pa prvu sezonu racunam 1995/96. (iako je naziv premijer liga bih uvedena za sezonu 1998/99.)badblueboylivno je napisao/la:BTW, @jovanmaksimovic, kako si sezonu 2002./03. računao pod osmu sezou Premijer lige?
Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
Re: Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sve dok je to prvenstvo BiH..Celiku je svaka titula priznata a tako i treba biti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nisu jaci, al je dole sve namjesteno i ako nemas milionce da platis neces ni uci ..cista matematika.MortemHz je napisao/la:Cekaj...to znaci da si upravo rekao da su Gorazde,Radnicki,Bratstvo i ostali jaci i da je teze igrati protiv njih nego protiv Sarajeva i sirokog?
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
- invincible1921
- Kontakt:
Zeljo, Široki, Zrinjski, Sarajevo, Velez, Celik, Sloboda, Borac, Slavija, uz dva sto ulaze te godine fali mi jedan tim...Ne znam koga vidim kao tu posljednju ekipu, mozdaovi novi premijerligasi Mladost ili Leotar 

=\_1921_/=
- sagitarius
- Kontakt:
1. Čelik
2. Sarajevo
3. Željezničar
4. Olimpic
5. Široki Brijeg
6. Zrinjski
7. Velež
8. Borac
9. Sloboda
10. Slavija
4. Olimpic
5. Široki Brijeg
6. Zrinjski
7. Velež
8. Borac
9. Sloboda
10. Slavija
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja
Ma radnik vam je siguran u toj ligi 10 vidjet cete iduće godine, sigurniji daleko od Slavije pa možda i čelika(ako se sta ne promjeni) 

- jovanmaksimovic
- Kontakt:
ma ko ce biti u top 10 naredne godine, vidjecemo, sad je zaista rano za prognoze. 

FOR PAUL
FOR PAUL
Nemojte Radnik izostavljat, cak su trenutno ispred Celika.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
Kralju Radniku su finansijeri najbogatiji ljudi Bjeljine a mogu ti reci i citave Semberije a tek od iduce godine ce pare da uloze Savo Milosevic i Krstajic....Koji mogu da dovedu svakog igraca cak i iz liga petice ako im to bude interes...stadion se renovira od para UEFE i gradskog budjeta tako da oni treba samo da dovedu novog trenera i pojacaju igracki roster sto je za njih smijesno..Savo je upoznat sa svim mladjim reprezentativcima Srbije i momcima koji igraju u dijaspori a srpskog su porjekla a kad ih dovede u Bijeljinu to ti je isto kao da su u BG jer su na radaru srpke reprezentacije...Ako je trecinu istina sto su pricali meni u Bijeljini za Radnik nema zime.....brile je napisao/la:Nemojte Radnik izostavljat, cak su trenutno ispred Celika.
Ja licno smatram da Bijeljina i citava Semberija zasluzuje jedan jak i stabilan klub, isto to zelim i za Krajinu.
- franklampard8
- Kontakt:
1. Sarajevo
2. Siroki Brijeg
3. Zeljeznicar
4. Zrinjski
5. Velez
6. Borac
7. Celik
8. Sloboda
9. Slavija
10. Olimpic
11. Zvijezda
12. Leotar
Ovako ce to izgledati, ja mislim.
2. Siroki Brijeg
3. Zeljeznicar
4. Zrinjski
5. Velez
6. Borac
7. Celik
8. Sloboda
9. Slavija
10. Olimpic
11. Zvijezda
12. Leotar
Ovako ce to izgledati, ja mislim.

1946
1. Sarajevo
2. Zrinjski
3. Siroki Brijeg
4. Zeljeznicar
5. Olimpic
6. Velez
7. Sloboda
8. Radnik
9. Celik
10. Borac/Slavija (ovisi o epilogu sa desavanjima u Borcu)
Mislim da ce ovi timovi biti sigurni za prvu sezonu u skracenoj ligi + ovi sto ce uc iz nizeg ranga. Redoslijed nema veze sa eventualnom tabelom na kraju slijedece sezone, to niko ne moze predvidjet.
2. Zrinjski
3. Siroki Brijeg
4. Zeljeznicar
5. Olimpic
6. Velez
7. Sloboda
8. Radnik
9. Celik
10. Borac/Slavija (ovisi o epilogu sa desavanjima u Borcu)
Mislim da ce ovi timovi biti sigurni za prvu sezonu u skracenoj ligi + ovi sto ce uc iz nizeg ranga. Redoslijed nema veze sa eventualnom tabelom na kraju slijedece sezone, to niko ne moze predvidjet.

