Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

KingJamesMVP
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KingJamesMVP » 30 apr 2016, 19:00

Bayernu bodić do titule, ipak je Salatara riješena
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 30 apr 2016, 21:23

Zdena04 je napisao/la:Kakvo je ovo slavljenje Kovača i Frankfurta?
To neki nacionalni/patriotski razlozi ili u čemu je fazon :?:
Kod mene dijelom nacionalno, a dijelom jer je u Hr bio poprilično pljuvan od ljigave gamadi.

Ako Werder podijedi Stuttgarta opet je Eintracht u najtežoj poziciji i vjerovatno će mu trebati pobjeda u Bremenu.

Pošto ima dosta nezahvalan raspored, u nekom ludom scenariju Darmstadt bi mogao pasti bar na 16. poziciju, a to im i želim jer ne vidim kod njih nikakve perspektive.

Hannover se i službeno prekrstio u drugoligaśa. Vjerujem da imaju dovoljno snage za ekspresni povratak.

Ratten ipak korak do BL. Na kraju su se s Nurnbergom natjecali tko može više zasrati i zahvaljujući zalihi od ranije doşli nadomak BL. Iz znatiželje će ih se dogodine pratiti jer bi mogli sklepati zanimljivu ekipicu.

Za 4. poziciju će biti megadrama između Gladbacha, Scheissea i Herthe. Navija se za mlađu sestricu, ali neće mi biti mrsko ni ako Scheisse bude taj jer im baš treba ta LP.

Mainz ispada u kolovozu iz EL od kakvih Slovaka ili Bugara. :kafa:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 maj 2016, 14:33

Hannover’s 19-year-old Niklas Feierabend has tragically passed away in a car accident. RIP

slika
Don't believe the hype.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 maj 2016, 20:05

slika :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 maj 2016, 20:09

Meni je zivotom zao Frankfurta. Uvijek sam imao simpatije prema Eintrachtu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 maj 2016, 21:06

Odbrane katastrofa kod werdera i svaba . Utakmica haos

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 02 maj 2016, 21:30

Gužva na dnu Bundeslige, Frankfurt je u najtežoj situaciji i po meni će u Cvajtu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 maj 2016, 22:34

Kakav festival konfuzija u odbrani
Agieren statt reagieren

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 maj 2016, 22:35

gdje mogu vidjeti parove posljednjeg kola
da hoce (trenutno) odvratni Stuttgart ispast', bolje i ne zasluzuju, vec par sezona se provlace

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2016, 22:38

Werder ostvario bitnu pobjedu. Bili su jednostavno odlučniji, borbeniji i zasluženo slavili. Za Werder bitna pobjeda, iako još dosta je borbe pred njima u posljednja dva kola. Pozitivno je svakako u ovom klubu, što u kritičnom momentu nije dat otkaz Skripniku, čak je i ekipa stala tada i za njega. To je naravno pokazatelj, ako sloga i smirenost u ovakvim situacijama dosta znače. Nisu u Bremenu paničarili, tako da bi sada rezultat mogao biti : IZBOREN OPSTANAK. Ali bit će još gusto do kraja.
Stuttgart se nalazi u slobodnom padu, a večeras kada se samo pogleda izraz lica trenera Kramnyja, onda se vidi koliko je očajan i deprimiran i prosto ga čvojeku može biti i žao....U Stuttgartu stalno ludilo, pa ćemo vidjeti da li će se sada uspjeti izvući...Ne bi me čudilo da na kraju čudilo da i Darmstadt ispadne, a da se i Stuttgart, i Werder i Eintracht izvuku. Eintracht je svakako u uzlaznoj putanji, a Kovač zna šta radi, stabilizovao je on tu ekipu, tako da kod njih opšte situacija i nije tako loša, iako im bodovno još dosta pod nogama gori...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 02 maj 2016, 22:56

Večeras je Štutgart dosta upropastio sa previše primljenih golova,jer postoje šanse da između njih i Frankfurta odlučuje gol razlika, a baš su sada 3 gola u minusu.
Frankfurt ima najteži raspored, teško da do boda mogu, jer Werder je u boljoj formi, a Borusija im neće popustiti.
Sve mi nešto govori da će Darmstadt već u slj kolu ovjeriti opstanak, a da će borba za relegaciju između Franfurta i Stutgarta pokazati ko je bio manje užasan.
Ne bi mi bilo žao ni jednih ni drugih, sve po zasluzi, štaviše volio bih da oba direktno lete.

Hofenhajm se spasio, ali moje simpatije prema njima više ne postoje, njima želim što brži povratak u što nižu ligu, jer pokazali su jednom transfer letargijom i neambicijom da Bundesligu ne zaslužuju, te ovaj klubić nema kapacitet za neki iskorak, tako da apsolutno nemam nikakve želje njih gledati tu gdje jesu.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la JoseeMourinho » 02 maj 2016, 23:07

FRANK RIBERY je napisao/la:Toprak nece preci u Wolfsburg, on ce vjerovatno otici u razvojnu Borussiju odakle ce za godinu ili dvije ili u BAyern ili u Premiership. :D
Nabrojane igrače sam spomenu u kontekstu kvalitete koju ce oni sigurno traziti, imace dovoljno novca za kvalitetan remont, a bez dovođjenja kvalitetnih igraca oni se ne mogu nadati Ligi prvaka kojoj teze.Zaboravljas da je u pitanju Luzerkuzen, da njihovi igraci po obicaju prelaze u klubove koji ne igraju Ligu pravaka i sve iz razloga novca, Zasto je Son otisao u Tottenham da sjedi na klupi i da igra u klubu koji se takmicio u Evroskoj ligi nego zbog para. Da mu je Liga prvaka bila prioritet ostao bi u BAyeru. Isti slucaj je i sa Castro, Canom, ...
A ja bih volio da ti meni citiras dio gdje sam ja napisao da su oni konkurenti Bayernu. BAyernu nisu konkurencija klubovi iz Premiershipa, a ne jedan Wolfsburg.

