Novi naturalizovani igrac?

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

levat
Kontakt:

Re: Novi naturalizovani igrac?

Post Postao/la levat » 28 mar 2012, 03:52

Ovdje se o Harunu Džeki (hoćemo li već početi da ga bosančimo) priča kao da je najbolji igrač koji se pojavio otkako sew MJ povukao. Sa njim ćemo biti prvaci svijeta, a bez njega ispasti u B diviziju. Ne smeta meni da u repki igraju stranci, niti moraju svi biti barem porijeklom Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, ali mi je totalno bezveze da lakše pasoš dobije čovjek koji sa BiH onoliko koliko ima jeda prosječni Eskim, nego što je do tog istog pasoša došao, recimo, Miralem Pjanić. Imamo Kenijku u atletici. To je OK. Udata za Srbina, živi i trenira u Banjoj Luci. Da je Dialiba zaigrao za seniori, bilo bi OK. Došao je u BiH, kao dječak, naučio jezik, upoznao mentalitet, ima neke emocije prema ovoj zemlji.

Zato sam napisao Kyle Kuric. Ako ništa Kuric može biti Kurić. I na kraju krajeva momak igra Final 4. Trenira ga vjerovatno jedan od najboljih trenera uopće. Hoćemo podmlađivati repku. Momak je 1989. Gdje je bio Harun u njegovim godinama?

Hoćemo crnca u repki. Pa, najbolje je da Bosna ili Široki dovedu talentovanog dječala iz, recimo Senegala, da ovdje živi neko vrijeme, pa onda pasoš.

Domercanta mogu otrpjeti jer smo se i mi navikli na njega i on na nas, ali ni on nije niti može biti isto što i Teri Bosanca. Neka lijepo neko provede bar dvije tri godine u Sarajevu, Šikorom Brijegu, Banjaluci, Tuzli, pa onda u repku.

Zamislite hipotetičku situaciju. FIBA dozvoli naturalizaciju neograničenog broja igrača. I recimo igraju BiH i Hrvatska. Na terenu deset crnaca i mi kao navijamo za svoje.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 mar 2012, 19:43

levat je napisao/la:Ovdje se o Harunu Džeki (hoćemo li već početi da ga bosančimo) priča kao da je najbolji igrač koji se pojavio otkako sew MJ povukao. Sa njim ćemo biti prvaci svijeta, a bez njega ispasti u B diviziju. Ne smeta meni da u repki igraju stranci, niti moraju svi biti barem porijeklom Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, ali mi je totalno bezveze da lakše pasoš dobije čovjek koji sa BiH onoliko koliko ima jeda prosječni Eskim, nego što je do tog istog pasoša došao, recimo, Miralem Pjanić. Imamo Kenijku u atletici. To je OK. Udata za Srbina, živi i trenira u Banjoj Luci. Da je Dialiba zaigrao za seniori, bilo bi OK. Došao je u BiH, kao dječak, naučio jezik, upoznao mentalitet, ima neke emocije prema ovoj zemlji.

Zato sam napisao Kyle Kuric. Ako ništa Kuric može biti Kurić. I na kraju krajeva momak igra Final 4. Trenira ga vjerovatno jedan od najboljih trenera uopće. Hoćemo podmlađivati repku. Momak je 1989. Gdje je bio Harun u njegovim godinama?

Hoćemo crnca u repki. Pa, najbolje je da Bosna ili Široki dovedu talentovanog dječala iz, recimo Senegala, da ovdje živi neko vrijeme, pa onda pasoš.

Domercanta mogu otrpjeti jer smo se i mi navikli na njega i on na nas, ali ni on nije niti može biti isto što i Teri Bosanca. Neka lijepo neko provede bar dvije tri godine u Sarajevu, Šikorom Brijegu, Banjaluci, Tuzli, pa onda u repku.

Zamislite hipotetičku situaciju. FIBA dozvoli naturalizaciju neograničenog broja igrača. I recimo igraju BiH i Hrvatska. Na terenu deset crnaca i mi kao navijamo za svoje.
:lol: :lol: :lol: :lol:

pa ti prepoznaj svog garu, ev ti sta god hos' :lol: :lol: :lol:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 02 apr 2012, 13:15

(Harun u razgovoru za avaz)
Kakva je situacija s naturaliziranim igračem? Do kada će se čekati odgovor Arona Džeksona (Aaron Jackson)?

- Svi mi želimo novog Mekejleba (makedonski reprezentativac Lester Mekejleb, op. a.). Selektor Aco Petrović prati mnogo igrača, a jedan od njih je i Džekson. Vjerujem u Acino znanje i osjećaj te se nadam da će izabrati najboljeg koji trenutno postoji, a želi da igra za BiH. Jedna od opcija je i Henri Domerkant (Henry Domercant). Bili bismo nerazumni da tek tako otpišemo odličnog igrača i sjajnog čovjeka.
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 apr 2012, 00:50

Papastathopoulos je napisao/la:
levat je napisao/la:Ovdje se o Harunu Džeki (hoćemo li već početi da ga bosančimo) priča kao da je najbolji igrač koji se pojavio otkako sew MJ povukao. Sa njim ćemo biti prvaci svijeta, a bez njega ispasti u B diviziju. Ne smeta meni da u repki igraju stranci, niti moraju svi biti barem porijeklom Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, ali mi je totalno bezveze da lakše pasoš dobije čovjek koji sa BiH onoliko koliko ima jeda prosječni Eskim, nego što je do tog istog pasoša došao, recimo, Miralem Pjanić. Imamo Kenijku u atletici. To je OK. Udata za Srbina, živi i trenira u Banjoj Luci. Da je Dialiba zaigrao za seniori, bilo bi OK. Došao je u BiH, kao dječak, naučio jezik, upoznao mentalitet, ima neke emocije prema ovoj zemlji.

Neces prepoznati jedino ako si daltonista ili imas oko sokolovo kao i Sasa Matic.
Gdje zuto plava boja a gdje crvene kockice,nigdje veze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 03 apr 2012, 01:40

Bukvalac, skontaj bit posta. Ne moraš izjaviti 14629 glupost u nizu samo da bi imao još jedan post iza sebe.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 03 apr 2012, 01:56

Izgleda ipak nista od Jacksona, steta..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 apr 2012, 11:04

Do Aarona nije. Problem je menadzerska agencija koja ga zastupa. Ona je ta koja odlucuje da li ce ili nece nastupati za nas. Po informacijama koje ja imam i koje sam dobio prije jedno desetak dana, odmah su bili rezervisani po tom pitanju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 apr 2012, 13:29

harishp je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:

Neces prepoznati jedino ako si daltonista ili imas oko sokolovo kao i Sasa Matic.
Gdje zuto plava boja a gdje crvene kockice,nigdje veze.
I'm waiting for you :lol: 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2012, 09:20

dilajla je napisao/la:Bukvalac, skontaj bit posta. Ne moraš izjaviti 14629 glupost u nizu samo da bi imao još jedan post iza sebe.
Tebi je dovoljna i ova jedna tvoja glupost da zasjenis sve ostale.A uz to postao i muzicar satro bit posta.
Jedino sto ti se sa nickom slazem,sto jest,jest.Tu si u pravu. :mrgreen:
@papastpolupoulopuloslopustpolosolospopupolos,''mores'' ti to i bez mene.
P.S znaci opet Hajrudin.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2015, 10:44

Postoji li kakva mogucnost kada bi imali naturalizovanog igraca na poziciji 3. I posto nisam pratio prije toliko dali Djedovic ima sanse da zaigra za reprezentaciju opet. Negdje sam procitao da moze da odluci poslije 1 godine. Jer to bi onda bio jako zajeban tim. Posebno ako bi to bilo vrhunsko krilo koje postize 15-20 poena po utakmici.

