NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

amerosm
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la amerosm » 09 jul 2012, 16:30

@johnhollinger I guess CP3 to the Lakers wud've been okay if Cleveland got a piece of it.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inace je poznat kao najveci mrzitelj Bryanta i Lakersa. Na emisijama i twitteru glavna tema je Dan Gilbert.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 09 jul 2012, 16:32

Ja nigdje ne osporavam Irvingov kvalitet, samo kazem da sumnjam da on s ovom ekipom moze uci u playoff. To je sve ;) I sumnjam da ce ikad biti tako kompletan igrac kao LBJ. LBJ je covjek koji moze igrati sve pozicije od 1 do 4 i isto tako da sve te pozicije kvalitetno brani. Pitanje je hoce li Irving ikada imati tu kompletnost u svojoj igri.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 jul 2012, 16:38

BIHfan je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:Jesi li ti svjestan da Cavsi nisu uspjeli osvojiti prsten sa igracem koji je jedan od najboljih igraca svih vremena ?
Onaj James koji je igrao u Cavsima nije bio ni u top 50 najboljih svih vremena a kamoli jedan od najboljih.
Po cemu je to ovaj sada James toliko bolji od onoga od prije dvije ili tri godine?
adriano_leite je napisao/la:ni Air Jordan ne bi odveo Hollinsa, Samuelsa, Gibsona, Andya, Sloana, Casspia, A. Parkera, Jamisona, Gibsona, Tristana, Alonza i Manny Harrisa u PO.
James je vece levate od ovih odveo u finale. slika

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 jul 2012, 16:39

Bice Irwing uz solidan tim i razvoj medju 3 playa u ligi...

Sad Cleveland vise treba gledati na to koga mu prikljuciti...da se TT i Waiters razviju brzo i da eksplodiraju. Ako se to ne desi Cleveland mora da trazi neko ime njemu u sljedecem free agency periodu. Centra nekog ili tricu

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 jul 2012, 16:57

STEVEN je napisao/la:Ja nigdje ne osporavam Irvingov kvalitet, samo kazem da sumnjam da on s ovom ekipom moze uci u playoff. To je sve ;) I sumnjam da ce ikad biti tako kompletan igrac kao LBJ. LBJ je covjek koji moze igrati sve pozicije od 1 do 4 i isto tako da sve te pozicije kvalitetno brani. Pitanje je hoce li Irving ikada imati tu kompletnost u svojoj igri.
Pa nije ista pozicija koju igraju James i Irving. Nidje veze je poredjenje. Za svoju poziciju Irving je itekako kompletan igrac, s tim da je los u odbrani. Nerealno je ocekivati da Irving moze biti kompletan kao James, prije svega jer je Irving dosta nizi od Jamesa, kako da igra na visokom i niskom krilu :lol: .

Sto se tice toga da li ce ovu ekipu odvesti u PO, pa nece ova ekipa biti ista 5 godina :lol: . Vec su tri nova igraca tu, Waiters, Kevin i Zeller, plus TT je iskusniji godinu i prema rijecima Scotta, itekako je napredovao i popravio sut i post igru, mentor mu je Big Z. Zajedno rade citav ovaj offseason period. Gee, TT, Waiters, Zeller, Irving, nakon 2 godine zajedno, mogu itekako napredovati i sto je najvaznije da rastu zajedno na parketu.

@Delpiero eto vec nas Bynum stavio na svoju listu :lol: .

@Donnie, koje levate, ajde navedi bilo koji roster koji ima vise levata od ovog? Pa to je ekipa koja ima najmanje talenta u NBA, jedino mozda Bobcatsi su imali manje talenta u ekipi. Ako zu Brown, Gooden (11 poena u prosjeku i 8 skokova), Hughes (14 poena u prosjeku i solidan igrac u odbrani do povrede), D. Jones (jedan od boljih sutera za 3 u to doba, naravno ne u rangu Allena, ali bio je solidan suter za 3), Snow, Marshall, Ira i Wesley veci levati od ovih Hollinsa (metvica je jaca od njega i ne bi je mogao izgurati iz reketa iako je visok i atletski gradjen), Harrisa (trci poput muhe bez glave i ne moze okean pogoditi ako nema bas neku ludu noc), Samuelsa (nedraftovan igrac koji ima problema sa tezinom i kosarkaskom inteligencijom i dugo vremena bio u nemilosti trenera jer se ne trudi), Parkera (prosle sezone je bio 0 od igraca i umislio da je po stare dane dobio moc organizatora igre), Casspia (do kraja sezone nije naucio akcije Cavsa), ja onda ne znam nista o kosarci.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 09 jul 2012, 16:59

