FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
O čemu se ovdje raspravlja. Drugi igraju evropu,dovode igrace,a ovdje se pise o gradnji koja traje 5+ godina a možda ni tad. Da sad počneš ne bi ništa zavrsio za tri godine, sutra da kreneš.
-
- Kontakt:
Sada će krenuti ili je krenula medijska hajka i spinovanje, javljanje zabrinutih "legendi" kluba, novinara, forumskih zajednica i inih "dobronamjernika" u svim oblicima i kanalima veze.
Klub je sinoć (ne)očekivano dobio šansu da izađe iz stanja u kom se nalazi, a ponuđeni model je održiv, produktivan i svrsishodan, posebno iz aspekta budućih infrastrukturnih ulaganja, ali i sve izvjenijeg usvajanja Zakona o sportu.
Klub će izmirivanjem duga i velikom navijačkom bazom postati ponovo privlačan za sponzore, igrače i buduće partnere.
I za razliku od prošlosti, i ono što dušmane najviše boli, svi zajedno smo u ovome i znamo šta je dobro za našeg Želju.

Klub je sinoć (ne)očekivano dobio šansu da izađe iz stanja u kom se nalazi, a ponuđeni model je održiv, produktivan i svrsishodan, posebno iz aspekta budućih infrastrukturnih ulaganja, ali i sve izvjenijeg usvajanja Zakona o sportu.
Klub će izmirivanjem duga i velikom navijačkom bazom postati ponovo privlačan za sponzore, igrače i buduće partnere.
I za razliku od prošlosti, i ono što dušmane najviše boli, svi zajedno smo u ovome i znamo šta je dobro za našeg Želju.
- manijacikonjic87
- Kontakt:
na skali od 0 do carapica

Mi smo Željini, Željo je naš !
Na sinoćnjoj sjednici skupštine FK Željezničar, delegati su izabrali Eldina Diglisića za strateškog partnera kluba, a donešena je odluka odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.
Navedene informacije obradovale su navijače Plavih, a, svakako, najbolji sagovornik za priču o Diglisiću jeste Mehmed Baždarević, legenda kluba sa Grbavice koja je dala znatan doprinos u Diglisićevom približavanju Željezničaru.
Tim povodom, portal **** je kontaktirao legendardnog Mešu.
Ja bih želio da se to još konkretizira, i onda bih davao nekakve izjave … Sad mogu reći da sam sretan što će doći, ali još čekam da se definitivno realizuje. Radi se o jednom izuzetno ozbiljnom čovjeku. On želi da doživi ozbiljne stvari u Želji, započeo je Baždarević svoj razgovor za ****.
Pitali smo Mešu za njegovu ulogu pri Diglisićevom dolasku u klub.
Moja uloga, od prvog dana kada smo razgovarali – nisam ga nagovarao, jer njega ne treba nagovarati – već sam činio sve da on dođe. Ono što je on zamislio, sa ljudima koji bi sa njim upravljali klubom, to su vrlo ozbiljne stvari. Mislim da Željo može doživjeti jedan sasvim novi period, puno bolji u odnosu na ono što je bilo prethodnih godina. Eldin želi da Željo napravi iskorak u svakom pogledu – ekonomskom, sportskom, finansijskom, ali želi i da Željo nastavi biti klub naroda. Da se više pažnje posveti mladim igračima, da se naprave dobri uslovi za rad, a sigurno poslije toga da se ide i na titule. Ali, još jednom kažem, dok se sve to realizuje – sve to je još u nekakvim papirima – ali sam sretan što će doći ozbiljni ljudi i što imaju ozbiljne planove, ispričao je Meša za ****.
U posljednje vrijeme govorilo se da bi ovaj legendarni fudbaler Želje mogao ući u klub zajedno sa Diglisićem, ali i o opciji da Meša kao trener preuzme francuski Sochaux.
Ja u Sochauxu nisam dobio posao. Dali su posao čovjeku koji, po meni, ne zaslužuje da bude blizu tog kluba, ali to je tako. Već šest mjeseci sam imao neke opcije. Za sada nemam posla, da li će to biti Željo ne znam, ali ja Željezničaru ne želim da pomažem. Ako bi došao jednog dana da radim u Želju, došao bih kao profesionalac i ništa drugo, izjavio je Baždarević za naš portal.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Ko koga ovde za*ebava , pa Meša otvoreno u intervjuu kod Bahe kaže da će biti glavni u Želji,tj potvrđuje riječi Bahe, i sad opet nešto naokolo govori1921boy je napisao/la: ↑28 jun 2022, 18:48Na sinoćnjoj sjednici skupštine FK Željezničar, delegati su izabrali Eldina Diglisića za strateškog partnera kluba, a donešena je odluka odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.
Navedene informacije obradovale su navijače Plavih, a, svakako, najbolji sagovornik za priču o Diglisiću jeste Mehmed Baždarević, legenda kluba sa Grbavice koja je dala znatan doprinos u Diglisićevom približavanju Željezničaru.
Ja bih želio da se to još konkretizira, i onda bih davao nekakve izjave … Sad mogu reći da sam sretan što će doći, ali još čekam da se definitivno realizuje. Radi se o jednom izuzetno ozbiljnom čovjeku. On želi da doživi ozbiljne stvari u Želji, započeo je Baždarević svoj razgovor za ****.
Moja uloga, od prvog dana kada smo razgovarali – nisam ga nagovarao, jer njega ne treba nagovarati – već sam činio sve da on dođe. Ono što je on zamislio, sa ljudima koji bi sa njim upravljali klubom, to su vrlo ozbiljne stvari. Mislim da Željo može doživjeti jedan sasvim novi period, puno bolji u odnosu na ono što je bilo prethodnih godina. Eldin želi da Željo napravi iskorak u svakom pogledu – ekonomskom, sportskom, finansijskom, ali želi i da Željo nastavi biti klub naroda. Da se više pažnje posveti mladim igračima, da se naprave dobri uslovi za rad, a sigurno poslije toga da se ide i na titule. Ali, još jednom kažem, dok se sve to realizuje – sve to je još u nekakvim papirima – ali sam sretan što će doći ozbiljni ljudi i što imaju ozbiljne planove, ispričao je Meša za ****.
U posljednje vrijeme govorilo se da bi ovaj legendarni fudbaler Želje mogao ući u klub zajedno sa Diglisićem, ali i o opciji da Meša kao trener preuzme francuski Sochaux.
Ja u Sochauxu nisam dobio posao. Dali su posao čovjeku koji, po meni, ne zaslužuje da bude blizu tog kluba, ali to je tako. Već šest mjeseci sam imao neke opcije. Za sada nemam posla, da li će to biti Željo ne znam, ali ja Željezničaru ne želim da pomažem. Ako bi došao jednog dana da radim u Želju, došao bih kao profesionalac i ništa drugo, izjavio je Baždarević za naš portal.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
ma on i jest za nase lige, cuj nisu ga htjeli u sochauxu, doveli drugog goreg od njega1921boy je napisao/la: ↑28 jun 2022, 18:48Na sinoćnjoj sjednici skupštine FK Željezničar, delegati su izabrali Eldina Diglisića za strateškog partnera kluba, a donešena je odluka odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.

