Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

opel
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la opel » 18 apr 2016, 07:19

adnan24 je napisao/la:
opel je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:@opel
Ko po tebi ima bolji roster,Liverpool ili BvB ?
Ne znam što je to uopšte bitno,
Bitno je jer ocigledno ne smatras Tuchela za krivca vec si udario po rosteru pa me interesuje sta mislis da li bi Borussia bila bolja da zamijenimo igrace ova 2 tima...naravno od tebe ocekivano hejtanje BvB-a,docekao si svojih 5 minuta,a nije bilo lako do sredine aprila cekati prvi poraz u godini.
Ja kad nešto pozitivno kažem o BVB, to niko ne registruje, a kad izrazim razočarenje zbog amaterskog poraza protiv Liverpula, to je hejtanje. Što ne komentarišeš čitav post, napišem da nemamo igrača koji će stati na loptu i ti to ne odobravaš, a kad to napiše neko drugi, onda odobravaš, ako sam zbog nečega povrijedio tvoju sujetu, zaboli me đon, nikoga nisam vrijeđao.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 apr 2016, 10:10

Moj dojam kao potpuno nepristranog promatrača oko četvrtfinala EL:
- Liverpool je nešto bolji po rosteru od Dortmunda, ne puno ali ipak
- Tuchel je radio greške, nejasno je zašto je ubacio neiskusnog Gintera pored drugih mogućnosti, Gündogan je ušao prekasno itd.
- Dortmund nikad nije bio glavni favorit za osvajanje EL, nije to ni Liverpool, prvi favorit je Sevilla bez obzira na trenutnu formu jer u kup natjecanjima najviše igra iskustvo.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 apr 2016, 10:49

Ljudi su se zanijeli velikim brojem bodova koje je BVB osvojio u BL, pa ih odmah proglasili za favorite u EL, nisam ni ja bio daleko od tog mišljenja, ali nakon prve utakmice sa Liverpulom sam vidio da štošta ne štima i da BVB teško izlazi na kraj sa protivnicima podjednake vrijednosti, a od jačih su jedino igrali sa FCB ove sezone i tu su pokazali da im mjesto u vrhu nije.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 apr 2016, 11:39

Wolfsburg je eto završio u top 8 Europe, ali to je neozbiljan klub dok ga je BVB dobio. Isto tako i Tottenham koji je vjerovatni viceprvak Engleske, veliki Porto, renomirani Bundesligaši poput Bayera, Gladbacha ili Schalkea... Sreća Božija pa BVB nije prvak Europe jer bi onda ispalo da u Europi uopće nema ozbiljnih klubova jer koga got BVB dobije taj mora biti neozbiljan klub. :rol:

BVB ima bolji kadar od Liverpoola. Da nije bilo glupog "lako ćemo" i "gotovo je" stava prolaz bi bio rutinski. Ovako je to plus peh da primiš golove kakve smo mi primili dovelo do toga da sad neki nastoje legitimizirati tezu o slabom BVB-u.

P.S. Po kladionicama je BVB bio uvjerljivi favorit.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 apr 2016, 11:47

Da se razumijemo Dortmund je odlična ekipa sa perspektivom, mladim supertalentima (Weigl, Pulišić, Durm, Passlack, Ginter ...) i izvrsnim trenerom, treba samo održati kontinuitet razvoja i rezultati neće izostati. Poraza će naravno biti i na njima se uči i stiče iskustvo (pametni greške popravljaju, ostali ponavljaju), bitno je da se održi kostur momčadi uz koji će mladi stasati.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 apr 2016, 12:40

KayserSose je napisao/la: BVB ima bolji kadar od Liverpoola. Da nije bilo glupog "lako ćemo" i "gotovo je" stava prolaz bi bio rutinski. Ovako je to plus peh da primiš golove kakve smo mi primili dovelo do toga da sad neki nastoje legitimizirati tezu o slabom BVB-u.

¸

Rutinski prolaz? Ti izgleda nisi gledao prvu utakmicu, ne znaš kako se tad kretao rezultat i ko je po šansama bio bliži pobjedi. A što se druge utakmice tiče, primiti četiri gola za jedno poluvrijeme znači ne biti zreo za ići dalje i završena priča. Kladionice zaboravi, što reče @ledar Sevilja je EL osvajala dva puta u zadnje tri godine, a BL timovi ni do polufinala nisu dogurali ne pamtim kad, pa valjda i to ima neke veze. BVB jeste druga po kvaliteti ekipa u BL, ali na žalost to Gundoganu ne znači puno, jer diže sidro, a i Miki i Humels ulaze u zadnju godinu ugovora, pa ako se kostur ekipe ne održi, valja opet čekati 20 godina.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 apr 2016, 13:20

KayserSose je napisao/la: BVB ima bolji kadar od Liverpoola. Da nije bilo glupog "lako ćemo" i "gotovo je" stava prolaz bi bio rutinski. Ovako je to plus peh da primiš golove kakve smo mi primili dovelo do toga da sad neki nastoje legitimizirati tezu o slabom BVB-u.

Ja nisam stekao dojam da se igralo sa stavom "lako ćemo", prije je to bio stav "voda do ušiju". Pokušalo se zatvoriti ali se zatvorit nije moglo.