@adriano

James je bio Cleveland, htio ti to priznati ili ne
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 jul 2012, 17:00

Zeljovac_1921 je napisao/la:@adriano

Ma bio je i nikad nisam rekao da nije bio, ali reci da je ovaj sada roster koji ima Irving, jaci od rostera koji je imao James kada je Cleveland bio u finalu, ravno je psovanju Boga.

Edit: James je imao jaci roster u rookie sezoni nego ovaj sada koji ima Irving, pa opet Cavsi te godine nisu isli u PO.

Mes Que Un Club!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jul 2012, 17:11

Sada je trade Howarda i kod novinara posta zahebancija.
****: Nets/Magic closing in on 30 team NBA trade, including 114 players, 51 draft picks and cash in which Magic acquire Dwight Howard.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Je li krajnji rok Petak za transfere ?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 jul 2012, 17:12

amerosm je napisao/la:Sada je trade Howarda i kod novinara posta zahebancija.
****: Nets/Magic closing in on 30 team NBA trade, including 114 players, 51 draft picks and cash in which Magic acquire Dwight Howard.

Jel boli sto nece u Lakerse? :lol: :lol: :lol:

Mes Que Un Club!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jul 2012, 17:19

adriano_leite je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Sada je trade Howarda i kod novinara posta zahebancija.

Jel boli sto nece u Lakerse? :lol: :lol: :lol:
Iskreno bilo bi odlicno kada bi dosao u Lakerse, ali nece biti tragedija ukoliko se to ne desi. INace ovo je napisao Brian Monzo - valjda neki novinar u USA - na svom twitter profilu.
Evo sada kazu da Humphries zeli 4-godisnji ugovor, a Cavsi ga zele potpisati samo na godinu dana.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 jul 2012, 17:20

adriano_leite je napisao/la:
Zeljovac_1921 je napisao/la:@adriano

Ma bio je i nikad nisam rekao da nije bio, ali reci da je ovaj sada roster koji ima Irving, jaci od rostera koji je imao James kada je Cleveland bio u finalu, ravno je psovanju Boga.

Edit: James je imao jaci roster u rookie sezoni nego ovaj sada koji ima Irving, pa opet Cavsi te godine nisu isli u PO.

irving, ako bude imao 50 %znanja od jamesa,cavsi ce u play off!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 jul 2012, 17:23

amerosm je napisao/la: Iskreno bilo bi odlicno kada bi dosao u Lakerse, ali nece biti tragedija ukoliko se to ne desi. INace ovo je napisao Brian Monzo - valjda neki novinar u USA - na svom twitter profilu.
Evo sada kazu da Humphries zeli 4-godisnji ugovor, a Cavsi ga zele potpisati samo na godinu dana.
Na kraju ce haman samo prva godina biti garantovana i u njoj ce zaraditi 8 miliona, nama taman toliko treba da zadovoljimo minimum salary cap.

Mes Que Un Club!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jul 2012, 20:15

In current structure of deal, Orlando gets Brook Lopez, Damion James, Shelden Williams, Luke Walton and 3 or 4 1st rounders, **** tell Y!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo ukoliko se desi treba odmah onog GM-a Orlanda otpustiti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 jul 2012, 20:34

