ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
meni majkemi ponekad bude žao da su laveru 5 godina branili da igra GS-ove, da ih je igrao imao bi 3-4 prava GS-a i ne bi morali jednom mjesečno slušati ova besmislena prepucavanja
ali ko zna, možda bi se oni onda svađali ko je drugi najveći ... ma ja, garant! nema toj bolesti lijeka!
ali ko zna, možda bi se oni onda svađali ko je drugi najveći ... ma ja, garant! nema toj bolesti lijeka!
Znaci nadal sa 75 titula je veci sampion od Conorsa sa 109 ili Rogera sa 99,zanimljivo.
Znaci misljenje Beckera je jedino relevantno na svijetu, sta on kaze tako mora biti
Znaci misljenje Beckera je jedino relevantno na svijetu, sta on kaze tako mora biti
Čuj ovog kralja, kake veze imaju titule sa terminom o kojem mi diskutujemo, najveći šampion = teniser sa najboljim 'mental strenght', najveći fighter, i najjači clutch, sve u jednom, edukuj se malo prije nego što upadneš kao padobranac
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
kad vec ode na dzordana i kosarku. pa sta je najklac u kosarci ako ne dati poen za pobjedu. ili kada se lomi utakmica. nije igrati jednako dobro cijelu utakmicu nego odigrati najbolje kada se lomi (BL u tenisu) ili na kraju pri izjednacenom rezultatu, kako u kosarci kazu klac tajm (odlucujuci set a pogotovo ML). ono sto su bili djordjevic (trojke u posljednjim sekundama) a kasnije i bodiroga u srbiji (racimo finale SPa 2002 u indijanapolisu i bodi sou na -8, dva i po minuta do kraja). pa i guroviceve vezane trojke pred kraj meca sa amerima na istom SPu.
brojke su neprikosnovene i to nikakvo medijsko napumpavanje fedal rivalstva ne moze da promijeni ako se razmislja sopstvenom glavom.
usput, super je ova gore pol opcija sa naslovom: ko ce biti novi br1. a narocito mi se dopada opcija: nitko od navedenih.
brojke su neprikosnovene i to nikakvo medijsko napumpavanje fedal rivalstva ne moze da promijeni ako se razmislja sopstvenom glavom.
usput, super je ova gore pol opcija sa naslovom: ko ce biti novi br1. a narocito mi se dopada opcija: nitko od navedenih.
lejver je svoj prvi GS napravio u amaterskoj eri 1962. u vrijeme kada su profesionalci bili puno jaci (rosvel je bio daleko najbolji teniser svijeta te godine). recimo sljedece godine je lejver presao na profi tur i zato su mu, kako ti kazes, branili da igra slemove. te, 1963. godine je na profi turu imao 13-38 h2h sa vec vremesnim rosvelom. tolika je razlika bila. sam broj susreta sugerise da je to bila totalno drugacija igra, po intezitetu i po svemu. slemovi su se igrali samo na 2 prirodne podloge (3 travnata i sljaka). a recimo za OZI je bilo potrebno tuci 5 (u najvecem broju, skoro pa iskljucivo australijskih) tenisera. prva godina (na prelazu 2 ere) nije donijela neke prevelike promijene. OZI se dugo, iz razumljivih razloga (skupa i duga putovanja) izbjegavao... ali cak i kasnije slemovi nisu bili sve teniserima i mnogi velikani su preskakali pojedine slemove. borg i mekinro gotovo da nisu igrali australiju, tek kasnije svi su poceli da igraju sve bez razlike.jestamaji je napisao/la:meni majkemi ponekad bude žao da su laveru 5 godina branili da igra GS-ove, da ih je igrao imao bi 3-4 prava GS-a i ne bi morali jednom mjesečno slušati ova besmislena prepucavanja
evo kako je izgledao OZI te 1962. godine kada je lejver osvojio svoj prvi GS:
https://en.wikipedia.org/wiki/1962_Aust ... 7s_Singles
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 28 feb 2019, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
Pa ti mozes statistikom pobiti tezu da je MJ najveci clutch u kosarci, a covjek je sinonim za to. Ne samo u kosarci, u sportu generalno.
Pogodis sut za pobjedu u nekoj nebitnoj utakmici RS-a, ili ga pogodis u finalu, sestoj utakmici, sut za prsten. Kroz statistiku su to dva ista suta, nikakve razlike nema.
