Kao po obicaju ide se iz krajnosti u krajnost. Rijetko kad pisem al jednostavno moram ostaviti neki svoj komentar. K'o sto je i rek'o sam Jesic nama niko iz prvih 11 nije otis'o. Barem za sad i ne znam zbog cega se dize tolika prasina oko igraca koji nisu bili u grupi od 18 igraca. Jesu oni zvucna imena ali njihova produktivnost na terenu jednaka je mojoj sa foruma. Neka mi neko napise ko se ugradio u neki od rezultata po dolasku Jesica u klub od ovih igraca sto su otisli????
Izmedju redova Jesic vam je rekao da se nece dovoditi samo da bi se doveli, nego ciljano s provjerenim igracima koji ce uletiti u prvih 11. Da novac nije problem valjda vam govori i to da se pregovaralo sa igracima koji su igrali ligu petice i ligu sampiona, to je i potvrdio i sam Jesic danas na pressu. Pregovarali smo sa Cvijanovicem, ponudili 8000 eura al ipak nismo mogli da se borimo sa ludim Arapima. Valjda vam i recenica Dat cemo Duljevicu platu koliku bi imao u Evropi ali ga necemo pustiti za cifru manju od 2 miliona eura nesto govori.
Kvalitetan igrac se uvijek moze uklopiti u ekipu, Jajalo je dosao u zadnjih 7 dana priprema pa je bio ne samo najbolji nas igrac nego i najbolji igrac lige, vjerovatno i najbolji koji je ikad igrao na ovim pasnjacima.
Svakako nam u prvih 11 samo treba mozda jedno ime u vezi. Odbranu ne treba dirati, u napadu imas Benku i Cezara koji ce proci pripreme, na krilu imas vec oprobane igrace u vidu Dulje, Bekica, Okica a evo sad je tu i Simeunovic. Po najavama Delac bi trebao braniti u Mostaru s toga ne vidim problem i prostor za dramu.
Onanisanje po medijima i izvjestavanje iz hotelskih soba nam nije donjelo nista dobro u proteklom periodu. Raditi u miru s jasnim ciljevima. To sto se ne najavljuju pojacanja po medijima ili titule ne znaci da se na radi na tome u miru. Jasno je da su navijaci malo nestrpljivi, jer zadnjih godina smo navikli da se i svaki prdez uposlenika Sarajeva prenosi na portalima ali vam je sad valjda jasno da je doslo do zaokreta u poslovnoj politici Sarajeva prema medijima i javnosti.
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA