Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

legenda reala
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la legenda reala » 18 dec 2016, 22:11

Steph je napisao/la:Pljuvanje po Džananu postaje degutantno. Kada bude igrao u NBA i i tamo trošio 50 šuteva, nemojte ga gledati, molim vas. :mrgreen:
Za najveceg talenta Evrope, ovo je ocajno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2016, 22:12

kobe24 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:pandza je lijepo rekao da je uspjeh proci u knock-out fazu. to smo uspjeli i cilj je ispunjen. treba biti realan. igramo sa 98-99 mix. odmoriti sad malo, pokusati iznenaditi francuze, a ako ne uspijemo - onda pokusati uloviti to 5 mjesto sto vodi na SP, a ako ni to ne uspijemo, nije kraj svijeta. i ovo je uspjeh kako je i bilo zacrtano. s druge strane, nema predaje! ostali smo jedini sa balkana. slo-cro-ser su zavrsili svoje, i mi ostajemo jedini predstavnik medju 8 da nesto napravimo.
nikad ti ne znas, moze biti luda noc. nadati se polufinalu, a ako ne - nije kraj svijeta. i ovo je uspjeh!
to je to, slazem se sa svime. Gdje djeca treniraju i gdje su vecina odrasli, ovo je ravno medalji na olimpijskim igrama.
Gdje treniraju, druze?! Musa u Cedeviti ima sve uslove, Gegic u Bajernu, Campara u Realu, Maric isto u Huventudu... I ovi sto su npr. u Sparsima imaju sjajne uslove (mislim na inace, jer u ovoj ekipi nema njihovih igraca). Dosta je vise tog zadovoljavanja sa nekakvim minimalcima i izgovora da mi nemamo uslove. Svi ovi klubovi gdje oni igraju imaju dvoranu, lopte, teretanu i nekakvo osoblje. Ako su uslovi duplo losiji (a nisu), ti duplo vise treniraj i nadomjesti to. Morali smo sebi obezbijediti Ruse, sad igramo protiv 'tvojih' Francuza ( :mrgreen: ) i bice jaako tesko, jer nam takve snazne ekipe nikad nisu odgovarale. Ocekujem i da Ntilikina konacno proradi.
Ma hoću samo da kažem da ovo ne smatramo kao eki poraz. Jesmo bolja repka od njih, ali oni su opucali u prvoj četvrtini 7/11 trice, poveli sa 19 razlike. Valja se tu oporaviti jbg.

Momci su opet pokazali karakter, stigli zaostatak pa čak i prestigli.

A ovo za treniranje, pa mislim da su svi igrali kod nas gdje nemaš ni prave lopte, a da ne pričam o teretanama, spravama za napredak, dvoranama itd... to sam spomenuo. Jer kad doguramo do top-8 da budemo ponosni a ne da to smatramo kao neko razočarenje, jer ipak smo mi mali naspram ostalih reprezentacija na EP koji ulažu milione.

Svaka čast momci, još jednom ste pokazali karakter.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2016, 22:16

lumani je napisao/la:
Ma napredovao je,kako da nije..Nije mozda kao sto je se ocekivalo u bih....ojacao je,ne zabija se toliko kao prije,izbaci je kada vidi da ne moze....Evo ovako Campara nije ni sek napredovao i po mom misljenju nece biti e.l igrac..Gegic pregled ok,nabijen,brz to ga mozda spasi da bude poput Jovica....Musa odlican E.L igrac a nba ce biti solidan...Talic kao neki x faktor postaje novi Gordic.Ostali jako,jako tesko da ce igrati neku ozbiljnu kosarku.
Vala kad moze Vrabac u ABA ligi igrati, mogao bi i Cerkezovic, zbog fizikalija.
Camparina karijera zavisi od suta, koliko bude u tom segmentu dobar toliko ce napraviti u karijeri.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 dec 2016, 22:20

ASD je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Ma napredovao je,kako da nije..Nije mozda kao sto je se ocekivalo u bih....ojacao je,ne zabija se toliko kao prije,izbaci je kada vidi da ne moze....Evo ovako Campara nije ni sek napredovao i po mom misljenju nece biti e.l igrac..Gegic pregled ok,nabijen,brz to ga mozda spasi da bude poput Jovica....Musa odlican E.L igrac a nba ce biti solidan...Talic kao neki x faktor postaje novi Gordic.Ostali jako,jako tesko da ce igrati neku ozbiljnu kosarku.
Camparina karijera zavisi od suta, koliko bude u tom segmentu dobar toliko ce napraviti u karijeri.