U tenisu je slicna stvar. Samo sto ima mnogo vise faktora prema kojima mozes gledati taj sampionski mentalitet ili clutch. Ovo je sport jedan na jedan, kosarka to nije. A daleko su oba od suhih brojeva.
Spasavas ML u prvom kolu 250. turnira, ili se mucis i odvlacis meceve u ranoj fazi Slemova u odlucujuci set.
To ima istu vrijednost kada pogledas ciste brojeve kao da spasis ML u polufinalu Slema.
Rafin mec s USO-a 2018. protiv Thiema i neki Nisikorijev iz prvog kola imaju istu vrijednost.
A Nadalovo finale s USO-o iz 2013. ima manju vrijednost kada samo gledas kroz brojeve, nego recimo neki mec 1. kola ATP 500 turnira, u kojem neki igrac spasava ML.
Ne pecajte se na postove luckya
Na drugom forumu, gdje su ljudi vrlo subjektivni kada je rijec o Novaku, pisu o njemu kao da im je clan porodice, su ga ubjedjivali da ne zna objektivno sagledati stvari. Bukvalno se cesto "klao" s njima, a iz istog su tabora. Sta ovdje ocekivati?
Pogodis sut za pobjedu u nekoj nebitnoj utakmici RS-a, ili ga pogodis u finalu, sestoj utakmici, sut za prsten. Kroz statistiku su to dva ista suta, nikakve razlike nema.
U tenisu je slicna stvar. Samo sto ima mnogo vise faktora prema kojima mozes gledati taj sampionski mentalitet ili clutch. Ovo je sport jedan na jedan, kosarka to nije. A daleko su oba od suhih brojeva.
Spasavas ML u prvom kolu 250. turnira, ili se mucis i odvlacis meceve u ranoj fazi Slemova u odlucujuci set.
To ima istu vrijednost kada pogledas ciste brojeve kao da spasis ML u polufinalu Slema.
Rafin mec s USO-a 2018. protiv Thiema i neki Nisikorijev iz prvog kola imaju istu vrijednost.
A Nadalovo finale s USO-o iz 2013. ima manju vrijednost kada samo gledas kroz brojeve, nego recimo neki mec 1. kola ATP 500 turnira, u kojem neki igrac spasava ML.
Ne pecajte se na postove luckya

Na drugom forumu, gdje su ljudi vrlo subjektivni kada je rijec o Novaku, pisu o njemu kao da im je clan porodice, su ga ubjedjivali da ne zna objektivno sagledati stvari. Bukvalno se cesto "klao" s njima, a iz istog su tabora. Sta ovdje ocekivati?
ne znam na kakve druge forume ciljas. tamo gdje sam pisao (na srpskim sajtovima ili bolje reci sajtu) sam izuzetno cijenjen bar sto se podforuma tenis tice.
a fino sam izdvojio i statistike finalnih susreta i ostalog racimo sa fedom. u finalima su nole i rafa 15-10 h2h (veca razlika nego kada se gledaju svi mecevi, 28-25). a izmedju ostalog zbog toga sam posebno i izdvojio top10 statistiku. top10 teniseri se pretezno sastaju tek od QF i to pretezno na obaveznim turnirima. mastersi, WTF i slemovi! znaci zavrsna kola najvecih turnira. a vidjeli smo da su brojke protiv top10 jos vise na noletovoj strani nego one kada se razmatra cijeli tur!
a fino sam izdvojio i statistike finalnih susreta i ostalog racimo sa fedom. u finalima su nole i rafa 15-10 h2h (veca razlika nego kada se gledaju svi mecevi, 28-25). a izmedju ostalog zbog toga sam posebno i izdvojio top10 statistiku. top10 teniseri se pretezno sastaju tek od QF i to pretezno na obaveznim turnirima. mastersi, WTF i slemovi! znaci zavrsna kola najvecih turnira. a vidjeli smo da su brojke protiv top10 jos vise na noletovoj strani nego one kada se razmatra cijeli tur!
Pa tamo gdje pišeš, SK forum da pogodim, najmanje 10 likova koji su veliki teniski znalci a uz to i Novakovi navijači baš kao ti, će ti ko iz topa reći da je Rafa bez ikakve dileme najveći teniski šampion, naprotiv o tome se ne vode uopšte diskusije, nigdje osim na ssba.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ali ne i najbolji svih vremena.bodi123 je napisao/la: najveći šampion = teniser sa najboljim 'mental strenght'
Ustvari da.
