Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

73StJb
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la 73StJb » 29 okt 2013, 16:13

1.Zlatan Ibrahimovic
2.Messi
3.Riberi

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 okt 2013, 16:13

Ribery
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 29 okt 2013, 18:10

Mislim da je Ribery najvise zasluzio mada ocekujem da tradicionalno kapiteni, slektori i novinari iz fudbalskih velesila kakve su Burundi, Madagaskar, Somalija, Kukova Ostrva, Viejtnam, Fidji, Turkmenistan, Malu itd itd itd.. jos jednom donesu novu pobjedu za Lea Messija. Nikad ne potjenjujte njihovu moc sjetimo se samo slucajeva Snajder i C. Ronaldo zadnjih godina.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 29 okt 2013, 18:12

Ozil zasluzuje najvise po mom sasvim objektivnom misljenju :mrgreen: .

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 29 okt 2013, 18:35

Svakako da Barzagli i Vidal zaslužuju na listu, a neki su samo na pedigre tu ili na odigranu dobru sezonu neke druge godine, a ne minule.

Inače, Ribery uzima ako gledamo performans popraćen svim bitnim trofejima, ali kada Sneijder nije uzeo one sezone onda me ništa neće iznenaditi.

Tako da sam bliže uvjerenju da opet uzima Messi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 29 okt 2013, 18:39

1. Ribery
2. Messi
3. Ibrahimović
4. Ronaldo
5. Suarez

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 29 okt 2013, 18:44

Ibrahimovic, Ribery, Ronaldo...
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 okt 2013, 19:05

Srce kaže Ibrahimović. Realno, nema boljeg centarfora na svijetu, nevjerovatan je i u ovim godinama. Pitam se kako će Suarez, Lewandowski, Cavani, Falcao i ostali izgledati u njegovim godinama.

Realnost je da će nagradu uzeti Ribery, ili po lošem-starom običaju Messi.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 30 okt 2013, 08:10

Ribery je pokazao ove godine više nego Sneijder 2010. On je bio taj koji je predvodio Bayerna do najuvjerljivijeg osvajanja LP otkad je ja pratim (znači nekih 18-19g), dok je Sneijder sa Interom dosta toga uzeo na guzove i uz masu sreće. Osim toga, Sneijder je zakazao nakon SP-a. Dakakao, nagradu je bio apsolutno zaslužio, kao što je danas zaslužuje Fronck. Fronck je po meni bliže nagradi od Sneijdera 2010. prosto iz razloga što je Messi imao lošiju godinu (pogotovo na vrhuncu prošle sezone), kao i zbog toga što je lako moguće da će se glasači voditi time da je Messi već odnio dovoljno puta ovu nagradu i da je vrijeme za nekoga drugoga.

I samo da napomenem da sam šokiran i konsterniran činjenicom da među 23 nisu Chiellini, Barzagli, Pogba, Vidal i Marchisio, a čak i Bonucci i Vučko. :oops:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 30 okt 2013, 10:00

geoxx je napisao/la:Uz to mislim da je Sneijder i statisticki imao bolju sezonu i po meni vise utjecao na sve uspjehe tadasnjeg Intera , nego Ribery danas .
Nije. Evidence:
1. http://www.transfermarkt.de/de/franck-r ... 22068.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2. http://www.transfermarkt.de/de/wesley-s ... _4673.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ni za utjecaj se ne bih složio, pošto je za Inter tada divovski posao odradila i masa drugih igrača - Lucio, Maicon, Zanetti, Cambio, Eto'o i Milito prije svih.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 okt 2013, 10:12

Isto mozes reci i za Ribery-ev Bayern, nije kao da u takvoj momcadi nije imao hrpu igraca koji su odradili dobar dio svog posla, to je tako, ne moze jedan pojedinac sam igrati nogometa s protivnikom, ali moze biti predvodnik.
Sjecam se jako dobro te sezone sa Sneijderom, ionako pratim 95 posto utakmica Intera. Zasluzio je te godine zlatnu loptu vise nego itko i to uvjerljivo, koliko god ostali pridonijeli, fakticki sve sto je opasno bilo po golu protivnika je poslo od njegovih noga i bio je u tom momentu bez ikakvog premca najbolji play na svijetu.
Ove godine to zasluzuje Ribery.
...Život za Široki...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 30 okt 2013, 10:24

