FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

rodjak
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la rodjak » 24 maj 2012, 06:31

Nije mi drago sta se sve desilo juce ,iskreno mi je zao Slobode kao bliskog radnickog kluba i velikana BH fudbala sto napusta PL :( Ne bi htijeo ovo da tuzlaci shvate kao neko opravdanje za nesto,znam kako se osjecate da je tesko ali eto.I meni je pravo tesko sto se moj klub nasao u optuzbama tuzlaka kao glavni krivac za ispadanje Slobode u nizi rang,sto bi i ja volio da se nije desilo.I ja sam kivan na svoj klub sto je dozvolio da se ovakve stvari dese,a sada jesu li prodali ili nisu ko to zna,ali ih ne branim i zasluzili su nenormalnu kritiku. :evil:
Ali ovo hocu da vam kazem.
Kad je gosk dao 2 gola u 80 minuti niko iz Veleza nije u to vrijeme znao sta ce se dogoditi u zadnjih 10 minuta,tako da je moglo 3-4 kluba ispasti samo da je neko dao jedan gol sve bi se promjenilo.(recimo da je zeljo dao gol Leotar bi ispao,pa da ste vi dali gol Slavija bi ispala pa Prijedor...)Sta hocu reci.Vi to tako optuzujete velez da vas je izbacio iz lige isto ko da su sve ostale utakmice bile gotove i samo se ceka da Velez zavrsi i ako izgubi sloboda ispada,takvu ste sliku stvorili :roll: .Znaci,Velez kad je primio te golove uopste nije znao ko ce na kraju ispasti tako da nije tacna vasa optuzba da je prodao tekmu gosku samo da se Sloboda izbaci(a eto ispalo je tako na kraju)
I druga stvar.Zar vam Velez nije dovoljno pomogo kolo prije kraja kada je u Tuzlu doso sa drugim timom i nije se pregulio da se primakne vasem golu i tako vam napravio situaciju da udjete u zadnje kolo gdje sami odlucujete o svojoj sudbini(sta bi pricali da vas je Velez dobio na Tusnju ko Zeljo ili Sarajevo).Malo bi bilo i previse da ocekujete da vas opet izvlaci u zadnjem kolu(mada bi ja volio da se to desilo)a da vasi igraci u utakmici biti ili ne biti ne dodju prakticno do gola u toku 90 minuta,cak i jedno vrijeme sa igracem vise(evo bas sam maloprije opet detaljno gledao snimak iz lukavice i stvarno sam shvatio da ste odigrali veoma lose i staticno)
Zelim vam sve najbolje u buducnosti ,i da se vec iduce godine vratite nazad u PL bolji i jaci,iskreno se nadam,a tu vam je i mjesto i to u vrhu 4-5 ekipa(samo se morate malo bolje organizovati kao klub)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 24 maj 2012, 06:35

Ado1921 je napisao/la:Zasto bi Zeljo igrao za nekog...Sami ste krivi zbog ispadanja!Da je u kojem slucaju zeljo pobjedio spomenik bi digli a do neki dan psovali majke markale itd itd samo se prisjetite zadnje tekme u Tuzli ono psovanje nasim igracima i onaj papanluk! Veliki pozz i nadam se da cete se vratiti do godine ;)
Zeljeznicar kao sampion i osvajac duple krune imao je moralnu duznost da igra za sebe i svoju reputaciju - zbog sebe. Previse se slavilo a motiva nije bilo tako da ovaj rezultat i nije iznenadjenje. Na neki nacin su pokvarili skoro perfektnu polusezonu. Posto "fudbalski bogovi" sve vide za ocekivanje je da se to vrati petardama i sestardama nekih izraelaca i njima slicnima za koji mjesec. Isti fudbalski bogovi su Slobodu poslali tamo gde je igrama ove sezone i zasluzila.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 24 maj 2012, 06:50

e ovako prvo cu napisati ,svaka cast fukarama na doceku pokazli su da vole svoj klub i igrace.i jos bi im napisao ja da sam fukara sada bi dao svim igracima ultimatum da nijedan nesmije napustiti slobodu dok se ne vratite u premijer ligu jer realno sa ovom ekipom cete se prosetati kroz prvu ligu,jer i oni su krivi za ispadanje pa neka sada budu face i oduze se fukarama.ja bi im rekao ko napusti slobodu nece krociti u tz.hocu komentar na ovo od fukara
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 maj 2012, 06:53

