Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Otelo
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2015, 20:32

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la: Preko Drine i moze proci ali ova preko Une mi je necitljiva potpuno.
Imali su i oni nekad dobre pisce tj. imaju i sad, ali lose marketinski pokriveno skroz. Citaj Mirka Kovaca ( mada je i on preko Drine , ali je etnicki Hrvat). Jergovic vazi za dobrog pisca, ali meni ne lezi nikako, jedino onaj "sarajevski marlboro" nisam jos uhvatio a imam osecaj da je dobro stivo.
Ma meni nista sta sam procitao iz Hrvatske nije valjalo, ne znam zasto :crazy:

Dok eto knjizevnost iz Srbije mogu provuci kroz prste bez da popljuvam kriticki svaku recenicu.

Sto se tice Miljenka imao sam priliku da ga slusam i gledam uzivo prije 3 godine i dosta zanimljiva osoba, dosta onako cudan pisac a i covjek.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 20:38

Braća Karamazovi od Dostojevskog su takođe sjajna knjiga... pa čehov, pa gogoljov taras buljba, pa revizor..
a Bulgakov je skroz drugačiji... nije smio da piše o bogu pa je pisao o đavolu...
@trib jeste on, ali meni ne smeta... ja ni dostojevskog ne bih volio(imao je ružne stavove o jevrejima)a smatram ga najvećim piscem...
@otelo mene je iznenadio Džamonja. njega sam otkrio na klixu...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2015, 20:40

@Dantes probaj Kulenovića, roman Ponornica :thumbup:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 feb 2015, 20:41

Otelo je napisao/la:

Ma meni nista sta sam procitao iz Hrvatske nije valjalo, ne znam zasto :crazy:

Dok eto knjizevnost iz Srbije mogu provuci kroz prste bez da popljuvam kriticki svaku recenicu.

Sto se tice Miljenka imao sam priliku da ga slusam i gledam uzivo prije 3 godine i dosta zanimljiva osoba, dosta onako cudan pisac a i covjek.
Srpski knjizevni opus je mnogo raznovrsniji od hrvatskog , zato se nadje za svakog ponesto. Imamo mnogo dobrih pisaca raznih zanrova. A kad budem naleteo u Sarajevo, prva stanica bice neka bolja knjizara da vidim sta sam propustio u ovih 18 godina.

@DANTES, jesi siguran da je on ? Saznao si da je on u medjuvremenu ili opet nagadjas na osnovu nekih pretpostavki?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 20:43

95% je on... 5% da nije...
pa na istom mjestu sam upoznao tešića, sjajnog i divnog čovjeka
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 20:45

Otelo je napisao/la:@Dantes probaj Kulenovića, roman Ponornica :thumbup:
o čemu je? ako je o ratu neka fala... tih knjiga mi je pun kofer...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 feb 2015, 20:45

DANTES je napisao/la:@otelo mene je iznenadio Džamonja. njega sam otkrio na klixu...
Dario je Pisac sa veliko P. Mislim da ne treba ništa više reći. Svakome bih preporučila njegove priče. Nikad nije kasno. :)

Ja volim rusku književnost, nekako ima svoju težinu...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 feb 2015, 20:48

DANTES je napisao/la:95% je on... 5% da nije...
Znaci nije on. :mrgreen: Ako je Tesic bio tu to ne znaci da je i Stojiljkovic . To ti je isto ko kad bi @ Duke-a nabedjivali da je princ Carls licno. :mrgreen: evo i za tebe jedna preporuka, da smiris zivce malo. :mrgreen:

http://panknjiga.com/images/omoti/247prednja.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; mitologije i fantastike koliko hoces.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2015, 20:50

DANTES je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@Dantes probaj Kulenovića, roman Ponornica :thumbup:
o čemu je? ako je o ratu neka fala... tih knjiga mi je pun kofer...
Ma nije ratna
Ovaj roman je po tematskom svome određenju i roman ličnosti, i društveni, i povijesni roman, i porodična hronika, a za sva ta formalna određenja u tematski razuđenom toku može se naći potvrda. Onaj dio fabule koji je posvećen Muhamedovu životu, kroz čiju se ličnu prizmu prelomila cijela "Ponornica", tematski je i fabulativni okvir svih događanja tako da on određuje i kompozicijsku strukturu romana. Roman počinje Muhamedovim sjećanjem na ljetni raspust koji je, kao student El - Azhara, najstarijeg sveučilišta na svijetu, proveo u zavičaju. Zapravo "Ponornica" počinje pismom, motom, koje je Muhamed davne kairske godine primio od rođake Senije, a čija se rečenica "Eto ih tamo, nek rade što hoće" provlači i osjenčava Muhamedov simbolični, a opet relativni, odnos prema svijetu.
Rizvenbegovicev citat, cini mi se :crazy:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 20:53

BaDa12 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:@otelo mene je iznenadio Džamonja. njega sam otkrio na klixu...
Dario je Pisac sa veliko P. Mislim da ne treba ništa više reći. Svakome bih preporučila njegove priče. Nikad nije kasno. :)

i ja.. ma ja volim sve doduše.. samo poneki pisac mi ne leži. Darija bih volio imati ovako u pravoj knjizi, pa ima li?

inače @otelo tebi preporučujem Psihijatri, psiholozi i ostali bolesnici od Avie Munoza
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 feb 2015, 20:54

DANTES je napisao/la:
inače @otelo tebi preporučujem Psihijatri, psiholozi i ostali bolesnici od Avie Munoza
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2015, 20:55

Tribalian je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Morao sam guglati ovo jer nisam mislio da postoji :rol: :rol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 20:57

Tribalian je napisao/la:
DANTES je napisao/la:95% je on... 5% da nije...
Znaci nije on. :mrgreen: Ako je Tesic bio tu to ne znaci da je i Stojiljkovic . To ti je isto ko kad bi @ Duke-a nabedjivali da je princ Carls licno. :mrgreen: evo i za tebe jedna preporuka, da smiris zivce malo. :mrgreen:

http://panknjiga.com/images/omoti/247prednja.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; mitologije i fantastike koliko hoces.
ma jeste, pisci prave profile po forumima samo da promovišu knjige i idu dalje...
nego o čemu je Čuvar...

