Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Zuko
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Zuko » 18 dec 2016, 23:17

EdoMajka je napisao/la:
Steph je napisao/la:Pljuvanje po Džananu postaje degutantno. Kada bude igrao u NBA i i tamo trošio 50 šuteva, nemojte ga gledati, molim vas. :mrgreen:
Neosporan je on talenat,ali od onog Eura nista nije popravio.Stagnira citave dvije godine i sve ove kritike su opravdane.

]Eurobasket -16 bio prije jedne godine i 4 mjeseca.... stagnirao a bez problema godinu dana kasnije iste statistike ima na Eurobasket -18 dok su vecina igraci jedne godine stariji od njega. Kritike na njegove strane uopste nisu opravdane.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 dec 2016, 23:20

geoxx je napisao/la:
Naravno da treba spomenuti proslu sezonu i napredak je ocigledan. Ne razumijem kako mozemo pricati o stagnaciji na osnovu jedne polusezone, sta ono nije napredovao zadnja dva mjeseca ? :rol:
Nemam volje objasnjavati zasto je jednom momku od 17 godina teze igrati protiv ljudi koji su stariji 10 godina nego protiv svojih vrsnjaka. Tvoja prica bi imala smisla da su u nekom paralelnom svijetu igraci na u-18 turniru i seniori u aba i eurokupu pribliznog ili istog kvaliteta.
Jarane, pricamo o losim segmentima njegove igre, tj. o tome da iste nije popravio. Normalno da je u nekim napredovao (ali ni tu onoliko koliko se ocekivalo), sazrio igrajuci seniorske utakmice, protiv najbolji igraca Evrope. U globalu kada pricamo, ni blizu ocekivanja i realnih nadanja sto se njega tice, pogotovo imajuci u vidu koliko se pricalo da je predan radu i treningu.

Nemas volje jer ne znas ni sta se objasnjava, a 'starost' u kosarci u nekim godinama od 20+ vise ne igra nikakvu ulogu. On je jos relativno mlad, pa za njega to 'pravilo' jos ne vazi.

Ja ponovo naglasavam, pricamo o Musi, ne o Cerkezovicu, Jankovicu, Antunovicu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 18 dec 2016, 23:26

Mnogi ovdje nisu svjesni koliko smo mi u deficitu u startu u odnosu na manje vise sve reprezentacije na prvenstvu.
Imali smo u grupi dva najbolja primjera reprezentacija (Litvanija i Latvija) koje imaju organizaciju i sistem od kadetske do seniorske selekcije, trenere u svim selekcijama koji iza sebe imaju odredjene uspjehe i staz, a kod nas je selektor kadeta covjek koji je do skora nosao peskire na klupi.
Mnoge reprezentacije su imale ljetos jos pripreme za ovo prvenstvo, znali su ko je selektor, organizacija na najvisem nivou, barem ne moramo pricati na kojem je nasa organizacija nivou.

Kaze igramo lose timski, nemamo igru, ne lici nam organizacija ni na sta... pa kako ce imati i ko bi mogao napraviti da izgleda nasa igra vrhunski kad imas 10 dana da pripremis ekipu za prvenstvo. Za deset dana nema tog trenera koji bi spojio jedan tim koji se okuplja svake druge godine otprilike u nesto sto ima vrhunsku igru. Sljedeci protivnik Francuzi imaju kampove reprezentacije, pripreme jos ljetos i na kraju krajeva svih 12 igraca koji igraju u domacem prvenstvu.

Onda uzmimo koliko nasih igraca dolazi iz nase lige ili je do skoro igrao u nasoj ligi, treba li uopste pricati kakav je rad s mladim igracima u nasoj ligi, a sa druge strane imas momke koji dolaze iz klubova koji su x svjetlosnih godina ispred svakog naseg kluba.

