rodom s Mejtaša je napisao/la:
Kako im ga vazda naša raja šuknu je također za anale. Zalete se levati, glabnu ga i nazad do slijedećeg pokušaja i tako već godinama da ne kažem decenijama. Kako? Zašto? Dokle? Knjiga bi se mogla sastaviti samo od njihovih izvala ovdje na forumu.
Blentavije sorte od divčića na dunjaluku teško da ima. Ima masa gradova na svijetu sa više klubova, ali ovakve mentalne razlike teško igdje. Fakat su fenomen. Bruku doktorata iz sociologije, psihologije, mitologije i ko zna sve čega bi se na njima moglo napraviti samo kad bi se neko pozabavio. Ne d'o Bog nikome. Na prvu ponekad pomislim svakom se to moglo desiti, a onda kad bolje izanaliziraš vidiš da ipak moraš imati neku mentalnu predispoziciju da se pored Želje strovališ u pitarluk. Fala ti Bože kad ima ljoŽe.
Paša moj ti nešto puno potenciraš tu priču prema kojoj su ovi koji navijaju za Želju gradska raja, a mi ostali čobani, seljaci, doseljenici ili šta već ne. Ako po tebi Safet Isović, Kemo Monteno, Neno Marković, Merlin, Danis Tanović, Hase i mnogi drugi imaju te neke defekte i mentalne devijacije onda mi nemamo šta dalje polemisati. Na kraju krajeva ja ponosno navijam za Sarajevo, rođen sam na Kovačima i porodica mi generacijama navija za Sarajevo, čitava mahala isto tako i šta sad? Naravno, ovim uopšte ne govorim da za Želju navijaju neki izrodi, čobani, seljaci ili lica sa mentalnim problemima, naprotiv, za Želju navija moja sarajevska raja i sugrađani, mnoge poznate ličnosti kroz historiju i danas itd. To što se u Sarajevo generalno, pa i na jednu i drugu tribinu dovuklo svakakvog šljama je stvar za neku dublju analizu ali ova tvoja priča ne pije vode al' nimalo. Pozdrav komšije!
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.