Aba liga za mene nije ozbiljna liga.....Vrabac da ne igra odbranu tesko da bi igrao u Partizanu....

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 18 dec 2016, 22:22

legenda reala je napisao/la: Za najveceg talenta Evrope, ovo je ocajno
Najveći talenat Evrope igra Euroligu i špansku ACB.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 18 dec 2016, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2016, 22:24

Unofficialpage je napisao/la:Realnost je da Musa stagnira ili sporo napreduje. Musa je prošle godine bolje igrao, možda me utisak vara ali tako mi izgleda.
Ajd razmisli sekundu molim te. Jel stagnira ili je protivnik sve posvetio njemu, pa dijete se samo bori 3 tekme zaredom protiv jednog, dvojice pa čak na momente protiv 3 igrača protivnika i opet izađe na kraj sa njima. Zatvore mu ulaz zonom i on mora šutirali ili dodati, treće nema.

To je samo dokaz koliko je napredovao, prije je i na zonu išao glavom a sad se zaustavi pa doda loptu, ponekad šutira. Sve pametnije radi (u odnosu na Gegu), i vjeruj mi, protiv Francuza će imati više ulaza jer se oni neće samo njemu posvetiti nego cijeloj ekipi, e tu bi Musa mogao pokazati svašta. Ovi momci sto igraju odlično pored njega, igraju dobro najviše zahvaljujući njemu, jer je sva odbrana fokusirana na Musu da ga ne ostavljaju samo a drugi to profitiraju pametno. Nek je kn nama živ i zdrav, dana je blago imati igrača koji zna zabiti desetak poena u prosjeku samo kroz slobodna, takvi igrači su traženi nenormalno.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2016, 22:29

PerryFred je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Za najveceg talenta Evrope, ovo je ocajno
Najveći talenat Evrope igra Euroligu i špansku ACB.
Pa daj stavi ga u ovu našu reku umjesto Muse i siguran sam da nebi bio ništa bolji od Dzanana, lakše je igrati kad imaš oko sebe strašne seniore, dok u ovim uzrastima to nije slučaj. Zatvore te i ako nema ko drugi povući, ekipa ti gubi. Dok u seniorima je to sasvim druga priča.

E sad ko je veću talenat, to će da se vidi, ja vjerujem u Dzanana a vi kako hoćete.

ZLATO NAM JE DONIO, ZA MENE JE VEĆ NAJVEĆI [emoji14]

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 dec 2016, 22:30

Kako je pocelo dobro se zavrsilo. Jednostavno ne leze nama ove atipicne reprezentacije u kojima citava ekipa sutira trojke sto otvorene, sto nerezonske i na kraju broj sutiranih trojki prelazi 30
Najbolji primjer je Finska koja nam tradicionalno ne lezi niti jednom uzrastu, ( mislim da su nas upravo oni uz Crngorce dobili na proslom Euru koje smo osvojili), a preferiraju upravo ovakvu kosarku kao veceras Latvija. Nesto slicno radio je i Izrael pa vidjeli smo kako smo prosli.

Uvjeren sam da cemo lakse sa Francuskom nego sa bilo kakvom atipicnom reprezentacijom. U drugom cetvrtfinalnom mecu svakako ne zelim FInsku.

Svaka cast za trud i zalaganje u dosadasnjim nastupima na Euru :bih: :bih: :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 18 dec 2016, 22:33

Tracy3McGrady je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Realnost je da Musa stagnira ili sporo napreduje. Musa je prošle godine bolje igrao, možda me utisak vara ali tako mi izgleda.
Ajd razmisli sekundu molim te. Jel stagnira ili je protivnik sve posvetio njemu, pa dijete se samo bori 3 tekme zaredom protiv jednog, dvojice pa čak na momente protiv 3 igrača protivnika i opet izađe na kraj sa njima. Zatvore mu ulaz zonom i on mora šutirali ili dodati, treće nema.

