Oklahoma City Thunder

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Zeljovac_1921
Kontakt:

Re: Oklahoma City Thunder

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 14 jun 2012, 20:08

NEZALAGANJE je napisao/la: 6 igraca da donese titulu? :lol: :lol: Sta ako se neko povrijedi,mislim da bi im tada i ja mogao igrati... :lol: :lol: Da li znas da se porez na luksuz po novom CBA povecava sa svakom godinom prekoracenja?
Dollar na dollar je i slijedece sezone, tek ce se mjenjati u sezoni 2013-14
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 20:08

Zeljovac_1921 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Durant i West će 2015/2016 zauzimati 35 miliona Ibaka i Harden sigurno neće toliko,mislim da ih mogu na jedno 25 svesti i to je 60.(58 je max kako sam ja upoznat).Sefolosha i Collison su jedini od ostalih koje moraju uz njih ostavit.Njih 6-orica mogu donijeti titulu ovoj ekipi.Sefolosha i Collison će za sljedeće 3 odnosno 4 sezone uzeti 10 odnosno 11 miliona.To je negdje 66 miliona na 6 glavnih igrača.Samo je bitno popuniti roster nebitnim igračima za male ugovore da se ne ode baš puno preko sc-a.Mislim da mogu ići do 75(Lakersi su trenutno na 99 )koliko god da im je tržište.Ne sjećam se baš dobro,ali mislim da nisu ni amnestiju iskoristili tu upada Perkins jer za ono što on uzima mogu naći 3 grijača klupe(možda i više).

Jedino ako se neko ne želi kockat pa isprobat Hardena kao prvog igrača tima.
25 na njih dvojicu je previse za OKC, pokusat ce ih svesti na ispod 20 ukupno, oko 10 za Hardena i 7-8 za Ibaku. Samo ce biti problem ako se neki tim ne zaleti i ponudi Hardenu veci ugovor, cisto sumnjam da ce OKC to matchirati, jer ce vjerovatno vise htjeti zadrzati Ibaku zbog odbrane, imaju vec dobrih scorera u ekipi. Ali ko zna vidjet cemo, imaju cijelu godinu da skontaju, ukoliko ne produze ugovor tek postaju unrestricted free agents na kraju slijedece sezone.
Znaci nema teorije da ce Ibaka igrati za 7-8 mil.,al nikako...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 20:11

NEZALAGANJE je napisao/la: 6 igraca da donese titulu? :lol: :lol: Sta ako se neko povrijedi,mislim da bi im tada i ja mogao igrati... :lol: :lol: Da li znas da se porez na luksuz po novom CBA povecava sa svakom godinom prekoracenja?
Dollar na dollar je i slijedece sezone, tek ce se mjenjati u sezoni 2013-14
Pa te sezone su ova dvojica RFA ;)

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 14 jun 2012, 20:16

NEZALAGANJE je napisao/la: Pa te sezone su ova dvojica RFA ;)
Da ali ako im uspiju produziti ugovor ove godine onda ce placati dollar na dollar, sto im je opet lakse nego da na kraju slijedece sezone, kad ce krenuti ponude i morati placati 1.50$ cini mi se.

Ma cisto sumnjam da ce zadrzati obojicu ali eto vidjet cemo.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 jun 2012, 20:19

Durant,Westbrook,Harden,Ibaka,Collison,Sefalosha su osnova ekipe,dodaj tu i Maynora,play-a koji je slican Westbrooku i koji je mnogo falio ekipi ove godine,a jos je na rookie ugovoru.Par veteranskih minimuma igracima poput Mohhameda i nekog igraca tipa Arize,Odoma ili bilo koga takvog(Odom ne moze u LAL prije decembra a pristao bi na vet minimum) Ima se pravo za misliti da ce OKC biti super-dinastija u sljedecih 5-8 godina...Ove godine dok svi ne izadju iz rookie ugovora necu ni da brojim..Pametan GM im je donio ovo,a potpisivanjem mrtvog Fishera su pokazali da znaju raditi pametne stvari..Ne brinem ja za ovu ekipu ni malo...Ako nece oni osvajati,da nece mozda Miami koji isto ima 3 super-stara,LAL kojima Kobe i Gasol uzimaju 60% cap-a...Svi su u problemu sa ovim novim ugovorom,nece se samo SAS izvuci zato sto Duncan hoce igrati za sicu,ima jos igraca koji su to spremni uraditi...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 20:20

NEZALAGANJE je napisao/la: Pa te sezone su ova dvojica RFA ;)
Da ali ako im uspiju produziti ugovor ove godine onda ce placati dollar na dollar, sto im je opet lakse nego da na kraju slijedece sezone, kad ce krenuti ponude i morati placati 1.50$ cini mi se.

