Olimpik Sarajevo

bistrikboy
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la bistrikboy » 30 jul 2010, 20:55

herbion je napisao/la:Zakon usvojen nemalo prije neki mjesec i sada se pocinje primjenjivati samo u Kantonu Sarajevo.Niti Zeljo niti Sarajevo a ni Savez ne znaju za ovu diskriminaciju sportskih kolektiva iz Sarajeva.
Zakon je usvojen 26.3.2009.

Usvojene su promjene/dopune tog zakona,jer je osnovana specijalna jednica koja je odgovorna za javna okupljanja.Jedino sto je jadnije od samog poteza je braniti ovaj potez,od danas do sutra se mjenja razlog zabrane,dokle vise ovog krkanluka?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jul 2010, 21:42

Niko nama nesmije zabraniti da gledamo svoj klub - a to sto on nemoze platiti svoja dugovanja (ili je nesto drugo) - nek on ne gleda svoj Olimpik. U toj tekmi su dva tima - mi cemo doc da gledamo svoj Celik a on nek svoje "lokalno gradske komplekse i nesporazume" rjesava lokalno u Sarajevu. Liga je nesto vece od DJLica. Eto necu da gledam Olimpik - hocu Celik il sad neki manijak Zelju ... Ovo se opravdat nemoze...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jul 2010, 21:44

Ako nemoze da obezbjedi regularne uslove - to sad je klasicno 3:0 za Zelju. Sta njemu sve ne padne na pamet - Boze sacuvaj smutljivca. :(
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 30 jul 2010, 22:00

Sad im kao zakon kriv što oni ko posljednji papci 6 dana prije utakmice daju obavještenje kako neće dozvoliti navijačima ulaz? Ako je zakon donesen prije "nepunih mjesec dana" što se čekalo do juče da bi se "istakao problem"? Što se nije odmah sutradan reagovalo i reklo "Željo, Sarajevo i mi moramo se sastati razgovarati i stvoriti zajednički stav povodom ovog pitanja, a u suprotnom bi moglo doći do toga da se utakmice igraju bez navijača" nego yok, čekaj 5 dana do tekme i onda kao lafo žali se. How yes no. Djeco, igra vam je providna. ;)

edit: A to da im Zakon smeta je laž. Da im Zakon smeta ne bi isticali kako, tobože, oni jedini ne dobijaju lovu od Grada/Kantona, a Željo i Sarajevo dobijaju. Očito su problem pare, a ne zakoni. Da oni dobijaju te "silne" pare ko što dobijaju druga dva kluba, srali bi po zakonu, ali malo sutra. ;)

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 30 jul 2010, 22:24

U vecernjim satima prije zakljucenja transfera za nastupajucu sezonu novo pojacanje u Olimpiku.Savic,21 g.,bivsi igrac Laktasa,C.Zvezde i Rada,standardni reprezentativac BIH U-21,novi je clan vukova.

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 30 jul 2010, 22:37

herbion je napisao/la:U vecernjim satima prije zakljucenja transfera za nastupajucu sezonu novo pojacanje u Olimpiku.Savic,21 g.,bivsi igrac Laktasa,C.Zvezde i Rada,standardni reprezentativac BIH U-21,novi je clan vukova.
Blago vama petorici!!!

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 30 jul 2010, 22:52

Evo sad s posla lijepio plakate cijeli dan, počele ove kampanje pa ima posla hvala Bogu neko je pitao gdje radim pa da odgovorim odmah n apočetku da mi je savjest mirna. Jes' da me bole ruke ali ćemo se malo dopisivati večeras.

Obećavam da ću pričati večeras ali samo konstruktivno. Tako da gluposti tipa da li ima novaca ili nema, da li je ovo direktno radi Želje i da bi se pomoglo Sarajevu, instant klubovi, porezi dugovi, kurci palci nisu večeras tema.

Moja namjera je da shvatite sve ove poteze.

Prvo pitanje: Koliko klubovi kao Sarajevo i Željezničar dobivaju novaca od Kantona i kako im se isplaćuju te pare ?
Drugo pitanje: Je li vi mislite da je ovaj potez samo nečiji hir ili pokušaj da se ukaže na neke anomalije ???
Treće pitanje: Jeste li vi svjesni da je najveća moguća zarada u PL u utakmicama sa timovima kao dva gore pomenuta??? Ako se neko odluči na ovakav potez ima li to neke logike osim namjere za pokazivanje nekih stvari na koje Vam se ukazuje evo skoro 30-ak sati ????