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Re: Odg: Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja
JoseeMourinho je napisao/la:Ma radnik vam je siguran u toj ligi 10 vidjet cete iduće godine, sigurniji daleko od Slavije pa možda i čelika(ako se sta ne promjeni)
samo Sloboda
- tuzlak1987
- Kontakt:
1.Sarajevo
2.Zeljeznicar
3.Zrinjski
4.Siroki
5.Borac (ovako ili kao u fazonu da Krupa udje iz RS lige, volio bih prvo radi historije)
6.Olimpic
7.Velez
8.Sloboda
9.Celik
10.Radnik/Slavija
I nekako mi ovo sada izgleda kao malo 2 samo iz RS, a sa Slobodom i Celikom se nikad ne zna. Cesto znamo biti uzasni, svake pola godine turbolencije neke pa me ne bi cudilo da neka od ove dvije ekipe udje u sezonu ocajno i sa slabom ekipom pa da se na proljece krene vaditi.
2.Zeljeznicar
3.Zrinjski
4.Siroki
5.Borac (ovako ili kao u fazonu da Krupa udje iz RS lige, volio bih prvo radi historije)
6.Olimpic
7.Velez
8.Sloboda
9.Celik
10.Radnik/Slavija
I nekako mi ovo sada izgleda kao malo 2 samo iz RS, a sa Slobodom i Celikom se nikad ne zna. Cesto znamo biti uzasni, svake pola godine turbolencije neke pa me ne bi cudilo da neka od ove dvije ekipe udje u sezonu ocajno i sa slabom ekipom pa da se na proljece krene vaditi.
- ElCartel11
- Kontakt:
zato bi ja mislim bilo pametno da direktno ispadaju 4 kluba tj. 12-16 mjesta, a ova dva 11 i 12 mjesto idu u playoff sa prvacima federacije i rsacovic2 je napisao/la:Bez zayebancije bit ce gutavo i mozda je nekome glupo ovo sto cu napisati ali je i logicno.Uzmimo npr Mladost.Mozda ja njima bolje ispasti ove sezone i dogodine se boriti za povratak u premier ligu iz lige RS-a nego ostati i dogodine voditi bitku sa 10 premijer ligasa od kojih ce cak 6 dobiti nogu.Ipak u entitetskim ligama su puno laksi protivnici i dogodine ce biti lakse biti prvi u RS ili FED. ligi nego biti medju 10 u premier ligi.Cisto moje neko razmisljanje ne znaci da pije vode.....
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
jer vecina ce jih ici sigurno na tu foru
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
1. Sarajevo
2. Zelježnicar
3. Široki
4. Zrinjski
5. Olimpic
6. Velež
7. Borac
8. Sloboda
9. Čelik
10. Travnik
Sarajevo, Željo, Lištica, Zrinjski, Olimpik, Velež i Sloboda će ostati zahvaljujući kvalitetu, Čelik i Borac vjerujem da će opstati više zbog neke tradicije i zbog respekta protivnika prema njima s obzirom da važe za ipak velike klubove za naše uslove, a vjerujem i da će se pojačati. I naravno, nedodirljivi Travnik
Jednostavno, majstori su u svakom slučaju za opstanak u Premijer Ligi BiH i neće ih se iz nje istjerati taman da ligu skrate na 4 kluba 
2. Zelježnicar
3. Široki
4. Zrinjski
5. Olimpic
6. Velež
7. Borac
8. Sloboda
9. Čelik
10. Travnik
Sarajevo, Željo, Lištica, Zrinjski, Olimpik, Velež i Sloboda će ostati zahvaljujući kvalitetu, Čelik i Borac vjerujem da će opstati više zbog neke tradicije i zbog respekta protivnika prema njima s obzirom da važe za ipak velike klubove za naše uslove, a vjerujem i da će se pojačati. I naravno, nedodirljivi Travnik

