Moj sportski idol-priča

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arnelinho
Kontakt:

Re: Moj sportski idol-priča

Post Postao/la Arnelinho » 25 apr 2012, 01:29

Nekada davno sam volio Rosickya. U stvari, ispočetka je to više bila šega, k'o kad danas Ronaldo predje u Real pa se Realovci lafo prave "Sad ćemo derat guzove sa Ronaldom." Na takav način sam i ja zavolio Rosickya i praktično je prvi i jedini igrač koga sam volio kroz svo ovo vrijeme otkako pratim fudbal.

Volim razne tipove igrača, većinom žustre i bezobrazne (ne prgave), sa dobrom tehnikom. Al' iskren da budem nikad nisam imao tako nekog idola. Bilo je sezonskih igrača, Mintal, Baroš, Reyes, Gambino (na ovog sam se nekad fur'o, sudbine nam slične :lol: ), Kringe i tako dalje. Mnogo je njih, al' niti jedan nije traj'o cijelu karijeru. Prvi i posljednji je praktično Tomaš Rosicky. Od današnje omladine najviše volim Maria Gotzea, ali daleko od toga da su mi neki idoli, jednostavno uživam u onom što oni čine.

Al' nisam htio pisati šuplju ovde. Htjedoh i ja reći kako sam imao idola i kako ga i danas dan imam. Nisam ga nikad upozn'o, bože sačuvaj. Vjerovatno bi ili izgubio sliku idola ili bi to bio neki drugačiji odnos. Ovako kako ga ja definišem je tamam, dovoljno daleko da ga zamišljam nadč'ojkom, a sa druge strane dovoljno blizu da znam otprilike šta radi. On je zapravo neko ko je mnogo više od svih drugih ljudi utic'o na to kakav ću put izabrati. Čak mislim da više i od roditelja. Iako na prvi pogled san i fantazija, al' želja mi je jednog dana ni manje ni više nego da dostignem sve ono što je on bio i što je danas. Naravno, on je ovaj čovjek:
slika

Diplomirani injžiner, magistar ekonomije, poliglota i jedan od najuspješnijih fudbalskih menadžera. Čovjek koji združuje sve ovo u sebi je za mene više od običnog ljudskog bića. On je danas mog'o biti i stilist i fotograf, ne nužno nogometni menadžer, al' eto sreća pa jeste, stoga ovo ovde mogu i napisati. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 25 apr 2012, 01:31

evo kad smo kod Ivaniševića pogledaj te na ovom klipu od 6:42
" onclick="window.open(this.href);return false; :lol: :lol: :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 apr 2012, 01:35

Tim Duncan!Jednostavno, covjek je samo takav uzor u svakom pogledu...Takav igrac,takva superzvijezda,a opet jako ponizan i sasvim racionalan.Nikada nafuran ili nesto slicno,a mnogi takvi postanu u danasnjem svijetu,kad dodju na taj nivo...Sve postigao strasnim radom,kazu da je i dan-danas prvi na treningu,a zadnji odlazi...Imao dosta tezak put u zivotu,majku mu rano umrla,a njoj je obecao da ce zavrsiti koledz i obrazovati se,sto je i uradio. ;) I pored brojnih ponuda da rano ode u NBA,ostao je sve 4.god na koledzu... Pokazao da stvari treba postaviti na pravi nacin ;) Jedan jako lijep klip o njemu,uz prigodan tekst " onclick="window.open(this.href);return false; Uzivajte!

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 25 apr 2012, 04:09

slika

Sjeca li se neko ovog momcine?
Koliko puta me nasmijao s svojim golovima.
Nigdje sanse na utakmici a on postigne 2 gola :lol:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 25 apr 2012, 12:01

nešto ko chelsea sinoć :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2012, 13:52

Jedini idol u mom zivotu je bio David Beckham. Uvijek sam ga kopirao i na terenu i izvan. Probao izvodit slobodne udarce kao on, sisao se kao on, cak stavio nausnicu kao on jedno vrijeme. :lol: Kad je presao u Real bio sam vise razocaran nego nakon bilo kojeg poraza repke ili Uniteda, i nisam Real mogao gledat godinama od muke. :D

Ali kad si malo stariji, tesko da ti neko moze bit idol. Vidis i negativne stvari tih ljudi, a uostalom i ne treba ti nikakav idol. ;)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 26 apr 2012, 10:10

baresi#6 je napisao/la:nešto ko chelsea sinoć :lol:
Finale je tu, sto je najbitnije :mrgreen:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 28 apr 2012, 19:27

Sestro.... SERGEJ BARBAREZ idol,karizma,moj vrh najači,patriota, majstor.
Fi hajati.
GO Bosno.