ŠB_Fidelis je napisao/la:Isto mozes reci i za Ribery-ev Bayern, nije kao da u takvoj momcadi nije imao hrpu igraca koji su odradili dobar dio svog posla, to je tako, ne moze jedan pojedinac sam igrati nogometa s protivnikom, ali moze biti predvodnik.
Pa ja ni ne govorim da je Rib sam tegljio, samo ističem da je i Sneijder (kao i Ribery) imao iza sebe fino izbalansiranu momčad u kojoj je se on iskristalizirao kao neka vrsta key playera.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 okt 2013, 11:52

Ma bezze rasprava i Snajder i Ribery su zasluzili zlatnu loptu. A ovaj izbor za zlatnu loptu je vec godinama lakrdija (tj. otkad fifa bira) pa Messi ima iz nekog razloga cetiri zlatne lopte a realno trebao je imati max. 2. One sezone je Snajder zasluzio nagradu a nije usao ni medju 3 kandidata a bio je najbolji igrac te godine i kad su vec njemu doslovno oteli loptu mogli su je dati Iniesti koji je bio svjetski prvak ali ne ljubimac Messi mora dobiti zlatnu loptu. Pa onda Ronaldo je zadnje 4. godine bar jednu zlatnu loptu trebao dobiti ali nije, jedne sezone je po statistikama bio bolji od Messija i te sezone Messiju su je dali posto je isti sa klubom osvojio trofeje, i onda drugi put Messi ima golove i statistiku ali nista nije osvojio, Ronaldo osvaja sa klubom trofeje opet Messiju daju nagradu, dakle nikakav kriterij tu nema kako Fifa kaze tako je. Sad ce svi reci kako Fifa ne bira kako to biraju igraci, novinari i selektori, da biraju ali pogledajte koji to likovi biraju, kapiteni, novinari, selektori zemalja treceg svijeta za koje niko nikad nije cuo a koji igraju eto fudbal i takvih zemalja imas na stotine, a glas im vrijedi isto kao i Njemacki i sad ko da je tesko takve likove koji su ubjedljiva vecina Fifi izmanipulisati raznoraznim donacijama itd itd...

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 30 okt 2013, 14:42

I opet teorije zavjere, uefalona, illuminati i masoni. Pa dokle vise ? :mrgreen:
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 okt 2013, 19:20

Za jedan glas Riberiju smo skoro pa sigurni. Susic izjavio da je Ribery ove godine vise zasluzio nego Messi i Ronaldo. Po toj njegovoj izjavi bi se moglo zakljuciti za koga ce glasati.

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 31 okt 2013, 10:57

Da može ikako, Pape bi za Vršu glasao. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 okt 2013, 13:33

Nakon glasanja će opet biti izmišljene izjave "kapitena" reprezentacija kao što je to bio slučaj ove godine. :lol:
"Kunem se da sam glasao za Ronalda, a moj glas je otišao Messiju" - rekao je kapiten Slovačke reprezentacije Piszczek. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 okt 2013, 14:36

Iako od Fife me nikakva vrsta malverzacija i kriminala ne bi iznenadila nisu ni oni toliko glupi da laziraju glasove, pogotovo ne kapitena evropskih reprezentacija a uostalom zasto bi bilo potrebe da laziraju icije glasove kad izbor hladno mogu namjestiti preko raznih kapitena i selektora shaka zulu reprezentacija kojih ima milion.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 31 okt 2013, 14:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Isto mozes reci i za Ribery-ev Bayern, nije kao da u takvoj momcadi nije imao hrpu igraca koji su odradili dobar dio svog posla, to je tako, ne moze jedan pojedinac sam igrati nogometa s protivnikom, ali moze biti predvodnik.
Sjecam se jako dobro te sezone sa Sneijderom, ionako pratim 95 posto utakmica Intera. Zasluzio je te godine zlatnu loptu vise nego itko i to uvjerljivo, koliko god ostali pridonijeli, fakticki sve sto je opasno bilo po golu protivnika je poslo od njegovih noga i bio je u tom momentu bez ikakvog premca najbolji play na svijetu.
Ove godine to zasluzuje Ribery.
A ne bi nikad ništa komentirao tamo na temi.Razočaran sam :mrgreen:

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 31 okt 2013, 17:10

Messi je bio najbolji, al vecinom se gleda da dobije onaj sto na kraju osvoji titulu pa ce je prepustit Riberyu a on nek se zahvali Robbenu i tako dalje :D

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.