Postao/la jurisicduska » 19 jan 2016, 19:13
Pogrešno si ti me shvatio. Nisam ja rekao da se ta serija podrazumijeva. Nego da ako je napravimo imamo se čemu nadati a u suprotnom nemamo. Vidio si "nadam se" u svakoj rečenici.
Mislim i znam i vjerujem sa ćemo bolje izgledati na proljeće, nego što smo izgledali prošlo vrijeme. Mi smo u ovu sezonu ušli sa :
-Nekolicinom novih igrača
-Pripreme pod supervizorstvom Dženana Uščuplića
-Trening programom jednodimenzionalnim
-Fizičkom spremom upitnom, referenca za to mi je Haris Duljević koji prije nije mogao u 60minuti da krene a sad u 90 isto igra kao i u prvoj.
-Neizbalansiranom ekipom
-Neki igrači su doživjeli svoje maksimume, titula, kup, play off El, Liga prvaka, došlo do zasićenja
-Uvježbanom taktikom dodaj Milošu nek proba
-Ostali bez nosioca igre kojeg do dan danas niko nije zamijenio
Sve to je kulminiralo kad je nestalo pozitive atmosfere i kad se više nije moglo pobjeđivati na kvalitet. Jer taktika igraj lopte je najlakša za pročitati i takvu taktiku su vrlo lako zatvorili svi treneri. Bez rješenja za bunkere, bez rješenja kad se branimo. Sarajevo je izgledalo jalovo, impotentno i dosadno.
Ove promjene su unijele krv u ekipu, bori se i gine se, uigrani nisu bili nit su mogli biti jer je došlo do mnogo rokada. Pristup radu je seriozni mnogo, vježbaju se taktičke zamisli, fizička sprema je dovedena na veći nivo, igrači su nosili GPS narukvice o kretanju, mjeri im se sve, ne igraju ukoliko nemaju normu potrebnu za igru, pred početak sezone dva su igrača prošla testove, sada su gotovo svi. A pripreme nisu ni počele kako treba.
Mislim da ćemo ući jako i motivisano, što finansijski što rezultatski, pritiska nema ko prošle sezone to je valjda postalo jasno, ni od nas ni od uprave ni od Tana. U svim izjavama se govori da je Europa minimum a da je titula nešto što se mora napasti sa našim uslovima. Prošle godine je titula bila minimum.
Puno ima igrača koji ni blizu nisu svog punog potencijala prije svega tu mislim na ofanzivni duo Duljević, Amer Bekić, njih dvojica tek trebaju da se etabliraju u igrače.
Odbrana nam je sigurnija postala pred kraj polusezone i Kovačević i Barbarić su postali nezamjenjiv tandem.
Dobili smo jednog akademca/prvotimaca koji tek treba stasati u igrača i od njeg očekujem bolje igre.
Od prinva očekujem da dignu nivo igre. Recimo Simeunović je lošiji igrač od Alispahića to se svi možemo složiti ali on će dati više Sarajevu od Mehmeda jer će igrati, davati sve od sebe, spreman je, mlad, željan vraćanja renomea, dok je mešu bolio tuki. Da ti ne pišem za ostale igrače mislim da si shvatio poentu. Ista je stvar i sa Stepanovom, Ikandeom / Kramarom, Muharemovićem.
Očekujem dolazak još 2 imena koja će ovo uobličiti, veznjak jedan mnogo jak bi nam legao baš a takve u januaru ne možeš dovesti u BiH, pogotovo sredinom januara. Nadam se njemu i onda bi bili potentniji.
Ako brazilci budu ono što Ješić govori, posebno za Cesara da je nivo iznad Benke i nivo iznad lige, i još mnogo komplimenata (Odmah da kažem ne treba slijepo vjerovati Ješiću), možemo dobiti dva igrača jako dobra.
Mislim da ćemo biti puno ozbiljnji, možda ne dovoljno za titulu, jer Sloboda je jako ozbiljna i jako puno rade na tituli. Ali potući ćemo se sa svima utakmicu po utakmicu.
Nadati se da ćemo dići jedan trofej, to takoo treba biti . Sve ispod bi bilo loše ali ne i smak svijeta.
Vidjet ćemo da li su moji razlozi za optimizam realni ima dosta upitnika koji moraju proći da se to sve ostvari.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.