Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

ahmic
Kontakt:

Re: Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Post Postao/la ahmic » 06 maj 2012, 18:12

I kakva je forma nakon ovog vikenda ?
Raduje povratak Lulica....

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 maj 2012, 20:52

NUsmir Fajić(Mura) / Ermin ZEc (GEncerbirligi) / Ervin Zukanović (Kortrijk) / Edin Cocalić (Macc) / Edin Višća (IBB) / Stevanović( Vojvodina) / Ognjen Vranješ (Krasnodar) koga pozvat,kome poruk poslat

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 06 maj 2012, 20:54

sve ove odmah na popis!!!! ;) bolje oni bar nešto vrijede, nova energija,snaga :P već teletabisi ;)
Stevanović najbliži po Papetovoj izjavi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 maj 2012, 19:00

Znaci bez Papca i Spahica protiv Irske i Mexika. Ne bih rekao da mi je drago, ali eto, sreca u nesreci, da cemo sada probati neke nove igrace na tim pozicijama jer za njih dvojicu upravo treba naci nasljednika(e), pod uslovom da im Pape posalje poziv, cemu se nadam. Vidjecemo sve u cetvrtak.

svabo94
Kontakt:

Post Postao/la svabo94 » 08 maj 2012, 23:37

ja ipak mislim dace spaha zaigrat....

........ibisevic...........dzeko...............
lulic.............misimovic............pjanic...
...................rahimic......................
salihovic......pandza....spahic.......mujdza
.....................begovic....................

*sehic
*jahic
*cocalic
*medunjanin
*zahirovic
*stevanovic
*hadzic iz austrije ( sv ried )
*zec

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 maj 2012, 00:23

Bio je danas neki Papetov intervju,postoji šansa da Zukanović dobije šansu,uglavnom Stevanovića i ZAhirovića će i zIrske vratit da odigraju za mladu znači neće ici u Atlantu

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 maj 2012, 12:56

Kada su u pitanju novi igrači, saznajemo da selektor Sušić razmišlja o nekoliko novih imena, većinom u defanzivnom dijelu ekipe, koja je oslabljena povredama Spahića i Papca. Iako nam Sušić nije želio potvrditi imena koja bi se mogla naći na spisku, saznajemo da se u kombinacijama za poziv u bh. tima nalaze petorica nogometaša, i to, već ranije pominjani Edin Cocalić iz Maccabija, zatim Damir Vrančić iz njemačkog drugoligaša Eintracht Fraunschweig, kao i Stojan Vranješ, nekadašnji veznjak banjalučkog Borca, a sada član rumunskog Cluja.
Također, selektor Sušić razmišlja i o opciji da nagradi jednog igrača Želje pozivom za pomenute prijateljske mečeve, a ukoliko se odluči na taj potez, u kadru bh. tima vjerovatno će se naći Muamer Svraka, koji igra najbolju sezonu u karijeri....a Zukanović ???????? čak je spomeno da Pandža ne igra za MEchelen

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 09 maj 2012, 13:24

ma sve ti je to neozbiljno ,još popisa nema čitam i pratim drugi već imaju sve uigrani posloženo i za EP a mi jednu prijateljsku čekamo izjave i popis kao da imamo 50 igrača.Ne znam šta reći svaki dan nova informacija zvat će se ovog i onog sve neko vaganje.Treba to znat posložit, ali sve to meni izgleda labavo valjda treba malo hrabrosti i odvažiti se uz zamjene stavit 'omladinu' mlade nove igrače za test .Dobro je da rade razmišljaju i to je napredak ;)

Vidjet ćemo samo znam čujem da je jedan avion Bosanaca iz Londona i Ljubljane podrška zmajevima svaka čast na organizaciji . ;) Good luck

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 09 maj 2012, 20:38

kad Safet diktira spisak?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 maj 2012, 21:19

ahmic je napisao/la:kad Safet diktira spisak?
Rekli su 10. maja, znaci sutra tamo do 11 sati.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 maj 2012, 00:35

Sušićev poziv četvorici novajlija

Vedran Radenović - 09.05.2012 23:21

Stojan Vranješ, Damir Vrančić, Muamer Svraka i Miroslav Stevanović četiri su sigurna nova imena na spisku fudbalske reprezentacije BiH za predstojeće prijateljske utakmice 26. maja u Dablinu s Republikom Irskom i četiri dana kasnije u Čikagu s Meksikom.

Selektor Safet Sušić imena ukupno 22 igrača objaviće sutra. Osim četvorice nabrojanih, moguće je očekivati i još jednog novog fudbalera u dresu sa državnim grbom, koji je do danas bio sporan zbog dokumenata.

"Za petog novajliju čekam odgovor s obzirom na to da ima problema s pasošem. Za Stevanovića iz Vojvodine, člana mlade reprezentacije BiH, već sam ranije rekao da ću ga zvati za Irsku, ali će se zajedeno s Adnanom Zahirovićem nakon toga staviti na raspolaganje Vladi Jagodiću. Vrančić nastupa za njemačkog drugoligaša Ajntraht Braunšvajg. Jednom je 2007. bio pozivan u reprezentaciju, ali nije nastupio i mislim da je sada vrijeme, s obzirom na to da igra na poziciji defanzivnog veznog. Na tom mjestu mogli bismo imati problema, jer ne znam kakva će situacija biti s Elvirom Rahimićem naredne sezone. Vranješ nosi dres Kluža, ekipe koja se bori za titulu šampiona, dok je Svraka član Željezničara", objasnio je Sušić.

Šef stručnog štaba požalio se da ima problema.

