Pa, i sam si naveo razliku između nas i ostalih, mislim znaš i sam da smo oduvijek bili gospodski klub, pa eto ako ništa ondajurisicduska je napisao/la:Sve bi to bilo uredu kad na naše gostoprimstvo i merhamet drugi ne bi odgovarali veličanjem ratnih zločinaca, paljenjem zastava Bosne I Hercegovine, izjavljivanjem kako ti klub namješta utakmice i tako dalje. Mi sve kruhom a nas svi kamenom. To je razlika. Nikakva osveta moj molotovljev nikakva vraćanja, samo dostojanstvo i obraz prije svega. Ako te neko optuži da namještaš utakmicu ti onda reaguješ na to pravnim sredstvima koja su ti dozvoljena, tužbom za klevetu, za štetu nanesenu ugledu kluba, prekineš svako sportsko i bilo koje prijateljstvo. Kakva osveta. To nije osveta, nećemo im nauditi tim. Samo štitimo sebe. To se zove dostojanostvo i princip. To nema veze s osvetom nikakve
Eno dječak neki dan dobi otkaz jer je imao kapu sa našim grbom ili nisi upoznat s tim. Otkaz ba dobilo dijete jer je treniralo u kapi sa grbom Sarajeva. Šta još treba? Na kraju nek im upišu 6 bodova protiv nas jer smo gospoda.
Daj mi argument, što bi mi hljebom bilo koga?
zbog očuvanja tradicije... Uostalom, nedugo nakon onih izjava i klevete Z. Šavija je podnio ostavku, prema tome ne znam
zašto ne bi imali sa Slavijom fer odnose, pa i prijateljske, barem sa rukovodstvom kluba ako već ne možemo sa navijačima.
Što se tiče dječaka sa grbom FKS, pa sad šta da ti kažem, tebi i meni jest godra zbog odvažnosti i hrabrosti malca, ipak je naš grb,
međutim s druge strane, realno, mislim da baš to i nije profesionalno sa njegove strane, niti je to praksa bilo gdje u fudbalskom
svijetu. Ako ćemo realno, čelnici Slavije su ispravno postupili, bez obzira što se to nama ne sviđa.