FK Sarajevo - Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Koševo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

uNbx
Kontakt:

Re: FK Sarajevo: Stadion

Post Postao/la uNbx » 22 mar 2016, 14:24

Rinuka je napisao/la:
uNbx je napisao/la:Neka, samo čekam kad će opet pokrenuti priču o stadionu. :rol:
Ja se cudim da vec nisu poceli..Sad im je pravi trenutak za pricanje bajki :D
Nek nam serviraju još jednu priču o projektu novog stadiona i halal il im bilo sve!
:bih: :bih: :bih:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 22 mar 2016, 14:48

A kolko ulog treba da se napravi jedan normalan stadion sa kapacitetom od 15 hiljada koliko se pricalo o tome medju ovim u upravi ???

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2016, 15:17

bojler je napisao/la:A kolko ulog treba da se napravi jedan normalan stadion sa kapacitetom od 15 hiljada koliko se pricalo o tome medju ovim u upravi ???
Ljudski Vrt je kostao 20 miliona KM.

To je najbolja opcija za FKS i svaki klub koji nema svoj stadion. Svaka opcija koja ukljucuje opstinu i trecu stranku je pogubna i neizvodljiva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 mar 2016, 15:22

Najdebilniji komentari su kad se pocne pisati cijene stadiona u evropi kao da to nesto znaci sto je neciji vrt kostao 20 miliona i da ce to tako biti kod nas. Sala na Grbavici utroseno 15 miliona maraka, a da je u evropi napravljena bila bi gotova za 7 miliona. Tako da cijene stadiona po evropi nemaju veze s tim sto bi se ovdje pravilo.Niti je to neko poredjenje koje ima veze s mozgom.
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 22 mar 2016, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2016, 15:24

Ko je tebe sta pitao debilcino.
Voli te tvoje Sarajevo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 mar 2016, 15:36

Praviti stadion je na dugom stapu. Kad se pogleda samo trening kamp kad je trebao biti zavrsen, a pola stvari se nije uradilo. Bog sami zna koliko je para utroseno samo za kamp. Bit svega je da mozes napraviti stadion od 20.000 mjesta za 30 miliona, a mozes i za 50.Sve je kod nas nenormalno nazalost. Sarajevo ako zavrsi kamp kako je predstavljeno bice dovoljno svakako..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 22 mar 2016, 15:39

Šibe
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2016, 17:45

bojler je napisao/la:A kolko ulog treba da se napravi jedan normalan stadion sa kapacitetom od 15 hiljada koliko se pricalo o tome medju ovim u upravi ???
Stadion Petrolula koji je po meni najljepsi stadion na svijetu (od manjih) je kostao 35 miliona KM. Kapacitet je 15.500 i ima 4 zvjezdice. To su opet ogromne pare za nase uslove ali eto kad si vec pitao pa da odgovorim..

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 mar 2016, 19:18

MortemHz je napisao/la:
Stadion Petrolula koji je po meni najljepsi stadion na svijetu (od manjih) je kostao 35 miliona KM. Kapacitet je 15.500 i ima 4 zvjezdice. To su opet ogromne pare za nase uslove ali eto kad si vec pitao pa da odgovorim..

slika
Kako je dobar ovaj stadion... Zamisli ovo za derbi kad se napune tri tribine... Trnci.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2016, 19:45

Moja zelja imenjace, nijedan mu nije ni ravan a jedan je od najjeftinijih na svijetu opcenito a ima dosta dobar kapacitet.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 22 mar 2016, 20:08

MortemHz je napisao/la:

slika
Zaista je ljepo sagradjen i ovako na prvi pogled barem meni se je ucinilo, da prima oko 20-25 hiljada gledalaca :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 22 mar 2016, 20:10

MortemHz je napisao/la:Moja zelja imenjace, nijedan mu nije ni ravan a jedan je od najjeftinijih na svijetu opcenito a ima dosta dobar kapacitet.
Bio sam na tom stadionu 2013, doduse polupraznom, i mogu ti reci da bi to bilo rjesenje svih nasih problema, mada tih 35 miliona ne ukljucuje zemlju, jer je zemlja bila vec od kluba koliko su mi lokalci objasnili.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2016, 20:12

Locust je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Moja zelja imenjace, nijedan mu nije ni ravan a jedan je od najjeftinijih na svijetu opcenito a ima dosta dobar kapacitet.
Bio sam na tom stadionu 2013, doduse polupraznom, i mogu ti reci da bi to bilo rjesenje svih nasih problema, mada tih 35 miliona ne ukljucuje zemlju, jer je zemlja bila vec od kluba koliko su mi lokalci objasnili.
Ma ja, kad bi ''zavrsili'' Koševo i mi bi mogli isto uraditi, naravno govorim o tome kada bi imali finansije. Samo srusis Koševo i sagradis ovaj, neka se proda navijacima dijelovi stadiona i to je to.

