Premijer liga BiH - aktuelno

donDondon
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la donDondon » 10 avg 2024, 14:32

mosarajvosa83 je napisao/la:
10 avg 2024, 14:07
Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2024, 14:01
Navijači Sarajeva moraju shvatiti da ih je prošlogodišnje ludovanje Ismira Mirvića debelo koštalo i vratilo par godina unazad. Oni upućeniji to znaju. Jednostavno primanja Viverosa (50k KM), Penarande (50k), Rožmana (44k) ili Ibričića (20k) nisu bila normalna i niko u ligi nije imao ni blizu toliko, uključujući igrače Borca i Zrinjskog. Kad na njihova nenormalna primanja dodaš ove koji su bili kategorija ispod, uz stručni štab - dobiješ cifru od koje se zavrti u glavi (za naše uslove).

Danas niko od pobrojanih nije u klubu, nisu dali nikakav doprinos i to su bukvalno bačene pare. Još su ga dodatno koštali tjeranjem nekih igrača i dovođenjem po njihovom "ukusu", što je još dodatno opteretilo budžet, a i oni su uglavnom bili beskorisni.

Na kraju su ga i raskidi debelo koštali, ali izgleda da je bar naučio lekciju. Danas je Mudražija preskup (potvrdio Zekić), a prošle godine bi ga doveo s pola gasa, ne bi pitao koliko košta. Zato je ovaj prelazni rok Sarajeva nešto skromniji, u stvari - normalan je, ali prošlogodišnji je debelo digao ljestvicu pa ovaj trenutni izgleda kao skroman.

Kod nas je do dolaska Boljevića samo Krpić odskakao sa primanjima, ostali su igrali za relativno male pare, a mlađi igrači su imali po 2-3 hiljade KM. Poređenja radi u Sarajevu imaš juniore koji su na platnom spisku sa sličnim primanjima. Kasnije je došao Hiroš koji je takođe u njihovom platnom razredu, i ovog ljeta smo doveli neke igrače koji imaju slične plate kao pobrojani, plus Dangubić za kojeg se napokon odriješila kesa.

Pa kod nas je Adonis Bilal bio na probi i kad je zadovoljio, nije pristao na platu, što je vjerujem nezabilježeno u svijetu fudbala. :mrgreen:
Eto koliko je glup virtualni,Viveros nije primao platu od Sarajeva toliko o tome. Nek pogleda sta prica Turkovic na youtube koliko prima Boljevic,Radovac itd bez da se brukas ovdje
ma njeg ne shvataju ozbiljno ni na njihovom pdf,pusti bota
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 10 avg 2024, 14:33

RajvoSA03 je napisao/la:
10 avg 2024, 14:26
Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2024, 14:15
Čisto da dodatno pojasnim. FK Sarajevo je prošle godine imao preko 80 zaposlenih. Tačnije 81.

slika

slika

Poređenja radi, Željezničar ih je imao 46, a recimo Velež 49.

slika

slika

I da vidite zašto mi je smiješan finansijski izvještaj FK Sarajevo i napisanih 3,5 miliona maraka na ime primanja uposlenih.
Drug, neka te malo. Vise mrzis Sarajevo nego sto volis Zelju
Meni se čini da on baš voli Sarajevo čim ovoliko prati dešavanja. Pa koji "normalan" navijač Kluba "barata" sa ovim informacijama, čak iako su dostupne javnosti?

Ko se (osim SS računovođe) sjetio da to (po)gleda/(is)prati ovako temeljito kao on? :crazy:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2024, 14:38

RajvoSA03 je napisao/la:

Ovo iznad su ti egzaktni brojevi, objavljeni na sajtu Finansijsko-informatičke agencije FBiH.

Tako da je tvoj komentar neozbiljan i neutemeljen, na ostale se neću obazirati, to je standardna ekipica ograničenih ljudi, nedoraslih ozbiljnoj komunikaciji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 avg 2024, 14:39

Pa računovođa došla vam pojačanja igrate derbi sa Veležom lijepo sve novi trener gradite jug ti se i dalje baviš Sarajevom. I onda pričate kako je neko vama opsjednut jer odgovori na te tvoje komentare.

Nek vam je sa srećom imate sve predispozicije da se potučete za vrh. Ekipu koja je konkurenta, pun stadion, modernog trenera sinergiju sad imate i malo više para nego inače.

Daj da pričamo i lopti.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 10 avg 2024, 14:44

Duška, kad oni pričaju o nama to je sve uredno i normalno.

