SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Mešin problem je što je taktički inferioran selektor, a to je za trenera najvažnija stvar, da zna postaviti ekipu i izvuči maksimum od svakog igrača, a to Meša ne zna, pravi ekipu koja u većini utakmica pod njegovom palicom izgleda na nekih 60,70% mogućnosti, a nama treba neko ko će izvući 120% od igrača kao što je radio Ćiro svojevremeno.
Baždarević je školovan trener, vidi se to po njegovim izjavama, te moramo biti agresivni, moramo napadati protivnika praviti mu presing, to sve idealno i vrhunski zvuči na pressicama, al' ne vidimo 50% toga na terenu. Pravi video analize, skautira protivnike, razgovara sa igračima, dovodi nam nove reprezentativce, proširuje igrački kadar, sve je to idealno al' džaba kad je taktički inferioran i ne zna izvući maksimum od igrača na terenu. Taktički je ostao u vremenu kada je on igrao fudbal, ne bi mu Medunjanin bio jedan od dražih igrača, ne bi mu dva puta zaredom startao protiv Belgije, igrač koji ima sve al' nema brzinu i trkačku disciplinu u igri, a takvi igrači su prolazili u prošlom stoljeću, u modernom fudbalu jednostavno ne mogu.
Da se pojednostavi priča, kao da imaš odličan automobil, puno konja, puno kubika, dobre felge, dobre gume, dobar izgled, dobar enterijer, al' džaba ti to sve kad ga rijetko ili nikako upališ.
Baždarević je školovan trener, vidi se to po njegovim izjavama, te moramo biti agresivni, moramo napadati protivnika praviti mu presing, to sve idealno i vrhunski zvuči na pressicama, al' ne vidimo 50% toga na terenu. Pravi video analize, skautira protivnike, razgovara sa igračima, dovodi nam nove reprezentativce, proširuje igrački kadar, sve je to idealno al' džaba kad je taktički inferioran i ne zna izvući maksimum od igrača na terenu. Taktički je ostao u vremenu kada je on igrao fudbal, ne bi mu Medunjanin bio jedan od dražih igrača, ne bi mu dva puta zaredom startao protiv Belgije, igrač koji ima sve al' nema brzinu i trkačku disciplinu u igri, a takvi igrači su prolazili u prošlom stoljeću, u modernom fudbalu jednostavno ne mogu.
Da se pojednostavi priča, kao da imaš odličan automobil, puno konja, puno kubika, dobre felge, dobre gume, dobar izgled, dobar enterijer, al' džaba ti to sve kad ga rijetko ili nikako upališ.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Drug Raonffa sve objasnio ... pin this post!Raonffa je napisao/la:Mešin problem je što je taktički inferioran selektor, a to je za trenera najvažnija stvar, da zna postaviti ekipu i izvuči maksimum od svakog igrača, a to Meša ne zna, pravi ekipu koja u većini utakmica pod njegovom palicom izgleda na nekih 60,70% mogućnosti, a nama treba neko ko će izvući 120% od igrača kao što je radio Ćiro svojevremeno.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Prva utakmica taman pred Bajram. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Otići će i Meša i opet će doći neki amater tipa Meše ili Papeta. Meši svaka čast na dovođenju igrača i normalan savez bi mu ponudio tu ulogu. Vahu za selektora i mirna Bosna.
Mala ispravka, redovno ti njega palis i vozis, ali ne prelazis na autoputu 80km/h i to lijevom stranom umjesto desnom pri toj brzini - dakle sve naopako, a mozda cojk misli da "selektira" Englesku, uz to neredovno ga odrzavas, peres te mu servis kada treba ne radis...ne mijenjas filtere (Vedu, Viscu...) kada zacepe i sl.Raonffa je napisao/la:Mešin problem je što je taktički inferioran selektor, a to je za trenera najvažnija stvar, da zna postaviti ekipu i izvuči maksimum od svakog igrača, a to Meša ne zna, pravi ekipu koja u većini utakmica pod njegovom palicom izgleda na nekih 60,70% mogućnosti, a nama treba neko ko će izvući 120% od igrača kao što je radio Ćiro svojevremeno.
A da ne pricam da po zimi (Belgija) vozis na ljetnim gumama.
Etc.
- invincible1921
- Kontakt:
Da nemamo neku mega giga kvalitetnu ekipu ...nemamo što jest jest. Da može puno bolje od ovoga...ne da može nego mora.
Još prošle kvalifikacije su mnogi kritikovali mesu ali ovdje raja svrsavala na djurica i sretne pobjede...zaiskali ste ga eto vam ga ...što bi rekli TLN.