(1) Djedovic
(2) Gordic
(3) stranac
(4) Teletovic
(5) Nurkic

Snazni na svim pozicijama. I jos dovesti 2,3 malo bolja igraca za rotacije i mogli bi igrati ravnopravno bukvalno sa svima osim sa Dream teamom. Cak ni medalja nebi bilo toliko nemoguce ako bi imali onakvog selektora kao sto su bila zadnja dvojica. :hmmmmm: Jer tim bi bio prejak a nebi imali toliko velika ocekivanja kao ove poznatije reprezentacije. I bas to bi bila prednost jer igraci nebi osjecali toliki pritisak a svaki uspijeh poslje prolaska grupe bi bio samo bonus. Da ne govorim kakva bi se euforija stvorila sto bi bio jos samo dodatan bonus.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 dec 2015, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 dec 2015, 10:54

Ajax je napisao/la:Postoji li kakva mogucnost kada bi imali naturalizovanog igraca na poziciji 3. I posto nisam pratio prije toliko dali Djedovic ima sanse da zaigra za reprezentaciju opet. Negdje sam procitao da moze da odluci poslje 1 godine. Jer to bi onda bio jako zajeban tim. Posebno ako bi to bilo vrhunsko krilo koje postize 15-20 poena po utakmici.

(1) Djedovic
(2) Gordic
(3) stranac
(4) Teletovic
(5) Nurkic

Snazni na svim pozicijama. I jos dovesti 2,3 malo bolja igraca za rotacije i mogli bi igrati ravnopravno bukvalno sa svima osim sa Dream teamom.

Gordic valjda 1 Djedovic 2..3 nije problem ima Musa,Buza,Djedovic..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2015, 11:03

lumani je napisao/la:Gordic valjda 1 Djedovic 2..3 nije problem ima Musa,Buza,Djedovic..
Pa citao sam ovdje neki dan da je navodno dvojka u tijelu playa ili nesto tako. U svakom slucaju to je nebitno ko bi od njih dvojice bio 1 ili 2. I jedan i drugi mogu prenjeti loptu odlicno od svog kosa do protivnickog. I jedan i drugi imaju odlicne prodore pa i asistencije. Znaci i jedan i drugi bi mogli odigrati 1. Jedino sto je Djedovic po meni bolji suter tako da vidim njega vise na poziciji 2. Gordic je jako dobar igrac samo sto nema konstantan sut to mu je najveca mana. Mozda jednu od tri utakmice da ga ono bas krene. A to je jako bitno ako ne i najbitnije na poziciji 2. I posebno nam je trebalo sada na prvenstvu jer smo imali bukvalno samo dvojicu kvalitetnih vanjskih igraca. Jako nam je trebao jedan suter. Pa makar bio i na poziciji 3 kao Hukic nekada samo da postizemo puno poena van linije 6.25..

Sa "pravim" krilom. Sa Nurkicem, Teletovicem ( i uz te mlade igrace ako bi stasali ) ovaj tim bi cuda pravio. I cak mislim da bi jos pristali neki bolji igraci da igraju tu rotaciju kada bi bili kompletni. Jer znaju oni da bi onda imali velike sanse i nesto napraviti na prvenstvu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 dec 2015, 11:07

Ajax je napisao/la:
lumani je napisao/la:Gordic valjda 1 Djedovic 2..3 nije problem ima Musa,Buza,Djedovic..
Pa citao sam ovdje neki dan da je navodno dvojka u tijelu playa ili nesto tako. U svakom slucaju to je nebitno ko bi od njih dvojice bio 1 ili 2. I jedan i drugi mogu prenjeti loptu odlicno od svog kosa do protivnickog. I jedan i drugi imaju odlicne prodore. Znaci i jedan i drugi bi mogli odigrati 1. Jedino sto je Djedovic po meni bolji suter tako da vidim njega vise na poziciji 2. Gordic je jako dobar igrac samo sto nema konstantan sut to mu je najveca mana. A to je jako bitno ako ne i najbitnije na poziciji 2.

Sa "pravim" krilom. Sa Nurkicem, Teletovicem ( i uz te mlade igrace ako bi stasali ) ovaj tim bi cuda pravio. I cak mislim da bi jos pristali neki bolji igraci da igraju tu rotaciju kada bi bili kompletni. Jer znaju oni da bi onda imali velike sanse i nesto napraviti na prvenstvu.