Zadnja izmjena: Believe, dana/u 28 feb 2019, 16:19, ukupno mijenjano 1 put.
You'll never walk alone.
kako recimo gledati na noletove nizove od po 7 pobjeda nad rafom na svim podlogama? rafaina ubjedljivo najjaca sezona je bila 2010! tukao je i noleta na WTFu a onda je uslijedila 2011. rafa je igrao na istoj razini i mljeo sve pred sobom, osim noleta. gubi 7 narednih susreta za redom i to sve u velikim finalima. IW, majami, madrid, rim, vimbl, USO, OZI. kakava bi to bila godina (IW2011-OZI2012) za rafu da u finalima nije nalijetao na noleta?
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 01 mar 2019, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
na SK forumu sam pisao kratko prije x godina i sada nedavno par postova. na serbiancafeu sam daleko duze i redovnije. ne znam, nisam to vidio tamo. i ne zanimaju me nicim potkrijepljena mejn strim misljenja.
Al brate šta ti zapravo pričaš?
Da je Đoković mentalno najjači ikad ili šta?
Pa jeste, ali to opet ne znači puno.
Meni iskreno on i Nadal su bara-bara što se tiče tog mentalnog sklopa i dobre igre u ključnim trenucima.
Najbolji dokaz za to je finale Wimbledona iz prošle godine. Toliko su nijanse odlučivale taj meč da je to bilo nerealno. Baš taj meč je bio dokaz da su obojica veliki šampioni, nevjerovatni mentalni sklopovi i imaju takvu mentalnu snagu koja je nevjerovatna.
Nakon onakvog meča, ne znam kako ti se da vodit ovakvu raspravu.
Što se toga tiče, obojica su iznad Federera.
Međutim, Roger Federer je... jednostavno Roger Federer.
Znao je i on dobit takve "teške" mečeve, ali znao je i chokeati kako Nadal i Nole nikad nisu.
Međutim, sve dok neko ne dođe do broja 20, svaka rasprava o GOAT-u je suvišna.
Da je Đoković mentalno najjači ikad ili šta?
Pa jeste, ali to opet ne znači puno.
Meni iskreno on i Nadal su bara-bara što se tiče tog mentalnog sklopa i dobre igre u ključnim trenucima.
Najbolji dokaz za to je finale Wimbledona iz prošle godine. Toliko su nijanse odlučivale taj meč da je to bilo nerealno. Baš taj meč je bio dokaz da su obojica veliki šampioni, nevjerovatni mentalni sklopovi i imaju takvu mentalnu snagu koja je nevjerovatna.
Nakon onakvog meča, ne znam kako ti se da vodit ovakvu raspravu.
Što se toga tiče, obojica su iznad Federera.
Međutim, Roger Federer je... jednostavno Roger Federer.
Znao je i on dobit takve "teške" mečeve, ali znao je i chokeati kako Nadal i Nole nikad nisu.
Međutim, sve dok neko ne dođe do broja 20, svaka rasprava o GOAT-u je suvišna.
You'll never walk alone.
ja ne tvrdim nista drugo. rafa i nole jesu mentalno najjaci teniseri i po meni. ali je nole ipak jaci. i kada vec pominjes to SF vimblija. jos jedan dokaz noletove psihicke superiornosti. nole se tada vracao iz ambisa. bio je br21 a rafa br1. bez nekog samopouzdanja. bez neke igre poslijednje 2 godine. trazio se cijeli mec. propustao BL u 4 seta. i onda onako doktorski odigrao na BL u 5. odlucujucem setu. nole u tom mecu nije ni iz daleka bio na svojih 100% ni u kom pogledu ni fizickim ni igrackom ni psihickom. a sto se tice slemova, pa nisu ni oni sve. nole je po mnogim, jako bitnim, stvarima vec dostigao ili prestigao rodju. lejvera recimo mnogi smatraju zbog 2 GS (1 amaterski) najvecim a nole ce evo na RGu imati priliku napraviti istu stvar (do duse ne kalendarski ali sa aspekta tezine jednako impresivno, jer u modernoj eri tenisa niko to nije uradio, na 3 razlicite podloge i kada svi igraju sve). po YE#1 je jednak, mozda ga i pretekne ove godine, a onda ni ukupne sedmice na vrhu nisu daleko. mastersi. h2h. kompletirane sve jace titule! po meni recimo rafa trenutno uopste nije u prednosti nad noletom. ako ponovo osvoji RG da ali trenutno ne. iako ima 2 slema vise. ali isto tako ima i 5 WTFova manje. manje YE#1, manje sedmica na vrhu, negativan h2h. nema WTF, nema kompletirane masterse, nema 4 slema u nizu, nema spojenih sampionskih godina. nole recimo ima pobjede nad rafom na svim vaznim turnirima na kojima su igrali. sva 4 slema, WTF i svih 8 mastersa na kojima su se sretali (nisu jedino u sangaju).