To je samo dokaz koliko je napredovao, prije je i na zonu išao glavom a sad se zaustavi pa doda loptu, ponekad šutira. Sve pametnije radi (u odnosu na Gegu), i vjeruj mi, protiv Francuza će imati više ulaza jer se oni neće samo njemu posvetiti nego cijeloj ekipi, e tu bi Musa mogao pokazati svašta. Ovi momci sto igraju odlično pored njega, igraju dobro najviše zahvaljujući njemu, jer je sva odbrana fokusirana na Musu da ga ne ostavljaju samo a drugi to profitiraju pametno. Nek je kn nama živ i zdrav, dana je blago imati igrača koji zna zabiti desetak poena u prosjeku samo kroz slobodna, takvi igrači su traženi nenormalno.
Koliko samo momoak primi udaraca na utakmici to je nevjerovatno pola sudije dosude pola ne, a drugo ja bih volio da imamo nekog pored campare da zna pogadjati trojke visokog procenta da stoje po coskovima i cekaju lopte muse ali mi to sad nemamo, zna talic ubosti koju, gegic tesko(ali momku svaka cast po meni najbolji nas igrac do sada i u odbrani fantastican) i mi vise nemamo igraca da zna pogoditi izvana. Umjesto da mu rasirimo reket nasi se skupe i ocekuju njegovu loptu pod kosem tesko ce to ici u utorak

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 dec 2016, 22:35

lumani je napisao/la: Ma napredovao je,kako da nije..Nije mozda kao sto je se ocekivalo u bih....ojacao je,ne zabija se toliko kao prije,izbaci je kada vidi da ne moze....Evo ovako Campara nije ni sek napredovao i po mom misljenju nece biti e.l igrac..Gegic pregled ok,nabijen,brz to ga mozda spasi da bude poput Jovica....Musa odlican E.L igrac a nba ce biti solidan...Talic kao neki x faktor postaje novi Gordic.Ostali jako,jako tesko da ce igrati neku ozbiljnu kosarku.
Joj ljudi koliko ste vi iskljucivi i bukvalno shvatate sve sto se napise. Napredovao, ali koliko? Treba biti je l' jos losiji igrac a svaki dan trenira i po 2x dnevno? Ojacat' ce svako nakon dvije godine, taman lezao u kuci i samo ubacivao hranu u sebe, pogotovo neko njegovog uzrasta. Ne zavlaci se jer je vidio da ne moze, snazniji ljudi, skontali foru na koju konstantno ide, ali se zato izvlaci vani da pali trice. Najslabije segmente svoje igre gotovo da nikako nije popravio.

Sto se tih procjena tice (dokle ce ko dogurati), olako to sad zakljucujes, ovaj ce biti ovo, mog'o si nam samo reci jos i koliko prosjecno poena ce imati u karijerama? :mrgreen:
geoxx je napisao/la:To sto on nije popravio desnu ruku ili sta vec ne znaci da on kao igrac nije napredovao odnosno da stagnira. On da stagnira zadnje dvije godine igrao bi sa juniorima umjesto sto je faktor u seniorima.
Tek ovo da mu je lakse zabijati seniorima je zesca glupost. Jednostavno, u slaboj formi je i to se vidi kod svakog kontakta sa loptom.
Joj glupog zakljucka, majko moja... :facepalm: U slaboj formi, a nekoliko dana prije dolaska u reprezentaciju zatrpao Olimpiju (sa 26 poena ako se ne varam), dok je na utakmici poslije toga (u hrvatskoj ligi) cini mi se dao 17 poena (ne mogu se sjetiti protiv koga, moguce Jolly). Pricamo o najvecem (ili jednom od) talentu Evrope. Svi ovi momci uglavnom kol'ko-toliko igraju u seniorskim timovima.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 18 dec 2016, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2016, 22:40

lumani je napisao/la:
ASD je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Aba liga za mene nije ozbiljna liga.....Vrabac da ne igra odbranu tesko da bi igrao u Partizanu....
Slazem se, ali isto tako sam misljenja da Vrabac popravi slobodna i zicere bio bi na vecem nivou od ABA lige, isto mislim i o Cerkezovicu, cak mislim da je i bolji u toj igri bez lopte. (naravno, uzimamo u obzir razliku u godinama), a to je vec nivo Repke.

