Paradox Games
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Paradox Games
Kako mi je PC sy3ban.Moraću zbog paradoxovih igri novi uzimat 

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Tako sam i ja govorio kad sam igr'o EU 1 i Crown of the North. Pređi tutorial, na početku ispituj malo, kad naučiš biće pravi užitak.MElloo je napisao/la:Ja sam instalirao EU 4 pa jbt treba fakultet da se to igra
Nekad bile light igre, sad utušiše komp najstrašnije.Kawhi je napisao/la:Kako mi je PC sy3ban.Moraću zbog paradoxovih igri novi uzimat
- fanatic1991
- Kontakt:
ma skinuo sam taj al mi nesto nije kao onaj prosliDukeOfWellington je napisao/la:Kucaj na piratima 'Europa Universalis IV' i skini Art of War verziju od CODEX-a.fanatic1991 je napisao/la:moze neko link EU4 radio sistem pa obirsao :S a na warez-bb.org su sve dead linkovi :S
Strpi se, nekad ne može da prođe claim i po 10 i više godina. Ili poslušaj @revana i uzmi neku od paganskih država. Sve zavisi šta ti je cilj igre, tj. da li je cilj osvojiti što više ili neke specifične teritorije, imati neko specifično uređenje, itd.Otelo je napisao/la: Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godine![]()

PS ragusa dubrovnik istra zeta kosovo i raska pod mojom kontrolom XD sebi mi vazali

I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?
Re: $: Paradox Games
Hahaha isti slucaj. Ja od paradoxovih nasao onu manju "knight of honor" i sto neko rece treba fakultet za nju.Kawhi je napisao/la:Kako mi je PC sy3ban.Moraću zbog paradoxovih igri novi uzimat

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Skini i hotfix, valjda je riješen crash problem.fanatic1991 je napisao/la: ma skinuo sam taj al mi nesto nije kao onaj proslijos me 2 puta izbaci iz igre
sreca ima autosave
![]()
PS ragusa dubrovnik istra zeta kosovo i raska pod mojom kontrolom XD sebi mi vazalisaveznik sa madjarima i austrijancima (vjencanja picke materine) jeste da sad imam problem kralj mi nema nasljednika i izbaci mi da postoji mogucnost ako ne dobije nasljednika da ce me austrija napast
al spreman sam xD
![]()
Nije kao prošli jer je to nova ekspanzija koja je izašla prije dvije hefte.
- fanatic1991
- Kontakt:
sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi?
Zanimljivo 

Can i have yours?
Can i have yours?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Biće da ti nisi nikad igr'o četvorku.fanatic1991 je napisao/la:sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi?Zanimljivo
Inače je to dobra stvar, samo ih kontroliši da ne pobune protiv tebe, lakše je kontrtolisati stvari na taj način. Osim toga, ako se pobune i ti ih poraziš više neće postojati, onda ćeš imati direktnu kontrolu nad tom teritorijom.
Prati kolika im je vojska i želja da postanu nezavisni.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- fanatic1991
- Kontakt:
igrao sam prije 4 ali koliko se sjecam zauzeo sam bio citavu centralnu ameriku 70% sjeverne i oko 30-40% juzne ali mi se nisu javljale te "drzavice"DukeOfWellington je napisao/la:Biće da ti nisi nikad igr'o četvorku.fanatic1991 je napisao/la:sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi?Zanimljivo
Inače je to dobra stvar, samo ih kontroliši da ne pobune protiv tebe, lakše je kontrtolisati stvari na taj način. Osim toga, ako se pobune i ti ih poraziš više neće postojati, onda ćeš imati direktnu kontrolu nad tom teritorijom.