@otelo može proći...
jesi čitao ti Krovove Teherana? Mahbod Seraji

postoji majke mi sjajna knjiga, mala.... čovjek ismijava te stručnjake... kaže da su mu umalo upropAstili život... a sestrin muž psihijatar i prvi mu komšija...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 feb 2015, 20:58

DANTES je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la: Dario je Pisac sa veliko P. Mislim da ne treba ništa više reći. Svakome bih preporučila njegove priče. Nikad nije kasno. :)

i ja.. ma ja volim sve doduše.. samo poneki pisac mi ne leži. Darija bih volio imati ovako u pravoj knjizi, pa ima li?
Ako misliš na hard copy, Baybook je izdao zbirku njegovih zbirki ( :) ), odlično, sve na jednom mjestu.
http://www.knjiga.ba/ako-ti-jave-dja-sam-pao-k9752.html" onclick="window.open(this.href);return false; :thumbup:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 feb 2015, 21:02

DANTES je napisao/la: ma jeste, pisci prave profile po forumima samo da promovišu knjige i idu dalje...
nego o čemu je Čuvar...
Ajd dobro , neka bude da je on, ali kad ti je " Laguna " izdavac sta se imas promovisati po forumima. :)

Evo ti recenzija " Cuvara" :
"Nakon istorijskog osvrta na dušu Beograda – Kalemegdansku tvrđavu – u XVII veku u Beografiji, Dejan Petkov nam u Čuvaru nudi još maestralniji istorijski zaplet, gde se događaji iz 1999. godine prepliću sa davnašnjim srednjovekovnim spletkama i bojevima.

Klasični triler u kome se radnja razvija kao potraga za tajnovitom i moćnom crkvenom relikvijom, ovaj srpski Da Vinčijev kod vodi nas od Rima preko Konstantinopolja do Kosova, gde glavni lik stiže baš uoči Kosovske bitke.

U priči koja se čita u jednom dahu, Petkov nam vešto dočarava Srbiju te presudne godine, i daje nov život takvim legendarnim likovima kao što su knez Lazar, kraljević Marko, Miloš Obilić, ili Banović Strahinja.

Kroz putešestvija i gotovo neželjeni uplet brata Lorenca iz Rima u srpsko–turski epski sukob, Petkov suptilno ispituje ideju o nemogućnosti pojedinaca i naroda da upravljaju svojom sudbinom.
Mogu li nas očajnička borba i napor da prevaziđemo sopstvene slabosti sačuvati od đavola? Čuvar nam nudi odgovor kroz fascinantnu istorijsku i geografsku panoramu." - Dr Tijana Stojković
@BaDa , sta ti citas ovih dana ili meseci... ali nemoj neke zenske knjige , vec nesto univerzalno onako? :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2015, 21:02

Nisam citao Krovove Teherana a ni ovu sto spominjes, nego na kakve strucnjake mislis ?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 21:12

Otelo je napisao/la:Nisam citao Krovove Teherana a ni ovu sto spominjes, nego na kakve strucnjake mislis ?
pa psiholozi i psihijatri...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2015, 21:14

DANTES je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Nisam citao Krovove Teherana a ni ovu sto spominjes, nego na kakve strucnjake mislis ?
pa psiholozi i psihijatri...
A ja, mene sve nesto povuce da mislis na knjizevne kriticare zbog onog citati Rizvanbegovica :rol:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 feb 2015, 22:42

Tribalian je napisao/la:
@BaDa , sta ti citas ovih dana ili meseci... ali nemoj neke zenske knjige , vec nesto univerzalno onako? :)
Uglavnom ti ja i ne čitam ženske knjige, :D , jedino ako mi baš neko preporuči, čiju preporuku ne odbijam. :)

Zadnjih mjeseci sam se možda najviše vrtjela oko domaćih pisaca i biografija velikih ljudi. Prva knjiga koja mi pada na pamet je "Knjiga o Uni", Faruka Šehića. :thumbup:

Ipak, u zadnjim danima, ako se ne bavim stručnom literaturom, onda čitam članke, kolumne i knjige na španskom, isključivo zbog jezika, pa čitam sve što naiđe. No, nešto na čemu sam se najviše zadržala, odnosno, pdf dokument mi je uvijek otvoren, je "Mali Princ". O knjizi ne moram ništa reći, a čitanje takve knjige na meni prelijepom jeziku, :ljepota: .
Uskoro bih trebala imati više slobodnog vremena, pa se nadam da ću sa liste otkačiti neke knjige koje su tu određeni period. Za to vrijeme, divno je čitati vaše preporuke ovdje, jer lista svakako ne smije imati kraj. :)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 feb 2015, 22:51

Kuća sećanja i zaborava, negdje dostupna u SA ?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []