oprosti ako grijesim
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
mene moj hodža ne voli, vidio me kako mu se fatam sa kćerkomGaetanoScirea je napisao/la:Vidite kako @burza zna![]()
![]()
Pošto mi ljeti klanjamo teraviju vani, jaran i ja iznosimo i postavljamo ćilime, stolice i tako slične poslove, a pošto je poprilično velik džemat, na kraju se skupi dobra lova, pa nam i dobro plate.![]()
Kažem, posao je mačiji kašalj.
Kako je u vojsci?Plate,obaveze,šta treba da se zaposliš i slično ?alan_kardec je napisao/la:Odlična tema!
Evo ovdje kod nas je zadnjih dvije-tri godine popularan odlazak u Rusiju. Znam bš dosta momaka koji su otišli tamo da rade. Radi na građevini, nije lako jbg, ali se može i fino zaraditi.
Najbolja opcija za ove poslove preko ljeta je odlazak negdje na zapad (jesam i ja otkrio toplu vodu u pm). Moj drug je prije par godina otišao na tri mjeseca u kanadu kod neke rodbine, tamo je radio postavljanje parketa sa rođakom. ovamo kad se vratio, nije znao šta će sa parama. u inostranstvu zarađivati, a ovdje trošiti, e to je posao rođaci.
![]()
Inače, ja dok se nisam zaposlio u vojsci, radio sam kod jednog privatnika, punio one fuš sokove i ponekad ih razvozio. nisu bile neke pare, 300 maraka. Kasnije sam sam ujakom koji je limar postavljao krovove, oluke i itd. Tu mi je dnevnica bila 25 km.
Ko hoće da radi, uvijek nekog posla može da nađe.
Cuo sam ja od svojih iz Sarajeva da je bas par momaka otislo u Rusiju sada,sad slagacu te da li ovaj zadnji ili onaj prosli vikend i da se ono lep kes ubere.Pogotovo sto su im gazde upravo ljudi iz Lukavice i znas da te nece zajebati.Rek'o mi je i cifru plate al' sad sam stvarno zaboravio,uglavnom sve ti je tamo placeno i stanarina i tri obroka dnevno i rezije,ti samo placas ono izmedju sto ti treba,a ne treba ti vise od nekih 100-ak eura mimo toga.alan_kardec je napisao/la:Odlična tema!
Evo ovdje kod nas je zadnjih dvije-tri godine popularan odlazak u Rusiju. Znam bš dosta momaka koji su otišli tamo da rade. Radi na građevini, nije lako jbg, ali se može i fino zaraditi.
Najbolja opcija za ove poslove preko ljeta je odlazak negdje na zapad (jesam i ja otkrio toplu vodu u pm). Moj drug je prije par godina otišao na tri mjeseca u kanadu kod neke rodbine, tamo je radio postavljanje parketa sa rođakom. ovamo kad se vratio, nije znao šta će sa parama. u inostranstvu zarađivati, a ovdje trošiti, e to je posao rođaci.
![]()
Inače, ja dok se nisam zaposlio u vojsci, radio sam kod jednog privatnika, punio one fuš sokove i ponekad ih razvozio. nisu bile neke pare, 300 maraka. Kasnije sam sam ujakom koji je limar postavljao krovove, oluke i itd. Tu mi je dnevnica bila 25 km.
Evo ovdje kod mene je sad popularno da se ide u Kanadu. Jedan dobar prijatelj mi je isa i osta gore godinu dana, navodno to tako ide, dobijes nekakav rok od godinu dana i onda cekas da te opet puste, i vratio se vamo i nezna sta ce od sebe, pun para a nema ih di trositalan_kardec je napisao/la:Odlična tema!
![]()
bavarian_bk je napisao/la:Ovo ljeto , Austrija , mjesec dana 500 €, raznosis novine po zgradama , ne trebas znati jezik , ili ako zelis , mozes nauciti Guten Morgen , Guten Tag![]()
Gdje ces bolje
Devil je napisao/la:Cuo sam ja od svojih iz Sarajeva da je bas par momaka otislo u Rusiju sada,sad slagacu te da li ovaj zadnji ili onaj prosli vikend i da se ono lep kes ubere.Pogotovo sto su im gazde upravo ljudi iz Lukavice i znas da te nece zajebati.Rek'o mi je i cifru plate al' sad sam stvarno zaboravio,uglavnom sve ti je tamo placeno i stanarina i tri obroka dnevno i rezije,ti samo placas ono izmedju sto ti treba,a ne treba ti vise od nekih 100-ak eura mimo toga.
Takodje lepa opcija za koju bi se trebali vi iz BIH raspitati je branje malina tamo u ovim pogranicnim mestima gde su aktuelni zasadi toga.Prosle godine je dnevnica bila 20 KM tamo a otprilike dve sedmice treba da se sve zavrsi.Naravno smestaj placen i valjda spada i hrana u to.
Hoces da ti ja sredim?LBJ MVP je napisao/la: I ja bih želio radit nešto preko raspusta,al stvarno ne znam šta
don_burza je napisao/la:ja i legenda idemo da izljevamo ploce ljudima
Devil je napisao/la:Ne znam meni su pricali da su isli ljudi cini mi se Bajina Basta proslo leto i te zajebancije oko nje i kazu da su prezadovoljni i da ce verovatno i ovo leto ici opet.
oranje i frezanje ti nije ljetni pos`o.legenda reala je napisao/la: oranje, frezanje![]()
![]()
To je unosan biznis, ako još ufatiš kaku dobru stranku da te finansiraDevil je napisao/la:Cek' kad su kod vas izbori ?
Realno nema lepseg posla nego lepiti plakate po gradu za 30-ak ojra po danu.Naravno dobijes dodatnu kintu kada krenes u pohod skidanja protivnickih.![]()
Ja sam usao u taj posao za nase izbore sada i bice totalnog kesa.
legenda reala je napisao/la: Čuo sam da si Zukorlićev čovjek![]()
O politickim opredelenjima ne bih,samo sam naveo ovaj vid posla kao jedan od veoma kvalitetnih za ubrati paru.legenda reala je napisao/la:To je unosan biznis, ako još ufatiš kaku dobru stranku da te finansiraDevil je napisao/la:Cek' kad su kod vas izbori ?
Realno nema lepseg posla nego lepiti plakate po gradu za 30-ak ojra po danu.Naravno dobijes dodatnu kintu kada krenes u pohod skidanja protivnickih.![]()
Ja sam usao u taj posao za nase izbore sada i bice totalnog kesa.![]()
Ja mislim da su u oktobru![]()
Dovoljno ti je da budeš posmatrač na izborima, fina se para može uzeti, sve zavisi os stranke![]()
Čuo sam da si Zukorlićev čovjek![]()
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.