I uz to sve fale nam Sikiras i Mutic. Ovo prvenstvo do sada je za mene izuzetno dobro odradjeno.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 dec 2016, 23:30

Federer17 je napisao/la:
geoxx je napisao/la:
Naravno da treba spomenuti proslu sezonu i napredak je ocigledan. Ne razumijem kako mozemo pricati o stagnaciji na osnovu jedne polusezone, sta ono nije napredovao zadnja dva mjeseca ? :rol:
Nemam volje objasnjavati zasto je jednom momku od 17 godina teze igrati protiv ljudi koji su stariji 10 godina nego protiv svojih vrsnjaka. Tvoja prica bi imala smisla da su u nekom paralelnom svijetu igraci na u-18 turniru i seniori u aba i eurokupu pribliznog ili istog kvaliteta.
Jarane, pricamo o losim segmentima njegove igre, tj. o tome da iste nije popravio. Normalno da je u nekim napredovao (ali ni tu onoliko koliko se ocekivalo), sazrio igrajuci seniorske utakmice, protiv najbolji igraca Evrope. U globalu kada pricamo, ni blizu ocekivanja i realnih nadanja sto se njega tice, pogotovo imajuci u vidu koliko se pricalo da je predan radu i treningu.

Nemas volje jer ne znas ni sta se objasnjava, a 'starost' u kosarci u nekim godinama od 20+ vise ne igra nikakvu ulogu. On je jos relativno mlad, pa za njega to 'pravilo' jos ne vazi.

Ja ponovo naglasavam, pricamo o Musi, ne o Cerkezovicu, Jankovicu, Antunovicu.
Ne pricamo o segmentima igre nego generalno o njemu kao igracu. Kao sto rekoh gore, to sto on nije popravio neki segment ne znaci da kao igrac nije napredovao.
Nemam volje. Ne igra neku ulogu, istina ali ovo nije prvenstvo igraca starih 20 godina nego igraca od 17,18 godina a to je bitna razlika.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2016, 23:33

Musa je ovdje iako godinu dana mladji sigurno jedan od najboljih igraca na prvenstvu, mene jedino kod njeg brine sto mu je ulaz na prvenstvu bio los, rijetko je uspio prolaziti.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 dec 2016, 23:40

Ethel je napisao/la:Mnogi ovdje nisu svjesni koliko smo mi u deficitu u startu u odnosu na manje vise sve reprezentacije na prvenstvu.
Imali smo u grupi dva najbolja primjera reprezentacija (Litvanija i Latvija) koje imaju organizaciju i sistem od kadetske do seniorske selekcije, trenere u svim selekcijama koji iza sebe imaju odredjene uspjehe i staz, a kod nas je selektor kadeta covjek koji je do skora nosao peskire na klupi.
Mnoge reprezentacije su imale ljetos jos pripreme za ovo prvenstvo, znali su ko je selektor, organizacija na najvisem nivou, barem ne moramo pricati na kojem je nasa organizacija nivou.

Kaze igramo lose timski, nemamo igru, ne lici nam organizacija ni na sta... pa kako ce imati i ko bi mogao napraviti da izgleda nasa igra vrhunski kad imas 10 dana da pripremis ekipu za prvenstvo. Za deset dana nema tog trenera koji bi spojio jedan tim koji se okuplja svake druge godine otprilike u nesto sto ima vrhunsku igru. Sljedeci protivnik Francuzi imaju kampove reprezentacije, pripreme jos ljetos i na kraju krajeva svih 12 igraca koji igraju u domacem prvenstvu.

Onda uzmimo koliko nasih igraca dolazi iz nase lige ili je do skoro igrao u nasoj ligi, treba li uopste pricati kakav je rad s mladim igracima u nasoj ligi, a sa druge strane imas momke koji dolaze iz klubova koji su x svjetlosnih godina ispred svakog naseg kluba.

I uz to sve fale nam Sikiras i Mutic. Ovo prvenstvo do sada je za mene izuzetno dobro odradjeno.
Pa i kod nas se koliko-toliko u zadnjih nekoliko godina barem sve selekcije okupljaju, postoje nekakva sredstva da se te pripreme plate. Pricamo, dakle, o djeci koja se medjusobno itekako poznaju. Ne pricamo o nekim vremenima od prije 6-7 godina.

