Odlazak u brazil... (navijači)

O navijačima, zanimljivostima, sličice, TV prijenosi, prognoze, takmičenja forumaša i druge zabavne teme.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

DonCorleone
Kontakt:

Re: Odlazak u brazil... (navijači)

Post Postao/la DonCorleone » 21 okt 2013, 01:15

Njemci cijene kalkuliraju tek nakon 6. Decembra i izvlacenja parova sto je i logicno, sada je to sve nagadjanje.

Medjutim, sada se vec moze diskutovati o kriterijima, koci uticu na kompletnu svotu novca, koja ce biti potrebna za odlazak u Brazil, a to su sledeci:

-Avio prevoz do Brazila i nazad
-Hotel ili drugi nacin prebivalista od-do...
-Avio i/ili bus prevoz izmedju gradova, dje ce se igrati utakmice grupne faze i play offs
-Destinacije koje su vrijedne za pogledati unutar tih gradova, te trosak organizacije dolazenja do istih
-Izlasci i vecernji program :D
-Osiguranja, likvidnost

To su glavni kriteriji, a sve ostalo nakon izvlacenja.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 21 okt 2013, 01:41

DonCorleone je napisao/la:Imas u Njemackoj pausalne aranzmane, dje mozes da biras koliko utakmica zelis da gledas, na primjer prve dvije ili zadnje dvije utakmice grupne faze imas sredjen avio prevoz-povratna, smjestaj, hranu, turistiscke vodice, obezbjedjene karte, osiguranje, kompletan servis i putovanje na razlicita mjesta dje se odigravaju te dvije utakmice koje mozes da biras i to za 4.640 Eura/osobi.

Moze se rezervisati na primjer citavo prvenstvo znaci gledanje svake utakmice Njemacke reprezentacije plus finale i da se oni brinu o kompletnom aranzmanu, to kosta nevjerovatnih 14.500 EUR.

Za 1.700 mozes jedino doc u Brazil i vratiti se nazad, nista vise. Najmanje, znaci najmanje vam treba za 3 utakmice grupne faze i 6 dana boravka u Brazilu 3.500 EUR.
Ovo ko izvede ja ga je.bem.
Željezničar za život cijeli!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 okt 2013, 01:49

možda momak nije mislio na tri tekme naše repke :mrgreen: možda je mislio tri bilo kakve tekme grupne faze za šest dana :mrgreen:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 21 okt 2013, 01:52

Nadam se da su sve ovo djeca koja mastaju kako bi bilo fenomenalno otici u Brazil na svijetsko prvenstvo i to jos gledati BiH. A ne ozbiljni muskarci koji imaju 20+ godina i koji u blizoj buducnosti cak trebaju da razmisljaju o porodici.
Toliki novac odvojiti i na takav nacin covjek da se 'zrtvuje' - sve zbog fudbala je stvarno sramota. Opet - nadam se stvarno da niko nije toliko "glup" da jednostavno takav neki "prioritet" relizuje. To bi bilo za svaku kritiku, nista manje.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 okt 2013, 01:55

čuj sramota :lol: nemoj slučajno neko od vas da bi otišao u Brazil, je l' jasno?!!! posebno vi što ste osnovali vlastitu porodicu !!! sram da vas bude, totalno ste neozbiljni :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 01:57

Jordan23 je napisao/la:Nadam se da su sve ovo djeca koja mastaju kako bi bilo fenomenalno otici u Brazil na svijetsko prvenstvo i to jos gledati BiH. A ne ozbiljni muskarci koji imaju 20+ godina i koji u blizoj buducnosti cak trebaju da razmisljaju o porodici.
Toliki novac odvojiti i na takav nacin covjek da se 'zrtvuje' - sve zbog fudbala je stvarno sramota. Opet - nadam se stvarno da niko nije toliko "glup" da jednostavno takav neki "prioritet" relizuje. To bi bilo za svaku kritiku, nista manje.
Tema je "Odlazak u Brazil", a ne "Zašto ne otići u Brazil". Šta tebe briga da li je nekome prioritet prvenstvo ili porodica. Ima ovdje muškaraca i sa 50+ godina koji žele da idu tamo, kao da je nekog briga za tvoju kritiku.

Moj savjet ti je da ideš na neki porodični forum. Doš'o si na sportski forum da pričaš o tome kako za fudbal ne vrijedi izdvojiti novac.

