_dreamer_ je napisao/la:@Za_raju
Dobar si forumas, ali tvoje ogorcenje stvarno prevazilazi granice normalnog, nekad se s tobom moglo diskutovati, a sada "pljujes" tolikom mjerom da se bojim da ces od muke poceti i "povcracati".
Mislim, samo da ti kazem jednu elementarnu stvar. Uopste je nebitno sto su nasi igraci "spori". Isti ti dizelasi su odigrali 10 put bolje protiv nekih drugih reprezentacija, u istoj ili skoro istoj postavi, formaciji, nazovi to kako hoces. Spore smo igrace (ako ne i sporije) imali i dok je Ciro bio trener, pa su igrali bolje ili losije, ovisno o zalaganju.
Ne moras imati neophodno 5 BRZIH igraca (ne moras imati nijednog brzog igraca), vec je potrebno imati 5 igraca koji su spremni ostaviti u tom momentu dusu na terenu. Za jednostavan primjer ce ti posluziti Rahimic i Muratovic. I jedan i drugi su dizelasi, ali su imali pravi stav i uvijek sluze kao primjer igraca koji "moraju" igrati.
Eh sad, objasni ti meni svojom teorijom kako je istih tih 4-5 dizelasa koje pljujes moglo biti rastrcano protiv Mexica, Slovacke, Rumunije u Zenici, kako su se usprotivili zakonima fizike i letjeli po terenu? Citaj ponovo, istih tih 4- 5 igraca.
To sto su oni podcjenili Rumune i mislili lako cemo je tipicni odraz naseg sindroma, seljakluka i neprofesionalizma, a najmanje njihove nemoci da trce. Nije bitna brzina, vec htjenje i zalaganje.
E tu Susic snosi dio svoje krivice, no opet, Susiceva krivica je u mojim ocima manja, jer su ti igraci morali daleko bolje odigrati, sve da im nije rekao ni rijec za ovog citavog pripremnog perioda. No oni su odigrali sramno i toga su sami svjesni. Zato nisu rekli nijednu, jer znaju da su sposobni za daleko vise. Zna to i Susic. Znamo to i mi, samo sto se sad odjednom pravimo Njemci.
A ti sad komotno nastavi i dalje da pises svoje postove iz afekta, no ne vjerujem da ces sa njima pronaci nekoga za argumentovanu diskusiju.
Pozdrav drugar.
Ne znam zasto sam nekulturan?
Ja samo iznosim svoje misljenje a ono mozda nije ljudima po volji tacnije onim koji ne mogu zaboraviti Safetove driblinge,tamo nekad dok sam ja bio u osnovnoj skoli...A posto sam ubjedjenja da su ovdje forumasi otprilike 14-15 god starosti,da su to kompleksi njihovih oceva...
A to sto ti kazes da nije brzina bitna ne mogu zaista vjerovati da sebi dozvoljavas takve lapsuse,jednostavno jedan jedini razlog nase ne efikasne igre i olahko primljenih golova otkako je pajdo selektorje upravo nedostatak brzih i borbenih igraca tacnije duel igraca...
Pjanic nema 2 dobijena duela u karijeri znaci branimo se sa igracem manje,
Misimovic nepokretan jos jedan manje za defanzive,
Medunjanin nepokretan skroz,jos jedan manje ,
Ibricic gluho bilo kad je u pitanje trcanje jos jedan manje,
Rahimic spor ali koliko toliko dobija duele pa eto mozemo reci nesta odradi u defanzivi,
Stilic ma daj ba hoda kao po zeravicama invalid covjek...
E sad ti meni reci kako da mi sprijecimo kontre i polu kontre nakon popusenih lopti zbog nemogucnosti razmjenjivanja duplih pasova jer naravno imamo 5 igraca u sredini koji su invalidi 90% kad je u pitanju trcanje???
Ko ce da pomogne bekovima?
Gdje su ta brza krila koje ima gotovo 99% reprezentacija i odakle 90% repki stvara sanse i daje golove?Da nije to mozda Pjanic? Ili sa druge strane Medunjanin?
Imao si priliku da vidis dulumaze za Rumune tamo gdje bi trebala biti nasa krila mogao se komotno rostilj na tim mjestima zapaliti jer nasih igraca nije bilo tu ni za lijeka...Gluho bilo..I bas sa tih pozicija su nas i skarali kao djecu...Opet moja teorija ispada tacna...
E sad kazes nema ko samnom da diskutuje jer je ovo o brzim igracima moja bezvezna prica
http://www.san.ba/index.php?id=19088
kad ja kazem da mora Ljevakovic biti u nasem timu zbog duel igre koju covjek jednostavno dobiva kao na traci,plus brz i nema za njeg izgubljene lopte a jos i u najboljim godinama za poziciju petice...Nemoj mo zabotaviti da je proglasen najboljim igracem Ceske lige na poziciji zadnjeg veznog

Znaci ako sam ja papak i glup nisu zemljaci Bergera,Smicera,Nedveda,Ceha,Kolera,Barosa koji mu dadose tu nagradu...
Kad kazem da Lulic mora igrati krilo ,da Mahmutovic moze biti nas Beslija,Vladavic,samo sto je jos i brzi od njih a dobrano i lucidniji...
Itd
To su sve znaci moja glupiranja a rezultati protiv Mexika,Qatra,Swedske,Njemacke,Zdrkane Francuske,Albanije,Rumunije, su plod urote marsovaca protiv nas i Genijalnog stratega pajde...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "