Da li ste znali da...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Blue_He4rt
Kontakt:

Re: Da li ste znali da...

Post Postao/la Blue_He4rt » 03 jan 2013, 02:04

-Prosječan kauč "doživi" 293 svađe, 782 filma, 1300 maženja :mrgreen:
-Za jednu veliku žlicu meda, 12 pčela treba raditi cijeli život
-Svi polarni medvjedi su ljevaci
-Muhamed je najčešće ime u svijetu
-Svaki deseti Amerikanac ne zna naći Ameriku na karti
-Prosječna žena priča 7000 riječi dnevno, prosječan muškarac 2000 => najjaca
Chelsea F.C.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 03 jan 2013, 11:55

Prvi grad na svetu koji je dostigao milion stanovnika bio je Rim, 133. godine pre nove ere. London je milionitog stanovnika dobio tek 1810, a NY 1875. godine. Danas u svetu ima oko 300 gradova sa vise od milion stanovnika.

Ljudi koji najvishe vremena provode ispred televiziskih aparata su JAPANCI.Oni prosecno came ispred TV-a citavih 9 casova dnevno!

Dok spavaju, muskarci znatno cesce padaju s kreveta nego zene.

Prema Kinsiju polovina muskaraca odgojenih na farmi imala je seksualno iskustvo sa zivotinjom.
slika

Prve reci ikada izgovorene u zvucnom fulm bile su"Wait a minute, you ain't heard nothing yet".U filmu "The Jazz Singer" ih je iskazao 1927. godine Al Jolson.

Nojevo oko vece je od njegovog mozga i jsano vidi na udaljenosti od pet kilomeatara.

Na svetu ima vise pilica nego ljudi !
slika

Godine 1859-e 24 zeca pustena su na tlo Australije.Za 6 godina populacija zeceva dostigla je 2 miliona !

U proseku, ljudsko bice u svom zivotu ima seks vise od 3.000 put i provede dve nedelje ljubeci se

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jan 2013, 16:37

Da pokrenem lavinu. :mrgreen:
Jeste li znali da je Isaac Newton nakon što je godinama proučavao Bibliju izjavio kako će svijet nestati 2060. godine?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 03 jan 2013, 16:42

Sve pohvale za temu, nek ovaj forum bar na svom jednom malom dijelu ima i edukativni karakter. Pogotovo je dobro jer nalijecem na stvari koje se ne uce u skoli i to je pravo dobro. Cim budem imao odredjene zanimljivosti ili nesto slicno, aktivirat cu se.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 03 jan 2013, 16:44

slika
Interesantno :mrgreen: .

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 jan 2013, 16:51

-Tokom ww2 amerikanci su pokusavali da treniraju slepe miseve da bacaju bombe.
-Puzevi imaju cetiri nosa.
-Oko dve milijarde ljudi na svetu ne zna da cita.
-Postoji veca mogucnost da cete postati meta komaraca ako pojedete bananu.
-Indija je zemlja koja proizvodi najvise filmova-oko -800 godisnje,duplo vise od holivuda.
- Najskuplja slika ikad prodana ''tezi''4.3 miliona dolara. To je horizontalna slika rijeke i fotosopirana je.
- Pusenje divlje mrkve ima isti efekt na covjeka kao pusenje marihuane.
- Postoji teatar u Rusiji gdje su svi glumci macke.
- Postoje samo 2 zemlje na svijetu koje ne prodaju Coca-Colu - Sj. Korea i Kuba.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 03 jan 2013, 16:59

