Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

Kawhi
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la Kawhi » 14 nov 2014, 00:59

Kako mi je PC sy3ban.Moraću zbog paradoxovih igri novi uzimat :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 nov 2014, 01:43

MElloo je napisao/la:Ja sam instalirao EU 4 pa jbt treba fakultet da se to igra :lol:
Tako sam i ja govorio kad sam igr'o EU 1 i Crown of the North. Pređi tutorial, na početku ispituj malo, kad naučiš biće pravi užitak.
Kawhi je napisao/la:Kako mi je PC sy3ban.Moraću zbog paradoxovih igri novi uzimat :rol:
Nekad bile light igre, sad utušiše komp najstrašnije.

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 14 nov 2014, 03:51

DukeOfWellington je napisao/la:
fanatic1991 je napisao/la:moze neko link EU4 radio sistem pa obirsao :S a na warez-bb.org su sve dead linkovi :S
Kucaj na piratima 'Europa Universalis IV' i skini Art of War verziju od CODEX-a.
Otelo je napisao/la: Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godine :oops: :oops:
Strpi se, nekad ne može da prođe claim i po 10 i više godina. Ili poslušaj @revana i uzmi neku od paganskih država. Sve zavisi šta ti je cilj igre, tj. da li je cilj osvojiti što više ili neke specifične teritorije, imati neko specifično uređenje, itd.
ma skinuo sam taj al mi nesto nije kao onaj prosli :D jos me 2 puta izbaci iz igre :D sreca ima autosave :D

PS ragusa dubrovnik istra zeta kosovo i raska pod mojom kontrolom XD sebi mi vazali :D saveznik sa madjarima i austrijancima (vjencanja picke materine) jeste da sad imam problem kralj mi nema nasljednika i izbaci mi da postoji mogucnost ako ne dobije nasljednika da ce me austrija napast :D al spreman sam xD :bih: :bih:
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

Gunner4
Kontakt:

Re: $: Paradox Games

Post Postao/la Gunner4 » 14 nov 2014, 14:14

Kawhi je napisao/la:Kako mi je PC sy3ban.Moraću zbog paradoxovih igri novi uzimat :rol:
Hahaha isti slucaj. Ja od paradoxovih nasao onu manju "knight of honor" i sto neko rece treba fakultet za nju. :urnebes:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 nov 2014, 14:14

fanatic1991 je napisao/la: ma skinuo sam taj al mi nesto nije kao onaj prosli :D jos me 2 puta izbaci iz igre :D sreca ima autosave :D

PS ragusa dubrovnik istra zeta kosovo i raska pod mojom kontrolom XD sebi mi vazali :D saveznik sa madjarima i austrijancima (vjencanja picke materine) jeste da sad imam problem kralj mi nema nasljednika i izbaci mi da postoji mogucnost ako ne dobije nasljednika da ce me austrija napast :D al spreman sam xD :bih: :bih:
Skini i hotfix, valjda je riješen crash problem.

Nije kao prošli jer je to nova ekspanzija koja je izašla prije dvije hefte.

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 15 nov 2014, 21:17

sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi? :shifty: Zanimljivo :D
Can i have yours?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 nov 2014, 22:17

fanatic1991 je napisao/la:sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi? :shifty: Zanimljivo :D
Biće da ti nisi nikad igr'o četvorku.

Inače je to dobra stvar, samo ih kontroliši da ne pobune protiv tebe, lakše je kontrtolisati stvari na taj način. Osim toga, ako se pobune i ti ih poraziš više neće postojati, onda ćeš imati direktnu kontrolu nad tom teritorijom.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 nov 2014, 01:08

Prati kolika im je vojska i želja da postanu nezavisni.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 16 nov 2014, 02:27

fanatic1991 je napisao/la:sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi? :shifty: Zanimljivo :D

Inače je to dobra stvar, samo ih kontroliši da ne pobune protiv tebe, lakše je kontrtolisati stvari na taj način. Osim toga, ako se pobune i ti ih poraziš više neće postojati, onda ćeš imati direktnu kontrolu nad tom teritorijom.
igrao sam prije 4 ali koliko se sjecam zauzeo sam bio citavu centralnu ameriku 70% sjeverne i oko 30-40% juzne ali mi se nisu javljale te "drzavice" :D sad imam 3 New Bosnia, Bosnian Columbia i Bosnian Cuba :D al Bosnian Columbia dere keve ima skoro 20k vojske XD odma sam diplomatu poslao i improve relations :D za svaki slucaj :D posto u kolonijama imam svega nekoliko hiljada vojnika :D skupo mi odrzavat vise :D al kako su se odvojili sreca pa su mi troskovi odrzavanja kolonija drasticno opali :D
Can i have yours?