Mesut Ozil 10
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 10 » 28 apr 2012, 19:59

Jedan jedini Raul Gonzalez Blanco

slika

Idol otkako sam poceo navijati za Real , a uvijek sam kad smo igrali nogometa na ulici ,kao i svaka djeca, govorio ime igraca koji cu biit a to je uvijek bio Raul. Legenda kraljevskog kluba . Vec ga vidim za 2-3 godine, kad nas Mourinho napusti da on preuzme Galaktikose, nesto u stilu Guardiole sa Barcelonom B i prvi timom . Nikad nije dobio crveni karton u karijeri , nit je namjerno provocirao protivnike . Po meni jedan od najbolji napadaca u historiji

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 28 apr 2012, 23:15

SERGEJ BARBAREZ i NENAD MARKOVIĆ ;)
meni dva najdraza igraca, koja su uvijeg igrali srcem za reprezentaciju
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 30 apr 2012, 18:47

Mesut Ozil 10 je napisao/la:Jedan jedini Raul Gonzalez Blanco

slika

Idol otkako sam poceo navijati za Real , a uvijek sam kad smo igrali nogometa na ulici ,kao i svaka djeca, govorio ime igraca koji cu biit a to je uvijek bio Raul. Legenda kraljevskog kluba . Vec ga vidim za 2-3 godine, kad nas Mourinho napusti da on preuzme Galaktikose, nesto u stilu Guardiole sa Barcelonom B i prvi timom . Nikad nije dobio crveni karton u karijeri , nit je namjerno provocirao protivnike . Po meni jedan od najbolji napadaca u historiji
iako navijam za Barcu, ovaj čovjek je legenda!

a tek ovaj
slika
[youtube][/youtube]
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 30 apr 2012, 20:45

Igrao je za Zadar, Real, Panathinaikos, Barcelonu. Čovjek zbog kojeg sam navijao za one tamo (ne mislim pritom ništa loše, već samo da napetost u iščekivanju bude malo veća :mrgreen: ). Zbog njega sam i počeo igrati košarku tamo daleke 99/00.god., pokušavajući kopirati njegove pokrete i finte (naravno, bezuspješno). Uživao sam ga gledati, ono što je radio Amerima u Indianapolisu je umjetnost. Ja mislim da se onaj Amer i dalje zbunjeno pita gdje je lopta kad ga je fintirao i zarotirao. Baš sam mu se divio, i kao igraču, sportašu i kao čovjeku jer je jednostavno ljudina i humanist. Nisam ga nikad upoznao, ali sam mu bio na svega par metara kad je bio u ZG, igrajući za Barcu. Sjećam se kad su izlazili Barcini igrači, svakome se zviždi, izlazi on, aplauz širom dvorane! Moj sportski uzor, definitivno, u svemu onome što je pokazao kroz svoju karijeru i van nje.

Dejan Bodiroga! 8-)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 apr 2012, 23:33

Mesut Ozil 10 je napisao/la:Jedan jedini Raul Gonzalez Blanco

slika

Najveći fudbaler kojeg sam ja gledao.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 maj 2012, 00:38

slika

:!: :!: :!:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 maj 2012, 18:32

pa napisite bar nesto, valjda znate citati ime teme

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 02 jun 2012, 15:14

Pročitala Ibrinu -Ibrahimovićevu autobiografiju posebna priča , iako volim Milan i posebno mi je još draži o životu ,djetinjstvu, sportašu ,nešto pametno poučno svima preporučujem.Čitala sam mnoge ali njegova ima posebno značenje svaka čast ,lijepo je znati neke pojedinosti o sportašu koji vam je drag ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 jun 2012, 16:06

Zlatan Ibrahimović - Ibracadabra

slika

Kao momak, obećavao je puno. Sa svojih 18 godina je bio pun samopouzdanja i vjerovao da će biti najbolji na svijetu. Iz Malmea prešao u Ajax po rekordnoj cijeni. Tamo je tresao mreže i prvi put kad sam ga gledao znao sam da će biti najbolji. Igrali su Ajax-Milan u ligi prvaka i on onako mlad se pokušao tući sa Gattusom i Nestom na šta sam se nasmijao i jos vise mi je postao drag jer volim ljude koji su arogantni i bez dlake na jeziku.

slika

[youtube][/youtube]

Želio sam više nego išta da dođe u moj Milan ali to se nije ostvarilo. Ibra odlazi u naš najljuči rival Juve i znao sam da će napraviti pravu pometnju Milanu u osvajanju scudetta. Unatoč tomu i dalje sam ga gotivio i govorio da će biti strašan. Zabijao je svima i već onako mlad pokušavao velikome Del Pieru i Trezeguetu uzeti mjesto u napadu. Što mu je djelimično uspjelo.Bio je strašan pogotovo u Ligi Prvaka. Divio sam se njegovoj tehnici i snazi.

[youtube][/youtube]

slika

2006 Godina, Italiju zatresao Calciopoli, a pogotovo Juventusa koji je zbog namjestanja utakmica ispao u 2. ligu. Trebali su novce pa su stavili Zlatana na cijenu. Bio je pred potpisom za Milan ali zadnji dan prijelaznog roka on odlazi u Inter. Znao sam da će tamo biti gazda i pravi lider, Što je i uradio.Bilo mi je veoma žao što nije došao kod nas ali eto. Donio mi je mnogo boli jer je u derbijima Milan-Inter tresao mreže Milana.

