BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Elegant
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la Elegant » 18 jun 2012, 16:10

Devil je napisao/la:
Crveni Barun je napisao/la:kada će biti poznate one grupe ko koga može izvući uefa tu uvije nešto jenja petlja pa nikad nisam siguran ko je u čijoj grupi
Dan pred izvlacenje,a mozda i svega par sati pred isto. ;)
CL :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80 ... ons_League

EL :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80 ... opa_League
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2012, 16:12

Elegant je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Crveni Barun je napisao/la:kada će biti poznate one grupe ko koga može izvući uefa tu uvije nešto jenja petlja pa nikad nisam siguran ko je u čijoj grupi
Dan pred izvlacenje,a mozda i svega par sati pred isto. ;)
CL :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80 ... ons_League

EL :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80 ... opa_League
Ja sam mislio da on govori o onim manjim grupicama pred izvlacenje,znas da se svake godine napravi par onih manjih grupica,ne znam ni ja po kojoj osnovi. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 jun 2012, 16:12

A te male grupic se formiraju neposredno pred izvlacenje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 18 jun 2012, 18:56

Kao da gledam, ponovit će se nama i prošla i predprošla sezona, izleti po Evropi, puna mreža, i onda traži krivca, smjeni kojeg trenera i hajd ponovo.
U novi boj...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 18 jun 2012, 19:10

Te grupe se formiraju kompjuterski ja mislim.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 19 jun 2012, 17:43

Elegant je napisao/la:A te male grupic se formiraju neposredno pred izvlacenje.
da mislio sam na one male grupice (po 5 ili koliko već timova) al sve u svemu hvala :D
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 jun 2012, 17:45

Kako sam ja čuo ove godine nema tih grupica, već se timovi dijele na nosioce i nenosioce i izvlače se parovi.Znači da Željo može dobiti bilo koga od nosioca.
DRUG NEBI TI PUNCA

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 19 jun 2012, 20:04

jeli to vrijedi i za lp i el
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 19 jun 2012, 21:01

Crveni Barun je napisao/la:
Elegant je napisao/la:A te male grupic se formiraju neposredno pred izvlacenje.
da mislio sam na one male grupice (po 5 ili koliko već timova) al sve u svemu hvala :D
Ja mislim da se to formira onaj dan kad se i izlaci, jer te grupe tek izbace oko pola sata pred izvlacenje.

A moje zelje, mozda i nisu realne, al da bacim koju:

Prvo Zeljo, sampion BiH, nadam se da nece dobit ekipe tipa Dinama (najvise jer zelim da oboji prodju), Basela, Partizana i slicno. Mozemo mi pricat koliko ocemo, al to su jako tesko premostive prepreke za tim kao sto je Zeljo, iako, u nogometu je sve moguce, lopta okrugla, teren ravan, trava zelana. Nadam se Zestafoniju, Ekranasu ili Ventspilsu, mada vise ovim drugim. Zestafoni je prvak Gruzije, a ovi sa dalekog istoka budu kobni i po jace timove od Zelje. Ekranas je prvak Litvanije, al ipak je prvak pa se treba i tu uc ozbiljno u utakmicu, njih najvise prizeljkujem jer pamtim da ih je Dinamo jedne sezone dobro natrpao. Ventspils prvak Latvije, kod mene ima isti tretman kao i Ekranas, al nisu mi provjereni luzeri, pa bi radije Ekranasa, mada je manje vise svejedno. Ako mora bit netko malo jaci onda nek to bude Helsingborg, zbog statusa nositelja u trecem predkolu, al sumnjam da ce se odigrat taj scenario. Ja cu bit zadovoljan da Zeljo prodje jedno predkolo i ispadne dostojno u trecem, a onda play off za EL, a o protivnicima cemo kad to dodje na red.

Siroki Brijeg, viceprvak drzave, finalista Kupa, nisu uopce losija momcad od Zelje, samo malo, startaju u drugom predkolu, nece bit nositeji. Prizeljkujem kao i svi neke skandinavce il Gomel s kojim bi se moglo igrat, a ako se vec treba ispast onda nek se ispadne od Twentea. Nadam se prolasku u trece predkolo, mada to nije realno.

Borac Banja Luka, proslu sezonu odigrali sasvim solidno prvu utakmicu, ako me pamcenje sluzu pali su tek pred kraj kad su primili par golova u kratkom roku. Uzvrat pobijedili, na tome im i Zeljo moze zamjerit, jer je porazen od Izraelaca sezonu prije, kao i tu sezonu primivsi u 4 meca 14 komada i ne zabivsi ni jedan. Krecu od prvog predkola, bio bih razocaran ispadanjem jer su nositelji, a nadam se da mogu stic do treceg.

