Premijer liga 2013/14
- TeamHandBall
- Kontakt:
Re: Premijer liga 2013/14
Liste sudija i kontrolora Premijer Lige za sezonu 2013/2014.
http://ursbih.com/dokumenti/obavjestenj ... 201314.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Odluke Skupštine Udruženja sudija RS BiH, donesene u Vogošći 01.09.2013
http://ursbih.com/dokumenti/obavjestenj ... A0TINA.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ursbih.com/dokumenti/obavjestenj ... 201314.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Odluke Skupštine Udruženja sudija RS BiH, donesene u Vogošći 01.09.2013
http://ursbih.com/dokumenti/obavjestenj ... A0TINA.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- TeamHandBall
- Kontakt:
Razlozi odgadjanja 1.kola Premijer lige rukometasa ???. Pogledajte liste Kontrolora i Sudija razlikuju se u par imena ..
Lista Kontrolora i Sudija Udruznja sudija RS BiH http://ursbih.com/dokumenti/obavjestenj ... 201314.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Lista Kontrolora I sudija IO RS BiH
http://www.rsbih.com/dokumenti/takmicen ... e13-14.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
zar se Idioti iz saveza i udruzenja nisu mogli dogovoriti u nekom razumnom roku i ne odgadjati utakmice 1.kola lige na stetu klubova ...... IDIOTIZAM i to ti je to .....

Lista Kontrolora i Sudija Udruznja sudija RS BiH http://ursbih.com/dokumenti/obavjestenj ... 201314.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Lista Kontrolora I sudija IO RS BiH
http://www.rsbih.com/dokumenti/takmicen ... e13-14.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
zar se Idioti iz saveza i udruzenja nisu mogli dogovoriti u nekom razumnom roku i ne odgadjati utakmice 1.kola lige na stetu klubova ...... IDIOTIZAM i to ti je to .....

Zna li neko rezultate današnji utakmica?
-
- Kontakt:
Prvo kolo je odgođeno !! nije valjda da nigdje nisi procito ?Komesar je napisao/la:Zna li neko rezultate današnji utakmica?
Ja sam bio dobio informacije da će se igrati i da sudije htjeli suditi.samozeljo1987 je napisao/la:Prvo kolo je odgođeno !! nije valjda da nigdje nisi procito ?Komesar je napisao/la:Zna li neko rezultate današnji utakmica?
-
- Kontakt:
ne valja ti info
http://sportsport.ba/rukomet/rukomet-se ... ata/113118" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/rukomet/rukomet-se ... ata/113118" onclick="window.open(this.href);return false;
- TeamHandBall
- Kontakt:
NEVJEROVATNO ALI ISTINITO .......
I pored toga sto je 1.kolo Premijer lige rukometasa odgodjeno u posljednji minut, izgleda da se niko od premijerligasa posebno ne uzbudjuje jer niko se nije u javnosti pobunio protiv ove odluke ..... kao da svima odgovara ....
SMIJESNO I ZALOSNO ........

I pored toga sto je 1.kolo Premijer lige rukometasa odgodjeno u posljednji minut, izgleda da se niko od premijerligasa posebno ne uzbudjuje jer niko se nije u javnosti pobunio protiv ove odluke ..... kao da svima odgovara ....
SMIJESNO I ZALOSNO ........