Pandza takodjer ima uspjeh, poznaje vecinu ovih momaka, a pokazao se kao dobar trener i u seniorskom nivou (taman to bila nasa liga). Do skora, ali je isto tako i puno mladji od svih kolega na klupama drugih reprezentacija.

Imali smo i mi pripreme, momci su se okupili (ako se ne veram), istina u malo izmijenjenom sastavu (zbog U17 SP, a nismo jedini takvi)? Ako cemo pricati o nasoj organizaciji i stalno se vaditi na to, onda da ne prijavljujemo uopste nijednu selekciju na ova prvenstva, ionako smo poispadali i us*ali sve sto se moglo (cekaju nas B divizije na sve strane). Francuzi ne igraju bez 3 igraca koji bi sigurno bili u prvoj petorci.

Iz nase lige imas Sparse koji su godinama unazad medju najboljim ekipama u Evropi, kada su under uzrasti u pitanju. Vecina nasih igraca (u svim uzrastima) dolazi upravo iz tih Sparsa, plus poneki iz drugih klubova. Ostatak cine momci koji igraju vani, a u ovom timu ih itekako ima.

Kod nas se valjda naviklo konstantno vaditi, vaditi i traziti neke xy razloge za svaki neuspjeh ili losu igru. Uglavnom to jeste tako (u razlicitim procentima), ali brate daj da se nekada ne osvrcemo na to. Sada, kada igramo vise dobro nego lose, ponovo se te teze povlace. Po meni bespotrebno, ali eto.

@geoxx, onda se vrati ranije pa procitaj o cemu sam ja pisao. Upravo iz razloga sto je prvenstvo U18, ocekivala se bolja igra Muse. Da su momci od 20 godina, vjerovatno bih ja sutio.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la CashMan » 18 dec 2016, 23:42

Tracy3McGrady je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Za najveceg talenta Evrope, ovo je ocajno
Najveći talenat Evrope igra Euroligu i špansku ACB.
Pa daj stavi ga u ovu našu reku umjesto Muse i siguran sam da nebi bio ništa bolji od Dzanana, lakše je igrati kad imaš oko sebe strašne seniore, dok u ovim uzrastima to nije slučaj. Zatvore te i ako nema ko drugi povući, ekipa ti gubi. Dok u seniorima je to sasvim druga priča.

E sad ko je veću talenat, to će da se vidi, ja vjerujem u Dzanana a vi kako hoćete.

ZLATO NAM JE DONIO, ZA MENE JE VEĆ NAJVEĆI [emoji14]
Iskreno i realno, Luka Dončić je najveći talenat evropske košarke i tu je kraj svih priča.
Treba malo objektivno gledati na sve. Musa je pri vrhu, ali barem mene na ovom prvenstvu nije impresionirao. Može i mora on bolje to.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 18 dec 2016, 23:46

Ja bih samo da čestitam momcima na ulasku u TOP8 Europe!Još da je biti među prvih 5 i taman,a utorak sa genetskim mutacijama se potući uz neku simultanku Muse pa kud puklo da puklo.
FK Sarajevo !

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 18 dec 2016, 23:46

Ne treba da ovoliko jedemo govana. Ne znam da je bila utakmica a da se nije kukalo po nekim igracima, pa se gubi 15-20 razlike i u tim momentima se odricemo drzavljanstva, onda Campara ubaci trojku i onda 2 stranice po 23 posta "SANIIIII" pa se pobjedi 5 koseva razlike i onda malo manje, ali opey jedemo **** jer smo gubili.