amerosm je napisao/la:
In current structure of deal, Orlando gets Brook Lopez, Damion James, Shelden Williams, Luke Walton and 3 or 4 1st rounders, **** tell Y!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo ukoliko se desi treba odmah onog GM-a Orlanda otpustiti.
Sasvim solidan deal ako se u obzir uzmu sve okolnosti koje prate Howarda...Znaci zeli samo u Netsa,a ovo je najbolje sto mogu dobiti,plus Humphries zeli dugogodisnji ugovor,pa on nije ukljucen...Otpustis Waltona i Sheldena,i ostaje ti trenutno,top 10 centara lige Lopez(kad je zdrav) i jedan od vecih talenata drafta od prije 2god.(ako se dobro sjecam) koji je imao problema s povredom...Mozda mu bas u ORL krene,ako se sve ovo desi...I na kraju 4.pika u prvoj rundi...hmmm....Uz cap prostor,odlicno za gradnju novog tima,a isto tako je poceo i OKC sa Prestijem,sto ce vjerovatno uraditi i Hennigan... Nista smijesno ja ovdje ne vidim niti lose za ORL u buducnosti,jer bilo kakav trejd u kojem gube Howarda njima znaci 'pogled u buducnost'.... ;)

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 jul 2012, 21:02

Po meni je bolje Lopez sa obnovljenim ugovorom, 3-4 picka prve runde i D.Jones nego Bynum

Imas vise opcija, a i sa Bynumom ili bez njega ti ne mozes nista nego moras praviti potpuni rebilding jer te sam Bynum ne moze odvesti u PO nego novi tim moras praviti kao sto Cleveland pravi svoj evo dvije godine. A ne preci sa Howarda na Bynuma i cekat da li ce on produziti ugovor ili ce imati na umu nesto drugo...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 09 jul 2012, 21:06

delpiero20 je napisao/la:Po meni je bolje Lopez sa obnovljenim ugovorom, 3-4 picka prve runde i D.Jones nego Bynum

Imas vise opcija, a i sa Bynumom ili bez njega ti ne mozes nista nego moras praviti potpuni rebilding jer te sam Bynum ne moze odvesti u PO nego novi tim moras praviti kao sto Cleveland pravi svoj evo dvije godine. A ne preci sa Howarda na Bynuma i cekat da li ce on produziti ugovor ili ce imati na umu nesto drugo...
Nije bolje, jer kad imas superstara gradis ekipu oko njeg, i lakse ces izaci iz rebuilding procesa, i postati contender, ili ekipa kojoj ces lakse poslozit kockice, jer imas taj glavni dio, dok bez superstara proces zna potrajati godinama.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 jul 2012, 21:17

Zeljovac_1921 je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Po meni je bolje Lopez sa obnovljenim ugovorom, 3-4 picka prve runde i D.Jones nego Bynum

Nije bolje, jer kad imas superstara gradis ekipu oko njeg, i lakse ces izaci iz rebuilding procesa, i postati contender, ili ekipa kojoj ces lakse poslozit kockice, jer imas taj glavni dio, dok bez superstara proces zna potrajati godinama.
Po meni je jedini nacin da oni naprave nesto preko drafta, Orlando tesko da ce moci dovesti cijenjenog NBA igraca i zadrzati ga u ovo vrijeme. Bynum bi otisao od njih 100%.A i ne lici mi na nekog oko koga treba graditi tim, mozda se oko njega moze graditi tim za 7-8 mjesto u PO, ali ovako je treci igrac u ekipi koja gadja na nesto. Oni bi i sa njim i sa Lopezom imali dvije-tri sezone bez PO. Oni mogu preko drafta jedino uzeti kao sto su uzeli Howarda i tako neke dvije godine drafta pokust ubost sta i razvijati mladje. Ovako ce dobiti 3-4 picka od Netsa i jos ce imati svoje pickove koji ce sigurno biti nizi, rijesiti se nekih ugovora i to je to.

Ni Cleveland poslije Jamesa nije imao nikoga pa sad 2 godine nakon toga imaju solidnu ekipicu, za dvije godine ce biti odlicni...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 09 jul 2012, 21:24

delpiero20 je napisao/la: Po meni je jedini nacin da oni naprave nesto preko drafta, Orlando tesko da ce moci dovesti cijenjenijeg u ovo vrijeme. Bynum bi otisao od njih 100%.A i ne lici mi na nekog oko koga treba graditi tim, mozda se oko njega moze graditi tim za 7-8 mjesto u PO, ali ovako je treci igrac u ekipi koja gadja na nesto. Oni bi i sa njim i sa Lopezom imali dvije-tri sezone bez PO. Oni mogu preko drafta jedino uzeti kao sto su uzeli Howarda i tako neke dvije godine drafta pokust ubost sta i razvijati mladje. Ovako ce dobiti 3-4 picka od Netsa i jos ce imati svoje pickove koji ce sigurno biti nizi, rijesiti se nekih ugovora i to je to.