moj mesa za tebe je ovaj levat petev murinjo, kakve si igrace imao. ti ko igrac i trener, nebo i zemlja.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Postoji li iko iz plavog tabora da ga nisi pljunuo?Bradao1 je napisao/la: ↑28 jun 2022, 18:57ma on i jest za nase lige, cuj nisu ga htjeli u sochauxu, doveli drugog goreg od njega1921boy je napisao/la: ↑28 jun 2022, 18:48Na sinoćnjoj sjednici skupštine FK Željezničar, delegati su izabrali Eldina Diglisića za strateškog partnera kluba, a donešena je odluka odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.
Ja u Sochauxu nisam dobio posao. Dali su posao čovjeku koji, po meni, ne zaslužuje da bude blizu tog kluba, ali to je tako. Već šest mjeseci sam imao neke opcije. Za sada nemam posla, da li će to biti Željo ne znam, ali ja Željezničaru ne želim da pomažem. Ako bi došao jednog dana da radim u Želju, došao bih kao profesionalac i ništa drugo, izjavio je Baždarević za naš portal.![]()
moj mesa za tebe je ovaj levat petev murinjo, kakve si igrace imao. ti ko igrac i trener, nebo i zemlja.
moSa ljoŽe
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ne mojte ga citirat Sunce vam žarko, onda ignore nema efekta.
Ma mi bi trebali stope ljubiti Eldinu ako se ovo zavrai do 31.7. Razmazeni smo do picke materine, a 20 KM od clanske nabijamo na nos pola godine. Vec sam dobio informaciju za koju ne znam 100% da li je tacna a to je da bi svakako popusili pomocni do kraja godine jer je i on ko polog za neki kredit. Da bi procjenitelji dosli i da bi morali to da ide na.prodaju. Ovako ce nam zatvoriti sve dugove ( igraci,dobavljaci,porez a tu su nam i kreditne obaveze gdje su isto ukljuceni poslovni sa sjevera. Tako da pustimo suplje price i svi aBd na Leotar i maksimalna podrska!
odlican igrac, taraba trener, sta je tu pogresno? trenerska statistika mu govori za sebe, kao selektor podbacio. opravdana kritika nije automatski pljuvanje.lijevapolutka je napisao/la: ↑28 jun 2022, 19:02Postoji li iko iz plavog tabora da ga nisi pljunuo?
Ovo je odlican deal sa Diglisicem. Vrijednost i renome kluba bi nam se digla u svakom smislu. Imas podlogu da stvaras kvalitetne igrace, samim tim value ti raste, bolji ugled imas jer imas ozbiljan stadion, klub ti nema dugova, znaci mozes kasnije dosta lakse jos nekog investitora da nadjes.
- MocMahale444
Tristan10 je napisao/la: ↑28 jun 2022, 19:16Ovo je odlican deal sa Diglisicem. Vrijednost i renome kluba bi nam se digla u svakom smislu. Imas podlogu da stvaras kvalitetne igrace, samim tim value ti raste, bolji ugled imas jer imas ozbiljan stadion, klub ti nema dugova, znaci mozes kasnije dosta lakse jos nekog investitora da nadjes.

