Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Devil » 26 nov 2010, 12:28

Konacno da i ovo pocne,ima na ES i danas prenos Kussama bice zanimljivo.
Ja navijam za Sliria pravo mi se svidja njegov stil,a od ove godine je tu i Anssi pa i za njega navijam.

Sto se tice nove sezone ako se po jutru dan poznaje onda su Poljaci u samom vrhu,odlicno su skakali na priprema i bice veoma konkurentni,tu su uvek i Sliri,Morgi,Amman...Ito je takodje bio dobar na priprema.a mogao bi nesta i Jane da uradi.Potencijalna iznenadjenja treba traziti u pridoslicama Anssiu i Zauneru.
Chedal je ostao i ovu sezonu,kao i Petersen koji najavljuje odlazak posle ove,a vise nema Lazzaronia kod Francuza.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 nov 2010, 12:51

_dreamer_ je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Napokon ovaj vikend pocinje za mene najdrazi sport otkad znam za sebe. Kusamo kao i obicno je prvi na redu, samo da ne bude vjetra

Ocekujem prije svega dobrog kralja Ahonena, napaljenog Slirija, posrnulog Amana, probudjenje Njemce, jake Poljake i iznenadjenje zvano Anssi Koivuranta

Finska dominira!
Ooo sahista, nisam znao da gotivis skijaske skokove. Najs, veri najs. A nisi nam rekao za koga drzis palceve? :D

Ja se nadam da bi Kranjec mogao da iznenadi ove sezone. Uvijek je tu negdje oko Top 15...
Ne gotivim, zivim za skokove :D

Za Fince do smrti

Skace i Kasai ovu sezonu, lik je struja :D
nema potpisa

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 nov 2010, 12:55

slika
uvijek prepoznatljiv po svojoj kacigi ,uvijek sam bio za njega i ove sam godine

slika

Devil u koliko sati su skokovi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 nov 2010, 12:58

U 18:00 do tada su kombinacija i Kros kantri.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 nov 2010, 13:08

Al veceras su samo kvalifikacije, sutra je timsko, a u nedjelju pojedinacno takmicenje
nema potpisa

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 nov 2010, 17:54

Devil je napisao/la:Konacno da i ovo pocne,ima na ES i danas prenos Kussama bice zanimljivo.
Ja navijam za Sliria pravo mi se svidja njegov stil,a od ove godine je tu i Anssi pa i za njega navijam.

Sto se tice nove sezone ako se po jutru dan poznaje onda su Poljaci u samom vrhu,odlicno su skakali na priprema i bice veoma konkurentni,tu su uvek i Sliri,Morgi,Amman...Ito je takodje bio dobar na priprema.a mogao bi nesta i Jane da uradi.Potencijalna iznenadjenja treba traziti u pridoslicama Anssiu i Zauneru.
Chedal je ostao i ovu sezonu,kao i Petersen koji najavljuje odlazak posle ove,a vise nema Lazzaronia kod Francuza.
Zauner je skakao i prosle godine. Ipak mislim da se ni on ni Koivuranta nemogu se ukljuciti u borbu za naslov, mozda bljesnu na nekim skakaonicama i to je sve. Ja navijam za Malisa i ostale Poljake, kao i za Nijemce. Po ljetnjoj sezoni veliko iznenadjenje bi mogao biti Kamil Stoch (poljak) koji je zavrsio drugi.

P.S. Zna li iko kad pocinje Biathlon?

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 nov 2010, 19:27

U Kusamu nishta novo, qvale otkazane za sutra prije timskog takmicenja
nema potpisa

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 nov 2010, 15:51

Kakva dva skoka :o Prvo Anders Jakobsen pa onda Andreas Koefler . Vodi Austria , ispred Norveske i FInske .

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 nov 2010, 00:53

Austrijanci u standardnoj postavi Morgi,Sliri,Kofler,Loitzl pobedili u timskom takmicenju ocekivano sa 1231 bodom.Drugi su bili Norverzani sa Bardalom,HIldeom,Jacobsenom i Romorenom sa 1163 boda,ali je Romoren lose skakao pravo.Japanci predvodjeni DAiki Itom treci.

Ocekivano Nemci skroz losi tek 7,cime pokazuju da ove sezone nemaju nekog konja za utrku u Ski-skokovima.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 nov 2010, 01:04

Moji nishta bolji u odnosu na proslu sezonu :roll: :roll:

Jedino Larinto dobar

Aman ce da stagnira ovu sezonu
nema potpisa

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 nov 2010, 14:58

Kofler ludjak!
Meni inace najdrazi skakac iz trenutne AT postave. Schliri je podbacio, kao i brkonja iz Poljske... Svicarac je tu negdje, bice on jos bolji, ogromno samopouzdanje taj momak ima.