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 18 dec 2016, 22:41

kobe24 je napisao/la:
no rules je napisao/la:znači prije 6 mjeseci smo izgubili 20 razlike od Francuza , nisu tu možda ti igrači sa Svjetskog , ali sigurno da nisu ni lošije doveli , jer imaju veliki izbor igrača , na ovom prvenstvu su Slovence razbili 30 razlike , dok su sa Rusijom i Srbijom može se reći bili u egalu ...

@ Musa može i mora bolje odigrati , kao i Čampara , a očekujem do prekosutra da se i Sikiraš pojavi u Turskoj zdrav i spreman za igru :bih:
Izgubljen je Njegos do kraja. Pandza je govorio da se nadao da ce bar biti spreman do tih utakmica u doigravanju, ali da su dijagnosticne pretrage pokazale drugacije. Pade mi na pamet da smo prije godinu i po sa losijom ekipom juniora u 1/4 finalu uzeli favorizirane Spance (bili jaci od danasnjih Francuza), kada je Atic odigrao fenomenalnu utakmicu. Francuzi nisu jaci, ali nam manje leze od njih. Ja se bez obzira na sve nadam pobjedi, iako ce biti bas tesko. Lijepo je i sto se kasnije krizamo sa najlosijim cetvrtfinalnim parom (Italija-Grcka)[/size], njih bi trebali dobiti, bilo da se igra za finale, ili u borbi od petog do osmog mjesta.
zar nije Italija-Finska

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 dec 2016, 22:44

Sasvim je nemoguce da neko ko zabije 26 poena nakon dvije sedmice padne u losu formu.
Ti si do svog zakljucka o stagnaciji dosao na osnovu tri utakmice sto opet govori nesto o tvom zakljucku. A tvoj zakljucak kako mu je lakse zabijati seniorima je gluplji od prvog.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 18 dec 2016, 22:45

Svi mi želimo da Musa bude najbolji igrač svih vremena što je BIH imala, ali isto tako trebamo biti realni. teško je reći kako će se njegova karijera razvijati, ali on treba da prestane da bude manekeni da zapne ko sivonja sa radom i treninzima. Mnogo negativno, na žalost, utiču mediji na njega jer je suviše rano gurnut pod medijsku pažnju i to uglavnom hvalospjeve koji su otvor za njega u ovom trenutku.

Zar nije dovoljan uspjeh i ako uspije da ode u NBA, a ne da se provlači neka priča o nekoj superirornosti. On ni ovdje nije superiroran, među ovom djecom.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 dec 2016, 22:46

save je napisao/la:Svi mi želimo da Musa bude najbolji igrač svih vremena što je BIH imala, ali isto tako trebamo biti realni. teško je reći kako će se njegova karijera razvijati, ali on treba da prestane da bude manekeni da zapne ko sivonja sa radom i treninzima. Mnogo negativno, na žalost, utiču mediji na njega jer je suviše rano gurnut pod medijsku pažnju i to uglavnom hvalospjeve koji su otvor za njega u ovom trenutku.

Zar nije dovoljan uspjeh i ako uspije da ode u NBA, a ne da se provlači neka priča o nekoj superirornosti. On ni ovdje nije superiroran, među ovom djecom.
Pricu o superiornosti u NBA si ti upravo izmislio.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 18 dec 2016, 22:49

