Fútbol Sudamericano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Rooney88
Kontakt:

Re: Fútbol Sudamericano

Post Postao/la Rooney88 » 13 apr 2014, 19:01

To je to, kao da sam prizvao pobjedu Lanusa. Kakvo demoliranje SL-a, velicanstveno. Sada su se ravnopravno ukljucili u borbu za titulu, pokazali ozbiljnost kada je najvise trebalo + dali Riveru sansu da eventualnom pobjedom veceras zakuha sve zivo. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2014, 21:45

Colo Colo pobjedom nad Wanderersima osvojio 30 titulu Čileanskog prvaka :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 apr 2014, 21:58

Ma nemoj da Lanus bude sampion :D ,ne volim ekipe sa slabim navijacima.Kad se samo sjetim Arsenal Sarandija i njihove titule pred 5 hiljada navijaca.Zelim im sto prije ispadanje u drugu ligu :D i povratak Independientea.Nadam se da ce se i Aldosivi nekad vratiti u prvu ligu.Fakat imaju prejake navijace.

Veceras se prati River gdje ce sa novom pobjedom dodatno zakuhati borbu za sampionata.Kakva liga sviju mi haha.

Cestitke Colo Colu na novoj tituli :cool:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 apr 2014, 22:03

Manuel je napisao/la:Ma nemoj da Lanus bude sampion :D ,ne volim ekipe sa slabim navijacima.Kad se samo sjetim Arsenal Sarandija i njihove titule pred 5 hiljada navijaca.Zelim im sto prije ispadanje u drugu ligu :D i povratak Independientea.Nadam se da ce se i Aldosivi nekad vratiti u prvu ligu.Fakat imaju prejake navijace.

Veceras se prati River gdje ce sa novom pobjedom dodatno zakuhati borbu za sampionata.Kakva liga sviju mi haha.
Nije meni sada nesto previse stalo do Lanusa, simpaticni su mi zbog fudbala koji igraju i samih igraca dok u Argentini navijam za River. A SL nekako bas ne podnosim, gadi mi se nacin na koji igraju pa mi je drago ko god ih klepi. A i ja sam prizeljkivao povratak Independiente ali ce im biti pakleno tesko fkt. River se bez problema vratio ali je Independiente izgleda u vecoj gabuli, dok se nisu prosetali nizim rangom. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2014, 22:56

Independiente ima ogromnih novčanih problema, u dugu su od oko 400mil pesosa, a dosta bivših igrača ih je tužilo. Cantero koji je sad predsjednik je zatekao takvo stanje, i što je čudno oko 60 igrača je bilo na klupskom spisku za plaćanje, za većinu toga je kriv prošli predsjednik Comparada.

River na kolumbijski pogon večeras :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 apr 2014, 14:10

Rooney88 je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Ma nemoj da Lanus bude sampion :D ,ne volim ekipe sa slabim navijacima.Kad se samo sjetim Arsenal Sarandija i njihove titule pred 5 hiljada navijaca.Zelim im sto prije ispadanje u drugu ligu :D i povratak Independientea.Nadam se da ce se i Aldosivi nekad vratiti u prvu ligu.Fakat imaju prejake navijace.

Nije meni sada nesto previse stalo do Lanusa, simpaticni su mi zbog fudbala koji igraju i samih igraca dok u Argentini navijam za River. A SL nekako bas ne podnosim, gadi mi se nacin na koji igraju pa mi je drago ko god ih klepi. A i ja sam prizeljkivao povratak Independiente ali ce im biti pakleno tesko fkt. River se bez problema vratio ali je Independiente izgleda u vecoj gabuli, dok se nisu prosetali nizim rangom. :mrgreen:
I ja navijam za River naravno zbog navijaca :mrgreen: dok Lanus ne volim zato sto im je slaba posjeta a i nisam nikad volio ekipe koje imaju slabe navijace i ne bih volio da oni osvoje titulu ali dobro svak ima svoje misljenje.River sinoc rutinski,Gutierez zabio naravno :clap: .Na vrhu i daje havarij,sest ekipa u 3 boda a i Newells se lagano vraca haha kakvo ludilo od lige.

