuzlaka prema ovom klubu se osjetila na svakom koraku.
Ja navijam za KK Bosnu... za onu istu Bosnu koja duguje 9,5 miliona radi Nihada Imamovića i ostalih velikih mešetara i sitnih duša. Ista ta Bosna je gašenjem Slobode izgubila puno, mnogo više nego što neko misli. Izgubila je najveći derbi BH košarke, utakmicu zbog koje su se raspadale prepune dvoane i u Tuzli i u Sarajevu. Nemam ja nošta protiv Igokee ili Širokog, to su danas najkvalitetniji klubovi u BiH, ali utakmice protiv tih klubova za mene nikad neće biti ono što je bio derbi protiv Slobode. Jer kakav je to derbi na kojem je glavna figura Dodik koji mlatara rukama u počasnoj loži dok mu se psuje sve po spisku, ili nekakav čoban što je došao u trenerci na kojem najvećim mogućim fontom piše "SRBIJA", pa ga još režiser 10 put ponavlja. Je.bo te to!
Danas nisu izgubili samo Tuzlaci, ni ostali navijači Slobode. Izgubili su svi kojima sport znači nešto. A meni znači puno više od "nešto".
Sad idemo da uživamo na Panonskom i fontani...
Probisvjet je napisao/la:[youtube][/youtube]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.