Sto se tice Slovenaca, srednja zalost. Mali Tepes ima potencijala i steta sto je danas upropastio sebi dan, a i Prevc je takodjer talenat.

Norvezani jako dobri, ali naravno jos uvijek daleko od Austrijanaca. Njemacka, hmmm, no comment.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 nov 2010, 17:56

brazzo je napisao/la:za vikend takmičenje u Kuusamo-u 142 metarska skakaonica ;)
SaltCityAttack je napisao/la:naravno obozavam pratiti ovaj sport i u njemu sam imao dvojicu takmicara za koje sam navijao ili navijam, a radi se o Primozu Peterki(mlad perspektivan se penzijonisao) i Janne Ahonen naravno...nadam se da ce na zalasku svoje karijere uspjeti osvojiti jos jedan trofej
zar njih 2-ca nisu završili karijere, Ahonena nisam vidio na spisku za ova prva takmičenja (možda bude na turneji 4 skakaonice) ali s njim se nikad ne zna on je već par puta prekidao pa nastavljao karijeru.

Peterka jeste vec davno, ali sam samo naveo koji su moji favoriti bili i ostali i to su samo njih dvojica...Za Ahonena stvanro neznam jeli nastupa ovu sezonu, ali se nadam da se nije oprostio, ako jeste onda je steta sto necu imati svog favorita izuzev sto cu bodriti fince :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 nov 2010, 18:33

Nastupa Janne i ove sezone. Jutros u kvalifikacijama skocio kada je bilo crveno svijetlo i suspendovali ga za takmicenje :evil: :evil:

Oli slabo skocio u qvalama i pokazao srednji prst u kameru i suspendovan bio danas i bice suspendovan i za Kuopio u srijedu

Hautameki i Larinto od mojih najbolji

Koivuranta nije prosao kfalifikacije :roll: :roll:

Sliri ocajan u drugoj seriji

Kofler zasluzeno uzeo
nema potpisa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 nov 2010, 20:55

Nisam pogledao ovo takmicenje video samo malopre skok Koflera,ali se nadam da u sredu gledam JUopio moglo bi biti veoma zanimljivo.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 28 nov 2010, 21:00

Nisam ni znao da sam ovoliko pozelio ove zimske sportove. Odgled'o sam i quali jutros a i pravo takmicenje ono bas s merakom :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 dec 2010, 19:01

Leti leti leti Ville Ville Ville Larinto Larinto Larinto!

Drugi Hautemaki!

Ne sjecam se kad smo zadnji put slavili dvostruku pobjedu

Janne i Ansi bez druge serije, znaci ove sezone izgleda nema sredine, neki u vrhu, a neki ne mogu uci medju 30 :roll:

Za vikend ide Lilerhamer
nema potpisa

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 dec 2010, 00:07

Admir_Sa je napisao/la:Leti leti leti Ville Ville Ville Larinto Larinto Larinto!

Drugi Hautemaki!

Ne sjecam se kad smo zadnji put slavili dvostruku pobjedu

Janne i Ansi bez druge serije, znaci ove sezone izgleda nema sredine, neki u vrhu, a neki ne mogu uci medju 30 :roll:

Za vikend ide Lilerhamer
evo i ove godine će biti neki novi klinci, a to je i najinteresantnije da rijetko koji skakač može zadržati dominaciju (doduše tek je počelo ali tako se pokazalo u praksi).
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 02 dec 2010, 00:14

legenda reala je napisao/la:slika
uvijek prepoznatljiv po svojoj kacigi ,uvijek sam bio za njega i ove sam godine

slika

Devil u koliko sati su skokovi
To legendooo :D
I ja sam uvijek navijao za Martina Schmitta,,naravno i ove cu godine.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 dec 2010, 20:14

Loš start Schlierenzauera, tek je 14 u ukupnom poretku sa 33 boda
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 dec 2010, 22:02

Danas takmičenje u Lilehameru,vijetar pravio manje probleme ,ali sve je prošlo dobro
pobijedio Morgenstern,drugi Evensen,treći Hilde
Norvežani danas dobri ,Sliri i Loitzil podbacili ,Njemci očajni od osam samo dva prošla u drugu seriju (Neimayer,Freund) ,Finci solidni Larinto i Hautemaki u top deset kao i Aman

Kako Nijemci nemogu da naprave dobru smijenu generacija u skokovima ,kad u svim sportovima to rade bez problema ,a njihovi najveći suparnici Austrijanci bez problema svake sezone izbace nekog novog momka
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.