Evo sad pogledah tabelu druge lige i viidm Independiente se bas muci,znaci ne vjerujem.Banfiled je opet prvoligas kao i neki Defensa y Yustica nikad cuo haha.Instituo se opet bori za to trece mjesto mada bi volio da se Independiente vrati ali tesko jer su u veliki belajima.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 apr 2014, 15:12

@Manuel

Mah dobro, sto se tice Lanusa i navijaca ja sam citao neke clanke o Gran Buenos Aires-u u kojima se po kriminalu, korupciji i slabom standardu najvise istice upravo Lanus. Dosta kriminalaca, klosara, siromasnih ljudi i sta vec ne, s te strane i razumljivo da cesto imaju slabiju posjetu na stadionima jer je policiji, prema tim clancima naravno, strasno tesko drzati red na ulicama a samim tim i na stadionu. Naravno da i oni znaju napuniti tribine ali cesce, istina, imaju vise praznih mjesta. Steta, opet ponavljam da su mi kao klub simpaticni i zbog prakse koju imaju ali eto, ne mozes protiv sistema. :D

Sto se tice Rivera to je bez premca stvarno, onog kobnog dana protiv Belgrana mogla se vidjeti sva strast koju ti ljudi imaju prema Riveru. Vodeni topovi, policija sa full opremom a oni placu, al` bukvalno suze liju, i tuku se s njima, svaki put kada kamera prikaze tribinu vidis lica na kojima se jasno oslikava ogromna bol zbog te utakmice, nadam se kako ce im se ove godine ova generacija oduziti i titulom, zasluzili su je po meni.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 apr 2014, 14:30

Rooney88 je napisao/la:@Manuel

Mah dobro, sto se tice Lanusa i navijaca ja sam citao neke clanke o Gran Buenos Aires-u u kojima se po kriminalu, korupciji i slabom standardu najvise istice upravo Lanus. Dosta kriminalaca, klosara, siromasnih ljudi i sta vec ne, s te strane i razumljivo da cesto imaju slabiju posjetu na stadionima jer je policiji, prema tim clancima naravno, strasno tesko drzati red na ulicama a samim tim i na stadionu. Naravno da i oni znaju napuniti tribine ali cesce, istina, imaju vise praznih mjesta. Steta, opet ponavljam da su mi kao klub simpaticni i zbog prakse koju imaju ali eto, ne mozes protiv sistema. :D

Sto se tice Rivera to je bez premca stvarno, onog kobnog dana protiv Belgrana mogla se vidjeti sva strast koju ti ljudi imaju prema Riveru. Vodeni topovi, policija sa full opremom a oni placu, al` bukvalno suze liju, i tuku se s njima, svaki put kada kamera prikaze tribinu vidis lica na kojima se jasno oslikava ogromna bol zbog te utakmice, nadam se kako ce im se ove godine ova generacija oduziti i titulom, zasluzili su je po meni.
Ma dobro nisam znao je takva situacija sa Lanusom.Onda mozemo reci da je posjeta i solidna s obzirom na sve te belaje.Gledao sam tu tekmu sa Belgranom i onako nesto nisam nikad vidio.U Argentini je njima fudbal vjera,ljudi zive za fudbal,posjete su fenomenalne i ako je kvalitet fudbala jos uvijek dosta iza Brazilske lige,to se moze vidjeti po takmicenju Kope gdje evo 4 godine u nizu Brazilci osvajaju.

Sinoc su zavrsena 3 meca Kope.Cruzeiro dosao do remija u 96 minutu,Lanus sa igracem manje zabio na kraju i slavio sa 2:1 a Leon i Bolivar igrali 2:2.

Sinoc u Argentinskoj ligi dva derbija gdje su oba zavrsila nerijeseno.

Estudiantes 0:0 River
Boca 0:0 San Lorenzo

River do titule,vrijeme je vise :mrgreen:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 17 apr 2014, 20:02

River prodje neokrznut na izuzetno teskom ispitu, nadam se kako ce do kraja nastaviti u ovom ritmu. Vakat je bio. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 apr 2014, 11:18

slika

Prve utakmice 1/8 finala

Lanus (Arg)-Santos Laguna (Mex) 2:1
Monteseirin 66, Martinez 90+5
Quintero 58
slika

Cruzeiro-Cerro Porteno 1:1
Samudio 90+3
Romero 32
slika

Leon-Bolivar 2:2
Montes 21, Boselli 86
Callejon 45, Arce 71
slika

The Strongest-Defensor Sporting 2:0
Reinoso 69
Castro 79
slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 apr 2014, 01:14

Izvuče River nekako pobjedu na kraju, iako je mogao i penal Velezu dati na kraju. Teo se povrijedi, ružno je izgledalo ono, samo da nije ništa ozbiljnije.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 apr 2014, 01:23

vamos millooooo, titula je relanost :cool:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 apr 2014, 10:50

Golčina Riquelmea za pobjedu Boce sinoć :kafa:

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 21 apr 2014, 16:42

Chinaglia je napisao/la:vamos millooooo, titula je relanost :cool:
:opaopa: :opaopa: :opaopa:

Odlicno, odlicno, odlicno, odlicno!!!