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 21 okt 2013, 02:15

Pa nego - sramota. I to kakva sramota! Ja ne znam za vas, ali sutra cete (nadam se - ako Bog da) imati djecu za koju imate ogromnu odgovornost. Njima ce trebati sve od obicne olovke do radnog stola pa do knjige i ispita. Ako je covjek u stanju da izracuna koliko kosta SP u Brazilu onda je isto tako duzan da izracuna koliko kosta obrazovanje vlastitog dijeteta.
Ne mogu da shvatim da neko nije u stanju da cijelo svoje buduce primanje izracuna (u grubo) i isto tako troskove i da vidi na cemu je. I posle toga razpolaze s svojim novem. Mene licno razocara kad vidim da ljudima fali odgovornost jer stvarno covjek moze mnogo sam da ucini. Ali hajde. Nek bude kako god. Meni ce isto biti drago kad budem pratio SP preko ekrana a na stadionu vidim i cujem nase navijace. Mada opet mislim da navijac BiH moze bolje da razpolaze s novcem. Jer opet mislim da cemo ici na EP sledeceg ciklusa. A sav taj novac ce otici u fudbal tj provod.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 03:51

Ko si pak ti da određuješ tuđe prioritete u životu? Kakav prvoklasni bezobrazluk.

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 21 okt 2013, 04:04

Jordan23 je napisao/la:Pa nego - sramota. I to kakva sramota! Ja ne znam za vas, ali sutra cete (nadam se - ako Bog da) imati djecu za koju imate ogromnu odgovornost. Njima ce trebati sve od obicne olovke do radnog stola pa do knjige i ispita. Ako je covjek u stanju da izracuna koliko kosta SP u Brazilu onda je isto tako duzan da izracuna koliko kosta obrazovanje vlastitog dijeteta.
Ne mogu da shvatim da neko nije u stanju da cijelo svoje buduce primanje izracuna (u grubo) i isto tako troskove i da vidi na cemu je. I posle toga razpolaze s svojim novem. Mene licno razocara kad vidim da ljudima fali odgovornost jer stvarno covjek moze mnogo sam da ucini. Ali hajde. Nek bude kako god. Meni ce isto biti drago kad budem pratio SP preko ekrana a na stadionu vidim i cujem nase navijace. Mada opet mislim da navijac BiH moze bolje da razpolaze s novcem. Jer opet mislim da cemo ici na EP sledeceg ciklusa. A sav taj novac ce otici u fudbal tj provod.
Eto ti stedi za familiju a mi cemo aBd u brazilu da navijamo i da se komiramo :D

Sent from my GT-P5113 using Tapatalk
WHUFC

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 okt 2013, 04:56

Jordan23 je napisao/la:Nadam se da su sve ovo djeca koja mastaju kako bi bilo fenomenalno otici u Brazil na svijetsko prvenstvo i to jos gledati BiH. A ne ozbiljni muskarci koji imaju 20+ godina i koji u blizoj buducnosti cak trebaju da razmisljaju o porodici.
Zesce gluposti ne odavno procitah.
i da,nece otici onaj ko ima,vec ko je navikao...da putuje.
Pa cak da poslije u blizoj buducnosti razmislja i o porodici.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 21 okt 2013, 06:19

jah eto, sad ce familije bit gladne na ulici zbog silnih navijacha bih koji ce za 3 utakmice prodat i djecu da odu u brazil ispade :lol: de ba ne laprdaj, ko moze da sebi priusti i zeli to da dozivi, nek ide obavezno. makar trebo stedit 6 mjeseci da se skonta... jednom se zivi, familija moze cekat par mjeseci, brazil nece :lol: :lol:
ljudi uzivajte, guzite brazilkinje, bice ih na svakom cosku, samo pazite se da vas ne zavedu, one su opasne pichoke, dobre zgodne, znaju zavest za malu paru, il ponudit neku turu da odradite s torbom punom skupocjenih majica, a ustvari prenosite koku, na hiljade muskaraca godisnje zaglavi po 15 god u brazilskom zatvoru, za sta je kpdom hotel a kategorije, pa s oprezom po pitanju ovoga...i ovo nije sala, ovo je MASIVNA pojava s turistima u juznoj americi, a sta ce tek sad bit za sp.. LUDNICA. brazil je lud 100 gradi, nicaze = mala kolumbija :twisted: :twisted: :twisted: sjechate se te furke?? :lol:

ko moze priustit, idite ljudi uzivajte. znam da ce bit najmanje ljudi iz bih, sigurno najvise ce bit bosanaca iz amerike, sretno momci. sta je 4-5000 pa makar i dug iz banke uzeli, fuck it ;) ponavljam, JEDNOM SE ZIVI.
sljedechi put kad odemo na sp moze bit 2040, ako nastavimo "svakih 20 godina" tradiciju (nedo BOG dragi).... al nikad se nezna...