Treba se zapitati pod kojim uslovima se otislo u Tursku, koliko je pritiska na ovako mladom, a uspjesnom i inteligentnom treneru. Imaju li plate, imaju li uslove, hoce babuka da njegov sincina igra, a trener je mlad, popustit ce. Pa ce doci momenat kad se opet spomenu novci, pa ce se neko javiti i reci "a bili smo prvaci bez marke, itd. itd. Mozda ce sa 11 igraca otputovati, pa ne zove ovog, ne zove onog. Ali evo ga nekako u 1/4 finalu, da nije na guzove mozda a?

U utorak se igra 1/4 finale sa ravnopravnom ekipom koja ako se uzme, gura se do top3 u Evropi. Hajmo malo manje nase glupe price, a malo vise podrske :)
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 18 dec 2016, 23:52

Sve je to i dalje daleko daleko iza ostalih, mi omladinske lige na drzavnom nivou nismo imali do prije 3-4 godine. Nije organizacija i sistem samo okupiti selekcije jednom godisnje i to je to.

Nisam mislio na Pandzu, Pandza je izvrstan trener i izuzetno talentovan trener, mislio sam na Micica.

Ne kazem da se ne prijavljuje, ali treba ima obzira i na te cinjenice, Sparsi sve sto urade u omladinskim selekcijama urade na talenat koji skupe u svojim ekipama, a kad je rad s tim igracima u pitanju i koliko su ti igraci "kosarkaski obrazovani" tu su rezultati nikakvi. Imali su nekoliko generacija koje su pravile izvrsne rezultate u omladinskim kategorijama, a broj kvalitetnih igraca koje su Sparsi proizveli ravan je nuli.

Ovo je super igra kad se sve uzme u obzir.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 18 dec 2016, 23:56

Bosna i Hercegovina nema sistem rada i stručni kadar da bi mi govorili ovdje o nekom profesionalnom radu sa mladim igračima.
Profesionalni rad se ne odnosi na okupljanja, na druženja, na sporadično odigrane utakmice i igrače koji su trbuhom za kruhom otišli van BiH kako bi pravili prve prave košarkaške korake u sređenom sistemu. Ovo što radi SPARS je minimum minimuma i samo sreća je ta da je BiH plodno tlo talentima pa se ostvaruju kakvi takvi rezultati. Konačan rezultat je da SPARS nije dao ni jednog ozbiljnog konkuretnog seniora. A zašto je to tako?

Kada pričamo o profesionalnom radu sa mladim igračima onda su potrebni slijedeći uslovi:
1. Liga i utakmice
2. Veći broj godišnjih kampova i Ino turnira u domaćoj organizaciji
3. Selekcija stručnog kadra, ali i skauting talenata
4. Sportska akademija (smještaj, ishrana, teretana, dvorana, medicinski centar i obrazovanje)
5. Pored toga što trebaš imati dobrog pedagoga i trenera, trebaš imati i medicinskog radnika i nutricionistu (sportska ishrana)
6. Pored osoblja ti moraš imati smještaj i vrhunske uslove (teren na raspolaganju 24h, bazen, teretane, školske klupe i nastavu / obrazovanje)
7. Edukacija kadra i inozemni seminari i rad sa drugim stručnjacima

Tek tada dolazi reprezentacija. Do reprezentacije bi dug put trebao biti, dug - predug.

Toga u BiH nema i svedeno je sve na neki entuzijazam i incidente. Potrefila se generacija 98-99 igrom slučaja i nakon toga suša. Što se pokazalo sa U16 ove sezone. Dok ova generacija odrasta, tu će biti nekih rezultata, a poslije ništa. Ništa, zato jer nema sistemskog rada, plana i uslova.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 dec 2016, 00:13

U 8 smo u Evropi, jedini iz regiona. Sa 3 igraca sa 30 min u prosjeku, a godinu mladji.

Ne zavrsi ni vecina Hr i Sr kosarkasa bolje od nasih, vecina ostaje u nasim ligama ili ipak Njemacka, avantura u Turskoj, Rusiji i Spaniji. Takvih i mi imamo, u manjem broju ali opet dosta Balkanskih kosarkasa jednostavno nema prevelik upside.

Meni je jedino problem da sada nakon ove generacije ne nadju covjeka koji ce raditi kvalitetno kao Pandza i napraviti novu selekciju i grupu igraca. I tako cemo vec dobiti konstantu. Ako se to ne uradi onda ostajemo na jednoj generaciji. A ako napravimo jos jednu dvije jake generacije onda cemo moci da pricamo o jakom seniorskom timu.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 19 dec 2016, 00:38

gazijabih je napisao/la:Bosna i Hercegovina nema sistem rada i stručni kadar da bi mi govorili ovdje o nekom profesionalnom radu sa mladim igračima.
Profesionalni rad se ne odnosi na okupljanja, na druženja, na sporadično odigrane utakmice i igrače koji su trbuhom za kruhom otišli van BiH kako bi pravili prve prave košarkaške korake u sređenom sistemu. Ovo što radi SPARS je minimum minimuma i samo sreća je ta da je BiH plodno tlo talentima pa se ostvaruju kakvi takvi rezultati. Konačan rezultat je da SPARS nije dao ni jednog ozbiljnog konkuretnog seniora. A zašto je to tako?

Kada pričamo o profesionalnom radu sa mladim igračima onda su potrebni slijedeći uslovi:
1. Liga i utakmice
2. Veći broj godišnjih kampova i Ino turnira u domaćoj organizaciji
3. Selekcija stručnog kadra, ali i skauting talenata
4. Sportska akademija (smještaj, ishrana, teretana, dvorana, medicinski centar i obrazovanje)
5. Pored toga što trebaš imati dobrog pedagoga i trenera, trebaš imati i medicinskog radnika i nutricionistu (sportska ishrana)
6. Pored osoblja ti moraš imati smještaj i vrhunske uslove (teren na raspolaganju 24h, bazen, teretane, školske klupe i nastavu / obrazovanje)
7. Edukacija kadra i inozemni seminari i rad sa drugim stručnjacima

Tek tada dolazi reprezentacija. Do reprezentacije bi dug put trebao biti, dug - predug.

Toga u BiH nema i svedeno je sve na neki entuzijazam i incidente. Potrefila se generacija 98-99 igrom slučaja i nakon toga suša. Što se pokazalo sa U16 ove sezone. Dok ova generacija odrasta, tu će biti nekih rezultata, a poslije ništa. Ništa, zato jer nema sistemskog rada, plana i uslova.

Svaka cast to je ukratko sto se tice nase BIH, ne samo vezano za kosarku nego za bilo koji drugi sport. Dok mi ganjamo strimove iz Tuzle 320p bez zvuka nase prve lige, u Srbiji ljudi mogu pratiti HD juniorsku ligu kosarke. Cak imaju i emisiju posvecenu mladjim kategorijama. Necu da govorim o Francuzima koji imaju svoj institut INSEP koji sponzorira vlada Francuske (50 miliona godisnje) za sve talentovane sportiste. Bilo koji uspješni francuski sportista iz bilo kojeg sporta dolazi većinom iz INSEP-a. Npr Italija ili Spanjolska, koji uopste nisu fizicki sudjeni za sport kosarku ali jednim super radom unazad posljednjih 20 godina su napravili sistem za mlade kategorije.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 19 dec 2016, 00:42

Nasa psihologija,nas mentalitet.
Prije utakmice je podsvijest i psihologija bila ovakva,ne smijemo izgubiti vise od 10 razlike.I na to se i igralo,i uspjelo se u tome nekako,jedva.Isto kao sto je psihologija prije Grcke u fudbalu bila ne smijemo izgubiti.I nismo ali smo samo mogli da se udaramo u glavu ko bekani kads smo vidjeli da smo bolji i da smo odlucno isli na pobjedu i ostvarili bi je.

Umjesto da psihologija bude,ako smo dobili Litvaniju i Izrael koji su bolji od Latvije idemo dobiti i Latviju jer smo bolji i time sebi osigurati lakseg protivnika.
Ovako smo dobili najtezeg.

