Atletika
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Atletika
lyles trči samo gdje ima vjetra ... ko pezer, baca samo nizbrdo 

- AshburtonG
- Kontakt:
Ovaj put je imao ogroman vjetar u prsa. 
- branimir85
- Kontakt:
Zato je Mohhamed Ahmed proslogodisnji broncanj sa SP,otrcao 15. vrijeme na 5000m
Valjda staza nije bila kratka,vrijeme 12:47,20.

Valjda staza nije bila kratka,vrijeme 12:47,20.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- branimir85
- Kontakt:
Mlada Iapichino nastavlja da odusevljava,novi PB 6.80m sa 17g. samo tri atleticarke su vise skakale u ovoj dobnoj kategoriji ikada. Malo ssm potrazio info. o njoj i onda sam naisao da joj je mama velika skakacica u dalj Fiona May dvostruka svje. prvakinja. Ne pada jabuka daleko 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- branimir85
- Kontakt:
Crouser opet u brutalnoj formi,kugla otisla do 22.91m
S ovim hitcem dijeli 4.mjesto na vjecnoj ljestvici.
A Norman koji je vise za malo duze utrke,otrcao na 100m naj rezultat sezone 9.86s i time postao tek drugi covjek ikada koji je trcao 100m ispod 10s, 200m ispod 20s i 400m ispod 44s.

A Norman koji je vise za malo duze utrke,otrcao na 100m naj rezultat sezone 9.86s i time postao tek drugi covjek ikada koji je trcao 100m ispod 10s, 200m ispod 20s i 400m ispod 44s.
- branimir85
- Kontakt:
Jucer je Van Niekerk trebao trcati u Italiji,mislim nakon sto godina,onda je dosla informacija da je pozitivan na Covid i na kraju nije trcao,da bi drugi test bio negativan
Braizer postavio odlican rezultat na 800m 1:43;84.

Braizer postavio odlican rezultat na 800m 1:43;84.
podkast sa edwin mosesom o puno tema. prva klasa! o dopingu, olimpijadi, semenyi itd... obavezno poslušati:
https://www.economist.com/podcasts/2020 ... ss-athlete
400 sa preponama je mogla biti trka desetljeća u tokiju .... fuj korona
- branimir85
- Kontakt:
Vrlo zanimljivo sta je rekao za Caster da je ona bioloski muskarac,posto je on vec dugo kao sto sam kaze u Anti doping organizaciji.jestamaji je napisao/la: ↑05 avg 2020, 14:25podkast sa edwin mosesom o puno tema. prva klasa! o dopingu, olimpijadi, semenyi itd... obavezno poslušati:
Apsolutno jedan od najveci atleticara svih vremena,da danas trenira i trci spustio bi WR ispod 46 s

rekao je ono što svi sa gramom razuma u glavi znaju, ali se iz political fairness razloga gleda kroz prste
londonski maraton je (za sada) potvrđen za 4. oktobar ali trasa nije standardna. vidjećemo na šta će to ličiti ... kipčoge, bekele, možda farah i par ostalih, ali samo elita, bez rekreativaca.
- branimir85
- Kontakt:
sad ili nikad

Sutra se odrzava Pavao Nurmi miting,prvo jače natjecanje ove godine,to je serija mitinga odmah ispod DLa.Gledao sam malo ulazne liste vecinom samo europljani nastupaju,tako da jedino u par tehnicčki disciplina nastupa par veliki imena.Ali zaželio
sam se atletike pa ispratim.Bit će stream na YT.
Ali zato 14.8 počinje DL i izašle su liste i par disciplina izgleda brutalno dobro.
Skok s motkom:Duplantis,Kendrciks,Braz
Skok u Vis:Mahuchik,levchenko i KJT svjetska prvakinja u sedmoboju s proslog SPa.
800m :Prva utrka za Tuku mislim ove godine,protiv Roticha i Braizera.
Troskok;Rojas..valjda prenese brutalnu formi iz dvorane kad je srušila dvoranski WR.
5000m;Siffan,Obiri i Wr na 3000Sc Chepkoech
400m(H); Warholm
1500m;Cheruiyot,Ingerbrigtsen
200m;Lyles,Gulyev
svi maratoni se polako otkazuju. ostaće samo london izgleda, sa neznam koliko krugova u parku ....
- branimir85
- Kontakt:
jedan ali vrijedan..ako budu svi najbolji,realno ni ne trče ih više kad je sve normala

Napokon DL počinje,gledat će se simultano..LP,snooker,hokej..sve u isto ili slično vrijeme.
- branimir85
- Kontakt:
Warholm 47.10 opa
- branimir85
- Kontakt:
Wtf... Cheptagei.

Pao je Bekelin WR

Pao je Bekelin WR

ja sa djetetom gledao,bas odlicna trka,sin mi bas volo gledati atletiku
šta li je on uzeo? spustio svoj PB za pola sata 

- branimir85
- Kontakt:
Nisam ja baš iznenađjen toliko kao ti

srušio WR na 5km ali na cesti.

Ovaj Monaco baš ima neki super zrak,stalno padaju WR. Bilo je još par brutalni rezultat včrs.
Mondo prekočio 6,00m i pokušao srušiti Bubkin Wr na otvorenom.Kypegon umalo srušila WR na 1000m ,ne baš česta utrka,postavila drugi naj rezultat svih vremena.
Lyles

Warholm izjednačio 8. najbolji rezultat svih vremena,opet je u brutalnoj formi.
3:28 jakob? to je bez da gledam negdje na nivou evropskog rekorda!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.