Damir Vrančić, Stojan Vranješ, Muamer Svraka i Miroslav Stevanović pojačavaju konkurenciju u bh. timu

"Imam problema u vezi sa Darkom Maletićem i njegovim klubom Aktobeom. On ima utakmicu 27. maja i pokušaće učiniti sve da ga puste ranije, jer ako ne može stići na meč u Dablinu ne treba dolaziti ni u Čikago. Neozbiljno je da se odazove samo na jedan meč. Želim da iz Irske u SAD putujemo kao prava ekipa. Znam da nisu obavezni da ga puste za Dablin, ali vjerujem da će se to ipak desiti", rekao je Sušić.

Ono što još više zabrinjava Papeta su povrede. Kako sada stvari stoje, Saša Papac duže vrijeme neće moći biti na raspolaganju reprezentaciji.

"Papac je nažalost definitivno otpao za ove dvije utakmice. Razgovarali smo u utorak, on će uskoro doći u Sarajevo na ljekarski pregled. Već nekoliko sedmica ne trenira. Još nije siguran da li je prepona ili bruh u pitanju, pa će vjerovatno morati na operaciju. Povrijeđen je i Emir Spahić, ali sobzirom na to da je kapiten on dolazi. Igrao ili ne, on treba da bude uz ekipu", smatra Sušić.

Darka Maletića ne pušta klub, a Saša Papac i Emir Spahić povrijeđeni

Kao i dosad, bh. tim će vjerovatno biti postavljen napadački sa dva klasična špica Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem. Iako Zlatan Muslimović u posljednje vrijeme briljira u Kini, neće se naći na današnjem spisku.

"Muslimovića neću zvati. Previše je daleko da bih mogao da ga kvalitetno pratim i zovem za ove prijateljske utakmice. Sada ne računam na njega ali kad počnu kvalifikacija, u zavisnosti gdje i kako bude igrao, moguće je da se vrati u reprezentaciju", zaključio je Sušić.
Kapiten

Emir Spahić zbog povrede vjerovatno neće moći igrati protiv Irske i Meksika. Umjesto njega kapitensku traku preuzeće prvi zamjenik Zvjezdan Misimović ili Edin Džeko.

"Moje pravilo je da kapiten, između ostalog, mora biti standardan u svojoj ekipi i da dobo igra. To je sada slučaj sa Misimovićem, koji je ujedno i zamjenik kapitena, te nema razloga da mijenjamo nešto. Mogu, naravno, i Džeko ili Miralem Pjanić, ali je on još mlad", objasnio je Sušić.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 maj 2012, 00:43

Cuj Damir Vrancic i Stojan Vranjes. Katastrofa moj Pape. Katastrofa.

Ok je sto zove nekoga iz Zelje, ali vise nam treba igrac na poziciji Kvesica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 maj 2012, 00:45

i vrancic i vranjes su bolji od svrake ali je zukanovic bolji od njih sviju..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 maj 2012, 00:45

Damir Vrancic je jako dobar igrac,ovog Stojana nisam gledao tako da ga necu komentarisati.Ali me cudi da ne racuna na Zukanovica,Cocalica kad zna da imamo tu najvise problema.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 maj 2012, 00:48

Lik zove 4 nova vezna odjednom. Ok jednog ili dvojicu, ali 4? Nastavlja sa glupostima. Na svakom spisku bude brdo veznih igraca, a u odbrani kriza dok dodje prva povreda. Jos sad igramo bez Spahe i Papca, a on po ovome nece nikoga zvat. Nadam se da ovaj clanak nije tacan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nanek

Post Postao/la nanek » 10 maj 2012, 00:50

Pa iz Zelje treba najamanje 3 igraca da pozove! Zeba naravno, Kvesic pod obavezno al on je u mladoj vec! I Svraka naravno :)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 maj 2012, 01:15

misljenja sam da je ovaj peti o kojem se prica mali hadzic iz rida :S

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 maj 2012, 01:29

Nikako da skontam ovaj spisak. Stojan Vranjes pozvan na poziciju, gdje mogu igrati najmanje Miske i Pjanic. A Ognjen nije pozvan. Nema smisla. Mujdza je igrao u Freiburgu na lijevom beku. Taman smo mogli Ognjena ponovo staviti na desnu. Nepozivanje Zukanovica nema smisla, posebno u ovim okolnostima. Vjerovatno ce Jahic i Pandza ciniti stoperski par. Jahic je ok, jedino ga ne zelim vise nikad vidjeti kao beka. Defanziva nam je kao uvjek oslabljena, a pojacanje izgleda nema. Nadam se da spisak nije tacan ili kompletan.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 maj 2012, 01:43

Potrošićemo izgleda još, dvije prijateljske, a nećemo naći ništa novo za kvalifikacije :roll: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 maj 2012, 07:28

selektor ocigledno ne smatra da ce imati problema u zadnjoj liniji... vjerovatno planira pozvat' mravca, sto znaci da je selektor misljenja da mravac nije losiji od cocalica i zukanovica...

ovim pozivima (ako su imena tacna, a vjerujem da jesu posto i danasnji printani avaz donosi iste informacije) selektor ce prosiriti konkurenciju na najkriticnijoj poziciji - zadnjem veznom... ostalo je koliko toliko izbalansirano... naravno uz pretpostavku da ce spahic i papac biti spremni za kvalifikacije...

ipak ostaje da se vidi konacan spisak... tek tada bi se moglo nesto i komentarisat'... ima jos u avgustu tekma... ukoliko bude bilo potrebe moze i tada pozvat' nekog novog... svakako da i prve dvije utakmice u kvalifikacijama dozvoljavaju eksperimentisanje s pojedincima... ubijedjen sam da ce selektor naci nominalno rjesenje za sve pozicije... a sad hoce li to nama navijacima odgovarat' cisto sumnjam.. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.