P.S. zaboli Juku neka stvar za dunk, Blazersi pobjedili 11 tekmi zaredom

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Identicna su pozicija, razlog za slabije brojke kod Jokica ove sezone(tj. ne slabije nego manji napredak u istim nego sto se ocekivao, brojke ko brojke su solidne) i jeste taj sto ga Malone gura da igra na 4 gdje se ovaj ne snalazi i gdje je slabiji igrajuci odbranu na niskim krilima koji se prilagodjavaju na 4...Isti je problem bio kad je i Nurkic bio u Denveru, ali Malone ne popusta sa svojim pokusajima da otjera ovo potencijala sto ima u ekipi iz Denvera...Znam da ih se vecina ovde zalila i na trenera POR, ali vjerujem da za razliku od Malone-a on bar zna sta NE TREBA da radi..kakav je to trener kad mu ekipa igra 10x bolje kad on prestane s pozivanjem akcija i prepusti igracima da im igra sama dodje..Cim on pozove koju akciju mi izgubimo 20 poena prednostiBeduin je napisao/la:Ima li neka statisticka usporedba Juke i Jokica? Bas me zanima, jer sjecam se koliko se dizao Jokic naspram Juke kad su zajedno igrali (nebitno sto nisu identicna pozicija na parketu), islo se i predaleko sa Jokicevim uspjesima, skoro kao neko ko ce harati ligom, pa me bas zanima kako stoje stvari ove sezone.
Jokić za 31,4 minuta na terenumarconato je napisao/la:Jokić: ppg - 17.2, rb - 10.4, as - 6.1, blk - 0.8, stl - 1.2Beduin je napisao/la:Ima li neka statisticka usporedba Juke i Jokica? Bas me zanima, jer sjecam se koliko se dizao Jokic naspram Juke kad su zajedno igrali (nebitno sto nisu identicna pozicija na parketu), islo se i predaleko sa Jokicevim uspjesima, skoro kao neko ko ce harati ligom, pa me bas zanima kako stoje stvari ove sezone.
Nurkić: ppg - 14.1, rb - 8.6, as - 1.8, blk - 1.2, stl - 0.8
Ta rasprava oko odbrane se koliko vidim vodi i na stranim forumima sto se tice Jokica, gdje je zakljuceno da osim onog sto se vidi okom i ne vodi u statistici Jokic uopste nije los odbrambeni igrac, nego sasvim solidan koji nece imati neke sad aman zaman highlightse u odbrani s blokadama ili sta znam ali to uopste nije toliko lose koliko se ovde predstavlja...DWS - Nurkic 3.1 Jokic 2.4, dok je OWS Jokic oko 6 a Nurkic na 0..po DRPM iza Jokica ima dosta centara za koje se kaze da cak igraju i dobru odbranu tipa Drummond, Adams, Towns(za njega se ne kaze da se razumijemo al ima bolje predispozicije od Jokica), WCS, Biyombo, Dieng, TT...Da ne zacatavamo bzvze temu ovim poredjenjem, mozemo nastaviti na Svastari, ali razlika izmedju Jokicevog I Nurkicevog napada i Nurkiceve i Jokiceve odbrane nije tolika da je dosta veca nego se ovde predstavlja..Jedan ima 8+ WS dok drugi ima 3.1 koliko mu iznosi DWS...Ali neki ovde bi poredili POR koji je vec koliko sezona u PO i ima lidera pa i ekstra drugu opciju, s Denverom koji to sve treba tek da nadje ko je sta i kojem je igrac koji je trebao biti 2. opcija i ojacati odbranu propustio vise od pola utakmica u prvoj sezoni s timom...nerminh74 je napisao/la:Jokić za 31,4 minuta na terenumarconato je napisao/la:Jokić: ppg - 17.2, rb - 10.4, as - 6.1, blk - 0.8, stl - 1.2Beduin je napisao/la:Ima li neka statisticka usporedba Juke i Jokica? Bas me zanima, jer sjecam se koliko se dizao Jokic naspram Juke kad su zajedno igrali (nebitno sto nisu identicna pozicija na parketu), islo se i predaleko sa Jokicevim uspjesima, skoro kao neko ko ce harati ligom, pa me bas zanima kako stoje stvari ove sezone.
Jusuf za 26 minuta
inače ono što broje pod asistencija u NBA je malo reči smješno, čovjek doda saigraču, ovaj odradi dribling i onda ili šutne ili ide na ulaz i to je asistencija
a u ovoj statistici nigdje nema odbrane
Liga ide u tom smjeru da Jokic ima 10 Ass a PG Denvera 1 Ass a u Lakersima Lonzo 10 skokove a Lopez sa 220 cm 1 skok...nerminh74 je napisao/la:Jokić za 31,4 minuta na terenumarconato je napisao/la:Jokić: ppg - 17.2, rb - 10.4, as - 6.1, blk - 0.8, stl - 1.2Beduin je napisao/la:Ima li neka statisticka usporedba Juke i Jokica? Bas me zanima, jer sjecam se koliko se dizao Jokic naspram Juke kad su zajedno igrali (nebitno sto nisu identicna pozicija na parketu), islo se i predaleko sa Jokicevim uspjesima, skoro kao neko ko ce harati ligom, pa me bas zanima kako stoje stvari ove sezone.
Jusuf za 26 minuta
inače ono što broje pod asistencija u NBA je malo reči smješno, čovjek doda saigraču, ovaj odradi dribling i onda ili šutne ili ide na ulaz i to je asistencija
a u ovoj statistici nigdje nema odbrane
bombaysaphire je napisao/la:Moj Lumani normalno je i prije bilo da play ima najviše skokova ( Jason Kidd, Steve Nash) na utakmici, ali da centar ima najviše asistencija, e to nije...
A tek ona sramota od B. Lopeza iz Lakersa, 220 cenata za 36 minuta 0 skokova, nije Lumani taj jedan skok nego nula... To sam pisao na temi NBA 2017/2018 temi i samo jedan član prokomentirao, ostali su to prihvatili kao sasvim normlanu činjenicu... Ili je do mene pa meni to je NENORMALNO, ili do njih "moderna košarka" ovo ono...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.