mene je monaco uvjek fasciniro. raj ne zemlji a usput i najbogatije mjesto na svijetu. imam zelju jednog dana tamo otic
sto se tice ovog svako oce svoj dio kolacha, pa tako i francuski savez od svih ovih milionerski transfera koje monako radi. usput je monaco i raj za bogate, jer nemoraju plachat porez na imovinu (tako nesto... uglavnom ustede milione na imanju i zemlji samo zato sto je u monacu). dosad su valjda mogli, al u zadnje vrijeme su previse miliona izkeshirali i to francuzima smeta da oni nedobijvaju svoj dio od toga kao sto svaki ostali francuski klub mora da placha jer igraju u francuskoj ligi. sasvim razumljivo, i treba ih karnut. inace mrzim ove bogataske arapsko-ruske-kraljevske klubove (man city, psg, real, barca, chelsea i sad monacu su mi u vrhu) i uvjek navijam protiv njih kad je u pitanju liga sampiona. velika je uzivancija ove god bila gledat bayern i borusiju u finalu, pogotovo bvb.
al monaco ce sigurno ostat u francuskoj ligi. il nek naprave svoju neku ligu, monako drzave, sa jos 3 kluba, 2 koji bi se sastojali od koji bogatas moze vise dat za clanstvo, i jedan jos sportski aka kanta za nabijanje monaka.

i nek se 8 puta godisnje sastanu svi jedni protiv drugih i eto super mini lige

i sve utakmice se igraju na monako stadionu jeste i ljep, cudi me da ga malo ne napucaju jos vec je 20ak godina isti, vrijeme je dodat neka svemirska svjetla, klimu uredjaj, krovove, stolice na dugme, pokretne terene, vece skulpture na trbinama, 3d HD ekrane....poceli su da "aljkaju" vlasnici bracha arapi naftashi

smradovi bogataski. nekad je monaco bio redovan finalista lige prvaka... tamo u vrijeme kad je i ajax bio sila ako se dobro sjecam, cini mi se da su bas ajax i monaco igrali finale jednom.
ima u ze extra kafic u crkvicama na babini zove se monaco