mislim da cu se ja tesko oporavit od ovog ebiga, ali momci idemo dalje..ja jos nisam prstao jecati meni je srce drhtalo i dah mi je stao onog trenutka kad je sve bilo jasno da ispadamo...dugo dugo me je drzalo otisao sam prileci malo nisam spavao citavu noc iscekivao utakmicu i nisam mogoa jecao sam cim pomislim na sve ovo..sad ne smijem ni da kliknem na video da gledam, jer cim pocnem gledati tuga me obuzme i suze ne prestaju..ja sam djete koje je odrastalo uz ovaj klub i kome su Sloboda i Tusanj bili mati i otac i jednostavno tesko se mirim sa ovom sudbinom..
Nemamo sta ni prigovarat igracima nismo i trebali otici pred stadion i ebavat im majke nakon svega, kao sto vecina ovdje pise, kako im ne ide u glavu sto su navijaci im pravili docek....Igraci su najmanje krivi bez obzira na losu prestavu protiv Slavije...puno problema tokom godine u klubu i onda ulazak u ko neku formu 4 kola prije kraja ..juce nismo ni imali napadaca da udje da potegne..ebiga da su nam dozvolili da registrujemo Gavarica i Mesica sigurno bi ovo bilo puno lakse, ali znalo se raznije da ce Slavija ostati u ligi i da ce ispasti jedino Sloboda , Gosk,Leotar ili eventualno Rudar..mi smo izvukli najdeblji kraj..eh sad sto ovdje dolaze balavci i nasladjuju se to je njihov problem..ja pored svoje muke tuge i svega niti zelim ih citati niti im odgovarati, a tako i vi bi trebali..pa ebi ih ba ko su oni da vam jos vise pristaju na muku?.... SLOBODA DO GROBA.

I jos nesto svaka cast svakom ko nam je pruzio glas podrske , a posebno Robijasima, navijacimza Zvijezde iz Gradacca i td....naravno jos cu dodati da su Zvijezda i Olimpic ekipe koje igraju fudbal i koje su davno primjetile sta nam se sprema..ni sekunde ne zalim i ne prigovaram sto nismo dobili bodove od njih, jer ljudi su igrali za sebe svo ovo vrijeme ..Definitivno ove dvije ekipe zalsuzuju vise i nadam se da ce slijedece sezone izboriti i evropu

Na Tušnju rođen, na Tušnju osto
I u najtežim godinama!
I zato ću, i danas da
Ovo umorno srce ti dam!
Volim tebe, više od sebe
Zato pobjedom obraduj nas!
Slobodo, Slobodo,
Ja te volim Slobodo
I na kraj svijeta, kada odem
Tad u sjećanju nosim te ja!
Sve pobjede, sve poraze
Sve što dobro i loše je!
Nek zagrmi Istok cijeli
Neka čuje se do svemira!
Ja te volim, Ja te volim,
Ja te volim Slobodo!
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 24 maj 2012, 08:20

Žao mi je zbog ispadanja i želim vam brz povratak u Premijer ligu, momci biće bolje no sikiriki!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 maj 2012, 08:38

Pricaj te vi sta hocete ali Sloboda nije na gol opucala jucer. Da ste jedan gol postigli ne bi vas zanimalo sto Gosk vodi u Mostari i sto Zeljo gubi u Trebinju.

Okomili ste se na 1 kolo a sta ste radili proteklih 29 ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 maj 2012, 08:40

Momci su sinoc docekani obecali su svi strucni stab, ono malo uprave i ono igraca, da ce svi oni zajedno sa nama 25 maja za dan zalosti na Kapiji zakleti se pred svima da se odmah vraccamo u drustvo najboljih i da cemo u sezoni nakon te biti ekipa koja ce se boriti za evropu... glavu gore idemo gore jos jednom kazem ne obracajte paznju na nikog ko dodje da se naslasjuje nasoj muci... ne pisite nikome da nas je Velez ili Zeljo izdao nema potreba to je njihov obraz, a nas je bio da se sami spasimo i nismo uspjeli, a vjerujte pola lige je bilo protiv nas ali otom potom nema veze idemo dalje... SLOBODA DO GROBA !!!!!!!!
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 24 maj 2012, 08:43

Elegant je napisao/la:Pricaj te vi sta hocete ali Sloboda nije na gol opucala jucer. Da ste jedan gol postigli ne bi vas zanimalo sto Gosk vodi u Mostari i sto Zeljo gubi u Trebinju.

a jesi vido kako Leotar postiže golove, njihovi igrači sami ko duhovi, nigdje odbrane koja je primila rekordan broj golova u Europi :? :lol: , nije moguće da su Željini igrači postali alergični na loptu pa da se sklanjaju od nje

