1/4 EP: Francuska - Španija
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava
Re: 1/4 EP: Francuska - Španija
..finale Njemačka vs Španija 

Mislim da bi lakse izasli na kraj s engezima . Francuska je najgori moguci protivnik za Spance . Naime,Spanija nikada nije pobjedila Francusku u nekoj oficijalnoj utakmici . Istina,ni Furija nije vise on luzerska repka za koju je vazila do prije par godina 8-)tako da bi sad bio vakat za prvu pobijedu
.
Nece biti lahko Spancima u svakom slucaju . Francuzi imaju odlican napad i srednji red ,tu bi prvenstevno izdvojio Nasria ,koji onako ,zna uzeti povuci loptu i stvoriti sebi neku priliku za udarac,takođe,vrijedi izdvojiti i M'Villu, koji ima strahovitu sutinu i lik je dosta jak u duelima....Vjerovatno ce Biskvit imati dosta problema s njim .
Benzema je svakako jedan od boljih napadaca u Evropi,i ne treba previse pisati o njemu . Izdvojio bi jos jednu eventualnu prednost za Francuze ,a to su bekovi Furije . Alba i Arbeloa nisu nešto narocito kvalitetni u odbranbenim zadacima ,i ne vjerujem da ce biti pretjerano uspjesni u duelima sa Riberiyem ,Maoludom ,Ben Arfom itd.
Naravno,Spanci ce gledati da sto vecim posjedom lopte kontroliraju utakmicu,samim tim ,manje ce biti tih duela i opasnosti po Ikera .Iskreno se nadam da cemo vidjeti hebenog Ljorentea ,Navasa ili Matu po krilu ,a ne sesnaest veznjaka u napadu .

Nece biti lahko Spancima u svakom slucaju . Francuzi imaju odlican napad i srednji red ,tu bi prvenstevno izdvojio Nasria ,koji onako ,zna uzeti povuci loptu i stvoriti sebi neku priliku za udarac,takođe,vrijedi izdvojiti i M'Villu, koji ima strahovitu sutinu i lik je dosta jak u duelima....Vjerovatno ce Biskvit imati dosta problema s njim .
Benzema je svakako jedan od boljih napadaca u Evropi,i ne treba previse pisati o njemu . Izdvojio bi jos jednu eventualnu prednost za Francuze ,a to su bekovi Furije . Alba i Arbeloa nisu nešto narocito kvalitetni u odbranbenim zadacima ,i ne vjerujem da ce biti pretjerano uspjesni u duelima sa Riberiyem ,Maoludom ,Ben Arfom itd.
Naravno,Spanci ce gledati da sto vecim posjedom lopte kontroliraju utakmicu,samim tim ,manje ce biti tih duela i opasnosti po Ikera .Iskreno se nadam da cemo vidjeti hebenog Ljorentea ,Navasa ili Matu po krilu ,a ne sesnaest veznjaka u napadu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Evo kaže Blanc :
golemo, u četvrfinalu da ide na pobjedu, može i s remijem dalje
protiv Španije idemo na pobjedu
golemo, u četvrfinalu da ide na pobjedu, može i s remijem dalje

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Španjolska Furija ! Vamos
France ništa,loše suhoparno, baš mi je drago 2-0 da su Švedi dobili!

France ništa,loše suhoparno, baš mi je drago 2-0 da su Švedi dobili!
Ne valja ovo nikako, razdrmaše ih Švedi onom lekcijom fudbala. Francuzi ne mogu ponoviti onako lošu utakmicu.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Nakon utakmice protiv Svedske u svlacionici Francuza je doslo do sukoba. Prvo je Ribery morao smirivati i razdvajati Diaru i Nasrija koji su svoj sukob odmah poceli nakon utakmice. Zatim je doslo do sukoba kada se Blanc u svlacionici obracao igracima i opomenuo Ben-Afru da ostavi svoj mobitel po strani, na sta mu je ovaj odgovorio: Sto me vadis iz igre kada je bilo onih koji su igrali losije od mene? Ako hoces ja odmah odoh kuci.Blanc mu je ovaj ispad oprostio i rekao da se situacija smirla nakon sto su svi prespavali jednu noc.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Blanc hoce da prenese pritisak na Furiju.
Valjda brko zna sta i kako da radi ( sto dosada nije pokazao ).
Inace mi Xavi i Xabi djeluju dosta izmoreno i pomalo nezainteresovano ..
Valjda brko zna sta i kako da radi ( sto dosada nije pokazao ).
Inace mi Xavi i Xabi djeluju dosta izmoreno i pomalo nezainteresovano ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Jako bih volio da ih Gali uzmu.... A velika je šansa i da hoće
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
messilla je napisao/la:Ne valja ovo nikako, razdrmaše ih Švedi onom lekcijom fudbala. Francuzi ne mogu ponoviti onako lošu utakmicu.
He he he he .... Kaže Ibrahimović, Platiniju: "On meni, nema Bosne na EP-u"..

