Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

maxmore
Kontakt:

Re: Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 22:03

Zagor je napisao/la:
maxmore je napisao/la: Možda! To nikada nećemo saznati bolje da su se oni sklonili. Nije mi jasno zašto svi nisu stajali, kao tog dana u utakmici sa Borcem, nego su se dali u bijeg :?:
Zato sto su pi.ke :lol: :D
ne seri vise majke ti. Objasni ti coek neke stvari ti i dalje se vracas na pocetak. Pobjegli su , neka su, Mozda bi i dobili koji udarac. Hvala Bogu pa su pobjegli, al brate objasnjeno ti je par postova iznad zbog čeg se sve desilo. Nisu oopste meta bili igraci sirokog, valjda ti je to jasno. Ovdje je GOLMAN fks Alaim mogao najvise nagrabusit, a ostao je lik u svom sesnaestercu, sjecam se te izjave Alaima, rekao je u smislu kao: "Znao sam da nece na mene udariti" a svi igraci sarajeva i sirokog su pobjegli, samo je on ostao. Zato sto je lik znao o čemu se radi.
Sve jasno! Samo želim čuti.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 22:05

maxmore je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Sad sam ti rekao da se nije niko dao u bijeg.
Ne vidim ni jednog igrača samo zastitari:
Ja sam govorio o utakmici sa Borcem i da su stajali svi, par igraca se pomjerilo metar i to je to ali da, svi bi zaobisli svakako i igrace Širokog ali sam spomenuo tekmu sa Borcem da ti blize objasnim iz situacije koja se vec desila.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sretan123
Kontakt:

Post Postao/la sretan123 » 18 maj 2017, 22:15

MortemHz je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Sad sam ti rekao da se nije niko dao u bijeg.
Ne vidim ni jednog igrača samo zastitari:
Ja sam govorio o utakmici sa Borcem i da su stajali svi, par igraca se pomjerilo metar i to je to ali da, svi bi zaobisli svakako i igrace Širokog ali sam spomenuo tekmu sa Borcem da ti blize objasnim iz situacije koja se vec desila.
Poštujem te kao kvalitetnog forumaša , ali smatram da si ovo siluješ i ti sam znaš da se ne bi dobro proveli..bez obzira što su meta bili članovi Uprave. Ali o tom po tom, kaznu očekujemo i ona treba biti, ali izbacivanje iz lige , uzimanje titule su pretjerane gluposti od strane veleobjektivnih navijača sa @High kao predvodnikom tora.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 18 maj 2017, 22:23

Mislim da je cijela sezona pokazala da oni rade na štetu svih klubova u PL a protiv fudbala općenito. Ja se iskreno nadam da će doći do jednog revolta, koji bi trebao krenuti od velikih grupa prije svega HZ, TM, RZ i da se krene u otvorenu borbu protiv kriminalne hobotnice koja se zove NS BiH. Da se konačno krene u obračun i da se pokuša otjerati ova klika. Nekima danas ide u korist suđenje ali već sutra će ići protiv njih i tako u nedogled. Ova sezona je sve osim regularna, to je valjda svima jasno.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 18 maj 2017, 23:32

http://www.in*dex.hr/sport/clanak/nakon-ustaskog-orgijanja-i-vrijedjanja-bosne-i-hercegovine-slavili-trofej-zemlje-koju-mrze/971025.aspx
o tome pričamo. Međutim ovdje se prica vraca unazad, sto hocu da kazem pojedincima ovdje. Mi sve sto se desilo smo kaznjeni za sto smo uradili. Nismo pjevali nikakve muslimanske ili fasisticke pjesme sto bi nekog uvrijedilo na Kosevu protiv sirokog il slicno. i ako je bilo desavalo se tek kad se oformila PL. HZ zadnjih sigurnu najmanje 10 godina su iskorijenili iz navijanja koja se doticu politike, vjerskih uzvikivanja i sl. Bude sigurno i danas neki ispad, al ne u velikoj mjeri kao sto se desilo u sirokom sinoc. Pjevamo **** te listico, isto ko sto manijaci pjevaju **** te sarajvo, mada , da se ja pitam ne bi ni to se pjevalo, al to je vec druga prica...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 maj 2017, 23:33

Da ste listanjem TV kanala naletjeli na uzvratnu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine, a da niste znali da igraju Široki Brijeg i Sarajevo, ništa vam ne bi bilo jasno osim da ima puno istine u onoj narodnoj “Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna”.

Himna države u kojoj se igra utakmica nije se ni čula od zaglušujućih zvižduka cijelog stadiona i prekidana je skandiranjem “Mi, Hrvati!”. Takvo navijanje predvodili su Škripari, navijači nazvani po gerilskim grupama koje su djelovale nekoliko godina nakon razbijanja NDH-a i navijači poznati po isticanju ustaških i nacističkih simbola.

Da ste i nakon toga ostali uz TV prijenos sa stadiona Pecara, iako je atmosfera na stadionu više podsjećala na ratnu nego nogometnu, čuli biste i skandiranje “Za dom spremni”, “Ubij baliju”, “Gazi balije” ili vidjeli ratne zastave Hrvatskog vijeća obrane. I sve to na jednoj nogometnoj utakmici.

“Navijači, hvala vam”, sve je što su iz Nogometnog kluba Široki Brijeg, kluba u kojem igraju samo katolici, poručili o skandaloznom ponašanju svojih navijača. Skandaloznom za sve, osim za ljude iz kluba i one koji su orgijali na tribinama.

Hvala na kazni koju će klub dobiti zbog njihovog ustašluka? Hvala na vrijeđanju države koju klub predstavlja u Europi, Saveza pod kojim igra? Hvala na atmosferi koja nas je vratila na početak 90-ih? Na čemu se točno klub, koji je nakon penala osvojio Kup, zahvalio navijačima?

Sramotno ponašanje bilo je toliko izraženo da je morao reagirati čak i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koji inače zbog “mira u kući” često zažmiri na slične situacije.

“Vulgarno, nacionalističko vrijeđanje, rasizam, huliganizam, ponižavajući odnos prema himni nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim”, poručili su iz Saveza i najavili kaznu za Široki Brijeg.

Prije 20 dana Široki Brijeg je s 3:0 razbio Željezničar u polufinalu Kupa, a gostujući igrači su nakon trećeg gola dobili pljesak većeg dijela stadiona Grbavica. A sinoć su igrači Sarajeva brutalno izvrijeđani u Širokom Brijegu i gađani raznim predmetima prilikom gotovo svakog izvođenja prekida. Mnoge je osvojila reakcija igrača Sarajeva Hebibovića koji je s travnjaka uzeo žvaku kojom su ga gađali divljaci i odgovorio im tako što je skinuo omot i žvaku stavio u usta.

U Širokom Brijegu živi 99,60 posto stanovnika koji su se na posljednjem popisu izjasnili kao Hrvati, a budući da su nezadovoljni svojom pozicijom u vlasti Bosne i Hercegovine te još nezadovoljniji činjenicom da su i dalje dio te zemlje, mnoge nisu ni začudili ispadi sa sinoćnje utakmice.

Ne čudi takvo ponašanje i ako se zna prošlost navijača Širokog Brijega i Sarajeva, točnije sukob iz 2009. godine u kojem je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić, a za čiju smrt do danas nitko nije odgovarao. Navijačima Sarajeva od tog događaja uoči gostovanja na Pecari oduzimaju se zastave s likom ubijenog navijača, a na skandiranje njegovog imena domaći navijači tradicionalno odgovaraju sramotnim: “Javi se, javi se…”

Jedino što čudi je reakcija navijača Širokog na osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. Trijumf protiv Sarajeva donio im je plasman u Europu i, s obzirom na sve gore navedeno, to bi trebalo biti jedino zadovoljstvo navijačima i igračima.