Ma cisto sumnjam da ce zadrzati obojicu ali eto vidjet cemo.
Rijetko se to desava.Jako,jako male su sanse za to...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 14 jun 2012, 20:25

NEZALAGANJE je napisao/la: Rijetko se to desava.Jako,jako male su sanse za to...
Upravu si, slabe su sanse, jer ce vjerovatno i Ibaka i Harden cekati da vide kakve ce sve ponude dobiti. OKC ce vjerovatno matchirati jednog.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 20:32

Slatinash_7 je napisao/la:Durant,Westbrook,Harden,Ibaka,Collison,Sefalosha su osnova ekipe,dodaj tu i Maynora,play-a koji je slican Westbrooku i koji je mnogo falio ekipi ove godine,a jos je na rookie ugovoru.Par veteranskih minimuma igracima poput Mohhameda i nekog igraca tipa Arize,Odoma ili bilo koga takvog(Odom ne moze u LAL prije decembra a pristao bi na vet minimum) Ima se pravo za misliti da ce OKC biti super-dinastija u sljedecih 5-8 godina...Ove godine dok svi ne izadju iz rookie ugovora necu ni da brojim..Pametan GM im je donio ovo,a potpisivanjem mrtvog Fishera su pokazali da znaju raditi pametne stvari..Ne brinem ja za ovu ekipu ni malo...Ako nece oni osvajati,da nece mozda Miami koji isto ima 3 super-stara,LAL kojima Kobe i Gasol uzimaju 60% cap-a...Svi su u problemu sa ovim novim ugovorom,nece se samo SAS izvuci zato sto Duncan hoce igrati za sicu,ima jos igraca koji su to spremni uraditi...
Kakvi ste vi samo likovi majko draga :roll: Ne pricam ja hoce li oni biti dinastija ili nece uopste,vec da to nece biti sa ovom cetvoricom(Durant ,Westbrook,Ibaka i Harden).MIA superstarovi su prihvatili smanjenje plate,pa opet jedva mogu da dovedu postenog 4. igraca i to im se evo osjeti u finalu...LAL smo vidjeli kakva im je klupa,plus jos preplaceni i stari glavni igraci...Pominjes Duncana,koji je ove sezone zaradio 21mil,a slijedece mu se predvidja oko 10-11mil,jer je u godinama i ako se odluci za nastavak karijere...I onda neko kaze igrace Ibaka u 24. za 8mil,a Duncan u 37. za 10-11mil...Nema logike! Ariza u 28. za veteranski minumum?Nece ici...Mogu samo dovesti nekog upravo poput 'mrtvog' Mohammeda ili J Howrda kao sto je to u MIA slucaj...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 21:09

6 igrača tog kvaliteta mogu osvojiti titulu ionako u playoffu svi imaju rotaciju od 7 igrača.Čak je i Pop odustao od velike rotacije u zadnjoj tekmi.

Riley je mogao dovesti poštenog centra i to bi bilo dovoljno za titulu,ali nije.Oni sad daju 77 miliona,a ja OKC izračunao 75.Inače Oklahoma bi imala 4 poštena igrača kada bi njih potpisala+Sefolosha i Collison.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 21:16

LBJ MVP je napisao/la:6 igrača tog kvaliteta mogu osvojiti titulu ionako u playoffu svi imaju rotaciju od 7 igrača.Čak je i Pop odustao od velike rotacije u zadnjoj tekmi.

Riley je mogao dovesti poštenog centra i to bi bilo dovoljno za titulu,ali nije.Oni sad daju 77 miliona,a ja OKC izračunao 75.Inače Oklahoma bi imala 4 poštena igrača kada bi njih potpisala+Sefolosha i Collison.
Ne budi smijesan sa tih 6 igraca,molim te...Min. rotacija iole ozbiljne ekipe je 8,MINIMALNA!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 21:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:6 igrača tog kvaliteta mogu osvojiti titulu ionako u playoffu svi imaju rotaciju od 7 igrača.Čak je i Pop odustao od velike rotacije u zadnjoj tekmi.

Ne budi smijesan sa tih 6 igraca,molim te...Min. rotacija iole ozbiljne ekipe je 8,MINIMALNA!!
Ali ovako imaš 4 superstara.Najbolji igrač lige,defanzivac i igračine West i Harden,a uostalom uvijek se može naći Diaw ili neki veteran za vet. minimum.Clippersi su Billupsa za 2 mil potpisali.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 jun 2012, 21:28

Pa eto ako je 8 igraca rotacija,uzmi tih 6,Maynora kao zamjenu za Westbrooka i naci ce se vala neki veteran koji ce uzeti manje para da bi uzeo titulu,to je 8 igraca..Sa tim se moze izgurati...Ako je mogao Clevland sa LBJ i sa ostatkom ekipe gurati,ova 4 mogu to hladno uz jos 3 igraca tipa Sefaloshe,Collinsa,Maynora i jednog-dva veterana,dodaj jednog sa dubokog drafta ove godine..Ima materijala...Uzmi jos da Perkins ce uzeti ili manje para ili ode cao,a to je jos dodatnih miliona za Ibaku..Ne znam,sve je moguce..al realan rasplet,Durant i Westbrook ostaju,Harden takodje,Ibaka mora pristati na manju platu,ako je mogao trojac i MIA onda mogu i ovi,ako nece hajd cao,ima igraca...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jun 2012, 21:28

LBJ MVP je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:

Ali ovako imaš 4 superstara.Najbolji igrač lige,defanzivac i igračine West i Harden,a uostalom uvijek se može naći Diaw ili neki veteran za vet. minimum.Clippersi su Billupsa za 2 mil potpisali.

MOLIM?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 21:31

BIHfan je napisao/la:

MOLIM?
Šta moliš :lol:
Nešto nije jasno?Durant,West i Harden će vjerovatno biti allstar igrači u narednim sezonama,a Ibaka je jedan od korisnijih mladih visokih igrača.Nije Love,ali i Love je vjerovatno veća rupa u odbrani nego Ibaka smetnja u napadu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jun 2012, 21:34

LBJ MVP je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

MOLIM?
Nešto nije jasno?Durant,West i Harden će vjerovatno biti allstar igrači u narednim sezonama,a Ibaka je jedan od korisnijih mladih visokih igrača.Nije Love,ali i Love je vjerovatno veća rupa u odbrani nego Ibaka smetnja u napadu.
Rekao si superstar igraca, ne allstar igraca. Znas li ti koliku vrijednost ima rijec superstar? Pa u nba ima mozda 7-8 superstara, i to jedva. A ti rece da u OKC igraju 4 superstara buduca. Ospem se sav na neke tvoje stavove.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 21:42

BIHfan je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

MOLIM?
Rekao si superstar igraca, ne allstar igraca. Znas li ti koliku vrijednost ima rijec superstar? Pa u nba ima mozda 7-8 superstara, i to jedva. A ti rece da u OKC igraju 4 superstara buduca. Ospem se sav na neke tvoje stavove.
@NEZALAGANJE je stavio Bosha u superstare.Harden i Westbrook pa ni Ibaka nisu ništa manje superstari od njega.Pogrešno upotrijebljena riječ od njega problem je što ja nisam ispravio,ali shvatili smo se.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 21:45

@LBJ Zato sto je Bosh top 5 krilnih centara u NBA trenutno....Koliko su puta Ibaka i Harden bila na allstaru da bi ih ti vec zvao zvijezdama?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 21:48

NEZALAGANJE je napisao/la:@LBJ Zato sto je Bosh top 5 krilnih centara u NBA trenutno....Koliko su puta Ibaka i Harden bila na allstaru da bi ih ti vec zvao zvijezdama?
Love,Griffin,Duncan,Nowitzki,Aldridge,KG ja iz prve 7 boljih nabrojao,a i da je peti PF to ga ne čini superstarom.Hardenu su ove sezone možda i ukrali učešće na allstaru no to je nebitno mlad je još.On je trenutno bolji igrač nego što je Bosh ikad bio,inače obojici im je odbrana slabija strana.Ibaka možda nikad ni ne bude na allstaru,ali on je igrač kojeg svaka ekipa mora imati i to u prvoj petorci.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2012, 21:52

LBJ MVP je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@LBJ Zato sto je Bosh top 5 krilnih centara u NBA trenutno....Koliko su puta Ibaka i Harden bila na allstaru da bi ih ti vec zvao zvijezdama?
Love,Griffin,Duncan,Nowitzki,Aldridge,KG ja iz prve 7 boljih nabrojao,a i da je peti PF to ga ne čini superstarom.Hardenu su ove sezone možda i ukrali učešće na allstaru no to je nebitno mlad je još.On je trenutno bolji igrač nego što je Bosh ikad bio,inače obojici im je odbrana slabija strana.Ibaka možda nikad ni ne bude na allstaru,ali on je igrač kojeg svaka ekipa mora imati i to u prvoj petorci.
Ne brojim ti ovdje ove nedokazane....Pusti mi tih djecijih statusa superstara,a PO vudjeli jednom ili nikako u karijeri...Znaci brisi Lovea,Aldridgea(koji usput nije ni allstar) i Griffina...Jos se oni imaju dokazivati...Naravno i Bosh,ali on je barem bio evo 2 puta u finalu i ima nekoliko nastupa na allstaru...

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 14 jun 2012, 21:53

LBJ MVP je napisao/la:
Pa kakav god da je u odbrani bosh je tu za hardena gary peyton. Bolji nego sto je bosh ikada bio? Jesil ti pratio bosha kad je bio glavni igrac toronta kad je imao double double u prosjeku ?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.