I još jedna stvar ostavka Gracića u FS KS. Kao što vam je poznato, iako to rijetki prate a svi pametuju, ovog proljeća održani su izbori u skupštini, nakon pobjede Pušine, dogovoreno je čišćenje i profiliranje kadrova, bez ikakvog klupskog uticaja i nepotizma, kao i to da će se zalagati da se pomogne svim klubovima sa područja KS. Nekoliko mjeseci kasnije, imamo situaciju da se recimo za sekretara stavlja Čolpin sin koji ima SSS iako je uslov VSS, da imamo dva Gvozdena u rangovima PL i lige Federacije, Kamber zapošljava kćerku, snahu koga li već, Kulović koji je smjenjen iz sudijske komisije i po zakonu bi trebao ići dva ranga niže odnosno u drugu ligu nagradjuje se mjestom kontrolora u PL, Brković koji je smjenjen iz takmičarske komisije odlazi u ni manje ni više IO saveza, delegiranje sudija na liste po ligama bukvalno na salvetama napisanih itd, itd.... Dakle ništa od onoga što je dogovoreno nije ispoštovano, tako da je Gracić uz ovaj skandal sa ovim zakonom o javnom okupljanju odlučio da podnese ostavku na mjesto svih funkcija u FSKS.

Sada odoh odmoriti ruke malo valja lijepiti plakate po vascijeli dan

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2010, 22:53

Usrecili ste se sa Borisom pravo. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 30 jul 2010, 22:56

herbion je napisao/la:Da pojednostavimo,Gracic zeli da se ukine Zakon o javnom okupljanju u Kantonu Sarajevo jer je to smrt za sve sportske kolektive u Sarajevu a bespotrebno punjenje budzeta Kantona na teret istih.Prevedeno za Sarajevo i Zeljo je to mnogo veca cifra u odnosu na Olimpik i mjeri se stotinama hiljada KM po godini ali smo mi jedini procitali zakon i pobunili se.Svaka utakmica pa i omladinska liga iziskivace nekoliko hiljada KM da se uplati na racun Kantona.Ako ne pomazes nemoj me tovariti da crknem.
Zakon o javnom okupljanju će se garant riješiti tako što će pokušati zabraniti dolazak navijača Želje na utakmicu sa Olimpikom, objavom pet-šest dana prije same utakmice. U to može povjerovati samo najveći krkan ikad viđen i rođen, šljego sa vrha Romanije u priglavkama. Samo gnjida(da, mislim na tebe) takav seljački potez može braniti takvim suludim objašnjenjem. Gnjida si ako nisi Gracić. Ako jesi, izvinjavam se, onda si pitarski otpadak i jad kakav još uvijek nije viđen.
Više bih cijenio da se kaže pravi razlog pokušaja zabrane dolaska gledalaca na utakmice. Fudbal se igra zbog gledalaca ili zbog seljaka kakav je papak Gracić ?

Još jednom da ponovim. Pravda se ne istjeruje tako što se nešto objavi pet-šest dana prije nekog događaja koji je navodno "nepravedan". Bilo je mnogo vremena da se nešto slično najavi. Te seljačke fore mogu da se prodaju na Romaniji, možda.

edit: zakoni se rješavaju na političkoj osnovi, preko stranaka a ne preko navijača. Olimpiku zaista treba zabraniti učestvovanje u bilo kojem takmičenju u BiH kao i Graciću da ima bilo kakvu vezu sa fudbalom. Ako papku ovo prođe, svaki seljak kad mu padne na pamet će reći, neću navijače na stadionu. Papanska posla.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 30 jul 2010, 23:36

Nema odgovora ?????

Evo mala pomoć odgovor na prvo pitanje je taj da će MUP za 15 utakmica u kojima su ova dva velika kluba domaćini, na osnovu operativne obrade zaračunati tolike iznose da će na kraju ta dva kluba morati dodavati Kantonu još para umjesto da uzme tih 200.000 KM. Tako će im napraviti neki prosjek od po 15.000 KM po utakmici, pa će biti "toliko dobri " da Željezničar i Sarajevo ne moraju uplaćivati pare nego će im skinuti od obećanog iznosa. Vuk sit, novci na broju, ubleha prodata, a narod svaki dan plačajući poreze plaća i te policajce kojima je to posao.

Sada laku noć imamo novu kampanju sutra valja lijepiti plakate cijeli dan ;)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 30 jul 2010, 23:38

maltasa je napisao/la:Nema odgovora ?????

Evo mala pomoć odgovor na prvo pitanje je taj da će MUP za 15 utakmica u kojima su ova dva velika kluba domaćini, na osnovu operativne obrade zaračunati tolike iznose da će na kraju ta dva kluba morati dodavati Kantonu još para umjesto da uzme tih 200.000 KM. Tako će im napraviti neki prosjek od po 15.000 KM po utakmici, pa će biti "toliko dobri " da Željezničar i Sarajevo ne moraju uplaćivati pare nego će im skinuti od obećanog iznosa. Vuk sit, novci na broju, ubleha prodata, a narod svaki dan plačajući poreze plaća i te policajce kojima je to posao.