sto se rodjera tice, u onoj statistici koju sam gore naveo, on je jedini big4 koji ima vise izgubljkenih meceva sa propustenim ML nego dobijenih sa spasenim. 20 izgubljenih meceva u kojima je imao ML. sto je puno puno je. u 8% svih izgubljenih meceva u profi karijeri je imao ML.
sto se rodjera tice, u onoj statistici koju sam gore naveo, on je jedini big4 koji ima vise izgubljkenih meceva sa propustenim ML nego dobijenih sa spasenim. 20 izgubljenih meceva u kojima je imao ML. sto je puno puno je. u 8% svih izgubljenih meceva u profi karijeri je imao ML.
Dzabe ti to sve pricas, vrlo dobro znas da je mjerilo uvijek bilo broj GS-ova i tako ce uvijek biti. Dakle to znaci da je Roger najveci i to je cinjenica.
You'll never walk alone.
-
- Kontakt:
Lucky 13 sa statistikom ima jake argumente, čovjek fino napiše, ne vrijeđa i to je to.
On već sada misli da je Đoković GOAT i ima svoje argumente za to , i ja to poštujem.
Žao mi je samo što je počeo kao i 90% Srba na forumima u Srbiji da omalovažava uspjehe Federera, a sada i Nadala.
To je tužno, šta sam sve tamo pročitao, da vam se zgadi tenis.
Nevjerovatno kakva je to mašinerija , sjećam se prije na B92 kad je bio Dylan Dog i još par likova koji su uvijek imali fenomenalne komentare za tenis, ali nažalost već 3-4 godine nema tih likova jer npr. kada igra Federer od 300 komentara , 280 su vrijeđanje , odvratno vrijeđanje.
Ovdje sada stoji jedna činjenica, a to je da Novak pencilin za Rafu, sreća Rafina je da postoji RG, inače bi bila katastrofalna statistika za "najvećeg mentalnog" .
Pa kako ćeš biti to , ako te jedan lik dere 7 puta zaredom?
Rafini navijači sa punim pravom su se naslađivali omjerom protiv Federera, i uvijek su koristili taj argument , kako će on biti GOAT a jedan ga lik dere 23-10 , sada 23-15.
Sada kada im ti postaviš činjenice šta mu Novak radi, oni to ne žele da prihvate.
On već sada misli da je Đoković GOAT i ima svoje argumente za to , i ja to poštujem.
Žao mi je samo što je počeo kao i 90% Srba na forumima u Srbiji da omalovažava uspjehe Federera, a sada i Nadala.
Nevjerovatno kakva je to mašinerija , sjećam se prije na B92 kad je bio Dylan Dog i još par likova koji su uvijek imali fenomenalne komentare za tenis, ali nažalost već 3-4 godine nema tih likova jer npr. kada igra Federer od 300 komentara , 280 su vrijeđanje , odvratno vrijeđanje.
Ovdje sada stoji jedna činjenica, a to je da Novak pencilin za Rafu, sreća Rafina je da postoji RG, inače bi bila katastrofalna statistika za "najvećeg mentalnog" .
Rafini navijači sa punim pravom su se naslađivali omjerom protiv Federera, i uvijek su koristili taj argument , kako će on biti GOAT a jedan ga lik dere 23-10 , sada 23-15.
Sada kada im ti postaviš činjenice šta mu Novak radi, oni to ne žele da prihvate.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
pa cak i nije uvjek bilo to najvece mjerilo. slemovi su se cesto preskakali u proslosti. ne sporim da je rodja za sada najveci, ne samo zbog slemova, hajp oko slemova je poceo sa samprasovim obaranjem rekorda. jesu jedna od najbitnijih stavki ali nikako i jedino bitno. kao sto rekoh... ako bi sve ostalo kao sada nole je ostvareniji od rafe iako ima 2 slema manje.