Francuzi imaju cudan mentalitet, kad ih ide onda su nezaustavljivi, a cim kiksaju i cim se pocnu svadjati to je gotova prica...nece oni jedni drugima tako lako i brzo oprostiti neke stvari. Tako da je to glavni razlog sto ce ih Spanija pobijediti. Kvalitet + bolja atmosfera u ekipi = 1/2 finale.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Jasno je da su Španci blagi favoriti, ali sam ja nekako mišljenja da bi ipak Francuzi mogli da prođu. Jednostavno su napadački sposobna ekipa i vrlo lako bi mogli iskoristiti neki kontranapad, a i sama španska odbrana nije neki bauk. Imam osjećaj da bi Benzema i(li) Ribery mogli da prorade baš protiv Španaca.
Španci su većim dijelom turnira nekako neuvjerljivi i izgledaju nekako prezasićeno. Dok, s druge strane, Francuzi, oni su dosta gladniji, jer je ovo praktično nova ekipa i ekipa koja ima puno, puno više želje, a i puno bolje i uigranije izgleda negoli Francuska sa posljednja 2-3 velika takmičenja. Francuskoj će dobro doći i izostanak Mexesa, jer je on prilično spor igrač i teško bi se snašao protiv Španaca. Mislim da će Koscielny bolje odgovoriti zadatku protiv Španije, konkretno.
Uglavnom, ako bi Španija i prošla, to neće biti na lagan način. Kako god, ja sam na strani Francuza.
Španci su većim dijelom turnira nekako neuvjerljivi i izgledaju nekako prezasićeno. Dok, s druge strane, Francuzi, oni su dosta gladniji, jer je ovo praktično nova ekipa i ekipa koja ima puno, puno više želje, a i puno bolje i uigranije izgleda negoli Francuska sa posljednja 2-3 velika takmičenja. Francuskoj će dobro doći i izostanak Mexesa, jer je on prilično spor igrač i teško bi se snašao protiv Španaca. Mislim da će Koscielny bolje odgovoriti zadatku protiv Španije, konkretno.
Uglavnom, ako bi Španija i prošla, to neće biti na lagan način. Kako god, ja sam na strani Francuza.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Gordon Schildenfeld, reprezentativac Hrvatske: "Izgledalo je kao da prvom poluvremenu protiv Španije nema kraja. Činilo mi se da traje 90 minuta. Na toj utakmici sam shvatio zašto ekipe moraju igrati onako kako igraju protiv Barcelone. To je mašinerija."
VAMOS ESPAÑA

