Okk Celik Zenica

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Gazija<
Kontakt:

Re: Okk Celik Zenica

Post Postao/la Gazija< » 01 jun 2010, 10:12

Pa zar i u kosarci se borite za opstanak!?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 jun 2010, 11:02

slučajno sam "otkrio" ovaj klip. iako je kvalitet loš, molio bih moderatore da ga ne brišu. na klipu je proslava ulaska KK Čelik u Prvu ligu Jugoslavije. uz slavlje, mogu se na trenutak ili više vidjeti pojedini bivši igrači, a na kraju klipa izjave daju od 8.00, Mensur Bajramović i Ivica Marić
[youtube][/youtube]
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 21 jun 2010, 18:32

cito sam neki dan da su ugovori istekli avdibegovicu,sadibasicu,andeliji,prasovicu,trivunovicu i suljicu,,sto se mene tice samo bi arcija i andeliju zadrzo
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 03 jul 2010, 15:11

Problemi ostali isti, nova sezona sa puno dilema

Prošlog četvrtka održana je redovna Skupština OKK Čelik koja nije ponudila ništa novo. Brojni problemi su ostali, a ostao je i klupski predsjednik, Džafer Dautbegović o čijem je ponuđenom mandatu Skupština odbacila i raspravljati. „Za prošlu smo godinu, koju smo jednim dijelom igrali u A1 ligi, uspjeli prikupiti 252.005 KM, a klupski rashod bio je 249.996 KM. To znači da smo bili u plusu 2. 009 KM. Međutim, ove smo takmičarske sezone, u kojoj su rezultati bili u skladu s našim očekivanjima, ostali dužni po četiri plate igračima, struci i zaposlenim u klubu. Zato bi bolje bilo da se nađe neko ko je sposobniji i ko se u datim okolnostima može bolje snaći. Osim toga, hitno treba kooptirati tri nova člana Upravnog odbora jer ih u ovom tijelu trenutno ima samo trojica“, rekao je predsjednik Dautbegović. Delegatima se obratio i Marko Trbić, trener OKK Čelik, koji je rekao da na treninzima koji će trajati do 1. jula ima svega osmoricu igrača, od kojih su samo šestorica vezana ugovorima, a trojica su juniora. Zbog nedostatka sredstava upitno je kako će izgledati kostur tima za novu sezonu. Trener zeničkog ligaša rekao je da je nekoliko igrača, među kojim su kapiten Haris Jahić, Muris Andelija i Elvis Prašović, izrazilo želju da ostane u klubu i u narednoj sezoni. Iako je bilo prijedloga da se početkom septembra održi nova sjednica Skupštine, na prijedlog člana Skupštine dr. Haruna Drljevića zaključeno je, kako je bolje da se održi neka vrsta javna rasprave i da se gradske vlasti, odnosno politički lideri Zenice izjasne spram potrebe postojanja kluba koji godinama stvara košarkaške talente, dostojno reprezentuje grad, a ima najmanji klupski budžet od svih zeničkih „velikih“ klubova, a to posebno u poređenju sa košarkaškim klubovima protiv kojih igra u najjačoj bh. ligi.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 03 jul 2010, 15:40

pa naravno da su ostali isti problemi.
NK će dobiti 60% svih para koje se ulože u zenički sport, RK je prošle dobio 20%, a za košarku, odbojku ostane da podijele tih preostalih 20%. još kad se zna da je prošle i ŽKK dobio otprilike isto kao i KK, šta očekivati.
i ove bih godine ŽKK trebao dobiti isto para, a ako dobiju "wild card" za Waba ligu možda i više.

K.R.C
Kontakt:

Post Postao/la K.R.C » 11 avg 2010, 00:41

A ja FLASHA sa ovim linkom,
ovo se ne zaboravlja, to je legendarna tekma, karta nije bilo kupiti jer su bukvalno planule, a bezbjedjenje na Bilmiscu ko da je Jole vaskrno. Ja i moj komso se uspjeli probiti do hale preko musale, bukvalno preko mezarja, i 5 minuta pred kraj smo uletili u halu.
Bio sam ispod kosha, i onda kraj tekme, ludilo totalno, znam da sam prvog od igraca uspio uhvatiti Marica, valjda sto je bio najnizi :):):).
neke scene sam iz rata zaboravio, ali ovo nikada.

Koja je ovo generacija bila, mislim da imam negdje poster ove ekipe.

PASHA jos jednom hvala za snimak,

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2010, 10:16

K.R.C je napisao/la:A ja FLASHA sa ovim linkom,
ovo se ne zaboravlja, to je legendarna tekma, karta nije bilo kupiti jer su bukvalno planule, a bezbjedjenje na Bilmiscu ko da je Jole vaskrno. Ja i moj komso se uspjeli probiti do hale preko musale, bukvalno preko mezarja, i 5 minuta pred kraj smo uletili u halu.
Bio sam ispod kosha, i onda kraj tekme, ludilo totalno, znam da sam prvog od igraca uspio uhvatiti Marica, valjda sto je bio najnizi :):):).
neke scene sam iz rata zaboravio, ali ovo nikada.