Kada mi pričamo o njima, onda su to naši kompleksi i raznorazne (njhove) gluposti. :urnebes:

Sretno Veležu večeras! :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2024, 14:54

Sad bi da pričaju o lopti? Zanimljivo. Uvijek kad im predstaviš brojeve, rekao bih - nevjerovatne, onda bi o lopti.

I ja bi o lopti, ali eto neko je juče i danas odlučio da priča o primanjima, pa ja čisto da se nadovežem. :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 10 avg 2024, 14:57

Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2024, 14:38
RajvoSA03 je napisao/la:

Ovo iznad su ti egzaktni brojevi, objavljeni na sajtu Finansijsko-informatičke agencije FBiH.

Tako da je tvoj komentar neozbiljan i neutemeljen, na ostale se neću obazirati, to je standardna ekipica ograničenih ljudi, nedoraslih ozbiljnoj komunikaciji.
Od tvojih 11 postova dnevno, najmanje 7 je o FKS druga 4 su o Amaru Osimu. Tako da mi je komentar izuzetno utemeljen i ozbiljan
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 avg 2024, 14:59

Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2024, 14:54
Sad bi da pričaju o lopti? Zanimljivo. Uvijek kad im predstaviš brojeve, rekao bih - nevjerovatne, onda bi o lopti.

I ja bi o lopti, ali eto neko je juče i danas odlučio da priča o primanjima, pa ja čisto da se nadovežem. :kafa:
Tebi su nevjerovatni jer ti je stran pojam investiranja i sistema posudbi koji je jedini legalan način da uložiš u UG.

Nikom drugom.

Ja vjerujem da ti sjediš kući i kontaš da tvoja priča ima nekakvoga smisla. Razbacuješ se terminima koji samo neukim ljudima daju neku dozu ozbiljnosti tvoje priče.

Sarajevo nema finansijskih obaveza ni prema jednom fizičkom niti pravnom licu nit nekom duguje neki novac. Za razliku od vas čiji je dug između 5-7 miliona km zavisi od trenutka kad budete spremni da to platite.
Ali to je opet vaša stvar.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 avg 2024, 15:01

Pendulum je napisao/la:
10 avg 2024, 14:44
Duška, kad oni pričaju o nama to je sve uredno i normalno.

Kada mi pričamo o njima, onda su to naši kompleksi i raznorazne (njhove) gluposti. :urnebes:

Sretno Veležu večeras! :salut:
Ma bezveze uvlače i tjeraju ljude da im se odgovori. Glupost je ulaziti u rasprave s ljudima kojima je jedini način da budu bitni da spominju rivale. Oni ne igraju ni za šta nit ih ko smatra ozbiljnim. I onda 3-4 telegram vojnika krenu da razvodnjavaju priču kako su nekom bitni. A u biti ih ne respektuje niko. Dođu im ekipe na Grbavicu napadnu ih. Najlakše gostovanje u ligi.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 10 avg 2024, 15:10

Virtu4l je napisao/la:

33miliona adzemovih Tik-Tokova
Znaci ljudi trose svoje pare i osim poreza drzavi koji je uredno placen kome to oni mogu dugovati, sami sebi?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2024, 15:13

Kad na ovaj broj od 80 zaposlenih dodamo stipendiste, ugovore o djelu, rente i ostale obaveze, malo nam bude jasnije zašto je taj klub u gubitku preko 30 miliona maraka, uz dodatnih 20 miliona kratkoročnih i dugoročnih obaveza.

Jedan gigant kao što je Dinamo ima nešto malo više zaposlenih, a govorimo o klubu koji u samo jednom prelaznom roku zaradi više novca nego samporozvani div za čitavu istoriju.

Sa druge strane bi im se i zahvalio, jer je nezaposlenost u državi ogromna.
Voli te tvoje Sarajevo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 10 avg 2024, 15:15

@IsmirMirvic kako ste nam predsjednice ima li kakvih novosti u vezi naseg kluba. Lp

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2024, 15:17

Isto tako bi ih zamolio da ne izvću moje riječi i konstantno mi podmeću priču o nekim dugovanjima, jer svaki put veoma jasno i precizno naglasim da se radi o gubicima, a ne o dugovanjima kluba. :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 avg 2024, 15:18

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
10 avg 2024, 14:06
DamirT je napisao/la:
10 avg 2024, 14:04
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
10 avg 2024, 14:03
Stanite, Adzem stvarno ima TikTok profil, snima se uzivo, prica s rajom i sta vec? Ozbiljno? :shock:
https://www.facebook.com/share/v/xovwT1 ... tid=qi2Omg