Što se tiče favorita u pravu si, samo nije to bilo baš nešto uvjerljivo - po prosjeku 16 vodećih kladionica bilo je 33,22% za pobjedu liverpoola i 42,37% za pobjedu dortmunda, dakle razlika manja od 10%. Ali uvažavam primjedbu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 apr 2016, 13:26

Liverpool uopšte nema jači roster zato nemojte lupati bezveze, eto Lovern i Sakho su klasa iznad Hummelsa i Sokratisa. :crazy: Tuchel je amaterski odradio dvomeč.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 apr 2016, 14:05

Što se tiče rostera svako ima svoje mišljenje, nema potrebe za nervozom, ja npr. mislim da su Clyne i Moreno bolji verteidigeri of Piszczeka i Schmelzera, ili Henderson bolji centralaš od npr. Castra. Na nekim pozicijama je jači Dortmund, na drugima Liverpool. U konačnici jedino objektivno mjerilo su brojke, istina nesavršene ali ipak neki pokazatalj - Liverpool po TM-u vrijedi 366 a Dortmund 321 milju. Istina je da su te vrijednosti negdje nelogične ili neažurne, ali u globalu su to ti odnosi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 apr 2016, 14:42

Dortmund have 71 points from 30 games. Would currently be top in 47 of the previous 52 Bundesliga seasons. Mad.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 apr 2016, 14:44

ledar je napisao/la:

Ja nisam stekao dojam da se igralo sa stavom "lako ćemo", prije je to bio stav "voda do ušiju". Pokušalo se zatvoriti ali se zatvorit nije moglo.

Što se tiče favorita u pravu si, samo nije to bilo baš nešto uvjerljivo - po prosjeku 16 vodećih kladionica bilo je 33,22% za pobjedu liverpoola i 42,37% za pobjedu dortmunda, dakle razlika manja od 10%. Ali uvažavam primjedbu.
Pa stav "lako ćemo" i "gotovo je" je na koncu doveo do punih gaća i vode do ušiju kad je Liverpool nonšalancijom vraćen u igru i nagrnuo punom snagom. Možeš provjeriti na našoj temi da sam već oko 20. minute kod 2:0 prednosti, a usred jezivo iritantne nonšalancije kakvu prečesto viđam od ove momčadi, najavio da sa tim pristupom ne svrši dobro. Taj prvi val vlastite arogantnosti i samodopadnosti smo uspjeli preživiti, ali onaj koji je uslijedio nakon 3:1 nismo.

TM treba uzeti s rezervom kad se radi o Premu jer tamo cijene prečesto prelaze realnu vrijednost igrača. Moje je mišljenje da mi imamo više visoke klase, dok je ostatak kadra ujednačen.

BVB je po kladionicama imao uvjerljivo najmanji koeficijent kao osvajač, bilo je ispod 3, dok je pratnja bila od kvote 6 naviše.

Ti si po mom dojmu malo nabrijan na BVB nakon sukoba sa Preatom, ali pošto je lik klaun nema razloga za to. :mrgreen:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 apr 2016, 15:35

@Kayser

Već sam rekao da TM daje okvirne vrijednosti, sigurno da npr. Origi ili Weigl vrijede puno više od njihove nominalne vrijednosti, kod nekih je premalo a kod drugih previše al u sumi je to tu negdje. Što se tiče Dortmunda nemam je nikakvih predrasuda, u bundesu ste za klasu ili dvije ispred svih osim baye gdje ste za klasu ispod. Uostalom i rezultati to potvrđuju.

Za kladionice je bitno ono što vrijedi neposredno prije same utakmice jer forma klubova se mijenja iz tjedna u tjedan, a razlika je tu bila dosta mala. Što se tiče utakmice nisam ja vidio nonšalanciju, napravili ste i 5 faulova više od protivnika, ali istina je da je "greška" bila u psihi jer su u drugom poluvremenu englezi bili brži i jači na svakoj lopti, a to je posljedica neiskustva. Castro, Weigl i Kagawa nemaju te utakmice u nogama da mogu održat centar, Reus isto nije puno pomagao a za Mkhitaryana se zna da nije mentalno jak. Al to su te utakmice koje čeliče karakter, biće to bolje u budućnosti, sve se vraća sve se plaća.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 apr 2016, 14:27

Hasenhuttl po svemu sudeći preuzima konzerve od ljeta
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 22 apr 2016, 10:30

Na Kikeru se mogu tipovati zadnja kola.

Kod mene
3. Bayer
4. Hertha
5. Gladbach
6. Schalke
7. Mainz
...
16. Eintracht
17. Werder

Eintrachtu sam dao pobjedu u zadnjem kolu u Bremenu koja mu donosi relegaciju.

U svakom slučaju bila bi šteta i ispadanje Eintrachta i ispadanje Werdera, ali nekako mi upućuje na to da će se između njih odlučivati.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 apr 2016, 11:02

Moja prognoza:

16. VfB/HSV
17. Frankfurt
18. Hannover

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 apr 2016, 21:22

Grillitsch iz Werdera je jako interesantan igrač. Dosta sam ga ove sezone gledao i po potencijalu ne kaska puno za jednim Weiglom npr.

Također i Dominika Kohra iz Augsburga sam zamijetio da je dosta napredovao, kada već govorimo o ovim talentovanim šesticama
Agieren statt reagieren

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 apr 2016, 09:47

Werder u opasnoj veoma opasnoj situaciji, da li ce se izvuci pitanje je .

I danas par zanimljivh utakmica, Stuttgart Dortmund, Hertha Bayern, Schalke Leverkusen !!!!
FC Bayern !!!!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 apr 2016, 15:39

...a Wolfsburg tone i dalje

Sreca njihova sto su imali dobar prvi dio sezone,inace bi se sad borili za opstanak.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 apr 2016, 17:04

Mislim da je Hecking na izlaznim vratima, strašno je kako se srozao ovaj klub.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 23 apr 2016, 17:23

kako se Stuttgart danasnjim porazom protiv Dortmunda doveo u nezavidnu situaciju! ponovo su mittendrin statt nur dabei kad je rijec o borbi za opstanak. naredne sedmice gostuju wErderu kom takodjer trebaju bodovi planira li izbjeci relegaciju
075

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.