Po meni su najteži su ovi "kondicioni" sportovi tipa Biciklizam i Skijanja, pogotovo Biathlon jer tu em skijaš ko konj em još moraš gađati onu metu onako sav nikakav, treba ti kondicija a što je najvažnije treba znati tempirati se, biciklizam, voziš 100 kilometara dionice po suncu još valja mjenjati tempo.
Bejzbol ne znam kako to može biti toliko naporan sport, to je više stvar treniranja, ja kada gledam one igrače pola ih debeli.
Američki fudbal je teži zbog činjenice da na njima ima 100 kila opreme, dok s druge strane u ragbiju više fasuješ a i igra se manje sjecka, sama činjenica da u američkom fudbalu imaš pasove unparijed govori da ima i manje fizičkog kontakta nego u ragbiju jer tamo valja proći sa loptom naprijed a ne kao u AF jedan se izvlači nazad ostali trče u touchdown zonu da prime pas..
A ako ćemo govoriti o težini priprema onda ne znam, mislim da je tu gimnastika sigurno najteža, jer u boksu možeš i promašiti protivnika jednom, a zamili onaj na konju s hvataljkama omaši jednom i odmah se polomi
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990