Jucer je u Zenici bio najavljen sastanak premierligasa koji je sazvao Pane, a da li je odrzan to ne znam. Ako jest, onda bi danas trebalo da bude neko saopstenje o tome. Prvo kolo bi se trebalo odigrat u srijedu, a da li ce se odigrat to cemo da vidimo.TeamHandBall je napisao/la:NEVJEROVATNO ALI ISTINITO .......
SMIJESNO I ZALOSNO ........![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
RZ88!
i opet kompromisno i loše rješenje...srijeda, radni dan, problem kako za ekipe tako i za ljubitelje rukometa koji će eventualno biti zauzeti...da ne kažem kako je igračima koji rade, pa putuju sa ekipom nakon posla, pa igraju utakmicu, pa se vraćaju kući u neka doba i opet ujutro na posao...niđe vezepep3 je napisao/la:Jucer je u Zenici bio najavljen sastanak premierligasa koji je sazvao Pane, a da li je odrzan to ne znam. Ako jest, onda bi danas trebalo da bude neko saopstenje o tome. Prvo kolo bi se trebalo odigrat u srijedu, a da li ce se odigrat to cemo da vidimo.
jedina kontra mjera za zaštitu interesa klubova je onaj prijedlog o formiranju Udruženja premijerligaša...a svaki klub koji bi eventualno imao nešto protiv ili se ne bi želio uključiti, smatram da bi napravio veliku grešku i ostao bi talac Saveza i kako vidimo sudija
Undici stelle - ACM 1899
Utakmice prvog kola odigrat ce se u petak i subotu , a zajednica premijerligaša je kako čujem ultimativno zatrazila da IO RS BiH do utorka riješe problem. Ukoliko do utorka nebude riješeno zajednica premijerligaša će preuzeti u svoje ruke organizaciju takmičenja ,traziti smjenu IO RS BiH kao i smjenu vodećih ljudi sudijske organizacije ,uputiti EHF dopis o opstrukcijama prvenstva,ima danas u Avazu pa procitajte sve ,čujem klubovi traže i ukidanje komesara i traze javno delegiranje svakog kola čime bi se usparao veliki novac na plate komesara a i delegiranje bi bilo regularno nebi se dozvolilo mesetarenje komesara i njihovih kolega sudija i delegata na račun drugih sudija i delegata
Onda nam je sacekat do sutra da vidimo kakva ce se odluka donijeti. Iskreno se nadam da ce se uspjeti naci neko rjesenje koje ce zadovoljiti i klubove i savez i sudije i da ce napokon krenuti ova liga.
RZ88!
Kolko sam ja skonto, problem je u novcu, kao što ste mogli i pretpostaviti
u onom zahtjevu premijerligaša traženo je da pojednostavim, da se odredi neka vrsta "budžeta" za sudije, delegate, kontrolore itd...onda bi imali na raspolaganju određenu svotu novca za sezonu pa bi i oni koji delegiraju i dijele novac malo "mudrije" razmišljali prilikom delegiranja, možda bi se morali ponašati malo odgovornije i štedljivije
poenta je da je trenutak velike krize u sportu i zašto da neki klub plaća duplo više novca za sudije, delegate i kontrolore kad može duplo manje
primjer:
- zašto u Gradačcu da sudi par iz Mostara, Ljubuškog itd... kad može neko iz Maglaja, Sarajeva, Tuzle, Prijedora itd...
sudije nabiju sebi duplo više keša na putni trošak nego na samo taksu za suđenje utakmice
ista situacija je u nogometu u Prvoj ligi...nama u Gračanicu redovno delegiraju sudije iz Hercegovine ili iz Krajine a što ne bi uzeli neke koji su malo bliže i samim time manje košta sve
ljudi ba navikli da rade kako hoće+, da uzimaju čistu lovu kako im se hoće i boli ih neka stvar
UPAMTITE
u životu svaki problem nastaje kad nema para...sve dok ima, onda nije problem, čim zafali eto ti milion problema

u onom zahtjevu premijerligaša traženo je da pojednostavim, da se odredi neka vrsta "budžeta" za sudije, delegate, kontrolore itd...onda bi imali na raspolaganju određenu svotu novca za sezonu pa bi i oni koji delegiraju i dijele novac malo "mudrije" razmišljali prilikom delegiranja, možda bi se morali ponašati malo odgovornije i štedljivije
poenta je da je trenutak velike krize u sportu i zašto da neki klub plaća duplo više novca za sudije, delegate i kontrolore kad može duplo manje
primjer:
- zašto u Gradačcu da sudi par iz Mostara, Ljubuškog itd... kad može neko iz Maglaja, Sarajeva, Tuzle, Prijedora itd...
sudije nabiju sebi duplo više keša na putni trošak nego na samo taksu za suđenje utakmice
ista situacija je u nogometu u Prvoj ligi...nama u Gračanicu redovno delegiraju sudije iz Hercegovine ili iz Krajine a što ne bi uzeli neke koji su malo bliže i samim time manje košta sve
ljudi ba navikli da rade kako hoće+, da uzimaju čistu lovu kako im se hoće i boli ih neka stvar
UPAMTITE
u životu svaki problem nastaje kad nema para...sve dok ima, onda nije problem, čim zafali eto ti milion problema