[youtube][/youtube]

slika

2009 god. Ibra odlazi u Barcelonu, gdje ljubi grb.Mislio je da ce tamo ostvariti sne, ali se prevario. Kako kaže Guardiola had no balls whereas Iniesta, Xavi & Messi were like School Boys ...

Uslijedila je Svađa s Guardiolom, i dolazak u Milan. Bio sam više nego sretan, jer nam dolazi najkompletniji napadač na svijetu za siću. Svega 24miliona.

Trenutno mi je najdraži igrač i nadam se da će završiti ovdje karijeru. Najvise ga gotivim jer se volio udarati sa svima i volio je davati kontraverzne izjave.

[youtube][/youtube]

Jednostavno je unikatan i ovakav se neće dugo rodit. Evo neke od njegovih citata ...

1.“An injured Zlatan is a pretty serious thing for any team.”

2.Prvo sam krenuo u levo, onda je i on krenuo u levo. Onda sam krenuo u desno, i on za mnom u desno. Onda sam ja ponovo krenuo u levo, a on je otišao po burek.“ – o duelu sa Stefanom Anšoom iz Liverpula

3.Novinar: „Odakle Vam ti ožiljci na licu?“
Zlatan: „Pa ne znam, moraćete to da pitate svoju ženu.“

4.Novinar: „Mislite li da je moguće da Ajaks izgubi devet bodova u narednih devet mečeva?“
Zlatan: „Po mojoj kalkulaciji, devet bodova se može izgubiti i u tri utakmice.“

5. „Ono što Carew ume sa loptom, ja mogu i sa pomorandžom.“

6. „Ja sam kao Muhamed Ali. Kada bi rekao da će nekoga nokautirati u četvrtoj rundi, on bi to i učinio.“

7.„Agenti služe za prodaju loših igrača. Meni su se veliki klubovi uvek obraćali lično.“

8. „Da ste me udarili po licu, ne bih primetio“ – izjava o tome kako je vreme stalo dok je čekao da uđe sa klupe na meču protiv Argentine 2002.

9.„To nije istina. Kupio sam avion, on je mnogo brži“ – odgovor na tračeve da je kupio trkački automobil marke Porše

10.Novinar: „Imate li kućnog ljibimca?“
Zlatan: „Da, Džoa Diduliku!“

11.Novinar: „Da li je Vaš stil igre Švedski ili Jugoslovenski?“
Zlatan: „Ne, to je Zlatan-stil“

12.Novinar: „Koliko ste imali avantura na jednu noć?“
Zlatan: „Ne radim to. Kod mene je bitna ljubav, ja sam romantik!“

13.„Oni se jednostavno dese, nije ništa planirano“ – odgovor na pitanje kako izvodi poteze na terenu.

14.„Šta ti misliš da si, moja majka?!“ – odgovor treneru Malmea za vreme jednog treninga.

15.Novinar: „Postoji li nešto što bi moglo da Vas spreči da postanete najbolji svetski igrač?
Zlatan: „Povreda.“
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 02 jun 2012, 19:00

@IlPrincipe svaka čast ,lijepo,nešto naučih ;) što bi školski rekli sijedi 5 ;) cool! Bellisimo!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 04 jun 2012, 01:33

IlPrincipe je napisao/la:Zlatan Ibrahimović - Ibracadabra

slika
Pogledajte poster na zidu. E o tome vam pričam. ;) :)
Who dares, wins !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 jun 2012, 02:22

Kao prvo ne ocekujem da neko ovo shvatiti :D Covjek kojem se divim (Idol je ipak krupna rijec) je sinonim za poganu igru . Kao sto rekoh pogan igrac, simulator, udara k'o Gatuso, pada k'o Inzaghi to su prve stvari koje naumpadaju vecini pri pomenu njegovog imena. Sve je to istina, ali istina je da bi to radio svako ako zna da ce na taj nacin pomoci svojoj ekipi.

Covjek kojeg Vicente Del Bosque ostavlja u igri u finalu SP, a iz igre povlaci po mnogima najboljeg zadnjeg veznog na svijetu Xabija Alonsa, godinu dana ranije je nastupao u trecoj ligi Spanije. Isti taj Del Bosque (trener koji je osvojio skoro sve na klupskom i reprezentativnom nivou) za njega kaze da: "Da sam mogao birati bio upravo takav igrac"

Inace momak koji je prosle sezone imao ubjedljivo najvise loptu u svom posjedu od svih igraca u Primeri, procenat tacnih dodavanja k'o u Xavija i igrac Barcelone koji skoro u svakoj utakmici pokrije najvise terena.

Mnogo manje poznate stvari o njemu su da je vise novca dao u humanitarne svrhe nego vecina ove gospode u kopackama Da nikada nije imao neke skandale van terena ili neke bahate izjave.
Pep Guardiola za njega kaze da jos uvijek vozi isto auto koje je vozio dok je igrao u trecoj ligi, ima istu djevojku i ni najmanje nije promjenio svoj karakter.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Don't hate what you don't understand.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Faraon iz Visokog, napoleon72 i 10 gostiju.