1946
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
e ljudi davaju prognoze godinu dana prije ko ce biti u top12 premijer ligi
pa ljudi, ne znamo ko ove sezone ispada a ne sljedece... mislim da je najpametnije cekati makar do pocetka proljetnog dijela naredne sezone sa prognozama, ovako ispadate smijesni, ko neki wishtown... mozda upravo neki od favorita ove sezone ispadne naredne? niste o tome mislili...
evo jednog primjera, nurnberg je kao njemacki prvak 1968. godine igrao kup evropskih sampiona 68/69, ali i na kraju sezone i ispao iz bundeslige... jos jedan primjer, kaiserslautern se vratio 1997. godine u bundesligu i vec u prvoj sezoni nakon povratka postao prvak njemacke... tako da su sad prognoze veoma nezahvalne i nepotrebne...

evo jednog primjera, nurnberg je kao njemacki prvak 1968. godine igrao kup evropskih sampiona 68/69, ali i na kraju sezone i ispao iz bundeslige... jos jedan primjer, kaiserslautern se vratio 1997. godine u bundesligu i vec u prvoj sezoni nakon povratka postao prvak njemacke... tako da su sad prognoze veoma nezahvalne i nepotrebne...
FOR PAUL
FOR PAUL
ja svakako neznam ko ce ispast a ko ostat, mozda bi do broja od neki 8-9 mogao doc po nekim "realnim" ocekivanjima ali nikad se nezna jer mogu svi imat losu sezonu a i svaku ekipu mogu napustit vazni igraci preko ljeta, to najbolje znam po svom velezu! ove godine sam siguran bio da cemo se docepat jednog od mjesta koja daju evropu kroz ligu pa potajno se nadao i nekoj borbi za titulu poslje sjajni igara u drugoj polusezoni lani! ali onda prije pocetka sezone odose okic,letic,ostrakovic i na polusezoni jos merzic i skaljic! neka "pojacanja" koja su se pompozno najavili kad su dolazili su se dokazala kao bas suprotno od toga(popovic,vladavic,hodzic) a nekim je trebala ta prva polusezona da se naviknu i tek sad krenu sa pravim partijama(skahic,haurdic, pa evo sad i reljic koji je zadnje dvi odigrao solidno) i na to nadodaj da je se povrijedio jedini pravi centarfor u ekipi(cemalovic) i sezona koja je trebala bit iskorak prema samom vrhu ispa losija nego prosla! tek sad se ekipa ponovo uigrala sto je normalno prekasno za ikakav ozbiljan rezultat i tovarimo za dlaku iznad zlatne sredine... evo nam i primjer sarajeva i borbe za titulu, realno ljudi imaju daleko bolji igracki kadar nego ijedna ekipa u ligi i na svim pozicijama su pokriveni sa po 2-3 kvalitetna igraca a opet nigdje nisu odmakli i kolju se sa jos 3 ekipe za to prvo mjesto, donedavno cak i 5(olimpic,borac) ! treba se to uigrat, nac pravu formaciju itd itd, neigra ekipa na papiru nego na terenu! a onda suprotna situacija u zelji gdje im u prvoj postavi igra 4-5 njihovi mladica i svi su ih osudili na maksimala zlatnu sredinu a evo plavi dio sarajeva idalje u borbi za titulu... onda slucaj radnik, na polusezoni zadnji i glavni favorit za nizi rang, dovedose kojeg igraca, pojacase upravu i postase vrlo solidna ekipa koju sad vecina, po komentarima na ovoj temi, vide kao sigurnog clana tih 10 ekipa koje ce prezivit rez sljedece sezone... nas fudbal je prepun oscilacija da bi se moglo pisat o sigurnoj listi ekipa koje ce igrat u ligi za 2 godine....
A kako sada ide sa nižim ligama? Šire se?
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Pa sada je na nama da trazimo ujedinjenje entitetskih prvih liga ili u najmanju ruku reorganizaciju nizih instanca takmicenja u entitetskim savezima. I ovo skracenje Premijer lige je krenula od nas, zagrizenih ljubitelja domaceg fudbala i trajalo je dugo (skoro 5 godina), ali isto tako mozemo isforsirati promjene i u nizim rangovima. Da je pameti, ujedinile bi se prve lige entiteta u jednu sa 12 klubova i definitivno bi onda ta liga bila i kvalitetno i reputacijom na relativno visokom nivou. Rang tri i nize vec zahtjeva dublju analizu jer je potrebno razbiti tu ligu po regijama. Ali niposto ne smije doci do sirenja nizih rangova takmicenja sto se tice broja klubova.Peterski je napisao/la:A kako sada ide sa nižim ligama? Šire se?