Koja je ovo generacija bila, mislim da imam negdje poster ove ekipe.

PASHA jos jednom hvala za snimak,

kad su ušli u prvu ligu mislim da su bili u sastavu

marić
džunić
ljoljo
medenica
bajramović
džubo
krčmar
benić
i još dva centra kojima se sad ne mogu sjetiti imena

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 08 sep 2010, 15:46

kaze mi drug da je avdibegovic u mladost otiso,,na sta smo spali da nam mladost uzima ponajboljeg igraca :oops:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 08 sep 2010, 20:13

jeste Avdibegović je prešao u Mladost iz Mrkonjić-grada. al' bar je Andelija ostaje.
pa šta bi ti.
KK Čelik zvanični buđet 280 hiljada, a ŽKK Čelik 350 hiljada(mada nezvanično pola miliona najmanje).
jeftinije uložiti lovu u žene i vrlo vjerovatno osvojiti titulu.

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 08 sep 2010, 20:51

Pasha je napisao/la:jeste Avdibegović je prešao u Mladost iz Mrkonjić-grada. al' bar je Andelija ostaje.
pa šta bi ti.
KK Čelik zvanični buđet 280 hiljada, a ŽKK Čelik 350 hiljada(mada nezvanično pola miliona najmanje).
jeftinije uložiti lovu u žene i vrlo vjerovatno osvojiti titulu.

....sa pola miliona ne treba ici samo na prvenstvo bh nego i nesto napraviti u waba ligi....jer s pola miliona i ja bih bio prvak sa zenama bh lige :mrgreen:
Nema vise :P

Traktorista
Kontakt:

Post Postao/la Traktorista » 09 sep 2010, 19:24

Treba napomenuti da je novi igrač Kemal Avdić iz Bosne.

CroJo_11
Kontakt:

Post Postao/la CroJo_11 » 16 sep 2010, 19:13

KK Celik 1989-90
4. Zeljko Ljoljo
5. Ivica Maric
6. Slobodan Benic
7.Sasa Bajevic
8. Branislav Dzunic
9. Mirsad Dubo
10.
11. Dragan Krcmar
12. Mensur Bajramovic (kap.)
13. Mufid Cejvan
14. Sinisa Medenica
15. Jakub Genjac

Kao dijete sam gledao sve Celikove utakmice u I-B ligi i naravno I-A ligi Jugoslavije koja je u to vrijeme bila naj jaca liga svijeta osim NBA. Ovo je spisak igraca iz tog tima, jedino se ne sjecam ovog malog sa brojem 10 jer nije mnogo igrao. Mislim da je on rodeni Zenicanin. Mozete ga vidjeti na snimku ispod. Pozdrav svim Robijasima.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 sep 2010, 21:37

ZKK 800 hiljada km budzet 400 hiljada grad 400 hiljada Beha iz crnog fonda odnosno od raznorazni sponzora , ali neka tako i treba postujem to ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 23 sep 2010, 18:24

„Financijska situacija u klubu nije najbolja tako da ne možemo računati na neka velika pojačanja. Napustilo nas je nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone, a u klub je došao samo Kemal Avdić. Ono što bi nas moglo obradovati jeste da je naš proslavljeni košarkaš Ivan Opačak izrazio želju da pomogne ekipi ukoliko ne pronađe inozemni angažman. Sa Opačkom, Avdićem, Andelijom i Jahićem, te uz omladinske reprezentativce Maksimovića, Begagića i Merdanovića narednu sezonu bi mogli završiti negdje u sredini tabele što bi bio zadovoljavajući rezultat kada se uzme u obzir da imamo veoma mali budžet“, kazao je direktor OKK Čelik Alija Porča

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 23 sep 2010, 21:10

Phill Jackson je napisao/la:„Financijska situacija u klubu nije najbolja tako da ne možemo računati na neka velika pojačanja. Napustilo nas je nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone, a u klub je došao samo Kemal Avdić. Ono što bi nas moglo obradovati jeste da je naš proslavljeni košarkaš Ivan Opačak izrazio želju da pomogne ekipi ukoliko ne pronađe inozemni angažman. Sa Opačkom, Avdićem, Andelijom i Jahićem, te uz omladinske reprezentativce Maksimovića, Begagića i Merdanovića narednu sezonu bi mogli završiti negdje u sredini tabele što bi bio zadovoljavajući rezultat kada se uzme u obzir da imamo veoma mali budžet“, kazao je direktor OKK Čelik Alija Porča
Ma svaka vam cast kad ste s ovakvim uslovima za kosarku u Ze zadovoljni s sredinom kukuruz lige.Sram vas bilo svake godine isto nemate para ,pa da ste sposobni napravili bi ih.Proizvodili bi mlade igrace ulagali u njih i napredovali.Da bar imate skolovane trenere pa ljude u klubu koji znaju sta je ekonomija pa da nadu i kojeg sponzora.Sramota sta rade od kosarke.