Sada laku noć imamo novu kampanju sutra valja lijepiti plakate cijeli dan ;)
dobro doso gracicu dragi gospodaru familije... ovako slijepo vjerovat da je nesto ispravno i da se radi ispravna stvar moze samo dobro istreniran mozak,ne znam gdje je taj merhametlija gracic bio prije 15 dana da ovo uradi a ne 5 dana pred utakmicu,a ovi jadnici sto ga brane,hmm pijavice obicne
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 30 jul 2010, 23:51

volio bih da mi neko od osoba koje smatraju da Kanton Sarajevo treba ravnopravno finansirati Olimpik kao Sarajevo i Želju, da neke i argumente za ovo.

zašto bi moje pare od poreza išle u Olimpik?

Na pitanje zašto moje pare treba da idu u Sarajevo i Želju, odgovoriću unaprijed - zato što većina stanovnika kantona želi da ti klubovi napreduju (ili jedan ili drugi) i drago im je da novac koji se izdvaja bar djelomično ide nekome kome oni zaista žele dobro, tj. većina nas je na izborima željela takvu vlast koja će pomoći te klubove, pa nam oni kao sprovode želju građana, tj. rade svoj posao. Ko od stanovnika KS želi da finansira Olimpik?

s druge strane, ako gledamo neki reciprocitet i svi kolektivi treba da dobiju isto, koja je prednost Olimpika nad npr. Atletskim klubom Sarajevo ili Rukometnim klubom Željezničar? jednaki su po rezultatima, po navijačkoj bazi slabiji...

uglavnom, nejasni su mi zahtjevi da se (privatnom) klubu daju državne pare, pa bih volio da čujem par argumenata.

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 30 jul 2010, 23:55

I taj gracic vala mozda ce vam ovo smijesno zvucati i govoricete mi razne stvari ali ovo je gradski derbi iako olimpik nije klub sa tradicijom niti nema neki veliki broj navijaca ipak je gradski derbi i tu treba da bude policajaca ko zna mozda ima jos likova slicnim onom iz fojnice sto ganja igrace drugog tima po terenu sa nozem na tribini strumfova pa treba da bude pristojan broj ljudi iz obezbjedjenja ... Ja mislim da ovdje nisu problem navijaci ni pare vec nesto trece ;)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 jul 2010, 23:58

Samo F.K.S !! je napisao/la:I taj gracic vala mozda ce vam ovo smijesno zvucati i govoricete mi razne stvari ali ovo je gradski derbi iako olimpik nije klub sa tradicijom niti nema neki veliki broj navijaca ipak je gradski derbi i tu treba da bude policajaca ko zna mozda ima jos likova slicnim onom iz fojnice sto ganja igrace drugog tima po terenu sa nozem na tribini strumfova pa treba da bude pristojan broj ljudi iz obezbjedjenja ... Ja mislim da ovdje nisu problem navijaci ni pare vec nesto trece ;)
Pa reci šta je onda problem kad si vec krenuo :mrgreen: nece te niko tužiti ako kažeš 8-)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 31 jul 2010, 00:02

Pa ja da znam sta je problem rekao bih ti vjeruj mi ;)

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 31 jul 2010, 00:10

Mozda ih kara Gracic zbog ucjena i sest boba. :D

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 31 jul 2010, 00:14

herbion je napisao/la:Mozda ih kara Gracic zbog ucjena i sest boba. :D
Idi spavaj valja sutra lijepiti ;) i sutra kad zavrsis uzmi ga u ruku malo svom kitaru gracicu :ugeek: :twisted:
1921-2011

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 31 jul 2010, 00:15

Mozda bi se moglo desiti da nekoliko igraca olimpika padne niz stepenice pa ne bude moglo nastupiti, iz prilicno pouzdanih izvora u NS nece dozvoliti ovo sto gracic pokusava.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 31 jul 2010, 00:25

pile87 je napisao/la:
Mozda bi se moglo desiti da nekoliko igraca olimpika padne niz stepenice pa ne bude moglo nastupiti, iz prilicno pouzdanih izvora u NS nece dozvoliti ovo sto gracic pokusava.
g.Gracica za presjednika FS.BiH ---Zivio kralju i ceo mj mali Vares je uz tebe i neka mangupi nauce da nema zezanja sa Olimpikom

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 31 jul 2010, 00:32

u jedno sam siguran... sa ili bez publike zeljo ce otresti olimpika posteno... klub koji nije u stanju da u 10 utakmica izvuce makar 1 bod protiv zelje definitivno nema sanse ni sada... ;)

gracicu... mozes nam samo p****i k***c ti i tvoja antifudbalska mafija iz olimpika... smatrao sam vas do das simpaticnim klubom a sad ste samo lopovska bagra kojima nije u cilju fudbal nego pranje novca...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.