Ali ne, navijači su utrčali na travnjak odmah nakon što je Čabraja realizirao posljednji jedanaesterac i gotovo svi su se utrkivali kako bi se fotografirali s peharom?!

Čemu slikanje s trofejem države koju mrzite? Čemu paradiranje s istim trofejem po gradu do ranih jutarnjih sati?

Drugi put, a bit će drugog puta jer je Široki Brijeg godinama jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih klubova, predlažem navijačima da umjesto slikanja s peharom isti otmu igračima, popišaju se na njega i bace ga umotanog u zastavu BiH u Lišticu, rijeku koja protječe kroz grad. Tada biste ispali dosljedni, ovako ste samo dvolični.

Hrvatski najpopularniji mediji ...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 19 maj 2017, 01:09

avenija je napisao/la:Da ste listanjem TV kanala naletjeli na uzvratnu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine, a da niste znali da igraju Široki Brijeg i Sarajevo, ništa vam ne bi bilo jasno osim da ima puno istine u onoj narodnoj “Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna”.

Himna države u kojoj se igra utakmica nije se ni čula od zaglušujućih zvižduka cijelog stadiona i prekidana je skandiranjem “Mi, Hrvati!”. Takvo navijanje predvodili su Škripari, navijači nazvani po gerilskim grupama koje su djelovale nekoliko godina nakon razbijanja NDH-a i navijači poznati po isticanju ustaških i nacističkih simbola.

Da ste i nakon toga ostali uz TV prijenos sa stadiona Pecara, iako je atmosfera na stadionu više podsjećala na ratnu nego nogometnu, čuli biste i skandiranje “Za dom spremni”, “Ubij baliju”, “Gazi balije” ili vidjeli ratne zastave Hrvatskog vijeća obrane. I sve to na jednoj nogometnoj utakmici.

“Navijači, hvala vam”, sve je što su iz Nogometnog kluba Široki Brijeg, kluba u kojem igraju samo katolici, poručili o skandaloznom ponašanju svojih navijača. Skandaloznom za sve, osim za ljude iz kluba i one koji su orgijali na tribinama.

Hvala na kazni koju će klub dobiti zbog njihovog ustašluka? Hvala na vrijeđanju države koju klub predstavlja u Europi, Saveza pod kojim igra? Hvala na atmosferi koja nas je vratila na početak 90-ih? Na čemu se točno klub, koji je nakon penala osvojio Kup, zahvalio navijačima?

Sramotno ponašanje bilo je toliko izraženo da je morao reagirati čak i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koji inače zbog “mira u kući” često zažmiri na slične situacije.

“Vulgarno, nacionalističko vrijeđanje, rasizam, huliganizam, ponižavajući odnos prema himni nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim”, poručili su iz Saveza i najavili kaznu za Široki Brijeg.

Prije 20 dana Široki Brijeg je s 3:0 razbio Željezničar u polufinalu Kupa, a gostujući igrači su nakon trećeg gola dobili pljesak većeg dijela stadiona Grbavica. A sinoć su igrači Sarajeva brutalno izvrijeđani u Širokom Brijegu i gađani raznim predmetima prilikom gotovo svakog izvođenja prekida. Mnoge je osvojila reakcija igrača Sarajeva Hebibovića koji je s travnjaka uzeo žvaku kojom su ga gađali divljaci i odgovorio im tako što je skinuo omot i žvaku stavio u usta.

U Širokom Brijegu živi 99,60 posto stanovnika koji su se na posljednjem popisu izjasnili kao Hrvati, a budući da su nezadovoljni svojom pozicijom u vlasti Bosne i Hercegovine te još nezadovoljniji činjenicom da su i dalje dio te zemlje, mnoge nisu ni začudili ispadi sa sinoćnje utakmice.