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 24 maj 2012, 08:44

Naivni ste kao Pepeljuga...Pa da se uzdate u najveću raviju ovih prostora,željezničar,to mi jos ne ide u glavu... :(
Pa najveci sljepac zna da su mali plavi sve samo ne častan i pošten klub.E moji tuzlaci...
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 maj 2012, 08:45

Elegant je napisao/la:Pricaj te vi sta hocete ali Sloboda nije na gol opucala jucer. Da ste jedan gol postigli ne bi vas zanimalo sto Gosk vodi u Mostari i sto Zeljo gubi u Trebinju.

ma mi nismo imali razloga da napadamo da primimo brzo dva gola covjece..pa ebote nama je poraz od 1:0 odgovarao sta imamo mi napadat biga...kasno smo primili i drugi gol ono djece je skapalo na telefou ebiga..daj malo ba pa da smo mi trebali pobjedu kao da bi Slavija onako napadala?..o to u Trebinju i Mostaru niti me interesuje nit koji klinac neka ste izgubili, hajde eto opet ste dobili 6 cistih bodova za narednu sezonu i eventualnu titulu.. i nemate vise potrebe to spominjati ispali smo iz lige javite se pozelite nam sve najgore i najbolje kako ko zeli i zdravo ba vise
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 maj 2012, 08:51

SaltCityAttack je napisao/la:Momci su sinoc docekani obecali su svi strucni stab, ono malo uprave i ono igraca, da ce svi oni zajedno sa nama 25 maja za dan zalosti na Kapiji zakleti se pred svima da se odmah vraccamo u drustvo najboljih i da cemo u sezoni nakon te biti ekipa koja ce se boriti za evropu... glavu gore idemo gore jos jednom kazem ne obracajte paznju na nikog ko dodje da se naslasjuje nasoj muci... ne pisite nikome da nas je Velez ili Zeljo izdao nema potreba to je njihov obraz, a nas je bio da se sami spasimo i nismo uspjeli, a vjerujte pola lige je bilo protiv nas ali otom potom nema veze idemo dalje... SLOBODA DO GROBA !!!!!!!!
Poceli ste kao pitari "svi su protiv nas", napisao sam ranije da se zapitate sta ste radili proteklih 29. kola da ne gledate samo ovo zadnje. Na vas obraz ide a ne na Zeljin, Velezov, ...

Dovoljno je pogledati koliko ste bodova (16) prosuli kuci, a tek na strani.

Sloboda - Olimpik 1:4
Sloboda - Zvijezda 1:1
Sloboda - Sarajevo 0:1
Sloboda - Rudar 1:2
Sloboda - Zeljo 0:4
Sloboda - Borac 0:1
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 24 maj 2012, 08:53, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 24 maj 2012, 08:52

boli me ba ona stvar sto smo ispali, sta ovo meni treba koji sam uvijek samo volio Slobodu i rasto uz nju a nikad nisam gledo da me tata gura ili da imam bilo kake koristi od slobode, necu da dusaboli zbog ljudi loseg morala,

jedno je istina nema nista dok navjaci i posteni ljudi ne stanu uz klub previse je budala u klubu i oko njega kao i u medunavijacima koji to sve gledaju bez ikake brige, daj samo nek se roka i navija a ko yebe korupciju u klubu
izgubio sam nadu da pored mene imamo pametnu i postenu osobu u svemu ovome ma ovo je haus previse parazita
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 maj 2012, 08:57

Elegant je napisao/la:
Poce li ste kao pitari "svi su protiv nas", napisao sam ranije da se zapitate sta ste radili proteklih 29. kola da ne gledate samo ovo zadnje. Na vas obraz ide a ne na Zeljin, Velezov, ...

Dovoljno je pogledati koliko ste bodova (16) prosuli kuci, a tek na strani.

Sloboda - Olimpik 1:4
Sloboda - Zvijezda 1:1
Sloboda - Sarajevo 0:1
Sloboda - Rudar 1:2
Sloboda - Zeljo 0:4
Sloboda - Borac 0:1
ja ti kazem da vecina jest i nebitno ba covjece necu da ulazim u to ispali smo iz lige i sta sad?..pa ebe me se ba niti sam progovorio ja do sada nista nit Zelji, a ni Velezu.. Veleza posebno necu spominjat jer ima svoje razloge, ali opet ti kazem i da mo mogli ostat nebi zob svega sto se ranije skuhalo Slobodi..i Darko je otisao zbog toga jer su dolazile kojekakve pretnje i td, jer su oni svi znali da cemo mi ist pokusati traziti bodove od Zvijezde, Zelje, i td..nego ispali smo svojom krivicom i ujedno nepostenjem pojedinih klubova i to je to idemo dalje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 24 maj 2012, 08:57