Španija je zbog protekli sjajni godina, tog uigranog sastava i sistema koji većinom dobro funkcioniše svakako blagi favorit, ali u ovakvim duelima reprezentacija s tradicijom nema pravog favorita. Na strani Francuza je tradicija koja uvijek igra ulogu neki 10 %, pa nekad tih 10 % ekipi na čijoj je strani tradicija daju dodatni postotak snage i nekako je motivišu, dok suprotnu stranu donekle ukopaju.
Ovo je izuzetno tijesan duel, Francuzi se ne mogu samo oslonit na tradiciju, ali i bez tradicije oni su jedna od ekipa protiv koje je najgore igrat, kada pomislite da su najslabiji neko kod njih bljesne i uvale neki gol.
Tvrda su ekipa koja dosta kompaktno stoji, teško je probit njihove redove, a naprijed se oslanjaju na individualne poteze Riberyja, Nasrija i Benzeme, prvenstveno, dok i drugi igrači mogu napravit bljesak.
Španija s druge strane igra tečnije i brže, a Francuzi će to probat umrtvit, ako ovi najveći individualci budu na nivou onda će biti par stvarno lijepih poteza, jer po par čarobnjaka imamo u obje selekcije. Ipak se više očekuje tvrda utakmica i dosta će zavisit ko prvi zabije gol. Bilans ukupni je na strani Španije, ali u utakmicama takmičarskog karaktera (velika takmičenja i kvalifikacije) Španija ni jednom nije pobjedila Francuze, a samo je ostvarila 1 remi.
Ipak tradicije su tu da se ruše i to će pokušati uradit Španci, a galski pijetlovi će učiniti sve da tome kontriraju. Mislim da skoro niko u ovom trenutku ne može 100 % procijenit snagu trikolora. Al ko prođe večeras, taj sigurno potvrđuje da je super snažan i tada je veliki kandidat u nastavku i za titulu.
Ovo je izuzetno tijesan duel, Francuzi se ne mogu samo oslonit na tradiciju, ali i bez tradicije oni su jedna od ekipa protiv koje je najgore igrat, kada pomislite da su najslabiji neko kod njih bljesne i uvale neki gol.
Tvrda su ekipa koja dosta kompaktno stoji, teško je probit njihove redove, a naprijed se oslanjaju na individualne poteze Riberyja, Nasrija i Benzeme, prvenstveno, dok i drugi igrači mogu napravit bljesak.
Španija s druge strane igra tečnije i brže, a Francuzi će to probat umrtvit, ako ovi najveći individualci budu na nivou onda će biti par stvarno lijepih poteza, jer po par čarobnjaka imamo u obje selekcije. Ipak se više očekuje tvrda utakmica i dosta će zavisit ko prvi zabije gol. Bilans ukupni je na strani Španije, ali u utakmicama takmičarskog karaktera (velika takmičenja i kvalifikacije) Španija ni jednom nije pobjedila Francuze, a samo je ostvarila 1 remi.
Ipak tradicije su tu da se ruše i to će pokušati uradit Španci, a galski pijetlovi će učiniti sve da tome kontriraju. Mislim da skoro niko u ovom trenutku ne može 100 % procijenit snagu trikolora. Al ko prođe večeras, taj sigurno potvrđuje da je super snažan i tada je veliki kandidat u nastavku i za titulu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Benzema je znao cesto napraviti budale od stoperskog para iz Barce, jedan od njih fali, a igrat ce protiv cetvorice svojih suigraca. Iker, Arbeloa, Ramos i Xabi. Nije jos zabio gola na Euru, sad bi bio red. Ocekujem tvrdu utakmicu, bez puno golova, mozda i produzetke.
2006. godine Francuzima niko nije davao sanse protiv Spanaca pa ih izbacise sa Mundijala, sada je izgleda isto. Makar nista ne prejudiciram.
2006. godine Francuzima niko nije davao sanse protiv Spanaca pa ih izbacise sa Mundijala, sada je izgleda isto. Makar nista ne prejudiciram.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
D10S je napisao/la:Benzema je znao cesto napraviti budale od stoperskog para iz Barce, jedan od njih fali, a igrat ce protiv cetvorice svojih suigraca. Iker, Arbeloa, Ramos i Xabi. Nije jos zabio gola na Euru, sad bi bio red. Ocekujem tvrdu utakmicu, bez puno golova, mozda i produzetke.

