SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Elddar
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Elddar » 25 maj 2010, 22:21

Bijeljinac je napisao/la:
Elddar je napisao/la:
radebl je napisao/la:po meni,i neko moje skromno misljenje....
mislim da cemo biti prvi u grupi,stim da ne ocekujem nku gol razliku...ocekujem tvrde utakmice,poznavaju ci nasu odbranu a i nas napad...znaci 0-2 za kladionicare...
citam danas,njemce ponovo hvata neki maler...neko odustao.... ganu necu da podcjenjujem,stim da nam je to i prva utakmica,al kad ih je bosna dobila u sarajevu 2-1... valjda cemo i mi... (bez podcjenjivanja bosne)

tako da ocekujem prvo mjesto... i svakako da cu staviti neke pare na to...
Niko ne kaže da ste vi slaba reprezentacija, naprotiv imate neke stvarno igračine, tipa Vidić, Ivanović, Stanković, ali kao što vidiš to se pretežno odnosi na odbranu, dok ste "tanji" u napadu i veznom redu. Stanković nije dovoljan, iako je odličan igrač. Tako da očekujem tvrde utakmice, jednostavno, zbog vaše odbrane.
Zaboravio si Krasica kada je vezni red u pitanju ;) Taj vezni red nije mozda u rangu apsolutne svjetske klase, ali nazvati ga slabim je poprilicno neozbiljno. Sto se tice napada, naravno najbolje je kada su sve tri linije tima maksimalno popunjene, ali je mnogo veci hendikep imati slabu odbranu ili vezni red, nego imati napad... Svedska, Bosna, Hrvatska, Ukrajina, Rusija i jos mnoge reprezentacije imaju sjajan napadacki izbor, ali hendikep u defanzivnoj strukturi im je bio nepremostiv u pokusaju plasmana na svjetsko prvenstvo (takvih je primjera jako mnogo u novijoj istoriji evropskog i svjetskog fudbala). Mozda Srbija nije kandidat za titulu prvaka svijeta zbog slabijeg napada, ali slab i nekonkurentan tim u grupi D nije ni pod razno. U ovoj grupi je smijesno bilo koga podcijeniti, svako moze i da ispadne 'ladno i da se proseta grupom pod odredjenim okolnostima koji nisu nemoguci.
Da, zaboravio sam Krasića, nenamjerno. On je također odličan igrač, uostalom, ne bi se Mančester raspitivao za njega i ne znam ko još. Što se tiče naše reprezentacije, u odbrani, trebali bi smo koliko-toliko biti jači sa Mujdžom, koji tek treba da debituje za reprezentaciju, vezni red nam je, zaista predobar, Miske, Pjanić, Štilić, Bajramović(kad se oporavi od ozljede), Ibričić, Salihović(po potrebi), ne znam koga sam zaboravio. Napad još jači, Džeko, Ibišević, Muslimović, Zec, itd. Tako da se slažem s tobom da nam "curi" u odbrani, pogotovo posljednih par godina, dok smo u prošlosti bili dosta dobri u odbrani sa Konjićem, Hibićem itd, ali naravno tada nam je bio napad lošiji. U tome leže neuspjesi naše reprezentacije što se tiče plasmana na EP, SP, i tih reprezentacija što si nabrojao. Ja mislim da se možete "ganjati" sa Švabama, i u njih odbrana nije neka top-class.
Moje lično mišljenje je da će ovo biti "dosadno" prvenstvo, ne prognoziram neka veća iznenađenja, al' ne sumnjam da će ih biti.
Sve u svemu, vama sretno.

btw, ode Žigić u Birmingham, šta misliš o tome?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 27 maj 2010, 15:05

slika

Zelena lopta sa hrvatskim grbom i natpisom Serbia = kineska posla... :mrgreen:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2010, 15:44

Gledam sinoć neku emisiju na HRT1, Željko Vela prognozira da će iz ove grupe proći Srbija i Gana, i kaže čovjek da će Srbija doći u polufinale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 maj 2010, 16:34

Virtu4l je napisao/la:Gledam sinoć neku emisiju na HRT1, Željko Vela prognozira da će iz ove grupe proći Srbija i Gana, i kaže čovjek da će Srbija doći u polufinale.

Iz Velinih usta u Božje uši. :D
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 27 maj 2010, 16:45

Virtu4l je napisao/la:Gledam sinoć neku emisiju na HRT1, Željko Vela prognozira da će iz ove grupe proći Srbija i Gana, i kaže čovjek da će Srbija doći u polufinale.
teško u polufinale, moja procjena je da će proći skupinu i tu stati. jednostavno je konkurencija preoštra iako srbija sigurno nije ausajder ni laka prepreka ali joj fali kvaliteta u napadu koja bi mogla biti ključna.

Jajcani
Kontakt:

Post Postao/la Jajcani » 27 maj 2010, 16:48

1 Njemacka
2 Srbija
Semper fidelis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 maj 2010, 18:28

Evo Essien definitivno nece igrat na prvenstvu. Steta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 27 maj 2010, 18:57

imam osjecaj da ce srbija odigrati dosta dobro u grupi pa ce nesretno ispasti u osmini finala, nesto slicno kao hrvatska na ep prije 2 godine.. mozda bolje ispast u skupini nego taj sok dozivjeti :o

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 27 maj 2010, 19:24

Lepy je napisao/la:imam osjecaj da ce srbija odigrati dosta dobro u grupi pa ce nesretno ispasti u osmini finala, nesto slicno kao hrvatska na ep prije 2 godine.. mozda bolje ispast u skupini nego taj sok dozivjeti :o
balkanski mentalitet je takav da nase ekipe igraju dobro, ali nesretno izgube... :D

i slazem se donekle, imam i ja osjecaj da ce ista sudbina zadesiti i slovence i srbe... igrace dobro sve utakmice i onda ce ispasti nesretno... i onda ce "nasi" mediji pucati pricu "mogli smo do trona, ali eto primili smo taj gol nesretno nakon sudijske nepravde" :D

tako je skoro uvijek bilo sa jugoslavijom prije rata ili sa nasim timovima u euro kupovima :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 maj 2010, 19:39

Lepy je napisao/la:imam osjecaj da ce srbija odigrati dosta dobro u grupi pa ce nesretno ispasti u osmini finala, nesto slicno kao hrvatska na ep prije 2 godine.. mozda bolje ispast u skupini nego taj sok dozivjeti :o
Kako za koga,za nekoga je to sreca :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 27 maj 2010, 21:49

harishp je napisao/la:
sumnjam da bi za tebe bila sreca da to tvoja ekipa dozivi ili nekom trecem njegova..

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 27 maj 2010, 21:57

Lepy je napisao/la:
harishp je napisao/la:
sumnjam da bi za tebe bila sreca da to tvoja ekipa dozivi ili nekom trecem njegova..
On govori konkretno o reprezentaciji Srbije... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 27 maj 2010, 22:05

Isnar je napisao/la: On govori konkretno o reprezentaciji Srbije... ;)
e onda smo dosli vec do kompleksa. ja nebi volio nikom da to dozivi jer sam osobno to dozivio, vjeruj mi plakao ko mala beba a i da danas kad gledam snimku drhtim sav :oops:

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 27 maj 2010, 22:07

Lepy je napisao/la:
e onda smo dosli vec do kompleksa. ja nebi volio nikom da to dozivi jer sam osobno to dozivio, vjeruj mi plakao ko mala beba a i da danas kad gledam snimku drhtim sav :oops:
To je vise bila ironija nego njegovo pravo misljenje, njegov hobi je skupljanje postova... mislim da se niko normalan ne bi tome radovao... ja sam recimo u tom mecu navijao za Tursku i bilo mi je drago kad su dali gol, ali to nema veze sa radovanjem tudjoj nesreci... ;)

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 27 maj 2010, 22:14

inace vidim da u ovoj anketi ljudi podcjenjuju australiju, vidjet cete da oni nisu za baciti, imaju par odlicnih igrača schwarzera, cahilla, kewella, emertona, bresciana, mcDonalda itd..

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 27 maj 2010, 22:23

Isnar je napisao/la:Australija ce se prosetati kroz ovu grupu, dok ce ostali morat dobro zapet za drugo mjesto... tu ipak malo vece sanse dajem Njemackoj nego Srbiji, dok ce Gana zasluzeno ispasti, ionako su zalutali na SP... :arrow:
Evo, upravo si me podstaknuo da se citiram, a to cu sigurno uciniti i nakon sto se odigraju mecevi ove grupe... ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 maj 2010, 22:33

Eh Australijani jesu jaka ekipa sa odlicnim pojedincima koji su ipak za koplje slabi nego mi.Problem ce im biti i povrede kljucnih igraca koji ce se uspeti oparaviti do SP-a,ali je pitanje koliko ce to ostaviti traga na njih.
@Lepy McDonald nece putovati u Afriku sto je meni pravo cudno jer sada ostaju na samo dva klasicna Kennedyem iz Nagoye i Rukavytsyaom iz Twentea koji su ipak slabi od Scota.Dakle zo daje predznak da ce Australijanci igrati sa jakim veznim redom u formaciji 4-5-1.

-----Emerton------Grella-----------

--Bresciano-------------------------Cahil----

---------------Kewel-----------------------

-----------Kennedy--------------------------

Mislim da bi otprilike ovako trebala izgledati veza kengura sa jedinim isturenim Kennedyem.

Nemci danas pobedili 24:0 neki amaterski klub na pripremama.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 maj 2010, 15:23

Isnar je napisao/la:
Lepy je napisao/la:
To je vise bila ironija nego njegovo pravo misljenje, njegov hobi je skupljanje postova... mislim da se niko normalan ne bi tome radovao... ja sam recimo u tom mecu navijao za Tursku i bilo mi je drago kad su dali gol, ali to nema veze sa radovanjem tudjoj nesreci... ;)
Ne ironisi iliti ne peglaj.To jest ne glumi advokata..Postoje repke koje cijenis ili ne cjenis,vise volis ili manje volis.
Repke za koje bi neko volio da odmah ispadnu ili da sto bolje prodju i to je citava poenta.
Sto se tice nekih nesreca,nesreca je ako neka repka sjedne u avion i na pola puta ostanu bez kerozina. :lol: :mrgreen:
Ovo je ostalo samo ''igra'' 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 28 maj 2010, 20:01

harishp je napisao/la: Ne ironisi iliti ne peglaj.To jest ne glumi advokata..Postoje repke koje cijenis ili ne cjenis,vise volis ili manje volis.
Repke za koje bi neko volio da odmah ispadnu ili da sto bolje prodju i to je citava poenta.
Sto se tice nekih nesreca,nesreca je ako neka repka sjedne u avion i na pola puta ostanu bez kerozina. :lol: :mrgreen:
Ovo je ostalo samo ''igra'' 8-)
Imas ti pametnijeg posla od provociranja :?:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 28 maj 2010, 20:11

cuvaj te se vi timmy cahilla, drago mi je da ste podcijenili australiju 8-)

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.