Prestanite srati po Veležu i Mostaru,prestaću i ja ovdje,i sve riješeno.
Pravite doček svojim igračima koji nisu uputili udarac u okvir gola u Lukavici!
Evo da su se trudili,da su imali koju priliku,prečku,stativu,da su ostavili posljednji atom snage na terenu pa hajde.
Ali ne,Velež i Željo su krivi za vašu očajnu partiju u Lukavici.Pustite više tu šuplju,igrali su juniori,ovi oni,to nije izgovor.To je zadnja utakmica,tu se gine na terenu,bez obzira ko igra.
A to lajanje po Veležu...pa mi svakako nismo nigdje dobrodošli,možda nas ne mrze u Jablanici ili Konjicu,ostalo sve na nož.
Za ubuduće,kako vi tako i drugi pa i Velež,okanite se oslanjanja na drugog.
Sami se izborite!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 24 maj 2012, 09:12

Čime ste to Vi zasluzili da neko igra za Vas,u ovom slučaju konkretno Željo i Velež?Sa kojim ste to klubovima igrali protekli period 3 za 3,i u pojedinim momentima direktno krojili sudbinu ova dva klub?Za koga ste igrali na Grbavici u sezoni kada se Željo borio za titulu sa leotarom?Koga ste gađali ciglama na Tušnju?Kome je pola zapada vise od 30 minuta yebavalo oca šlagiranog? Itd,itd...Do Vas je,nije do Nas.

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 24 maj 2012, 09:18

DANDY je napisao/la:Čime ste to Vi zasluzili da neko igra za Vas,u ovom slučaju konkretno Željo i Velež?Sa kojim ste to klubovima igrali protekli period 3 za 3,i u pojedinim momentima direktno krojili sudbinu ova dva klub?Za koga ste igrali na Grbavici u sezoni kada se Željo borio za titulu sa leotarom?Koga ste gađali ciglama na Tušnju?Kome je pola zapada vise od 30 minuta yebavalo oca šlagiranog? Itd,itd...Do Vas je,nije do Nas.
Ovo su samo neki od razloga zasto sve upucenije sarajlije (i manijaci i horde) ne zale ni trenutak sto je sloboda ispala. Na sramotu da vam bude. Dovoljno ste igrali za druge, sad vam se obilo o glavu.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 24 maj 2012, 09:24

Ko vas hebe sa onakvom igrom i nezasluzujete da igrate u premijer ligi jos docekujete igrace ko da ste titulu uzeli dajete podrsku onima koji su vas doveli gdje ste sada :oops:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

SilaNebeska96
Kontakt:

Post Postao/la SilaNebeska96 » 24 maj 2012, 09:25

Za vas tek dolaze muke. I mi smo pričali kad smo ispali da se sada očisti pa da se vratimo u PL.
6 godina zaredom,samo gore i gore. Nadam se da se vi vratite odmah,želim vam svu sreću,ali ne vjerujem u to.Tek sad će vas početi krasti. Ali uglavnom,u Bihaću ćete imati fin doček,zaželili smo se gostujućih navijača.

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 24 maj 2012, 09:28

mi jesmo zasluzili da ispadnemo to sve stoji ali nismo zasluzili ovako da ispadnemo 3 utakmice trebale su da odluce dal ispadamo i kako je moguce da se bas tako desi i da tako odigraju nije mi jasno i nikad mi i nece biti to da je velez izgubio kod kuce i to protiv goska i opet sto je najgore 2 min im trebala da daju 2 gola pa mislim ccc,....

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 24 maj 2012, 09:38

DANDY je napisao/la:Čime ste to Vi zasluzili da neko igra za Vas,u ovom slučaju konkretno Željo i Velež?Sa kojim ste to klubovima igrali protekli period 3 za 3,i u pojedinim momentima direktno krojili sudbinu ova dva klub?Za koga ste igrali na Grbavici u sezoni kada se Željo borio za titulu sa leotarom?Koga ste gađali ciglama na Tušnju?Kome je pola zapada vise od 30 minuta yebavalo oca šlagiranog? Itd,itd...Do Vas je,nije do Nas.

ničim, ali ova dva kluba nisu smjeli dozvoliti takav cirkus, po čemu su to onda Željo i Velež bolji od Slobode, zaključak je da zbog regularnosti ova dva kluba treba izbaciti u najniži rang takmičenja i oduzeti titule , tako bi se bar desilo u normalnoj i poštenoj ligi

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: rukometubih23 i 12 gostiju.