Ni Cleveland poslije Jamesa nije imao nikoga pa sad 2 godine nakon toga imaju solidnu ekipicu, za dvije godine ce biti odlicni...
Kako jarane neki treci igrac, lik je drugi najbolji centar lige, jedini problem je sto je rekao da nebi produzio ugovor inace bi Orlando a i svaki drugi tim odradili taj trade bez razmisljanja. Mjenjas superstara za superstara i nastavljas, dok kroz draft je pitanje koji ces pick dobiti, koga ces draftovati, kakvi ce biti, a i onda ti treba par godina da se razviju ako ti se sve potrefi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 jul 2012, 22:29

Evo kazu da ce LAC biti taj 4. tim koji je potreban da se uradi trade Howarda....Dobice Brooksa i dati svoj pik prve runde 2013,koji ce biti lottery protected... ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 jul 2012, 22:32

Zeljovac_1921 je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la: Po meni je jedini nacin da oni naprave nesto preko drafta, Orlando tesko da ce moci dovesti cijenjenijeg u ovo vrijeme. Bynum bi otisao od njih 100%.A i ne lici mi na nekog oko koga treba graditi tim, mozda se oko njega moze graditi tim za 7-8 mjesto u PO, ali ovako je treci igrac u ekipi koja gadja na nesto. Oni bi i sa njim i sa Lopezom imali dvije-tri sezone bez PO. Oni mogu preko drafta jedino uzeti kao sto su uzeli Howarda i tako neke dvije godine drafta pokust ubost sta i razvijati mladje. Ovako ce dobiti 3-4 picka od Netsa i jos ce imati svoje pickove koji ce sigurno biti nizi, rijesiti se nekih ugovora i to je to.

Kako jarane neki treci igrac, lik je drugi najbolji centar lige, jedini problem je sto je rekao da nebi produzio ugovor inace bi Orlando a i svaki drugi tim odradili taj trade bez razmisljanja. Mjenjas superstara za superstara i nastavljas, dok kroz draft je pitanje koji ces pick dobiti, koga ces draftovati, kakvi ce biti, a i onda ti treba par godina da se razviju ako ti se sve potrefi.
Pa problem je sto Orlando nece Bynuma jer covjek ne zeli da igra za Orlando, ne mozes ga na silu dovesti i instalirati u roster narednih 5 godina, nije NBA 2k12. Kada se sve poslozi, ovo je najbolje sto mogu uraditi, plus vjerovatno ce neki los ugovor zavrsiti kod nas, a ta 4 picka itekako mogu da poprave stanje u Orlandu i donese im superstara, mozda uzmu Shabazza koji ce sigurno biti superstar ove lige.

Meni je najjace to sto svaki deal je smijesan navijacima Lakersa jer oni vjeruju da uvijek oni najbolje salju i da oni ne zakidaju ekipu sa kojom rade trade :lol: . Slanje Bynuma, koji ne zeli produziti ugovor, svjetska je kradja i Orlando to sebi ne moze priustiti. Naravno iz perspektive Lakersa to je sasvim normalno dati Bynuma za Howarda, iako Bynum nece da produzi ugovor, pa on je ipak drugi centar lige, ne znam zasto nece da ga zadrze ako je takva zvijer kao Howard :lol: .

Pickovi i ciscenje salary capa je nesto najbolje sto Orlando moze da dobije. Waltonu istice ugovor tako da ga mogu kada dodje trade deadline dati za TPE i pick, sto im je svakako dobro. Imat ce mnogo prostora u salary capu i mnogo bolju buducnost tako nego sa Bynumom koji ce nakon godinu dana otici.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.