Mentalitet i psihologija,nit koja dijeli pobjednika od gubitnika.

Ali opet cestitke momcima i selektoru,nije malo ali moglo je i vise.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 19 dec 2016, 02:01

Jos jedan psiholog koji je preko video linka usao u glavu igraca, prostudirao iste i vidio da su isli na prvu opciju.
Nisam psiholog ali mislim da su momci isli na pobjedu ali sport je takav da nekad i bolji izgubi.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 dec 2016, 06:06

Federer17 je napisao/la:
lumani je napisao/la: Ma napredovao je,kako da nije..Nije mozda kao sto je se ocekivalo u bih....ojacao je,ne zabija se toliko kao prije,izbaci je kada vidi da ne moze....Evo ovako Campara nije ni sek napredovao i po mom misljenju nece biti e.l igrac..Gegic pregled ok,nabijen,brz to ga mozda spasi da bude poput Jovica....Musa odlican E.L igrac a nba ce biti solidan...Talic kao neki x faktor postaje novi Gordic.Ostali jako,jako tesko da ce igrati neku ozbiljnu kosarku.
Joj ljudi koliko ste vi iskljucivi i bukvalno shvatate sve sto se napise. Napredovao, ali koliko? Treba biti je l' jos losiji igrac a svaki dan trenira i po 2x dnevno? Ojacat' ce svako nakon dvije godine, taman lezao u kuci i samo ubacivao hranu u sebe, pogotovo neko njegovog uzrasta. Ne zavlaci se jer je vidio da ne moze, snazniji ljudi, skontali foru na koju konstantno ide, ali se zato izvlaci vani da pali trice. Najslabije segmente svoje igre gotovo da nikako nije popravio.

Sto se tih procjena tice (dokle ce ko dogurati), olako to sad zakljucujes, ovaj ce biti ovo, mog'o si nam samo reci jos i koliko prosjecno poena ce imati u karijerama? :mrgreen:
geoxx je napisao/la:To sto on nije popravio desnu ruku ili sta vec ne znaci da on kao igrac nije napredovao odnosno da stagnira. On da stagnira zadnje dvije godine igrao bi sa juniorima umjesto sto je faktor u seniorima.
Tek ovo da mu je lakse zabijati seniorima je zesca glupost. Jednostavno, u slaboj formi je i to se vidi kod svakog kontakta sa loptom.
Joj glupog zakljucka, majko moja... :facepalm: U slaboj formi, a nekoliko dana prije dolaska u reprezentaciju zatrpao Olimpiju (sa 26 poena ako se ne varam), dok je na utakmici poslije toga (u hrvatskoj ligi) cini mi se dao 17 poena (ne mogu se sjetiti protiv koga, moguce Jolly). Pricamo o najvecem (ili jednom od) talentu Evrope. Svi ovi momci uglavnom kol'ko-toliko igraju u seniorskim timovima.

Takve stvari ili vidis or not ;) btw,za Mirzu mi je nekada davno jedan igrac Dite(Wane)rekao,ovaj ide u nba i bice dosta dobar :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2016, 08:56

Hoce li porazeni iz cetvrtfinala igrati meceve za peto mjesto, ili?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 dec 2016, 10:07

Virtu4l je napisao/la:Hoce li porazeni iz cetvrtfinala igrati meceve za peto mjesto, ili?
Naravno. Porazeni u cetvrtfinalu razigravaju za plasman od petog do osmog mjesta. I tu ce svi biti maksimalno nabrijani, jer samo ce jos peti osigurati mundobasket naredne godine. Mi bi u slucaju poraza isli na porazenog iz dvoboja Finska-Italija.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 dec 2016, 10:35

Nemoj fince bacat ce tricu 19/24
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 dec 2016, 11:20

Kaunas je napisao/la:Nemoj fince bacat ce tricu 19/24
U najgorem slučaju. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.