:urnebes:
:rol: :rol: :rol:

E Boze sacuvaj. Znam da je nekad na FB lajvao, cak prozivao i forumase, ali nisam znao da se sad na TikTok prebacio, ne koristim. Kad ce lajv s Facom? :mrgreen:
Neki dan je bio live sa dotičnim. Ne zayebavam se :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 avg 2024, 15:20

Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2024, 15:13
Kad na ovaj broj od 80 zaposlenih dodamo stipendiste, ugovore o djelu, rente i ostale obaveze, malo nam bude jasnije zašto je taj klub u gubitku preko 30 miliona maraka, uz dodatnih 20 miliona kratkoročnih i dugoročnih obaveza.

Jedan gigant kao što je Dinamo ima nešto malo više zaposlenih, a govorimo o klubu koji u samo jednom prelaznom roku zaradi više novca nego samporozvani div za čitavu istoriju.

Opterećen si, odmori malo. Zaslužio si.

Yebote kako čovjeku ne dosadi. On je fakat ozbiljan
Hahahaha

:bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 avg 2024, 15:21

Virtu4l je napisao/la:

Šteta pa Turkeš nije došao :(
Kako ono ti reče, džaba najavljuješ prije nego je potpisao.
Pa ko zadnja pizda pobjegao kad sam mu ponudio opkladu :kafa:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 avg 2024, 15:25

Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2024, 15:13

Sad je problem kad imaš stipemdije. Logično da ćeš djeci dati stipendiju, koji to profesionalni klub ne radi? Trebaš od djece uzimati pare ili šta pojasni malo, ali isto tako očekuješ da zaradiš od njih u budućnosti.

Koji to klub (bilo kojeg sporta) posluje u plusu? Hajde mi molim te reci pošto voliš raditi sa finansijama.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2024, 15:26

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
10 avg 2024, 15:21
Kako ono ti reče, džaba najavljuješ prije nego je potpisao.
Pa ko zadnja pizda pobjegao kad sam mu ponudio opkladu :kafa:
Još jedna laž i podmetačina.
07 avg 2024, 16:20
Evo jedva odobrio 400.000€ obeštećenja da plati, stvarno je teško vrijeme došlo za naš klub..
07 avg 2024, 16:37
Virtu4l je napisao/la:
07 avg 2024, 16:29
Nikako da nauče da se ne igraju imenima i ciframa koje se još nisu desile. Da ćemo se kasnije citirati do besvijesti a da će se oni praviti mrtvi. :kafa:
Nisam ja nikakvo ime spominjao. :kafa:
Da malo bolje čitaš, znao bi da sam napisao da je Ismir odobrio cifru, a ne da je platio.
Kad si već naletio, da te do kraja zakucam k'o ekser. Dakle, upravo si nam rekao da je Ismir Mirvić platio obeštećenje od 400.000 eura za Turkeša? Ok.

Što se tiče opklade, da se ponovim - ne kladim se sa nebitnim likovima, kladim se samo sa uglednim članovima foruma a ti ne spadaš u tu kategoriju. I sljedeći derbi ću se kladiti, ali ne sa vama trivijalcima. :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2024, 15:32

H8Z7 je napisao/la:
10 avg 2024, 15:25
Sad je problem kad imaš stipemdije. Logično da ćeš djeci dati stipendiju, koji to profesionalni klub ne radi? Trebaš od djece uzimati pare ili šta pojasni malo, ali isto tako očekuješ da zaradiš od njih u budućnosti.

Koji to klub (bilo kojeg sporta) posluje u plusu? Hajde mi molim te reci pošto voliš raditi sa finansijama.
Nigdje nisam naveo da su stipendije problem, ponovo podmećete nešto što nisam rekao i baš vam je prešlo u naviku. Stipendije sam naveo kao dodatni trošak, koji je ujedno i najbezbolniji i jedino ulaganje koje se u tom klubu isplati.

Ne bih zaista da nabrajam sve klubove koji posluju u plusu, oduzelo bi mi mnogo vremena. To što veliki klubovi uglavnom posluju u minusu je zato jer imaju ogroman obrt i banke jedva čekaju da im daju kredite, kredite koji imaju pokriće i garancije.

Neozbiljno je upoređivati ih sa najvećim gubitašem regiona a i šire.
Voli te tvoje Sarajevo.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 10 avg 2024, 15:33

Popisham vam se na akademiju i stipendije od 200maraka

Mirva opra milione, boli ga qrac za bordo DIVA :rol:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.