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 17 nov 2014, 12:32

fanatic1991 je napisao/la:

igrao sam prije 4 ali koliko se sjecam zauzeo sam bio citavu centralnu ameriku 70% sjeverne i oko 30-40% juzne ali mi se nisu javljale te "drzavice" :D sad imam 3 New Bosnia, Bosnian Columbia i Bosnian Cuba :D al Bosnian Columbia dere keve ima skoro 20k vojske XD odma sam diplomatu poslao i improve relations :D za svaki slucaj :D posto u kolonijama imam svega nekoliko hiljada vojnika :D skupo mi odrzavat vise :D al kako su se odvojili sreca pa su mi troskovi odrzavanja kolonija drasticno opali :D
To je uvedeno u nekom od većih DLC-ova. Mislim da je bio Conquest of Paradise. Urađeno je kako bi se bolje oslikavala historija tog vremena, gdje su kolonije imale ogromnu autonomiju i bili skoro kao nezavisne države, sve dok su matičnoj zemlji plaćali poreze. U vanilla verziji si kolonije kontrolirao kao da su matične provincije, što je bilo nerealno.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 nov 2014, 00:22

Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..

Sa mooooog!
Allegri je gospodin!

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 18 nov 2014, 01:12

Carli je napisao/la:Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..

Sa mooooog!
kako misliš neće da pokrene? pokusas otvoriti fajl,a ono nista? Mozda je do cracka ^^...dobar racunar? daj ovamo specifikacije : D

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 18 nov 2014, 05:48

moze li se nekako smanjiti onaj liberty desire? mislim nije mi previse skocio tek je na 10% ali bi opet bilo fino da se moze to nekako smanjiti :)
Can i have yours?

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 nov 2014, 12:03

xinxee je napisao/la:
Carli je napisao/la:Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..

Sa mooooog!
kako misliš neće da pokrene? pokusas otvoriti fajl,a ono nista? Mozda je do cracka ^^...dobar racunar? daj ovamo specifikacije : D
2.53 GHz
1 giga rama

Ne znam kako se grafička gleda.. :mrgreen:
Allegri je gospodin!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 nov 2014, 12:38

Kod EU III problem se javlja kada se učitava igra i dođe do "Svijet se učitava" i nema Boga dalje.

Kod EU II pokrene igru i nakon one reklame ne ide dalje, moram Taskt Manager i ugasit..
Allegri je gospodin!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 16:00

Carli je napisao/la:
xinxee je napisao/la:

Sa mooooog!
2.53 GHz
1 giga rama

Ne znam kako se grafička gleda.. :mrgreen:
Trebalo bi da može EU3, jest da ti je konfiguracija kilava ali je ipak dovoljna.

Pretpostavljam da ti je Win XP. Idi na Run i kucaj dxdiag.exe, prebaci na karticu Display i tu ćeš da vidiš koju grafičku imaš. Treba ti minimalno 128 MB grafička sa minimalno DX 9.0c (klasika).

Ako uspiješ ući smanji grafičke detalje jer će ti uz tu konfiguraciju štopat.

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 nov 2014, 16:38

Grafa je 512, integrisana. Windows 7 je na kompu.
Allegri je gospodin!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 16:42

Carli je napisao/la:Grafa je 512, integrisana. Windows 7 je na kompu.
Koji je model grafičke?

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 nov 2014, 16:45

slika

:pray:
Allegri je gospodin!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 16:50

Ne možeš s ovom grafičkom jer je pixel shader verzija 2.0, a treba biti 3.0.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: tiketoke i 11 gostiju.