Vidi se koliko je ekipu pogurala pobjeda u derbiju, lete po terenu.

Lanzini :tokralju:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 apr 2014, 00:43

Rooney88 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:vamos millooooo, titula je relanost :cool:
:opaopa: :opaopa: :opaopa:

Odlicno, odlicno, odlicno, odlicno!!!

Vidi se koliko je ekipu pogurala pobjeda u derbiju, lete po terenu.

Lanzini :tokralju:
Samo da je nekako ove godine osvojiti tu dugo cekanu titulu jer ce poslije ove sezone pola ovih igraca otici u Evropu gdje ih mnogi zele.Nek osvoje pa nek idu jer ako sad ne osvojimo valja onda opet cekati da se napravi neka dobra generacija ko ova.Koja je igracina Lanzini pa to je za plakati.

Vamos River

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 apr 2014, 01:05

spominje se da Lanzinija hoće Lazio i Roma :mrgreen:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 apr 2014, 01:07

Paklen igrac...
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 apr 2014, 15:24

Lanus i Bolivar prvi učesnici 1/4 finala Cope, nakon što su Argentinci u drugoj tekmi slavili sa 2-0 u Mexicu, dok je natofejniji Bolivijski klub prolazak osigurao na golove u gostima, jer je u prvoj tekmi u Mexicu remizirao 2-2, tako da su dva meksička predstavnika ispala :)

U preostalim prvim tekmama 1/8 finala dosta uzbuđenja i drame u zadnjih 10 min, Nacional Asuncion i Atletico Nacional su golovima u 88 i 90 min upisali pobjede protiv Veleza, odnosno Dinhovog Atletica koji je branitelj naslova. San Lorenzo je slavio protiv Gremia u derbiju, dok su Arsenal i Union Espanola odigrali bez golova.

[youtube][/youtube]
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 25 apr 2014, 16:14

Chinaglia je napisao/la:spominje se da Lanzinija hoće Lazio i Roma :mrgreen:
Roma ima kontakte u Riveru sigurno, iste preko kojih su uzeli Lamelu. Ako im je River za Erika uzeo 14 milki onda za Lanzinia, koji je po meno veci potencijal, mogu sigurno barem toliko, zavisi sve od pohlepe ili pregovarackih sposobnosti uprave, Lazio ne vjerujem da ce dati masnu paru za bilo koga tako da tu prednost dajem Romi.

@Manuel
Slazem se. Sad il` nikad nek` bude. :mrgreen: Imaju fino poslozenu ekipicu i dobrog trenera, igraju dobar fudbal a ove godine uzimaju bodove i tamo gdje su u prijasnjim sezonama znali opasno kiksati + manje meceve rjesavaju sigurno, navijaci se, po meni, opravdano nadaju tituli.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 apr 2014, 16:03

Rooney88 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:spominje se da Lanzinija hoće Lazio i Roma :mrgreen:
Roma ima kontakte u Riveru sigurno, iste preko kojih su uzeli Lamelu. Ako im je River za Erika uzeo 14 milki onda za Lanzinia, koji je po meno veci potencijal, mogu sigurno barem toliko, zavisi sve od pohlepe ili pregovarackih sposobnosti uprave, Lazio ne vjerujem da ce dati masnu paru za bilo koga tako da tu prednost dajem Romi.

@Manuel
Slazem se. Sad il` nikad nek` bude. :mrgreen: Imaju fino poslozenu ekipicu i dobrog trenera, igraju dobar fudbal a ove godine uzimaju bodove i tamo gdje su u prijasnjim sezonama znali opasno kiksati + manje meceve rjesavaju sigurno, navijaci se, po meni, opravdano nadaju tituli.
Ma Chinaglia brate znas da Lotito nece uzeti Lancinija ako River bude trazio vise od 15 miliona tako da on aBd ide u Romu :D.

Ma evo sinoc su napravili korak unazad,nisu uspjeli dobiti mrtvi Olimpo a Gimnasia ne posustaje.Ja kakav havarij u Argentini,niko ne moze odbraniti titulu a sad ekipa koja je usla iz druge lige ce najvjerovatnije osvojiti prvenstvo.Ovo samo u Juznoj Americi moze :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.