Ja imam osjećaj da su naše taktičke zamisli u fazonu: Džeko u napad, Beg na golu , ostli kud koji mili moji. Postavka igre: Hajde Džeko jbmu izađite trčite šta je rec.je.bo vas kipar.Ti pjanicu dodaji dzeki gledao sam na TV-u dobro ti to radiš..
Još prošle kvalifikacije su mnogi kritikovali mesu ali ovdje raja svrsavala na djurica i sretne pobjede...zaiskali ste ga eto vam ga ...što bi rekli TLN.
Ja imam osjećaj da su naše taktičke zamisli u fazonu: Džeko u napad, Beg na golu , ostli kud koji mili moji. Postavka igre: Hajde Džeko jbmu izađite trčite šta je rec.je.bo vas kipar.Ti pjanicu dodaji dzeki gledao sam na TV-u dobro ti to radiš..
=\_1921_/=
mi prekosutra ako ne dobijemo onda i ne zaslužujemo da idemo u rusiju i tačka.
elem gledamo ovo u četvrtak i oko pola jedanest znamo gdje smo i na čemu smo, a onda u nedjelju znamo i tačno šta nam treba do kraja! elem još malo ...... i možemo se vjerovatno okrenuti evropskom prvenstvu 2020
elem gledamo ovo u četvrtak i oko pola jedanest znamo gdje smo i na čemu smo, a onda u nedjelju znamo i tačno šta nam treba do kraja! elem još malo ...... i možemo se vjerovatno okrenuti evropskom prvenstvu 2020
Nemamo mega giga kvalitetnu ekipu, ali bi i sa ovakvim rosterom u ovakvoj grupi morali bez problema izboriti najmanje baraz. Sjecam se Belgije prije nekoliko godina, kad smo ih na celu sa Cirom u gostima uzeli 4-2 (nije mi namjera uporedjivati danasnju i tadasnju Belgiju). Tad su u prvih 11 bili: Supic, Berberovic, Pandza, Nadarevic, Spahic, Jahic, Muratovic, Rahimic, Ibricic, Misimovic i Dzeko. U to vrijeme smo igrali nevjerovatno lijep fudbal i stvarali pregrst prilika, bez obzira sto smo igracki bili daleko slabiji nego danas. Nismo imali ni pravog beka, ni pravog krila, ni golmana, a opet se igralo dobro. Unazad nekoliko godina, sa Begovicem, Spahicem, Kolasincem, Mujdzom, Besicem, Pjanicem, Lulicem, Ibisevicem i Dzekom, mi smo morali biljeziti bolje rezultate, a treneri su glavni razlog zasto to nije bio slucaj. Mi nismo nikakva fudbalska velesila, ali opet imamo ekipu koja se morala naci na ovom zadnjem evropskom prvenstvu.invincible1921 je napisao/la:Da nemamo neku mega giga kvalitetnu ekipu ...nemamo što jest jest. Da može puno bolje od ovoga...ne da može nego mora.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ova ekipa bi sa Samirom Bekrićem na čelu trebala pobjeđivati Kipar, Gibraltar i tako dalje.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Rokoko87 je napisao/la:Ova ekipa bi sa Samirom Bekrićem na čelu trebala pobjeđivati Kipar, Gibraltar i tako dalje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jozo aka Dino Merlin, deni aka al dino haha
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Jesu ih to maltretirali da pjevaju?JavierBosnia je napisao/la:Jozo aka Dino Merlin, deni aka al dino haha
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nece ti Vaha nikad u ovaj seljakluk. To zaboravi. Nije ih covjek bezveze odbijao.jasmin10 je napisao/la:Otići će i Meša i opet će doći neki amater tipa Meše ili Papeta. Meši svaka čast na dovođenju igrača i normalan savez bi mu ponudio tu ulogu. Vahu za selektora i mirna Bosna.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Za mene Vaha ne postoji i zelim da vjerujem da je samo novac u pitanju jer mu NFSBiH moze dati samo u bijednim i ogranicenim hiljadama, dok drugi savezi daju u milionima.zizu1991 je napisao/la:Nece ti Vaha nikad u ovaj seljakluk. To zaboravi. Nije ih covjek bezveze odbijao.jasmin10 je napisao/la:Otići će i Meša i opet će doći neki amater tipa Meše ili Papeta. Meši svaka čast na dovođenju igrača i normalan savez bi mu ponudio tu ulogu. Vahu za selektora i mirna Bosna.
