herbion je napisao/la:Da pojednostavimo,Gracic zeli da se ukine Zakon o javnom okupljanju u Kantonu Sarajevo jer je to smrt za sve sportske kolektive u Sarajevu a bespotrebno punjenje budzeta Kantona na teret istih.Prevedeno za Sarajevo i Zeljo je to mnogo veca cifra u odnosu na Olimpik i mjeri se stotinama hiljada KM po godini ali smo mi jedini procitali zakon i pobunili se.Svaka utakmica pa i omladinska liga iziskivace nekoliko hiljada KM da se uplati na racun Kantona.Ako ne pomazes nemoj me tovariti da crknem.
Zakon o javnom okupljanju će se garant riješiti tako što će pokušati zabraniti dolazak navijača Želje na utakmicu sa Olimpikom, objavom pet-šest dana prije same utakmice. U to može povjerovati samo najveći krkan ikad viđen i rođen, šljego sa vrha Romanije u priglavkama. Samo gnjida(da, mislim na tebe) takav seljački potez može braniti takvim suludim objašnjenjem. Gnjida si ako nisi Gracić. Ako jesi, izvinjavam se, onda si pitarski otpadak i jad kakav još uvijek nije viđen.
Više bih cijenio da se kaže pravi razlog pokušaja zabrane dolaska gledalaca na utakmice. Fudbal se igra zbog gledalaca ili zbog seljaka kakav je papak Gracić ?
Još jednom da ponovim. Pravda se ne istjeruje tako što se nešto objavi pet-šest dana prije nekog događaja koji je navodno "nepravedan". Bilo je mnogo vremena da se nešto slično najavi. Te seljačke fore mogu da se prodaju na Romaniji, možda.
edit: zakoni se rješavaju na političkoj osnovi, preko stranaka a ne preko navijača. Olimpiku zaista treba zabraniti učestvovanje u bilo kojem takmičenju u BiH kao i Graciću da ima bilo kakvu vezu sa fudbalom. Ako papku ovo prođe, svaki seljak kad mu padne na pamet će reći, neću navijače na stadionu. Papanska posla.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna