Da, zaboravio sam Krasića, nenamjerno. On je također odličan igrač, uostalom, ne bi se Mančester raspitivao za njega i ne znam ko još. Što se tiče naše reprezentacije, u odbrani, trebali bi smo koliko-toliko biti jači sa Mujdžom, koji tek treba da debituje za reprezentaciju, vezni red nam je, zaista predobar, Miske, Pjanić, Štilić, Bajramović(kad se oporavi od ozljede), Ibričić, Salihović(po potrebi), ne znam koga sam zaboravio. Napad još jači, Džeko, Ibišević, Muslimović, Zec, itd. Tako da se slažem s tobom da nam "curi" u odbrani, pogotovo posljednih par godina, dok smo u prošlosti bili dosta dobri u odbrani sa Konjićem, Hibićem itd, ali naravno tada nam je bio napad lošiji. U tome leže neuspjesi naše reprezentacije što se tiče plasmana na EP, SP, i tih reprezentacija što si nabrojao. Ja mislim da se možete "ganjati" sa Švabama, i u njih odbrana nije neka top-class.Bijeljinac je napisao/la:Zaboravio si Krasica kada je vezni red u pitanjuElddar je napisao/la:Niko ne kaže da ste vi slaba reprezentacija, naprotiv imate neke stvarno igračine, tipa Vidić, Ivanović, Stanković, ali kao što vidiš to se pretežno odnosi na odbranu, dok ste "tanji" u napadu i veznom redu. Stanković nije dovoljan, iako je odličan igrač. Tako da očekujem tvrde utakmice, jednostavno, zbog vaše odbrane.radebl je napisao/la:po meni,i neko moje skromno misljenje....
mislim da cemo biti prvi u grupi,stim da ne ocekujem nku gol razliku...ocekujem tvrde utakmice,poznavaju ci nasu odbranu a i nas napad...znaci 0-2 za kladionicare...
citam danas,njemce ponovo hvata neki maler...neko odustao.... ganu necu da podcjenjujem,stim da nam je to i prva utakmica,al kad ih je bosna dobila u sarajevu 2-1... valjda cemo i mi... (bez podcjenjivanja bosne)
tako da ocekujem prvo mjesto... i svakako da cu staviti neke pare na to...Taj vezni red nije mozda u rangu apsolutne svjetske klase, ali nazvati ga slabim je poprilicno neozbiljno. Sto se tice napada, naravno najbolje je kada su sve tri linije tima maksimalno popunjene, ali je mnogo veci hendikep imati slabu odbranu ili vezni red, nego imati napad... Svedska, Bosna, Hrvatska, Ukrajina, Rusija i jos mnoge reprezentacije imaju sjajan napadacki izbor, ali hendikep u defanzivnoj strukturi im je bio nepremostiv u pokusaju plasmana na svjetsko prvenstvo (takvih je primjera jako mnogo u novijoj istoriji evropskog i svjetskog fudbala). Mozda Srbija nije kandidat za titulu prvaka svijeta zbog slabijeg napada, ali slab i nekonkurentan tim u grupi D nije ni pod razno. U ovoj grupi je smijesno bilo koga podcijeniti, svako moze i da ispadne 'ladno i da se proseta grupom pod odredjenim okolnostima koji nisu nemoguci.
Moje lično mišljenje je da će ovo biti "dosadno" prvenstvo, ne prognoziram neka veća iznenađenja, al' ne sumnjam da će ih biti.
Sve u svemu, vama sretno.
btw, ode Žigić u Birmingham, šta misliš o tome?