Zatim, zasto Vaha, ako si tako fin i posten, dobronamjeran...ne dodjes da pomognes svojoj reprezentaciji, drzavi i izdignes je iz ovog sivila...Tito tebe ne moze natjerati da stavis Vranjesa u prvih 11 ako ti to zaista ne zelis, manite se tih supljih.
Na kraju, jesu li to Mesa, Dzeko, Pjanic i ostali, po toj logici, budale - kreteni - hajvani - sta sve ne, jer eto brane boje svoje domovine a Vaha NE?!
Licno nikada ne bih volio doticnog za selektora, radije bih Prosineckom dao milion a ovaj kad bi dzaba radio ne bih ga vise.
Daleko mu kuca bila...nije da se nesto u Japanu pokazao, a Japan je za Aziju evropska Spanija.
Nase taktike su u fazonu: Mire i Instagram, saljite duge lopte na Djurica, mozda se usrecimo.invincible1921 je napisao/la:Da nemamo neku mega giga kvalitetnu ekipu ...nemamo što jest jest. Da može puno bolje od ovoga...ne da može nego mora.
Ili taktika broj 2: Edine, igraj kako znas.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Standardno hahaha imas na anelovom i arminovom storyu na igRaonffa je napisao/la:Jesu ih to maltretirali da pjevaju?JavierBosnia je napisao/la:Jozo aka Dino Merlin, deni aka al dino haha
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
kako nije, pa vode u grupi i treba mu još jedna pobjeda iz zadnja dva meča da se plasira na SP, a i ako izgubi oba opet ide u pripetavanje sa trećim iz druge grupe, elem teško da japan neće u rusijuhurem je napisao/la: ...nije da se nesto u Japanu pokazao, a Japan je za Aziju evropska Spanija.
EDIT: u aziji je svakako samo jedno bitno ... da se katar ne plasira na SP
Njihova uloga na terenu je drugacije od one na klupi. Imaju neuporedivo vise slobode da odlucuju o svojim sposobnostima i igri koju pruzaju za razliku od trenera koji je samo puppet. Niko nece Dzeku staviti da brani ili Pjanica na beka dok se takve stvari desavaju sa selektorima. Neka tebi ne valja Vaha kao selektor covjek priznat u trenerskom svijetu samo zato sto sa idiotima i utopijom od nazovi Saveza nece da ima posla. Ne bih ni ja prihvatio da neko upravlja sa mnom a da ja snosim odgovornost za rezultate. Za takvo sto su samo pokusaji od trenera kao sto su Pape i Mesa. Bice jos Papeta i Mesa koliko hoces. Samo polako.hurem je napisao/la: Za mene Vaha ne postoji i zelim da vjerujem da je samo novac u pitanju jer mu NFSBiH moze dati samo u bijednim i ogranicenim hiljadama, dok drugi savezi daju u milionima.
Zatim, zasto Vaha, ako si tako fin i posten, dobronamjeran...ne dodjes da pomognes svojoj reprezentaciji, drzavi i izdignes je iz ovog sivila...Tito tebe ne moze natjerati da stavis Vranjesa u prvih 11 ako ti to zaista ne zelis, manite se tih supljih.
Na kraju, jesu li to Mesa, Dzeko, Pjanic i ostali, po toj logici, budale - kreteni - hajvani - sta sve ne, jer eto brane boje svoje domovine a Vaha NE?!
Licno nikada ne bih volio doticnog za selektora, radije bih Prosineckom dao milion a ovaj kad bi dzaba radio ne bih ga vise.
Daleko mu kuca bila...nije da se nesto u Japanu pokazao, a Japan je za Aziju evropska Spanija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
To je Vahin izbor i to treba poštovati.
S druge strane, nenormalno mi idu na qurac njegovi komentari o stanju u bh.fudbalu, nekakvog patriotizmu iz dalekog Japana. Odbio si klupu reprezentacije, nemoj onda soliti pamet šta i kako treba, kad misliš da znaš i možeš što je onda nisi preuzeo kad te cijela država molila, tako da to me stvarno iritira kod njega. Šuti, radi i uzimaj pare u Japanu
S druge strane, nenormalno mi idu na qurac njegovi komentari o stanju u bh.fudbalu, nekakvog patriotizmu iz dalekog Japana. Odbio si klupu reprezentacije, nemoj onda soliti pamet šta i kako treba, kad misliš da znaš i možeš što je onda nisi preuzeo kad te cijela država molila, tako da to me stvarno iritira kod njega. Šuti, radi i uzimaj pare u Japanu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.