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 21 okt 2013, 07:29

Joj citam ovdje sve djeca nesto planiraju, a nemaju pola marke za bijedni tiket :D Sve je to ok, ali da se ne lazemo ali u Brazilu i ako bude navijača biće seljaka iz Skandinavskih zemalja koji su to mogu priustiti i to je to. A bosančerosa, e pa koji ce ici nece ovdje piskarati kako i sta. Realno, velike su to genge za nase uslove...

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 21 okt 2013, 11:39

stomaklija je napisao/la: u Brazilu i ako bude navijača biće seljaka iz Skandinavskih zemalja koji su to mogu priustiti i to je to. A bosančerosa, e pa koji ce ici nece ovdje piskarati kako i sta.
I ti seljaci (bosanci) iz Skandinavskih zemalja su isto bosančerosi. Nemoj misliti da bi ti bio puno drugaciji od njih da si u Skandinaviji.

Isti je to narod ;)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 okt 2013, 11:57

stomaklija je napisao/la:Joj citam ovdje sve djeca nesto planiraju, a nemaju pola marke za bijedni tiket :D Sve je to ok, ali da se ne lazemo ali u Brazilu i ako bude navijača biće seljaka iz Skandinavskih zemalja koji su to mogu priustiti i to je to. A bosančerosa, e pa koji ce ici nece ovdje piskarati kako i sta. Realno, velike su to genge za nase uslove...
Ovo je vec tekst koji nema smisla od a do z. Upravo ako planiras ici, razmisljas sta i kako i naravno da je lakse kada se sa svojim ljudima mozes dogovoriti u vezi odlaska, barem je bitno dati kljucne argumente za i protiv putovanja, a za to valjda sluzi jedna ovakva tema, zar ne? Kako si Bogati zakljucio da onaj ko ce ici nece ovde "piskarati"? Koji su to kriteriji za piskaranje po forumu tacno?

I jos nesto, SVAKO ama svako iz dijaspore ko zeli da ode na tri utakmice grupne faze, ici ce, a finasije su najmanji problem. Ako ti treba za cjelo putovanje 4.000 EUR, za manji kredit ti treba 20 % kesa, sto je 800 Eur, ostalih 3.200 plus kamata vracas na primjer na 48 mjeseci, dodjes na odprilike 66,66 plus kamata/mjesecu na 4 godine.

Za dijasporu to nije apsolutno nista i svaki baustelac sebi to moze priustiti, a kamoli nasi koji bolje zaradjuju, zato ne pricajte gluposti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 21 okt 2013, 12:30

Drago mi je sto smo se prvi put plasirali na veliko takmicenje bas kad je ono u Brazilu, jer Brazil kao Brazil - zemlja fudbala, dovoljno govori kakav ce to spektakl da bude, a mi cemo biti dio toga.

S druge strane, stvarno je steta sto SP nije negdje u Evropi, jer bi puno vise nase raje iz same BiH moglo sebi priustiti odlazak makar za grupnu fazu.

Ovako se mozemo uzdati u nasu dijasporu, gdje vecini ni Brazil ne bi trebao predstavljati financijski nemoguce putovanje, tako da ocekujem nekih 10ak hiljada Bosanaca i Hercegovaca sa svih strana svijeta.

Direktno iz BiH mislim da je 1000 do 2000 ljudi maksimalno za ocekivati da odu tamo.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 21 okt 2013, 18:04

Mocemo i brodom u brazil iz neuma hehe

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 21 okt 2013, 19:37

Jel jeftinije?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2013, 22:06

Sheyi je napisao/la:Jel jeftinije?
Sve i da je jeftinije, ko bi 20 dana putovao Atlantikom... :roll:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 okt 2013, 22:07

Goalgetter je napisao/la:
Treba proci kroz Bermudski trokut :lol: :lol:

(vjerovatno ne)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2013, 22:16

Otelo je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Treba proci kroz Bermudski trokut :lol: :lol:

(vjerovatno ne)
Ode ti u Ameriku, i Meksicki Golf :D

Geografija, sjedi 1 :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.