Pred sami kraj tekme kad se Musa povrijedio moglo se vidjeti sta on znaci ekipi,imamo 3 napada zaredom jednu loptu bacamo u aut,druge dvije bacamo na obruc ,isteklo vrijeme itd,e da je Musa odmah ima jedan slobodan igrac u nasoj ekipi,jer njega konstantno cuvaju dvojica protivnika.Ljudi moji on je veliki talenat i bice veliki igrac 100% samo da ga povrede zaobidju.Jos jedna situacija,kad je Campara pogodio one nekolike trojke ,jedini razlog tome je zato sto su Sanija pustili a Musu cuvali,i onda kad imas igraca tipa Campare koji kad ostane sam za 3 pojena to je 99% kos.....Dabogda oni nama zivjeli jos 100 godina,treba da vas bude stid.... sto napadate bilo kojeg pojedinca iz ove ekipe jer se bore,ginu jedan za drugog,a u utorak ce biti svasta zivi bili pa vidjeli....u nasu korist naravno...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 dec 2016, 22:55

geoxx je napisao/la:Sasvim je nemoguce da neko ko zabije 26 poena nakon dvije sedmice padne u losu formu.
Ti si do svog zakljucka o stagnaciji dosao na osnovu tri utakmice sto opet govori nesto o tvom zakljucku. A tvoj zakljucak kako mu je lakse zabijati seniorima je gluplji od prvog.
Prva recenica, jesi li to dobro napisao, ili si sarkastican, ili nemas pojma sta si rekao (tj. sta hoces reci)?

Zakljucak o stagnaciji je dosao na osnovu cijele ove sezone (utakmice sa sva 3 takmicenja: ABA, A1, Eurocup), plus prethodna sezona (koju ne bih ni spominjao, bio je jos dijete).

Koji je razlog, de nam ti elaboriraj majstore? Ima se tu reci jos stvari (pored onoga sto sam napisao=, samo sto mi se ne da pisati. Vjerovatno se Zvezda, Buducnost, Cibona (i ostali) posvete jednom momku koji ce mozda uci 10-ak minuta, ili nece nikako, proucavaju se pozitivne/negativne strane njegove igre, itd. isto kao sto to radi trener Litvanije (koju je Musa zatrpao prije 2 godine), Latvije i Izraela, plus sto od Muse prijeti daleko najveca opasnost sto se nase reprezentacije tice. Ovo je dovoljno, ostalo nisam morao ni navoditi.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 18 dec 2016, 22:58

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:48, ukupno mijenjano 1 put.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 18 dec 2016, 23:02

E yebem mu led ako nas jednom ne krene... Uvijek svima protiv nas krene, e ja očekujem da Musa, Čampara, Gegić, Talić i ostala raja odigraju utakmice godine i da se riješimo glavnog favorita!

Idemoo zmajevii
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 dec 2016, 23:14

Federer17 je napisao/la:
geoxx je napisao/la:Sasvim je nemoguce da neko ko zabije 26 poena nakon dvije sedmice padne u losu formu.
Prva recenica, jesi li to dobro napisao, ili si sarkastican, ili nemas pojma sta si rekao (tj. sta hoces reci)?

Zakljucak o stagnaciji je dosao na osnovu cijele ove sezone (utakmice sa sva 3 takmicenja: ABA, A1, Eurocup), plus prethodna sezona (koju ne bih ni spominjao, bio je jos dijete).

Koji je razlog, de nam ti elaboriraj majstore? Ima se tu reci jos stvari (pored onoga sto sam napisao=, samo sto mi se ne da pisati. Vjerovatno se Zvezda, Buducnost, Cibona (i ostali) posvete jednom momku koji ce mozda uci 10-ak minuta, ili nece nikako, proucavaju se pozitivne/negativne strane njegove igre, itd. isto kao sto to radi trener Litvanije (koju je Musa zatrpao prije 2 godine), Latvije i Izraela, plus sto od Muse prijeti daleko najveca opasnost sto se nase reprezentacije tice. Ovo je dovoljno, ostalo nisam morao ni navoditi.

Naravno da treba spomenuti proslu sezonu i napredak je ocigledan. Ne razumijem kako mozemo pricati o stagnaciji na osnovu jedne polusezone, sta ono nije napredovao zadnja dva mjeseca ? :rol:
Nemam volje objasnjavati zasto je jednom momku od 17 godina teze igrati protiv ljudi koji su stariji 10 godina nego protiv svojih vrsnjaka. Tvoja prica bi imala smisla da su u nekom paralelnom svijetu igraci na u-18 turniru i seniori u aba i eurokupu pribliznog ili istog kvaliteta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.