Sarajevo, od njih uvijek ocekujem vise nego sto treba. Nekako mislim da Sarajevo ima ono nesto, nesto kao Hajduk, da moze iznenadit jaceg protivnika odigravsi s mudima. Od njih ocekujem isto sto i od Borca, prolazak u drugo i nada za trece.

Ukupna ocekivanja u LP, napisano vec jer je Zeljo jedini predstavnik.
Ukupna ocekivanja u EL, ocekujem sva tri tima u drugom predkolu (jedan je siguran - SB), a ocekujem i da ce barem jedan doc do treceg predkola. U cetvrtom predkolu ocekujem Zelju il jos bolje ako ih ne bude zbog 4. predkola LP. Ne nadam se da ce itko dosec grupnu fazu, al ako bude bit cu presretan.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 jun 2012, 01:31

Jack777Pott je napisao/la:
Ja mislim da se to formira onaj dan kad se i izlaci, jer te grupe tek izbace oko pola sata pred izvlacenje.

A moje zelje, mozda i nisu realne, al da bacim koju:

Prvo Zeljo, sampion BiH, nadam se da nece dobit ekipe tipa Dinama (najvise jer zelim da oboji prodju), Basela, Partizana i slicno. Mozemo mi pricat koliko ocemo, al to su jako tesko premostive prepreke za tim kao sto je Zeljo, iako, u nogometu je sve moguce, lopta okrugla, teren ravan, trava zelana. Nadam se Zestafoniju, Ekranasu ili Ventspilsu, mada vise ovim drugim. Zestafoni je prvak Gruzije, a ovi sa dalekog istoka budu kobni i po jace timove od Zelje. Ekranas je prvak Litvanije, al ipak je prvak pa se treba i tu uc ozbiljno u utakmicu, njih najvise prizeljkujem jer pamtim da ih je Dinamo jedne sezone dobro natrpao. Ventspils prvak Latvije, kod mene ima isti tretman kao i Ekranas, al nisu mi provjereni luzeri, pa bi radije Ekranasa, mada je manje vise svejedno. Ako mora bit netko malo jaci onda nek to bude Helsingborg, zbog statusa nositelja u trecem predkolu, al sumnjam da ce se odigrat taj scenario. Ja cu bit zadovoljan da Zeljo prodje jedno predkolo i ispadne dostojno u trecem, a onda play off za EL, a o protivnicima cemo kad to dodje na red.

Siroki Brijeg, viceprvak drzave, finalista Kupa, nisu uopce losija momcad od Zelje, samo malo, startaju u drugom predkolu, nece bit nositeji. Prizeljkujem kao i svi neke skandinavce il Gomel s kojim bi se moglo igrat, a ako se vec treba ispast onda nek se ispadne od Twentea. Nadam se prolasku u trece predkolo, mada to nije realno.

Borac Banja Luka, proslu sezonu odigrali sasvim solidno prvu utakmicu, ako me pamcenje sluzu pali su tek pred kraj kad su primili par golova u kratkom roku. Uzvrat pobijedili, na tome im i Zeljo moze zamjerit, jer je porazen od Izraelaca sezonu prije, kao i tu sezonu primivsi u 4 meca 14 komada i ne zabivsi ni jedan. Krecu od prvog predkola, bio bih razocaran ispadanjem jer su nositelji, a nadam se da mogu stic do treceg.

Sarajevo, od njih uvijek ocekujem vise nego sto treba. Nekako mislim da Sarajevo ima ono nesto, nesto kao Hajduk, da moze iznenadit jaceg protivnika odigravsi s mudima. Od njih ocekujem isto sto i od Borca, prolazak u drugo i nada za trece.

Ukupna ocekivanja u LP, napisano vec jer je Zeljo jedini predstavnik.
Ukupna ocekivanja u EL, ocekujem sva tri tima u drugom predkolu (jedan je siguran - SB), a ocekujem i da ce barem jedan doc do treceg predkola. U cetvrtom predkolu ocekujem Zelju il jos bolje ako ih ne bude zbog 4. predkola LP. Ne nadam se da ce itko dosec grupnu fazu, al ako bude bit cu presretan.
Veoma lijep i dobar post
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 21 jun 2012, 01:08