Can i have yours?
Can i have yours?
To je uvedeno u nekom od većih DLC-ova. Mislim da je bio Conquest of Paradise. Urađeno je kako bi se bolje oslikavala historija tog vremena, gdje su kolonije imale ogromnu autonomiju i bili skoro kao nezavisne države, sve dok su matičnoj zemlji plaćali poreze. U vanilla verziji si kolonije kontrolirao kao da su matične provincije, što je bilo nerealno.fanatic1991 je napisao/la:igrao sam prije 4 ali koliko se sjecam zauzeo sam bio citavu centralnu ameriku 70% sjeverne i oko 30-40% juzne ali mi se nisu javljale te "drzavice"DukeOfWellington je napisao/la:Biće da ti nisi nikad igr'o četvorku.fanatic1991 je napisao/la:sta je ovo neki novi fazon kada kolonizujes ameriku postepeno se stvaraju "nove drzave" znaci 95% provinicja koje sam kolonizovao vise nije pod mojom kontrolom.... stvorile se 3 nove drzave koje su moje kolonije ali to prije nije bilo koliko me sjecanje sluzi?Zanimljivo
Inače je to dobra stvar, samo ih kontroliši da ne pobune protiv tebe, lakše je kontrtolisati stvari na taj način. Osim toga, ako se pobune i ti ih poraziš više neće postojati, onda ćeš imati direktnu kontrolu nad tom teritorijom.sad imam 3 New Bosnia, Bosnian Columbia i Bosnian Cuba
al Bosnian Columbia dere keve ima skoro 20k vojske XD odma sam diplomatu poslao i improve relations
za svaki slucaj
posto u kolonijama imam svega nekoliko hiljada vojnika
skupo mi odrzavat vise
al kako su se odvojili sreca pa su mi troskovi odrzavanja kolonija drasticno opali
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..
Sa mooooog!
Sa mooooog!
Allegri je gospodin!
kako misliš neće da pokrene? pokusas otvoriti fajl,a ono nista? Mozda je do cracka ^^...dobar racunar? daj ovamo specifikacije : DCarli je napisao/la:Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..
Sa mooooog!
- fanatic1991
- Kontakt:
moze li se nekako smanjiti onaj liberty desire? mislim nije mi previse skocio tek je na 10% ali bi opet bilo fino da se moze to nekako smanjiti 

Can i have yours?
Can i have yours?
2.53 GHzxinxee je napisao/la:kako misliš neće da pokrene? pokusas otvoriti fajl,a ono nista? Mozda je do cracka ^^...dobar racunar? daj ovamo specifikacije : DCarli je napisao/la:Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..
Sa mooooog!
1 giga rama
Ne znam kako se grafička gleda..

Allegri je gospodin!
Kod EU III problem se javlja kada se učitava igra i dođe do "Svijet se učitava" i nema Boga dalje.
Kod EU II pokrene igru i nakon one reklame ne ide dalje, moram Taskt Manager i ugasit..
Kod EU II pokrene igru i nakon one reklame ne ide dalje, moram Taskt Manager i ugasit..
Allegri je gospodin!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Trebalo bi da može EU3, jest da ti je konfiguracija kilava ali je ipak dovoljna.Carli je napisao/la:2.53 GHzxinxee je napisao/la:kako misliš neće da pokrene? pokusas otvoriti fajl,a ono nista? Mozda je do cracka ^^...dobar racunar? daj ovamo specifikacije : DCarli je napisao/la:Nema Boga da se EU III pokrene. Ne znam koji mu je k u r a c. Skinem sa torrenta, instaliram i kita haha.. Nece ni EU II da pokrene a dobar racunar..
Sa mooooog!
1 giga rama
Ne znam kako se grafička gleda..
Pretpostavljam da ti je Win XP. Idi na Run i kucaj dxdiag.exe, prebaci na karticu Display i tu ćeš da vidiš koju grafičku imaš. Treba ti minimalno 128 MB grafička sa minimalno DX 9.0c (klasika).
Ako uspiješ ući smanji grafičke detalje jer će ti uz tu konfiguraciju štopat.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Koji je model grafičke?Carli je napisao/la:Grafa je 512, integrisana. Windows 7 je na kompu.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne možeš s ovom grafičkom jer je pixel shader verzija 2.0, a treba biti 3.0.