greska
Kontakt:

Post Postao/la greska » 28 sep 2010, 15:41

Phill Jackson je napisao/la:kaze mi drug da je avdibegovic u mladost otiso,,na sta smo spali da nam mladost uzima ponajboljeg igraca :oops:
kolko ja vidim oni prave totalnu transformaciju ekipe. doveli su igrace sa svih strana. da nece i oni u borbu za superligu? :D :D :D :D

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 28 sep 2010, 20:14

nisam ni znao za ovu prijateljsku s kaknjom :roll:

Čelik je u prijateljski susret s Kaknjem ušao oslabljen neigranjem dvojice najiskusnijih igrača, sa dosta podmlađenim sastavom. Zbog lakših povreda kapiten Jahić i centar Andelija susret su odgledali sa tribina Arene Zenica.

Utakmica je otvorena sa dosta trke i borbenosti od strane obje ekipe. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri. Iskusni kakanjci, mahom bivši igrači Čelika, dobro su parirali mladom timu domaćina, a na kraju prve četvrtine su imali i prednost od pola koša razlike, 22:23.

Čelik je u drugi period ušao sa više koncentracije, što je rezultiralo boljom i povezanijom igrom. Međutim dodatno opterećenje za Čelik bila je i povreda mladog plejmejkera Nebojše Maksimovića (18), koji je zadobio jedan nezgodan udarac, te nije mogao nastaviti susret. Tako je do kraja utakmice na toj poziciji igrao drugi osamnaestogodišnjak, Dino Begagić. Napomenimo da je Nebojša Maksimović kapiten juniorske reprezentacije BiH, a da su obojica bili članovi prve petorke juniorske reprezentacije BiH na proteklom Evropskom prvenstvu B-divizije za juniore u Izraelu.
Ovaj period domaćini su riješili u svoju korist, 25:19 te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 47:42.

Drugo poluvrijeme Čelik je nastavio u istom ritmu. Dobrom igrom sa dosta discipline Čelik je treći period priveo kraju sa prednošću od 71:62.

Početakom završnih 10 minuta Čelik je ubacio u brzinu više. Prednost je u jednom trenutku iznosila i 16 poena razlike. U tom periodu šef stručnog štaba domaćih, Marko Trbić, šansu je ukazao i ostalim igračima sa klupe. Sredinom posljednje četvrtine došlo je do opuštanja u igri Čelika, čemu je doprinijelo i 5 ličnih grešaka Pezera i Avdića. Kakanjci su to opuštanje iskoristili i u posljednjoj minuti došli čak i do prednosti od 1 razlike. Međutim Čelik je u posljednji napad ušao suvereno, te koševima mladog Begagića vratio prednost, a onda oduzetom loptom te zakucavanjem Kuzmića ovjerio pobjedu. Rezultat je na kraju utakmice glasio 88:85.

Arena Zenica, 21.09.2010.

OKK "Čelik" - KK "Kakanj" 88:85 (22:23, 25:19, 24:19, 17:24)

OKK "Čelik": Maksimović, Opačak 22, Merdanović 1, Bilić, Dedić 11, Begagić 15, Pezer 5, Rizvić (cap) 18, Avdić 3, Jezildžić 1, Kuzmić 12. Trener: Trbić M.

ne vidim suljica i sadibasica,jesul to otisli :? i znal neko jel se ovaj kuzmic ognjen zove,ako je to taj moglo bi nesto od njega bit,kaze mi drug iz bl koji je igro s njim u borcu da je dobar,90 godiste,215 visok,centra igra

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 30 sep 2010, 20:05

ode i Marko. jbg. i njemu prekipljela ova zahrbancija oko budžeta. šta god da radi nije mogao da napravi ekipu, kad nije imao podršku.
največa glupost je ovo sa Ivanom, igra večinu minuta, a sutra može otići. samo ako dođe odgovarajuča ponuda.

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 01 okt 2010, 10:47

"i znal neko jel se ovaj kuzmic ognjen"
Ognjen je iz Doboja zadnje dvije sezone je igrao i Finskoj prvoj ligi, za par godina bice veliko pojačanje nekog evropskog bogatog kluba sada trenutni ima 20 godina

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 okt 2010, 20:49

celik osta i bez predjsednika,,jbt....ovo neide na dobro... :evil:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.