FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
80
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 155

belosevic23
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la belosevic23 » 05 jul 2024, 13:54

evo i crnogorci prave vece transfere od nas. Vasilije Adzic u Juve za 2 mil eura. Mi smo crna rupa Evrope...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 jul 2024, 13:56

belosevic23 je napisao/la:
05 jul 2024, 13:54
evo i crnogorci prave vece transfere od nas. Vasilije Adzic u Juve za 2 mil eura. Mi smo crna rupa Evrope...
Ovdje su neki pisali, da Celika i Buljubašića ne treba puštati ispod tog iznosa :rol: :rol:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 jul 2024, 14:23

Lucas je napisao/la:
05 jul 2024, 13:56
belosevic23 je napisao/la:
05 jul 2024, 13:54
Ovdje su neki pisali, da Celika i Buljubašića ne treba puštati ispod tog iznosa :rol: :rol:
na kraju ce otici za 400k eura
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 jul 2024, 14:24

Edin Dudo glavni trener U-13.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 05 jul 2024, 14:28

H8Z7 je napisao/la:
05 jul 2024, 12:15
Pojačanja u akademiji djeluje da bi mogla nešto donijeti.
Ma za 3-4 mjeseca noga pa opet nanovo navikli smo na to...

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 05 jul 2024, 14:36

Kad pocnu kod nas akademci igrat za prvi tim sa 16g, a vec sa 18 da imaju dvije pune sezone kao prvotimci, prodavat cemo i mi za ovaj iznos.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 jul 2024, 15:13

H8Z7 je napisao/la:
05 jul 2024, 14:24
Gdje je radio do sada kao trener ? Nisam iskreno nista o njemu cuo, od kako je zavrsio karijeru ?

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 05 jul 2024, 15:29

Nikola Vasic vam je novi napadac
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 05 jul 2024, 15:32

RajvoSA03 je napisao/la:
05 jul 2024, 15:29
Ko je taj :D tj odakle je hahaha
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 05 jul 2024, 15:44

RajvoSA03 je napisao/la:
Ti si pisao zivotom da je Buljubasic prodan i na ljekarskom u Turskoj
Ako si dosao nas yebavati ovdje nemoj majke ti.Imas temu reprezentacija tamo pa njih loži
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 05 jul 2024, 16:17

NajvecaRadosti je napisao/la:
05 jul 2024, 15:44
RajvoSA03 je napisao/la:

https://www.transfermarkt.com/nikola-va ... ler/503496
Ti si pisao zivotom da je Buljubasic prodan i na ljekarskom u Turskoj
Ako si dosao nas yebavati ovdje nemoj majke ti.Imas temu reprezentacija tamo pa njih loži
Nigdje nisam napisao da je na ljekarskim pregledima, pregledaj mi postove pa ces vidjeti. A da ide je informacija od Zubana licno, nemas frke.
Nemam razloga da trollam, nisam pacenik da vrijeme na forumu provodim na taj nacin, takvih ima dovoljno i previse.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 jul 2024, 16:20

slika

slika

slika
Nova adidas-ova kolekcija generičkih dresova, ne bi me čudilo da i nama opucaju ovako nešto, da li bi bili zadovoljni?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 05 jul 2024, 16:22

I švabo pao kurcu za uši...i to ne samo adidas!

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 05 jul 2024, 16:46

Pozdrav raja.
U moru svih ovih informacija i "pojacanja" koja su nam dosla, moze li neko napraviti analizu tih igraca. Sta ko igra, koje pozicije, mozemo li se pokriti sa njima? Znam da nam je stoper, golman i 10 tka prijeko potrebni, imperativ, jesmo li u ovim dolascima nasli te pozicije?

Pisalo se o Migi Mehanivic jedno vrijeme, sta bi od toga, ima li nekih inf?
Ako neko ima vr.da napravi neku analizu zaista bi volio to procitat. Ako je bilo negdje a da ja nisam vidio da je pisano, izvinjavam se.

Hoce li novi dres biti opet klasika, "majica" sa brojem?

