Iskreno, uopšte nisam iznenađen prikazaon igrom jer sam nešto slično i očekivao, a i pisao sam ranije o tome. Znao sam da smo loši ali da možemo ovako loše odigrati, to nisam mogao ni pomisliti! Bukvalno, izgledali smo kao raštimani orkestar. Veza uopšte nije postojala ... organizacija napada je ravna nuli. Nema nijednog igrača koji zna smiriti igru, stati na loptu i organizovati akciju. Koliko god neki voljeli Dadu, mlade igrače ... mi bez Jamaka ne možemo igrati, bez obzira što je Dado, u odnosu kakvi su ostali bili, bio jedan od rjetkih kojeg možemo ocjeniti kao dobar. Svima je jasno da sinoć sredine nismo imali, suvišno je trošiti riječi.
Tola me je definitivno razočarao, djelovao je kao da je sa marsa pao, kao da je neki drugi igrač, uopšte nije ličio na sebe. Totalno nesiguran! Od ostalih igrača ne mogu nikoga izdvojiti jer su svi imali svojih momenata.
Odavno mi imamo problema sa ovim bunkerima, to je najbolja postavka protiv nas! Patimo se otkako su otišli Zeba, Bekrić ... Jednostavno nemamo tehničara, igrača poteza koji će razbiti bunker, izbaciti igrača, stvoriti prostor, gurnuti loptu ...
Vidim po komentarima, većini je Nedo kriv a niko da kaže koliko je on imao upotrebljivih lopti? Centaršutevi završavali na drugoj strani! Imao je onu jednu glavom koju mu je golman odbranio, nije odlično pucao ali, dobro jest sigurno. Nije mogao sam više napraviti kad je komplet odbrana na njemu, nema nikoga ni da mu pomogne ni da odvuče igrača, nije prostora imao ni za šta. Govore fali nam napadač, koji zna sam, ovo-ono ... Taj napadač "koji zna" je tražen svugdje, a i plaćen je ... Mi boljeg od Lazara, Adilovića, Ramića, Turkovića ... ne možemo priuštiti! Ni oni nisu ti "koji znaju", svakom od navedenih je nešto falilo i od svih njih jedva da bi možda jednog takvog mogli sastaviti, takvog kakvog bi pojedini željeli u Želji. Prema tome, zaboravite na nešto bolje od navedenih. Treba momka pustiti desetak utakmica pa onda suditi. Mogao je bolje odigrati definitivno ali svi su loše odigrali tako da ne mogu samo njega kriviti.
Neki kažu, nespremna ekipa. Nisam nikakav stručnjak ali, meni nisu djelovali kao da nemaju snage, niko nije bio umoran. Meni su djelovali bezidejno, zbog toga ja isključivo krivim Adžema! Mislim da nismo baš toliko loši koliko je ovo izgledalo. Niko njega nije okrivio, meni je on najveći krivac. Svi odu naprijed i čekaju loptu a niko nema da im je prenese. Postavio je taktiku u kojoj niko ne zna šta da radi, ne zna kako da se postavi. Kao što neko reče, zbog toga smo konstanto gledali dodavanje Zeljković - Bogdanović i na kraju njihova nabijanja samo da se riješe lopte. Sve u svemu, možda je očaj najbolja riječ koja opisuje pokušaj naše igre, jer smo, nažalost, tako izgledali. Ako misli i dalje igrati ovu taktiku onda mu Tomo mora igrati zadnjeg veznog, jer on najbolje iznosi loptu i pravi tu tranziciju iz odbrane u napad, u tom je najbolji. Jamak bi mu trebao obavezno igrati ispred Tome jer on zna povezati u nastavku. Trećeg neka igra Dado, sasvim je svejedno ... to bi po meni bilo perfektno ako misli da mu ova taktika funkcioniše. Hasanović se tu ne uklapa, on ne može organizovati ništa niti ima koristi od njega na ofanzivnom veznom.
U svoj toj bezidejnosti, neuigranosti ... uspjevali smo, prvenstveno zbog nekvalitete protivnika, opet stvoriti neke prilike koje smo morali iskoristiti ali, morali smo biti ozbiljniji i smireniji za nešto više. To je jedino za pohvalu!
Iako sam vječni pesimista, čak i uz ovako lošu igru, ipak mislim da ništa nije gotovo. Znalo se šta je Lovćen tražio na Koševu ... da pokuša sačuvati mrežu igrajući bunker a u napadu šta naprave. Na našu žalost, uspjeli su, pored velike sreće, vratiti su se kući bez primljenog gola. Nisu nam neke ogromne šanse ako igru ne popravimo ali su sigurno podjednake. Lovćen u ovaj bunker igri, ako se i može uopšte nazvati igrom, je izgledao kao nižerazredna ekipa koja fudbal shvata kao igru u kojoj je jedini cilj ne primiti gol. U par navrata, kad su bili u kontrama, iako su bili u šansama koje su bile itekako obećavajuće (po njih), vidjelo se da ne znaju. Hoću da kažem, da se oni u uzvratu moraju otvoriti, e to je naša šansa! Mislim da u otvorenoj igri oni nemaju šta tražiti protiv nas jer ćemo mi sigurno duplo bolje izgledati ako nam ostave više prostora. Kad Plzen nije mogao u takvoj igri a da ne primi tri gola onda neće ni nekakav Lovćen, mislim da ne mogu dati više golova nego što ih mogu primiti. Jedina im je šansa da se opet brane i da čekaju ćorak, ako se odluče na to onda će biti ista utakmica kao ova na Koševu sinoć. Ko bude imao više sreće taj će proći u tom slučaju.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.