Ne čudi takvo ponašanje i ako se zna prošlost navijača Širokog Brijega i Sarajeva, točnije sukob iz 2009. godine u kojem je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić, a za čiju smrt do danas nitko nije odgovarao. Navijačima Sarajeva od tog događaja uoči gostovanja na Pecari oduzimaju se zastave s likom ubijenog navijača, a na skandiranje njegovog imena domaći navijači tradicionalno odgovaraju sramotnim: “Javi se, javi se…”

Jedino što čudi je reakcija navijača Širokog na osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. Trijumf protiv Sarajeva donio im je plasman u Europu i, s obzirom na sve gore navedeno, to bi trebalo biti jedino zadovoljstvo navijačima i igračima.

Ali ne, navijači su utrčali na travnjak odmah nakon što je Čabraja realizirao posljednji jedanaesterac i gotovo svi su se utrkivali kako bi se fotografirali s peharom?!

Čemu slikanje s trofejem države koju mrzite? Čemu paradiranje s istim trofejem po gradu do ranih jutarnjih sati?

Drugi put, a bit će drugog puta jer je Široki Brijeg godinama jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih klubova, predlažem navijačima da umjesto slikanja s peharom isti otmu igračima, popišaju se na njega i bace ga umotanog u zastavu BiH u Lišticu, rijeku koja protječe kroz grad. Tada biste ispali dosljedni, ovako ste samo dvolični.

Hrvatski najpopularniji mediji ...
Kakvo zakucavanje. Ja otišao lupio ženi šamar reda radi.
Samo Saraj'vo.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 19 maj 2017, 10:34

Smetljar od delegata iz Mostara kaze kako nije bilo nikakvih nezeljenih dogadjaja. Smetljar Begic sa osmijehm uruci pehar,itd... Da je covjek,a nije ocito, napustio bi utakmicu cim se pocelo zvizdati himni BiH. Treba bagru rastjerati....a lopova Begica u zatvor...

Ugrovacaboy
Kontakt:

Post Postao/la Ugrovacaboy » 19 maj 2017, 10:46

Zagor je napisao/la:http://www.in*dex.hr/sport/clanak/nakon-ustaskog-orgijanja-i-vrijedjanja-bosne-i-hercegovine-slavili-trofej-zemlje-koju-mrze/971025.aspx
o tome pričamo. Međutim ovdje se prica vraca unazad, sto hocu da kazem pojedincima ovdje. Mi sve sto se desilo smo kaznjeni za sto smo uradili. Nismo pjevali nikakve muslimanske ili fasisticke pjesme sto bi nekog uvrijedilo na Kosevu protiv sirokog il slicno. i ako je bilo desavalo se tek kad se oformila PL. HZ zadnjih sigurnu najmanje 10 godina su iskorijenili iz navijanja koja se doticu politike, vjerskih uzvikivanja i sl. Bude sigurno i danas neki ispad, al ne u velikoj mjeri kao sto se desilo u sirokom sinoc. Pjevamo **** te listico, isto ko sto manijaci pjevaju **** te sarajvo, mada , da se ja pitam ne bi ni to se pjevalo, al to je vec druga prica...
Daj Boga ti ne seri! Čuj ne pjevate ništa. Slušaj bio sam barem deset puta na Koševu ima poslovne partnere u Sarajevu...
Od psovanja majki i sveg živog i mrtvog do pretnji smrću, ustaške majke, škutura, ne mogu se sjetit svega, i to na objektivnom zapadu te istoku Koševa...
Imaš dvostruka mjerila...
U loži frajer iznad nas pjeva 15 minuta j...m te Lištico, do psovanja majke i sve rodbine po abecednom redu...

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 19 maj 2017, 12:20

Al Sarajlije ne psuju, ne vrijeđaju... sjajan vic ili samoobmana, kako kome drago.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 19 maj 2017, 12:27

Očekujem kaznu ŠB od nekih 6-7 hiljada KM i možda 2 utakmice bez prisustva publike.Zanimljivo će biti vidjeti da li će Savez sankcionisati i Delegata :?:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 19 maj 2017, 12:35

NeshaFCB je napisao/la:Al Sarajlije ne psuju, ne vrijeđaju... sjajan vic ili samoobmana, kako kome drago.
Oni uglavnom svojima :thumbup:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

High

Post Postao/la High » 19 maj 2017, 14:08

Jadnici bez imalo obraza, kao i čitavo saopćenje! Eto suspenzije, mlitavci!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 19 maj 2017, 14:19

High je napisao/la:Jadnici bez imalo obraza, kao i čitavo saopćenje! Eto suspenzije, mlitavci!
Kup je naš kuknjava :guz: :tralala:
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

299CZ
Kontakt:

Post Postao/la 299CZ » 19 maj 2017, 14:22

Stadion Pecara suspendovan do daljnjeg. Zasluženo. Treba i klub i stadion trajno suspendovati, pa neka igraju ligu Trećeg rajha, to im je milo svakako.

High

Post Postao/la High » 19 maj 2017, 14:27

maxmore je napisao/la:
High je napisao/la:Jadnici bez imalo obraza, kao i čitavo saopćenje! Eto suspenzije, mlitavci!
Kup je naš kuknjava :guz: :tralala:
Sramota je vaša.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 maj 2017, 14:27

Ugrovacaboy je napisao/la:
Zagor je napisao/la:http://www.in*dex.hr/sport/clanak/nakon-ustaskog-orgijanja-i-vrijedjanja-bosne-i-hercegovine-slavili-trofej-zemlje-koju-mrze/971025.aspx
Daj Boga ti ne seri! Čuj ne pjevate ništa. Slušaj bio sam barem deset puta na Koševu ima poslovne partnere u Sarajevu...
Od psovanja majki i sveg živog i mrtvog do pretnji smrću, ustaške majke, škutura, ne mogu se sjetit svega, i to na objektivnom zapadu te istoku Koševa...
U loži frajer iznad nas pjeva 15 minuta j...m te Lištico, do psovanja majke i sve rodbine po abecednom redu...
Ti ocigledno si ogranicen i ne znas sta je kad pojedinci psuju i vrijedjaju i kad to cini cijeli stadion. Ja ti garantujem da sa sjevera to neces nikad cuti. A to za jbm.te listico sam ti objasnio, ne zelim se vracati. Dabogda vas izbacili iz lige.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

sretan123
Kontakt:

Post Postao/la sretan123 » 19 maj 2017, 14:36

Zagor je napisao/la:
Ugrovacaboy je napisao/la:
Ti ocigledno si ogranicen i ne znas sta je kad pojedinci psuju i vrijedjaju i kad to cini cijeli stadion. Ja ti garantujem da sa sjevera to neces nikad cuti. A to za jbm.te listico sam ti objasnio, ne zelim se vracati. Dabogda vas izbacili iz lige.
Koji licemjer...pa ja ne mogu vjerovati. To što našoj navijačkoj skupini ne dopuštaju u Sarajevu ne znači da mi ne dođemo na Koševo i imamo priliku vidjeti i čuti publiku na Koševu.
Samo navijači Mladosti DK imaju pravo nam nešto govriti, svi ostali pokrijte se dekom jer za par kola će opet negdje isto se dogoditi.
Znam da bi vama iz FK Sarajeva svanulo kad bi na izbacili...ali i dalje ćemo nastaviti vas šamarati...
Tko zna hoće li ovaj forum preživjeti do sljedeće pobjede Sarajeva na Pecari :opaopa:
Očekujemo kaznu utakmicu bez publike i novčanu od 4 znamenke. :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2017, 15:08

Cuj ovi iz Širokog sto pokusavaju svaliti na sve krivicu, kaze pocevsi od najveceg stadiona u nasoj drzavi a to mi ne radimo, kakvi likovi jbt :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Lik, Proximic, Resolute, TETRAPAK i 13 gostiju.