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 05 jul 2024, 16:49

Lucas je napisao/la:
05 jul 2024, 15:13
H8Z7 je napisao/la:
Gdje je radio do sada kao trener ? Nisam iskreno nista o njemu cuo, od kako je zavrsio karijeru ?
Vodio je par Skoli fudbala, mislim da je prije godinu dvije skola koju je vodio potpisala ugovor sa Sarajevom da igrace salje iz skole u klub ja kako znam

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 jul 2024, 16:53

deda je napisao/la:
05 jul 2024, 16:46
Pozdrav raja.
U moru svih ovih informacija i "pojacanja" koja su nam dosla, moze li neko napraviti analizu tih igraca. Sta ko igra, koje pozicije, mozemo li se pokriti sa njima? Znam da nam je stoper, golman i 10 tka prijeko potrebni, imperativ, jesmo li u ovim dolascima nasli te pozicije?

Ako neko ima vr.da napravi neku analizu zaista bi volio to procitat. Ako je bilo negdje a da ja nisam vidio da je pisano, izvinjavam se.

luckystrike je napisao/la:
02 jul 2024, 21:36
luckystrike je napisao/la:
27 jun 2024, 20:07
S obzirom na to ko je otputovao u Sloveniju, roster za iduću sezonu bi trebao izgledati ovako:
Nakon odigranih pripremnih susreta, odnosno dolaska par novih igrača, ponovo bih prošao kroz roster.

Golmani:
Rogić - Nedovoljno dobar, ali bi meni ipak bio 1. opcija. Mislim da je izgubio na sigurnosti uslijed rjeđeg igranja ali vjerujem da može dosta bolje.

Rockov - Tanak. Neka trenira pa vidjet ćemo kroz sezonu šta i kako.

Mušija - Ništa lošiji od prve dvojice, mada bi mu najbolje bilo da ide opet negdje na posudbu.

Odbrana:
Duraković - Beznadežan slučaj.

Jović - Fizički spreman ali ima loše pozicioniranje. Može napredovati bez sumnje. Ne vidim ga regularno u početnih 11.

Đuričković - Kapiten.

Čelik - On teško može biti nosioc odbrane, ali u paru s Đuričkovićem igra veoma dobro, odnosno za svoje godine odlično.

Soldo - Generalno sam zadovoljan. Priv izbor na mjestu lijevog stopera.

Mujkić - Perspektivan.

Beganović - Vrlo dobar.

Unušić - Nisam vidio dovoljno da ocjenim ali mislim da je dobar back-up.

Prijeko nam je potreban lijevi bek, Kuprešak bi nam legao k'o Coentrao u svoj vakat. Nadam se i što bržem oporavku Kapetanovića.

Vezni red:
Đorđević - Ima šlifa. U pravoj roli može dati veliki doprinos.

Matanović - Spor! i bez ikakvog momentuma, kako kroz pripreme tako i kroz posljednju polusezonu. Nije on izgleda navikao na brži tempo igre i brzo donošenje odluka. Jedino što solidno izvodi prekide. Posudba u Premijer ligi da se malo kali i oslobodi bi bila idealno rješenje za njega jer ipak mislim da ima nekog talenta.

Mehmedović - Isto tako slabo pokretljiv, zna se graditi ali je i krut, za AM ili RW koje su mu pripmarne pozicije nema baš agilnost a nije pokazao ni neko tehničko znanje. Posudba također, da ne zjapi džaba.

Julardžija - On je meni veoma zahvalan igrač koji pokriva veliki dio terena i vazda je u trku. Povremeno pokaže i lucidnost i progura dobru loptu iza linije odbrane a nije mu ni šut loš. Igrač je za prvog tima i povremene rotacije ali ne može biti nosioc igre.

Anđušić - Lija je solidan igrač. Polivalentan. Zahvalan za rotacije odnosno odličan za ulazak s klupe.

Mustafić - U nedostatku ozbiljne desetke on je po meni najbolje rješenje u vezi prema naprijed. On se samo mora rješiti sebičnosti iako ima solidan udarac s distance i biće dosta bolji i korisniji igrač.