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Vec se nesto suskaMocMahale444 je napisao/la: ↑28 jun 2022, 19:20Tristan10 je napisao/la: ↑28 jun 2022, 19:16Ovo je odlican deal sa Diglisicem. Vrijednost i renome kluba bi nam se digla u svakom smislu. Imas podlogu da stvaras kvalitetne igrace, samim tim value ti raste, bolji ugled imas jer imas ozbiljan stadion, klub ti nema dugova, znaci mozes kasnije dosta lakse jos nekog investitora da nadjes.Samo izbaci to kasnije. Traziti sto prije se moze.

Znači koliko sam shvatio nismo našli investitora nego kupca za pomoćni teren. A sad tražimo investitora. Hvala što ste se složili sa mnom.
-
- Kontakt:
Prema ovome kako je predstavljeno, nije kupac nego strateski partner. A strategija je da dobije zemlju i izgradi nama sve potrebno da postanemo fudbalski klub na mapi europe. Uz to rijesi ti dugove, uz to imas prihod od te zemlje i prostora ispod tribina. Takvu kupovinu jos nisam vidio.
Eh sad ako je to sve tako onda znaci da postoji neki plan jer mi nemoguce izgleda da lik uzme zemlju, izgradi nam sve i kao izgubi se i ne zanima ga nista u klubu. Ocigledno je da covjek zeli vidjeti kako to sve funkcionise i kako bi i on mogao profitirati ukoliko se nekad odluci i za sportski dio.
Uz to imas mogucnost odmah traziti nekog partnera koji ce ulagati samo u sport. Ja se sjecam da je Misimovic bio spominjan kako bi i on mogao biti partner, iskreno se nadam da nece biti partner za sportski segment jer on sa svojom sportskom filozofijom ne moze pomoci.
Sve u svemu ovo je odlicno za nas jer smo bili pred gasenjem, samo da se i ostvari.
Eh sad ako je to sve tako onda znaci da postoji neki plan jer mi nemoguce izgleda da lik uzme zemlju, izgradi nam sve i kao izgubi se i ne zanima ga nista u klubu. Ocigledno je da covjek zeli vidjeti kako to sve funkcionise i kako bi i on mogao profitirati ukoliko se nekad odluci i za sportski dio.
Uz to imas mogucnost odmah traziti nekog partnera koji ce ulagati samo u sport. Ja se sjecam da je Misimovic bio spominjan kako bi i on mogao biti partner, iskreno se nadam da nece biti partner za sportski segment jer on sa svojom sportskom filozofijom ne moze pomoci.
Sve u svemu ovo je odlicno za nas jer smo bili pred gasenjem, samo da se i ostvari.
-
- Kontakt:
Kakva ba koncesija informisi se malo prije nego krenes da napises nesto, bar danas nije problem pronaci objasnjenja za nepoznate pojmove
Ljudi moji vi stvarno mislite da ce neko uloziti milione u stadion, kampove, graditi zgrade i hotele, a da ce dopustiti da je taj isti klub 5-6..pa normalno da nece, zna se sta je cilj, samo postepeno i polako to je kljucno