Samo je zalosno sto su pojedinci u glavama stvorili iluziju da je Borussija konkurencija, pa sad gutaju pilule za smirenje.

ALi ne treba zaboraviti da je Wolfsburg najvece kapitace dovodio kad nije igrao Ligu prvaka. Oni ce na raspolaganju imati vise novca nego su ga imali ljetos ( cista dobit od prodaje igrača - 46 mil eura, pare od Lige prvaka 35-40 mil eura, pare od eventualnih transfera ovog ljeta - prodaja Gustava, Dosta, Rodrigueza, Dantea, Caligurija). Sasvim dovoljno za jedan ozbiljan i kvalitetan remont, od Allofsa zavisa kakav ce kadar imati.
ti majke ti mjeris novcanu moc tottenhama/lpoola sa vukovima?
borussija jeste jedina konkurencija bayernu koliko jaka o tome se moze diskutovati, ali wolfsburg nije nikakva konkurencija niti ce to biti, pa bayer koji su toliki luzeri su veca konkurencija nego oni ;)

ista prica ti je bila i prosle godine i ti silni milioni pa lukaku prred vratima i sl., jednostavno nisu primaljiva destinacija jer nece ni igrati lp, morat ce se zadovljiti igracima iz ovih slabijih timova, ali pametnom kupovinom to im moze biti cak i dobro, ali nekakve kapitalce i sl. ne najavljuj molim te pogotovo kada su im dva najbolja igraca pred odlakom izuzmemol draxlera ;)

stvarno imas preprepreveliko misljenje o wolfsburgu i sigurno nisam ja jedini koji to primjeti, isto tako ja bayer/schalke/gladbah mogu predstaviti nahvalit ih ali realnost je sasvim drugacija ;)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 maj 2016, 22:38

Bit ce bolje iduce godine sa humelsom u odbrani :mrgreen:

Ako nista pobjedili su bavarci, eto bodova svabama za koeficient :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 maj 2016, 22:54

Prekrasna noc za sve istinske fanove BL. :opaopa: Juda i Lewat i dalje blize klempi s Dortmundom nego s Buyernom. :kafa:

#otetoprokleto
#hvalacholo
#gazigububavarsku
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 03 maj 2016, 23:02

Trebo bi Bauern razmotrit drugog dobavljača osim BvBa. Ova roba što je došla iz Dortmunda ne pomaže.

Bravo Atleti.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 maj 2016, 23:15

kraljttbvb je napisao/la: Ako nista pobjedili su bavarci, eto bodova svabama za koeficient :cool:
Nije moglo bolje :thumbup:

Glupi Hummels ce otici tamo da ispada u polufinalima...a mogao je birati klub :twisted:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 maj 2016, 01:06

adnan24 je napisao/la:
Glupi Hummels ce otici tamo da ispada u polufinalima...a mogao je birati klub :twisted:
Hummels dolazi u pravo vrijeme, kada na klupu sjeda ekspert za osvajanje LP.... :D Pravi timing. Mudar čovjek.... :cool:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 maj 2016, 01:41

effe_sa je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
Hummels dolazi u pravo vrijeme, kada na klupu sjeda ekspert za osvajanje LP.... :D Pravi timing. Mudar čovjek.... :cool:
Fascinantno mi je kad neko njega naziva ekspertom za bilo šta. To što je uzeo 3 LP dok se brukao u ligama sa ekipama poput Juvea, Milana, Madrida, PSGa i ponekad imao dovoljno nafake da ode do kraja u LP s najjačim ekipama ne znači da je ekspert za bilo šta nego sretna neznalica.

Imam neki osjećaj da Bayo već u drugoj njegovoj sezoni neće biti prvak Njemačke, ako ne i u prvoj. U prvoj vjerovatno izgura na ono što Pep ostavlja iza sebe. Najgore je što bi Carlo našao način da izgubi ligu i da kupite Bayer, BVB, Schalke, a ne samo njihove igrače.

EDIT: Bila je i bruka sa Chelseajem u drugoj sezoni, ali zbog prve sam to zaboravio.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 maj 2016, 01:49

Ancelloti u 20+ godina trenerske karijere ima TRI Lige prvaka.

Guardiola u 7 godina ima 2 Lige prvaka.

Jedan je eskpert za Evropu, drugi je ublehaš.

To je ta mitomanija koja je ovladala forumom i nema naznaka da će nestati, čak i kada im serviraš činjenice crno na bijelo.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 maj 2016, 07:39

Bilo kako bilo, ispada da je FCB bio najjači kad se igralo njemačko finale LP, tad su FCB i BVB prekucali Barcu i Real i to već nakon prve utakmice, a sad ispadaju od Atletica i Liverpula i to se moglo naslutiti nakon prvih utakmica. A ne znam gdje su sad oni što su najavljivali Pepa kao nešto od čega će čitava BL imati koristi. Sad imaju amneziju i pričaju drugu priču. Politika što jači FCB na račun svih ostalih u BL dolazi na naplatu i ne vidim da će se tu u budućnosti nešto popraviti.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.