Undici stelle - ACM 1899
- samo_lijevo
- Kontakt:
Da prevedem.aleksandar_veliki je napisao/la:Kakva bolan zajednica premijerligaša. Odrzan sastanak na kojem je prisustvovalo šest klubova, odnosno predstavnika istih. Sazvao Pane, inace veliki sportski radnik, sastanak i sebe imenovao predsjednikom zajednice premijerligasa od sest klubova. Ovdje realno, nema nevinih. Svi snose dio krivice, ovi iz Saveza jer se ne mogu iz ko zna kojih razloga obracunati sa sudijama. Sudije jer zbog njih liga nije pocela, odnosno zbog njihovih primanja, a vecina klubova jer se ****. Upravo mislim da su celnici klubova najveci krivci za sve, potkupljuju sudije, pa sad nemaju snage da kazu, da mi hocemo da nam troskovi budu manji.burazer je napisao/la:Utakmice prvog kola odigrat ce se u petak i subotu , a zajednica premijerligaša je kako čujem ultimativno zatrazila da IO RS BiH do utorka riješe problem. Ukoliko do utorka nebude riješeno zajednica premijerligaša će preuzeti u svoje ruke organizaciju takmičenja ,traziti smjenu IO RS BiH kao i smjenu vodećih ljudi sudijske organizacije ,uputiti EHF dopis o opstrukcijama prvenstva,ima danas u Avazu pa procitajte sve ,čujem klubovi traže i ukidanje komesara i traze javno delegiranje svakog kola čime bi se usparao veliki novac na plate komesara a i delegiranje bi bilo regularno nebi se dozvolilo mesetarenje komesara i njihovih kolega sudija i delegata na račun drugih sudija i delegata
Riba smrdi od glave,a cisti se od repa.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
http://bhrukomet.net/bih-rukomet/premij ... -2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jel ovo počinje liga za vikend...
Jel ovo počinje liga za vikend...
Čujem da neće opet početi jer uprkos nastojanjima klubovima da se sve dovede u zakon Komesar lige ponovo se ponovo oglusio o odluke RS BiH dovoljno je pogledati samo nominacije i svima ce biti jasno.Odlukama RS BIH konacno ce isplate prema sudijama biti dovedene u red a prije svega zahvaljujući predtavnicima klubova ,od ove godine uveden je red sudijama se isplacuje dnevnica umjesto 50 KM ide 25 odnosno 12,5 KM zavis od kilometraze,taksa od 100 KM ide preko racuna a troskovi prevoza idu zakonski 20 % od cijene goriva.Međutim iako je postignut dogovor Komesar lige krsi isti i mijenja pravila .Zbog toga i zbog ocitog surovanja Komesara i sudija kao i predstavnika klubova trazi se javno delegiranje i smjena postavljenog komesara koji i kao sudija nije bio cvijet...
1.kolo
Gradacac-Maglaj 29-23;
Celik-Bosna 30-30;
Gorazde-Derventa 28-29;
Capljina-Sloga 27-28. Utakmice odigrane u petak definitivno u znaku gostiju.
Gradacac-Maglaj 29-23;
Celik-Bosna 30-30;
Gorazde-Derventa 28-29;
Capljina-Sloga 27-28. Utakmice odigrane u petak definitivno u znaku gostiju.
Gracanica-Izvidjac 24-22.
za mene na početku nekoliko čudnih rezultata, možda i neočekivanih...ali tek kroz nekoliko kola možemo se uvjeriti ko sa kakvom ekipom raspolaže
moglo bi ove sezone biti mnogo neizvjesnije nego što sam očekivao
idemo dalje...
2. kolo PL:
Izviđač – Goražde 1
Bosna – Kozara 1
Konjuh – Krivaja 1
Prijedor – Vogošća 2
Derventa – Zrinjski 1
Maglaj – Čapljina 1
Sloga – Gračanica 2
Čelik – Gradačac 1
da bacim jednu prognozu na osnovu utakmica prvog kola...Gračanica naravno ide navijački ali realno ako budemo igrali onako borbeno i žestoko kao protiv Izviđača, možemo do bodova...samo da nam se ekipa ne prepadne Sloge i Doboja na izlazu iz Gračanice
idemo dalje...
2. kolo PL:
Izviđač – Goražde 1
Bosna – Kozara 1
Konjuh – Krivaja 1
Prijedor – Vogošća 2
Derventa – Zrinjski 1
Maglaj – Čapljina 1
Sloga – Gračanica 2
Čelik – Gradačac 1
da bacim jednu prognozu na osnovu utakmica prvog kola...Gračanica naravno ide navijački ali realno ako budemo igrali onako borbeno i žestoko kao protiv Izviđača, možemo do bodova...samo da nam se ekipa ne prepadne Sloge i Doboja na izlazu iz Gračanice

Undici stelle - ACM 1899
Uuu teško je očekivati da dobijete u Doboju, ali eto, sportski se nadati. Doduše, ja sam mišljenja da Gračanica ima ekipu za velike domete u okviru ove naše lige, mnogo je tu kvalitetnih i iskusnih igrača. A poznat mi je problem koji vi imate kada idete na gostovanja, tako je i kod nas, ma jel pređu tablu sa natpisom Zavidovići, ovi naši su skroz druga ekipa, čak smo i predlagali da kad idu na gostovanja ponesu je sa sobom u busubaltazar1 je napisao/la:za mene na početku nekoliko čudnih rezultata, možda i neočekivanih...ali tek kroz nekoliko kola možemo se uvjeriti ko sa kakvom ekipom raspolaže
idemo dalje...
2. kolo PL:
Izviđač – Goražde 1
Bosna – Kozara 1
Konjuh – Krivaja 1
Prijedor – Vogošća 2
Derventa – Zrinjski 1
Maglaj – Čapljina 1
Sloga – Gračanica 2
Čelik – Gradačac 1

Kada je u pitanju sljedeće kolo, ne bih se baš složio sa nekoliko prognoza. Osim Gračanice mišljenja sam da Vogošća neće uzeti u Prijedoru jer istimeni domaćin nije nimalo naivna ekipa. Također, mislim da Čapljina uzima u Maglaju jer odlaskom Čičkušića u Katar Maglaj teško može šta očekivati ove sezone

" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"
2. kolo:
Celik-Gradacac 34-31.
Celik-Gradacac 34-31.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.