Jeste li znali da svaki put kada poližete poštansku markicu unosite u organizam deseti dio kalorije?
Jeste li znali da se u rečenici "The quick brown fox jumps over the lazy dog." koriste sva slova engleske abecede?
Jeste li znali da svaka ptica svakoga dana mora pojesti hranu makar polovicu svoje težine kako bi preživjela?
Jeste li znali da neki Eskimi koriste hladnjake kako bi spriječili potpuno smrzavanje hrane?
Jeste li znali da se godišnje u restoranima posluži oko milijardu puževa?
Jeste li znali da je prva kreditna kartica objavljena od strane American Express-a 1951. godine?
Jeste li znali da mačke ne osjećaju sladak okus?
Jeste li znali da je Abraham Lincoln imao protezu za zube od drveta, kao i većina ljudi tog vremena?
Jeste li znali da su šanse da se rodite 29. veljače prijestupne godine 1 prema 1461?
Jeste li znali da na Uranu ljeto i zima traju po 21 godinu?
Jeste li znali da je jetra polarnog medvjeda otrovna zato što sadrži previše vitamina C?
Jeste li znali da čovjek u svojim ustima dnevno proizvede 1 litru sline?
Jeste li znali da u prethodnih 4.000 godina ni jedna životinja nije pripitomljena?
Jeste li znali da je otvarač za konzerve izmišljen 48 godina nakon što su prvi put upotrebljene konzerve?
Jeste li znali da se zrak pretvara u tekućinu na -190 °C?
Jeste li znali da su u New Yorku sve općine otoci, osim Bronxa?
Jeste li znali da je zlatna ribica jedina životinja koja može da vidi i infra crvenu i ultra ljubičastu svjetlost?
Jeste li znali da je kršćanstvo najrasprostranjenija svjetska religija, sa 1.7 milijardi vjernika?
Jeste li znali da u prosjeku na svakih 10 ljudi na svijetu jedan čovjek živi na otoku?
Jeste li znali da je CD razvijen od strane Philips-a i Sony-a 1980. godine?
Jeste li znali da je od svakih 200 ljudi u prosjeku jedan psihopat?
Jeste li znali da nijedan komad četvrtastog, suhog papira ne može biti savijen na pola više od 8 puta?
Jeste li znali da su slonovi jedine životinje koje ne mogu skakati?
Jeste li znali da termiti rade 24 sata dnevno, i uopće ne spavaju?
Jeste li znali da je Bajkalsko jezero, u južnom Sibiru, najstarije slatkovodno jezero na svijetu, formirano prije 20 do 25 miliona godina?
Jeste li znali da se tijekom ljeta oko 60% vode u domaćinstvima troši na zalijevanje cvijeća i travnjaka?
Jeste li znali da se u Kini 20. rujan obilježava kao dan "Volite svoje zube"?
Jeste li znali da donirajući 0,5 l krvi možete spasiti 4 života?
Jeste li znali da oči bebe ne proizvode suze do 6-8 tjedana starosti?
Jeste li znali da 96% svijeća kupuju žene?
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 jan 2013, 17:08

Veoma interesanta tema,neke stvari sam znao a kod nekih sam ostao :o :o :o kad sam procita.

Pohvala za temu
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 03 jan 2013, 17:13

Jeste li znali da su šanse da se rodite 29. veljače prijestupne godine 1 prema 1461?
Falilo mi je nekoliko sati.. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 03 jan 2013, 17:17

ajde nemojte sad ukucavat "jeste li znali" u gugl pa kopirat cijele postove na ovu temu, to možemo i sami.

ja bih lično više volio čitat stvari koje se ne mogu pronać guglanjem. ovo diosovo i nešto od profesora je zanimljivo, ostalo sam većinski znao. (doskora mi je bio posao da "skupljam" te čudne činjenice, pa sam usput dosta toga naučio).

da ne bude oftopik: jeste li znali da su julije cezar i oktavijan avgust bili u ljubavnoj vezi? :lol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 jan 2013, 17:59

Naravno da sam znao.