Ma kakav Djedovic i 1 nema sanse on samo moze 2,3..Btw Gordic ima bolji shut od Djedovica,moze igrati 2 ali je korisniji na 1.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2015, 11:15

lumani je napisao/la:Ma kakav Djedovic i 1 nema sanse on samo moze 2,3..Btw Gordic ima bolji shut od Djedovica,moze igrati 2 ali je korisniji na 1.
Ok to je tvoje misljenje. Ja mislim da bi vise dobili ako bi Djedovic i Gordic igrali na pozicijama 2 i 1 ( znaci Gordic play ) i ako bi nam 3 bio naturalizovan igrac. Posto smo na toj poziciji bas tanki. Nego da to potrosimo na Renfroa a na 3 nam ostane los igrac. Mozda grijesim ne znam. To je samo jedno moje misljenje. U svakom slucaju i Nurkic i Teletovic su nam prepotrebni ako se zeli napraviti neki rezultat. A Djedovic koliko god los bio ovi ostali igraci koji su igrali na tim pozicijma osim Gordica i Renfroa su stvarno puno losiji i ne mogu oni to nikako iznjeti. Odigraju jednu solidno pa onda tri lose i tako. Nemaju dovoljan kvalitet. A Djedovic kakav god bio on ima neki kvalitet. A nebi bilo ni lose Renfroe ( 1 ), Gordic ( 2 ), Djedovic ( 3 ) ako ti mislis da bi mogao i tu poziciju da odigra kvalitetno.

A ako ne postoji ta mogucnost onda naravno neka ostane Renfroe koji je odigrao jako dobro svoju ulogu a na poziciji 3 probati par igraca pa mozda neki i proigra i rotirati ih prema formi.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 dec 2015, 11:30

Ajax je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ma kakav Djedovic i 1 nema sanse on samo moze 2,3..Btw Gordic ima bolji shut od Djedovica,moze igrati 2 ali je korisniji na 1.
Ok to je tvoje misljenje. Ja mislim da bi vise dobili ako bi Djedovic i Gordic igrali na pozicijama 2 i 1 ( znaci Gordic play ) i ako bi nam 3 bio naturalizovan igrac. Posto smo na toj poziciji bas tanki. Nego da to potrosimo na Renfroa a na 3 nam ostane los igrac. Mozda grijesim ne znam. To je samo jedno moje misljenje. U svakom slucaju i Nurkic i Teletovic su nam prepotrebni ako se zeli napraviti neki rezultat. A Djedovic koliko god los bio ovi ostali igraci koji su igrali na tim pozicijma osim Gordica i Renfroa su stvarno puno losiji i ne mogu oni to nikako iznjeti. Odigraju jednu solidno pa onda tri lose i tako. Nemaju dovoljan kvalitet. A Djedovic kakav god bio on ima neki kvalitet.

A ako ne postoji ta mogucnost onda naravno neka ostane Renfroe koji je odigrao jako dobro svoju ulogu a na poziciji 3 probati par igraca pa mozda neki i proigra i rotirati ih prema formi.

Pored ovih mladih momaka mi bi trebali da igramo bez stranca..Gordic,Sani,Djedovic,Atic,Mitrovic,Musa,Milosevic,Buza,Mirza,Sulejmanovic,Kikan,Stipan,Jusuf...

Vrabac,Kapelan itd.......

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2015, 11:43

Ma slazem se samo dobar stranac moze uvijek samo pomoci. Samo ako je bas dobar, ako je motivisan i ako igra na poziciji gdje nam je najpotrebniji. Domercant je naprimjer valjao u svoje vrijeme. Pa i Hrvatska ima na playu stranca a i mnogo drugih selekcija. Nebi bio problem da naprimjer Musa ima vec par dobrih sezona ABA lige iza sebe. Sani se mi je isto jako dopao samo i on je premlad. Cak i ako Djedovic zaigra na 3 jos uvijek fali bar taj jedan play. A mladima treba davati sanse kroz kvalifikacije sto vise. Ovdje sam mislio bas na prvenstvu da zaigra taj jedan stranac sto da ne ako je kvalitet. Naravno da nam prosjecan stranac nije potreban jer tu uvijek postoji pitanje njegove motivacije dali je optimalna.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 dec 2015, 12:51