Jos neka 83 sata :P
Jest sto puta prozvakano na forumu, al pamcenje me ne sluzi, mrsko mi trazit, pa ako je moguce da mi netko napise. Stadioni Pecara, AFH, Gradski BL su stadioni na kojim ce BiH predstavnici igrat svoje utakmice, mene zanima koje uvjete ti stadioni zadovoljavaju, odnosno, do kojeg predkola/grupne ili knockout faze EL mogu posluzit Pecara, AFH i Gradski BL, te do koje faze AFH moze posluzit za igranje LP. U slucaju da jedan tim dodje do te faze kad njihov stadion vise nije upotrebljiv, zanima me gdje bi igrali, za Sarajevo i Zelju predpostavljam da je Zenica, al mislim da BP ne zadovoljava kriterije za grupnu fazu LP, pa se pitam gdje bi oni igrali? Siroki bi vjerovatno do Splita, a za Borac jedino ne predpostavljam nikakvu alternativu, pa jel netko zna kakvu?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

sfpborac
Kontakt:

Post Postao/la sfpborac » 21 jun 2012, 01:16

Jack777Pott je napisao/la:Jos neka 83 sata :P
Jest sto puta prozvakano na forumu, al pamcenje me ne sluzi, mrsko mi trazit, pa ako je moguce da mi netko napise. Stadioni Pecara, AFH, Gradski BL su stadioni na kojim ce BiH predstavnici igrat svoje utakmice, mene zanima koje uvjete ti stadioni zadovoljavaju, odnosno, do kojeg predkola/grupne ili knockout faze EL mogu posluzit Pecara, AFH i Gradski BL, te do koje faze AFH moze posluzit za igranje LP. U slucaju da jedan tim dodje do te faze kad njihov stadion vise nije upotrebljiv, zanima me gdje bi igrali, za Sarajevo i Zelju predpostavljam da je Zenica, al mislim da BP ne zadovoljava kriterije za grupnu fazu LP, pa se pitam gdje bi oni igrali? Siroki bi vjerovatno do Splita, a za Borac jedino ne predpostavljam nikakvu alternativu, pa jel netko zna kakvu?
Sto se tice Borca, jos prosle godine nam je UEFA komisija dala tri zvjezdice, sto u prevodu znaci dozvolu da igramo grupnu fazu LE. Ove godine imamo i novu tribinu, i novi led semafor. O svlacionicama, sobi za doping kontrolu, saunama, prostorijama za sudije neci pisati, to smo zavrsili jos pred pocetak prosle evropske sezone.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 21 jun 2012, 01:21

sfpborac je napisao/la: Sto se tice Borca, jos prosle godine nam je UEFA komisija dala tri zvjezdice, sto u prevodu znaci dozvolu da igramo grupnu fazu LE. Ove godine imamo i novu tribinu, i novi led semafor. O svlacionicama, sobi za doping kontrolu, saunama, prostorijama za sudije neci pisati, to smo zavrsili jos pred pocetak prosle evropske sezone.
Hvala. Predpostavjao sam da kad se vec sve radi da ce se uradit da se zadovolje ti rigorozni uvjeti, al nisam bas vjerovao da je to sve vec sredjeno. Mogli bi Zeljo, Sarajevo il Siroki u BL, mada sumnjam da bi ijedan od tri navedena tamo imao Zelju zaigrat kao na domacem terenu, pa ce potrazit srecu preko granice.

sfpborac
Kontakt:

Post Postao/la sfpborac » 21 jun 2012, 01:28

sfpborac je napisao/la: Sto se tice Borca, jos prosle godine nam je UEFA komisija dala tri zvjezdice, sto u prevodu znaci dozvolu da igramo grupnu fazu LE. Ove godine imamo i novu tribinu, i novi led semafor. O svlacionicama, sobi za doping kontrolu, saunama, prostorijama za sudije neci pisati, to smo zavrsili jos pred pocetak prosle evropske sezone.
Hvala. Predpostavjao sam da kad se vec sve radi da ce se uradit da se zadovolje ti rigorozni uvjeti, al nisam bas vjerovao da je to sve vec sredjeno. Mogli bi Zeljo, Sarajevo il Siroki u BL, mada sumnjam da bi ijedan od tri navedena tamo imao Zelju zaigrat kao na domacem terenu, pa ce potrazit srecu preko granice.
Prosto, ne dolazi u obzir. Nase pare nas stadion.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/fk-bo ... _3900.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: sfpborac, dana/u 21 jun 2012, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jun 2012, 01:28

Borac,Celik i Sarajevo 3 zvezdice,Pecara i Bijeli Brijeg po 2.Tako je bilo prosle sezone cini mi se. :roll:

sfpborac
Kontakt:

Post Postao/la sfpborac » 21 jun 2012, 01:34

Pogledaj malo bolje. UEFA stadium-classification: [3 Stars] Nisam nasao ovo na drugim stadionima u BiH.http://www.transfermarkt.co.uk/en/fk-bo ... _3900.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 21 jun 2012, 01:36

sfpborac je napisao/la: Prosto, ne dolazi u obzir. Nase pare nas stadion.
Taj stadion je gradski, Grad pare dobija iz drzavnog proracuna, dakle, stadion je svih gradjana BiH, stadion sam platio i ja tako sto placam porez, isto tako ga je platio i navijac Zelje i navijac Sarajeva i navijac Sirokog. Mogu ga koristit svi sportski klubovi koji ga iznajme od Grada BL koji upravlja istim. Jedno su zelje vas navijaca Borca, a drugo je stvarnost, a stvarnost je i to da ovi klubovi nebi zeljeli igrat u BL, tako da nemate brige. Al ako je istina ovo sto Devil kaze onda se ne moramo brinut, AFH zadovoljava uvjete za grupnu fazu, tako da Zeljo, Sarajevo, kao i Borac nemaju nikakvu brigu. A misljenja sam da se nebi stvorila nikakva losa klima ni da Siroki zaigra grupnu fazu na AFH, al sumnjam da ce oni do tu dogurat i mislim da ce radije do Splita, kao sto i navedoh prije.

sfpborac je napisao/la:Pogledaj malo bolje. UEFA stadium-classification: [3 Stars] Nisam nasao ovo na drugim stadionima u BiH.http://www.transfermarkt.co.uk/en/fk-bo ... _3900.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ocito da nije postavljeno, pogledaj ovo, a tu se igrala grupna faza LP, a nema postavljene ni jedne zvjezdice ;)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/gnk-d ... n_419.html

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jun 2012, 01:40

sfpborac je napisao/la:Pogledaj malo bolje. UEFA stadium-classification: [3 Stars] Nisam nasao ovo na drugim stadionima u BiH.http://www.transfermarkt.co.uk/en/fk-bo ... _3900.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema mozda na transfermarktu.Sve zavisi ko uredjuje sajt.
Npr.ni na Marakani to nemas...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/red-s ... n_159.html

sfpborac
Kontakt:

Post Postao/la sfpborac » 21 jun 2012, 01:43

sfpborac je napisao/la: Prosto, ne dolazi u obzir. Nase pare nas stadion.
Taj stadion je gradski, Grad pare dobija iz drzavnog proracuna, dakle, stadion je svih gradjana BiH, stadion sam platio i ja tako sto placam porez, isto tako ga je platio i navijac Zelje i navijac Sarajeva i navijac Sirokog. Mogu ga koristit svi sportski klubovi koji ga iznajme od Grada BL koji upravlja istim. Jedno su zelje vas navijaca Borca, a drugo je stvarnost, a stvarnost je i to da ovi klubovi nebi zeljeli igrat u BL, tako da nemate brige. Al ako je istina ovo sto Devil kaze onda se ne moramo brinut, AFH zadovoljava uvjete za grupnu fazu, tako da Zeljo, Sarajevo, kao i Borac nemaju nikakvu brigu. A misljenja sam da se nebi stvorila nikakva losa klima ni da Siroki zaigra grupnu fazu na AFH, al sumnjam da ce oni do tu dogurat i mislim da ce radije do Splita, kao sto i navedoh prije.
Vidis to prosto nije istina. Rekonstrukcija stadiona je placena novcem poreskih obveznika sa podrucja Republike Srpske. Ukoliko Grad Banjaluka odluci da ga iznajmi za ozbiljne pare, to je vec nesto drugo. Vjeruj, to niko od klubova iz FBiH nije u stanju platiti. Dakle samo gradjani Republike Srpske mogu reci da se od njihovog poreza rekonstruisao stadion u Banjaluci. Ova prica kako je to stadion svih gradjana BiH, naprosto nije tacna.
Inace, mi cemo uskoro dobiti licencu cetvrte kategorije
Although the minimum stadium capacity for category four is 8,000,
Potrebno je odraditi jos par detalja za ovu najvisu kategoriju. http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories" onclick="window.open(this.href);return false;

sfpborac
Kontakt:

Post Postao/la sfpborac » 21 jun 2012, 01:47

Devil je napisao/la:
Nema mozda na transfermarktu.Sve zavisi ko uredjuje sajt.
Npr.ni na Marakani to nemas...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/red-s ... n_159.html
I ja vjerujem svakome :D U svakom slucaju znam za nas Gradski stadion. Ovi drugi me ne zanimaju. Znam samo da UEFA zavrce usi za sitnice. Mi smo dosta toga uradili jos prosle godine. Ove godine smo izgradili jos jednu tribinu i kupili novi semafor. slika

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.