Inače, nije mi bitno da li je s gugla ili s marsa, svugdje se ima pročitati nešto novo, nisi valjda cijeli internet pročitao.
naprijed rejal

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 jan 2013, 19:05

M4kaveli je napisao/la: - Pusenje divlje mrkve ima isti efekt na covjeka kao pusenje marihuane.
gdje ima kupiti ove divlje mrkve ? :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 03 jan 2013, 19:33

[quote="M4kaveli-Oko dve milijarde ljudi na svetu ne zna da cita.[/quote]

Dobro je, nisam u ovoj skupini :D :D :D

Pohvala za temu, jedna od najinteresatnijih :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 03 jan 2013, 20:17

bagrcavi je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: - Pusenje divlje mrkve ima isti efekt na covjeka kao pusenje marihuane.
gdje ima kupiti ove divlje mrkve ? :mrgreen:
:mrgreen: win!! :)
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 04 jan 2013, 01:10

hahah isto sam odmah pomislio :mrgreen:

da vrsta žabe nazvana otrovna strela ima dovoljno otrova u sebi da usmrti oko 2.200 ljudi?

da je WC skraćenica od "water closet"?
slika

Leonardo da Vinci je bio u stanju da istovremeno jednom rukom pise, a drugom crta. 8-)

Stadion Wembley ima 2618 zahoda

Šest posto svih srčanih udara dogodi se tijekom seksa. 90% od njih tijekom preljuba. / znaci ljudi polako i bez prevelikog uzbudjenja, za vise pitanja obratite se @seceru na "njegovoj" temi :D

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 04 jan 2013, 01:21

istina za onu sliku. znači lik je sliko rijeku uklonio ljude sa fotografije a nabaljezgo ona predstavlja život bla bla :roll: . znači mi smo debili. ljudi
Vođa zna.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 04 jan 2013, 01:31

Svjetski rekord u nespavanju drzi Randy Gardner jos iz 64',sa 264 sata :shock:

Jbt citam ovo i kontam,pa jbt zamisli da ne spavas 11 dana...
na sta bi licio.

Stakori mogu izdrzati bez vode dulje od deve.

Ovo isto tako nisam znao,al mi nikad doduse i nije na um pala takva komparacija.
zanimljivo.

Muha zivi u prosjeku mjesec dana.

Nekad imam osjecaj da zivi i duze,ne znam jel vam se nekad desilo da vas probudi oko 6 ujutro,i u onom ludilu ustanes i ganjas je po sobi,i onda slijedece jutro ista scena i onakav,nikakav,izasna vec pocnem kontat da je to ona ista muha. :lol:

Kikiriki je jedan od sastojaka dinamita. :?

hahahhahahah.

Kucna muha zivi oko 14 dana.

Znao sam. 8-)

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 04 jan 2013, 15:06

americki zakoni:

New Jersey - Ilegalno je nositi 'pancirku' prilikom počinjenja ubojstva. Čisto sumnjamo da ubojica razmišlja o tome krši li ovaj zakon.

Wisconsin - Ilegalno je posluživati zamjenu za maslac u državnim zatvorima. Nema margarina za robijaše. Baš me zanima zašto. :mrgreen:

Nevada - Ilegalno je platiti piće više od trima osobama odjednom. Dakle, ako se nađete u Nevadi i planirate alkoholne orgije, bolje zaboravite na to.

Aljaska - Ne smijete probuditi medvjeda koji spava kako biste ga fotografirali. Istovremeno, ako ga želite upucati može, a i ne mora biti budan.

Arizona - Nedopustivo je posjedovati više od dva dilda.

New Jersey - Ako vas jednom uhvate i osude, odnosno kazne za vožnju u pijanom stanju, moguće je da više nikad ne budete mogli imati personalizirane registarske tablice na automobilu. Strašno!

slika

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 04 jan 2013, 19:31

nedim1993 je napisao/la:istina za onu sliku. znači lik je sliko rijeku uklonio ljude sa fotografije a nabaljezgo ona predstavlja život bla bla :roll: . znači mi smo debili. ljudi
:?: :?: Šta ba? Koju sliku?

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 04 jan 2013, 20:31

nele-BHF je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:istina za onu sliku. znači lik je sliko rijeku uklonio ljude sa fotografije a nabaljezgo ona predstavlja život bla bla :roll: . znači mi smo debili. ljudi
:?: :?: Šta ba? Koju sliku?
pokušat ću ti nać članak o tome. kad nađem staviću
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.