Gordić je jedina jedinica koju imamo dok na 2 ima Đedović, mogao bi atić pa i Musa, a svi mogu igrati 3 dok pored njih imaju Milošević koji igra veoma solidno u Eurocupu i Buza koji su 3
Tako da nam je potrebnija 1 i Renfroe pokazuje u Bayeru da je dobar i kada dođe udarni trojac pokazati će on svoje znanje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 03 dec 2015, 13:59

jao lika sta izjavljuje...djedovic jedinica, djedovic u tjelu playa ( 199cm, pedantne svabe su ga izmjerile)...ect.
pravo pitanje je jel ga ikad vidio u zivotu :damn:

sad ce osuti paljbu, neko mu kriv sto se prosipa

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 dec 2015, 14:20

Druze lijepa je to zamisao odbrambeno da imas Djedovica na 1 obzirom na duzinu i atletiku al bi nam u tom slucaju onda napadi licili na napade Hrvatske s ovog Eurobasketa obzirom da ne bi imao pravog kreatora na parketu. Gordic je sve samo ne igrac kojem treba dat najveci zadatak u organizaciji igre (taj covjek nije playmaker, obicni combo bek koji previse srlja), a Nihad nije klasa koja ce ti konstantno organizovat napade. Uloga sekundarnog kreatora mu savrseno lezi i zbog toga svega nama je jedan pravi play (Renfroe je fantasticna opcija) pod moranjem. Dodaj jos tome da Mirza nije kreator, a Juku ne treba trositi da se preko njega vrte napadi s visokog posta kad je vec u stanju 90% Euro centara unistiti na picku ili u postu cistom snagom.

Uglavnom, ni u ludilu petorka bez pravog playa.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2015, 14:25

@nerminh74
Nije ni to toliko lose. Znaci Gordic play, Djedovic 2, a na 3 se rotira Miliosevic i ko bude u najboljoj formi. A moze uvijek i Renfroe ( 1 ), Gordic ( 2 ), Djedovic ( 3 ). Sasvim solidno. Musa je u onoj partiji u ABA ligi pokazao da moze igrati i sa seniorima solidno. Tako da on svakako treba biti makar da trenera sa reprezentacijom jer oko njega bi se trebala graditi reprezentacija za buducnost. E sada jos da zaigraju svi najbolji igrac + trener kao sto je bilo dosada i imamo se cemu nadati.

@baglama
Necu ja nista osuti paljbu nema nikakve potrebe. Naravno da sam gledao sve te igrace bar jedno dvadesetak puta. Neke i vise. Na temi o Nurkicu je neko napisao za Gordica da je bek u tijelu playa ( imas na stranici 549 i komentare na to ) a ne za Djedovica niti sam ja to ovjde napisao tako. Po meni ( a to jo samo moje misljenje ) ni Gordic ni Djedovic nisu klasicni bekovi suteri iliti 2 jer bi trebali imati veci % suta. Odnosno to bi trebala da bude njihova najveca specijalnost taj odlican i konstantan sut. I poslje Nene nam bas fali jedan odlican suter. I jedan i drugi ( opet po meni ) imaju sasvim finu tehniku da prenesu loptu preko terena i razigraju saigraca ili idu u kvalitetan prodor u cemu su dobri ( po meni jako dobri ) i jedan i drugi. Sve to su osobine playa. A ko igra playa zavisi od vise stvari. Jedan Toni Kukoc je u Bullsima igrao sve od 4,3 pa ponekad cak ove druge pozicije. Ja sam samo napisao na pocetku da bi mogli poceti Gordic i Djedovic na pozicijama 1 i 2 neku utakmicu uz kvalitetno krilo na poziciji 3 i jos uvijek ne mislim da to nije nemoguce. Sasvim nepotreban je komentar koji od njih dvojice je vise 1 a koji 2. Jer bi i jedan i drugi i prenosili lopte i razgravali i sutirali. Zavisi kako bi koji od njih bio pokriven.

Sto se tice Djedovica neznam dali mu je optimalna pozicija krilo. Po meni je vise 2. Jeste ima on 199 ( ako je bez patika inace to ti - 2,3 cm ) samo idealna visina za krilo ti je tamo 2.03 +/- naravno sve opet zavisi od puno faktora. Samo postujem da moze igrati i krilo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 dec 2015, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.