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 22 mar 2016, 20:16

Sto bi to bilo mjera jebote al za to ti treba ulazak u Grupnu fazu nekog od 2 takmicenja da bi se neko usudio dat tolke pare

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2016, 20:20

Zapad - 6.000
Istok - 4.500
Sjever - 3.000
Jug - 2.000

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 mar 2016, 20:29

MortemHz je napisao/la:Zapad - 6.000
Istok - 4.500
Sjever - 3.000
Jug - 2.000
Bombona za nas... Ali takođe i samo mokri san... :(
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2016, 20:31

PitarBordo je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Zapad - 6.000
Istok - 4.500
Sjever - 3.000
Jug - 2.000
Bombona za nas... Ali takođe i samo mokri san... :(
Ovo bi nama extra bilo, ovo su moje cifre :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2016, 22:49

Slovaci su prije nekih desetak godina krenuli u obnovu svojih stadiona i država im je pomogla finansijski, npr. za stadion u Trnavi, država je pomogla sa 13 miliona eura, privatni investitor je obezbijedio 15 miliona i Spartak je dobio stadion od 28 miliona eura. Investitor je dobio zemljište za tržni centar od 30 hiljada kvadratnih metara i razne olakšice i popuste od države. Međutim, najbitnije u ovoj priči je to što je država dala ogrmonih 13 miliona bez kojih se projekat ne bi mogao realizovati.

Slična je priča i za stadion Heraclesa, gdje su grad i klub obezbijedili po pola sredstava, na kraju su dobili ovo,
slika
Sve ove priče su slične i ne mogu bez države. Naša država naravno neće uložiti ni cent, to je jasno, ali ta ista država može dati sve moguće olakšice potencijalnim investitorima. Ovaj prvi primjer iz Trnave se veoma lako može primjeniti na Grbavici. Imaš zemljište na top lokaciji, nama napravi stadion a ti sebi digni 100 spratova, ukopaj se 20 metara ispod zemlje, iskoristi svaki kvadrat, boli nas, ali opet ne može bez države jer ona mora sve da aminuje. To je projekat od državnog interesa, ne samo za Želju.

Recimo u Hrvatskoj su prošle godine usvojili zakon o podsticajima za strateški bitne projekte, gdje investitor dobija sve što poželi, između ostalog 0% poreza na dobit u prvih 10 godina, razne klasifikacije za zapošljavanje radnika, npr. ako zaposliš 100 ljudi dobijaš toliko i toliko popusta na njihove doprinose, itd, itd... ljudi rade sve da privuku investitore, a mi tapkamo u mjestu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 mar 2016, 15:35

Prvo, drzavu ne interesuje sport. Zelju je dat stadion za dz (nemam nista protiv, dragomije da nam nesmetate) to je za njih koda su dali pola drzave i milijardu €. I to su preko kurca radili.

Al sad da ulazu u zeljin stadion, a nama da nemogu dat samo zemlju dozvolu (0 km kosta drzavu a mi bi investirali svoje / Tanove pare 15m km) e to nebi bilo korektno.

Moj prijedlog ponudit drzavi opstini federaci, da ce mo napravid kosevo (rok2 godine) da ispunjava A licencu (igranje lp uslove) al da nam daju koncesiju na 100 godina.

Takode ponudit opstini novi grad da cemo investirat 15m km u stadion od 12-15 hiljada navijaca, a da nam oni daju onu livadu gdje vucovi igraju.

Ako odbiju i jedni i drugi, onda gradit stadion na butmiru. Posto je isplativije imat stadion, koji ce ispunjavat uslove za igranje evro utakmica plus rentanje repki i komsijama ako kad izbore le, nego imat kamp. Mlade kategorije nek treniraju na kosevu i hrasnici, siniori mogu trenirat na stadionu.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 23 mar 2016, 17:22

Samo meni nije jasno odakle vam to da ce klub tj. Tan uloziti 20+ miliona u stadion ili uopste da ce uloziti centa u tu svrhu...
Jedini nacin za renoviranje Koseva je da se preko drzave/kantona/opstine to uradi kao sto je bilo jedno vrijeme aktuelno sa opstinom Centar i onim Madjarima ili preko nekog sponzora jakog...Trece opcije gotovo sam siguran da nema..
Sabrine mi moje!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 3 gosta.