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Francuzi su me razočarali u meču protiv Švedske, a kada tome dodamo nezdravu atmosferu (nema Domenecha, al' isti problemi ih i dalje muče) + suparnika u vidu Španije, onda stvarno s pravom možemo i moramo reći da je Furija favorit. Naravno, nije ni Francuska za baciti i sigurno da nisu rekli posljednju riječ na ovogodišnjem Euru, ali moraće puno bolje kako bi se našli u polufinalu.
Na papiru imaju odličnu ekipu, ali isto tako je imala i Holandija, a svi znamo šta se desilo "Lalama". Benzema, Nasri, Ribery, Lloris, Clichy/Evra, potpomognuti sa Cabayeom, Debuchyjem, Ramijem, Maloudom, M'Villom, Giroudom, Menezom, mogu sigurno stvoriti dosta problema Španiji. Eh, s obzirom da su unaprijed otpisani i da rijetko ko očekuje njihov prolazak (izuzmemo li rodbinu i prijatelje pozvanih igrača), onda tu vidim njihovu šansu. Ovako jake ekipe se nikada ne smiju otpisati, te "uživaju" u ulozi autsajdera.
Što se tiče Španije, nekako mi djeluju slabije negoli je to bilo na SP-u u 2010. Dobro, neporaženi su, i dalje igraju svoju igru kratkih pasova i ubacivanjima iz drugog plana, ali efikasnost je ta koja ih koči. Torres osim meča sa Irskom ništa nije napravio (vjerujem da niko nije zaboravio promašaje protiv Italije), Brko pokušava igrom bez klasičnog napadača zaboravljajući da Španija ne posjeduje Messija, odbrana sa Ramosom i Piqueom je slabija negoli sa Piqueom i Puyolom, a Alba u pojedinim trenucima pokazuje da mu je ovo prvo veliko takmičenje. Iniesta i Casillas su bili najbolji u prethodne 3 utakmice, a rame uz rame sa njima bismo trebali izdvojiti Silvu, Cesca, pa tek onda trojac koji počinje akcije - Xabija Alonsa, Busquetsa i Xavija. Nadam se da će Španija proći dalje i da gledam duel sa Portugalom, al' bih volio da Cabaye i Ben Arfa (ovaj drugi teško, jer ipak nije u prva 2 izbora na krilu) odrade vraški dobar posao i pokažu svu raskoš svog talenta.
Moja prognoza je 2:0 za Španiju (igr'o sam hendikep na kladionici), a strijelcima se ne bih zamarao. Eh, s obzirom na to da sam većinu prognoza lupio, onda se iskusni kladioničari mogu omastiti uplatom na Francuze.
Na papiru imaju odličnu ekipu, ali isto tako je imala i Holandija, a svi znamo šta se desilo "Lalama". Benzema, Nasri, Ribery, Lloris, Clichy/Evra, potpomognuti sa Cabayeom, Debuchyjem, Ramijem, Maloudom, M'Villom, Giroudom, Menezom, mogu sigurno stvoriti dosta problema Španiji. Eh, s obzirom da su unaprijed otpisani i da rijetko ko očekuje njihov prolazak (izuzmemo li rodbinu i prijatelje pozvanih igrača), onda tu vidim njihovu šansu. Ovako jake ekipe se nikada ne smiju otpisati, te "uživaju" u ulozi autsajdera.
Što se tiče Španije, nekako mi djeluju slabije negoli je to bilo na SP-u u 2010. Dobro, neporaženi su, i dalje igraju svoju igru kratkih pasova i ubacivanjima iz drugog plana, ali efikasnost je ta koja ih koči. Torres osim meča sa Irskom ništa nije napravio (vjerujem da niko nije zaboravio promašaje protiv Italije), Brko pokušava igrom bez klasičnog napadača zaboravljajući da Španija ne posjeduje Messija, odbrana sa Ramosom i Piqueom je slabija negoli sa Piqueom i Puyolom, a Alba u pojedinim trenucima pokazuje da mu je ovo prvo veliko takmičenje. Iniesta i Casillas su bili najbolji u prethodne 3 utakmice, a rame uz rame sa njima bismo trebali izdvojiti Silvu, Cesca, pa tek onda trojac koji počinje akcije - Xabija Alonsa, Busquetsa i Xavija. Nadam se da će Španija proći dalje i da gledam duel sa Portugalom, al' bih volio da Cabaye i Ben Arfa (ovaj drugi teško, jer ipak nije u prva 2 izbora na krilu) odrade vraški dobar posao i pokažu svu raskoš svog talenta.
Moja prognoza je 2:0 za Španiju (igr'o sam hendikep na kladionici), a strijelcima se ne bih zamarao. Eh, s obzirom na to da sam većinu prognoza lupio, onda se iskusni kladioničari mogu omastiti uplatom na Francuze.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- NoName
- Kontakt:
Prolazi Francuska i to nekim golom u produzecima
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Španci u ovom trenutku dolaze na megdan Francuzima u koliko - toliko boljem raspoloženju, da li će to imati uticaja i pridonijeti stvarnom odnosu snaga, i atomskoj igri Španije treba da vidimo
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.