usput, ponukan onim sto rece da se svi slazu kako je rafa mentalno najjaci, ukucah u gugl most clutch tennis player i sve sto sam do sada gledao nigdje da nadjem te silne analize i koncenzuse oko rafe. cak sta vise, sve sto do sada procitah stavlja noleta na prijesto po tome. pa cak i u vrhu u sportu uopste.
edit
http://www.espn.com/tennis/story/_/id/7 ... ing-clutch
https://bleacherreport.com/articles/171 ... ry#slide16
https://answers.yahoo.com/question/inde ... TM5akI1cfB
http://on-the-t.com/2015/12/27/quantify ... rformance/
https://web.stanford.edu/class/stats50/ ... -slide.pdf
https://www.reddit.com/r/tennis/comment ... tal_giant/
usput, ponukan onim sto rece da se svi slazu kako je rafa mentalno najjaci, ukucah u gugl most clutch tennis player i sve sto sam do sada gledao nigdje da nadjem te silne analize i koncenzuse oko rafe. cak sta vise, sve sto do sada procitah stavlja noleta na prijesto po tome. pa cak i u vrhu u sportu uopste.
edit
http://www.espn.com/tennis/story/_/id/7 ... ing-clutch
https://bleacherreport.com/articles/171 ... ry#slide16
https://answers.yahoo.com/question/inde ... TM5akI1cfB
http://on-the-t.com/2015/12/27/quantify ... rformance/
https://web.stanford.edu/class/stats50/ ... -slide.pdf
https://www.reddit.com/r/tennis/comment ... tal_giant/
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 01 mar 2019, 10:18, ukupno mijenjano 2 puta.
1. gdje omalovazavam postignuca rafe i rodje?bombaysaphire je napisao/la:Lucky 13 sa statistikom ima jake argumente, čovjek fino napiše, ne vrijeđa i to je to.
nikad i nigdje, ni na ovom ni na drugim forumima.
2. nikada nisam rekao da je nole vec sada GOAT (najveci, najtrofejniji, najostvareniji)! to je jos uvjek rodja. a da li ce tako i ostati ostaje da se vidi. ja samo tvrdim da je nole BOAT (najbolji), igrac koji igra na najvecem nivou ikada vidjenom. i u tome se najveci broj teniskih znalaca slaze. kao i neprikosnovene brojke. 4 slema u nizu (jedini u modernoj eri tenisa, otkako imamo ATP tur i slemove na 3 podloge). kompletirani svi 1000+ turniri (slemovi, WTF i mastersi, takodjer jedini). pozitivan h2h sa glavnim rivalima. apsolutni rekord u poenima (16950). najjaca sezona svih vremena (2015- 3 slema + finale, WTF, 6 mastersa-rekord u 1 sezoni). najbolja godina svih vremena (W2015-RG2016, 4 slema, WTF i 5 mastersa uz vec pomenutih 16950p) najbolji niz pobjeda, 43 (obzirom na kvalitet osvojenog i broj top10 pobjeda). 3x3+ niza slemova. 3 x 3-0 za redom u slem finalima. daleko najvise top10 pobjeda u periodima dominacije. dominacija nad svima i na svim podlogama kada je u piku. itd... itd... itd...
delpo otkazao iw
evo prevrtih malo po najvecim medjunarodnim teniskim forumima (MTF i TT), za koje ja znam, da vidim sta na onu temu oko ML i klaca pisu. i po mom nekom utisku sazetak je otprilike blizu onome sta ja mislim. rafa je bio naj klacer, ali od 2011. je to preuzeo nole. fed iza obojice. kei nepravedno zapostavljen u cijeloj prici. a kako su forumi medjunarodni (americki sto objasnjava i dosta glasova za isnera) naravno da je fedalova baza navijaca tu najveca.
https://tt.tennis-warehouse.com/index.p ... ur.580186/
https://www.menstennisforums.com/2-gene ... -four.html
https://www.menstennisforums.com/2-gene ... -tour.html

https://tt.tennis-warehouse.com/index.p ... ur.580186/
https://www.menstennisforums.com/2-gene ... -four.html
https://www.menstennisforums.com/2-gene ... -tour.html
lucky...jesi li ti dobar? ohani malo covjece...ima zivota bolan pored tenisa i djokovica.
nemoj biti ko onaj nadalov bolesnik na ovom forumu..covjek bi rekao da doruckujete sa svojim idolima koliko ste se dali u propagandu.
nemoj biti ko onaj nadalov bolesnik na ovom forumu..covjek bi rekao da doruckujete sa svojim idolima koliko ste se dali u propagandu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.