Buljubašić - Suvišno pisati bilo šta.

Hamzić - Dijete se trudi, u prvoj utakmici učestvovao u dva gola, mislim bi trebao povremeno dobijati šansu mada u ovoj gužvi u veznom redu, daBogda da je dobije. Možda je i njemu posudba najbolja opcija čak i u slabiju ekipu / ligu ali da redovno igra.

Bubanju ne mogu komentarisati nepoznat mi je. Vjerujem da je dobar s obzirom na CV, ako bude k'o Miomir biće odličan, ako prebaci na Marka, kukala nam majka. Jatta je vjerovatno prospect, ne vjerujem da je trenutno igrač za 1. tima. Također, iskreno se nadam dobrim partijama Krdžalića nakon oporavka.

Napad:
Kyeremeh - Koristan igrač koji uvijek vreba i mora je za protivnika. Šteta je njega 'zloupotrebljavati' na beku jer defanzivno nema potrebne kvalitete, on treba igrati ili krilo ili second / shadow striker.

Guliashvili - Kvalitetan igrač željan dokazivanja. Polažem velike nade.

Oliveira - Opasan k'o Maksim po diviziju.

Čataković - Leti k'o leptir, ubada k'o pčela.

Ristić - Solidno kretanje i htjenje. Treba mu ponekad i dati šansu s klupe.

Nadam se da nisam nikoga zaboravio. Pri tome ne vjerujem da su Tiro, Pramenković, Alajmović, Nurković odnosno Tabaković još uvijek za prvog tima pa ih nisam ni uzimao u obzir. Također, Penaranda, Trako i Mulalić i ako još neko ima na platnom spisku a ko nije u Sloveniji mislim da nije u planovima uopšte.

Uglavnom, ekipa u igri trenutno djeluje tanko, to je realnost i to možemo naknadno dodatno elaborirati, međutim vjerujem da ima zaista dovoljno kvaliteta da se kroz sezonu uigra ozbiljan tim!

Nažalost, prema prikazanom ne gajim velika očekivanja u evropskim susretima. Nada svakako zadnja umire.

Do zadnjeg dana života, samo Saraj'vo!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 05 jul 2024, 16:56

deda je napisao/la:
05 jul 2024, 16:46
Pozdrav raja.

Djordjevic je zasad jedini pokazao da je pojacanje, vezni igrac zna s loptom.
Ristic nista nije pokazao, doduse je igro sa mehmedovicem i matanovicem koji ne znaju dodat loptu kako treba, treba jos vremena za njeg da vidimo sta je rec.
Jovic prije fula nego dobar, sto se tice fizicki jedan od spremnijih, prepadnut nekakav.
Unusic solidan da se sa Beganom bori, desni bekovi su sigurni nam, koliko je began dobar naprijed toliko je unusic u odbrani, siguran je.
Gulisa samo nek nastavi gdje je stao i bice dobro
Golmani bara bara, Iliev je bolji od obojice duplo, Rokov galami na njih, skolovaniji je od Rogica, ali vidi se da nije branio dugo.
Fali nam LWB, stoper (osim ako ne bude Bubanju probao tu), i ta desetka (sad hoce li probati djordjevica i mustafica na toj poziciji vidit cemo).
Nadam se da nisam nikog zaboravio

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 jul 2024, 17:27

Lucas je napisao/la:
05 jul 2024, 15:13
H8Z7 je napisao/la:
Ne znam iskreno ništa o njemu kao treneru.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 05 jul 2024, 17:29

Dudo je dugo vremena bio u skoli fudbala Derby.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 05 jul 2024, 17:31

Surreal je napisao/la:
05 jul 2024, 16:20
slika

slika

slika
Nova adidas-ova kolekcija generičkih dresova, ne bi me čudilo da i nama opucaju ovako nešto, da li bi bili zadovoljni?
Samo ne bih bas takav na pruge jer vise dominira bijela boja
Ovo su jednobojni kataloski iz te kolekcije

slika

Dres je svakako zavrsen pa cemo da vidimo :opaopa:
90!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli i 50 gostiju.