Stara dobra vremena

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Prosjek godina forumasa

1. 13 - 16
50
7%
2. 17 - 20
211
30%
3. 21 - 24
226
33%
4. 25- 29
125
18%
5. +30
82
12%

Ukupno glasova: 694

TomBrajder
Kontakt:

Re: Stara dobra vremena

Post Postao/la TomBrajder » 03 apr 2015, 01:13

sombrero je napisao/la:Meni je najviše žao što ova današnja djeca nemaju pojma o životu...oni ne znaju šta je roša, kako igrati gurke, kako napraviti skakaonicu za skije/sanke...to je strašno.
Skakaonicu smo pravili tako što bi stavili nekoliko redova blokova i cigle da bude što visočije i stabilinije, polili to vodom da se zaledi. i sačekali sutra i onda nabacili snijeg...ja sam sa sankama znao skočiti po 17 metara, a ovi stariji i po 25 sa skijama. Danas takve "ludosti" stavljaju na portale, kao neku ekskluzivu i raja se čudi, a nama je to bilo normalno i što je najbitnije niko se nikad nije povrijedio, jer smo znali šta i kako...a ovi mlađi sad, to je smotano ko k...

Mi smo npr.igrali rata, zimi smo pravili prave bunkere, ukopane u zemlju, tranšeje... pravi mali rat uživo s grudvama, a danas omladina igra ona sranja od LOL-a sa nekakvim čudovištima.
Nije mi ih nimalo zao, meni je zao mene sto je to sve proslo, da se bi vratit :(

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 03 apr 2015, 01:13

Da, omladina ne pravi i ne skače 15 metara da kičmu slomiš. Koji mozak.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 03 apr 2015, 01:19

VelaHavle je napisao/la:Da, omladina ne pravi i ne skače 15 metara da kičmu slomiš. Koji mozak.
nek su ovi današnji pametniji... gledam prošle godine slike sa maturske večeri kod ovog jednog...pola ih visi na "pametnim" telefonima
za njih je naučna fantastika otići kod komšije u granap, na foru mu uzeti jednu gajbu i napraviti od njih sličure, i skijati se

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 apr 2015, 01:36

Zapzarap! :rol: :rol: :rol: :tokralju: Yebote! :(

A, sjeca li se iko serije Jack i debeljko? Bila na FTV-u odmah poslije rata. U ono kad je serijski program bio prejak na nasim televizijama :salut:

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 apr 2015, 01:38

Rat je bio nezaboravno iskustvo. Ne mogu samo da pojmim kako smo se bili navikli na rat da smo gotov pod granatama, pod realnom prijetnjom, isli da igramo slicica, zmire, mijenjali stripove, isli da se slicuramo... Sjecam se kad je potpisan Dejton, tad sam bio na sankanju u mahali... Pa kad su dolazile cisterne za vodu, pola mahale se skupi, svadje, tuce... Pa fasunga u ratu, 2/3 hljeba, litar ulja, neke francuske kifle od pola metra, lanc paketi...

'94te smo isli u skolu koja je udaljena 2-3 km; kad su proradili tramvaji isli da se kacimo, kacili se na transportere i kamione. Jednom sam pao u neki saht jer sam skocio sa kamiona da me ne bi odvuk'o na snajper. Polomio sam i zgulio sve sto sam imao na sebi. Eee, to je bilo djetinjstvo.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 03 apr 2015, 01:54

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 03 apr 2016, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 03 apr 2015, 02:00

Jel se sjeca mozda neko neke serije ja mislim da je na ftv isla, preveli su je kao "Kaskaderi" :?: , sa autima neki fazon, a i sad se sjecam da je isla ujutru u 11 :lol:

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 03 apr 2015, 04:18

Schwarz je napisao/la:
Celtic je napisao/la:Sjeca li se iko one emisije,ja mislim da je Njemacka bila,kad covjek crta zivotinju,ali svaki dio tijela je razlicit,djeca mu govore kao od koje da nacrta,a bilo je jos mnogo toga,nesto se zvala kao Zapzarap nemam pojma tako nesto.
Znam da je to bas isto bilo popularno u to vrijeme,i da se svako jutro gledalo. :thumbup:
slika

tako je se i zvala
Hahaha gdje me nađe jbt :mrgreen:
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 apr 2015, 08:32

Top gol bio vrh, što neko reče svakog igrača iz 5 liga u glavu upamtiš. Meni ostao Delly Valdes iz Malage upečatljiv tresao kako je stigao, pa Jimmy Floyd Hasselbaink one sezone prvi strijelac Primere a Atleti ispao iz Lige.

Pa Julian Joachim Aston Villa... A Kemo Ahmetović uvijek radio italijansku ligu, istu prenosio Hrt pa se derbiji nedjeljom gledali.

Pa DSF - Bundesligapur nedjeljom od 9 do 11 ujutro mislim...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2015, 08:42

Pa onda čuvena borba naših komentatora sa izgovorom prezimena sportista... godinama su gatali da li je Barikelo ili Baričelo, Rubens iz Formule 1.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 apr 2015, 09:13

Virtu4l je napisao/la:Pa onda čuvena borba naših komentatora sa izgovorom prezimena sportista... godinama su gatali da li je Barikelo ili Baričelo, Rubens iz Formule 1.
Oliver Nojvil ili Nevil, Solsker ili Solšer, Nuno Gomes ili Njunjo Gomeš, a kad se tek pojavio Bejl jedan pametnjaković na bht ga je čitavo vrijeme na jednom utakmici zvao Bol... a grad Barselona ih polomi... jednu tekmu Barcelona drugi Barselona...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 apr 2015, 09:14

Jel ko od vas igrao onu igru KANTA.. Nesta kao slicno ZMIRE, al ono nabijas, u ovom slucaju, flasu :D
Al je to bila igra, do 10-11h ostajes navecer i igrac.. to pun park..

A merak bio zayebati onoga sto cuva kantu... Treba pet tuspasiti, on dodje do 4, i ti mu nabijas flasu... i sve ispocetka :D :njanjanja:

Pa je bilo par puta, uklizavanje ko Roberto Carlos :D :lol:

Sto rece jedan, meni zao sto se ne vratim u to doba... :cry:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 apr 2015, 09:24

Ludovic Giuly - Kemo i Baho su se borili jel' Žili, ili je Đuli...

Stephane Henchoz - da li je HenKoz, Henšo, Onšo...

John Carew - Kerju, KaRu...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 03 apr 2015, 09:27

Zip je napisao/la:Jel ko od vas igrao onu igru KANTA.. Nesta kao slicno ZMIRE, al ono nabijas, u ovom slucaju, flasu :D
Al je to bila igra, do 10-11h ostajes navecer i igrac.. to pun park..

A merak bio zayebati onoga sto cuva kantu... Treba pet tuspasiti, on dodje do 4, i ti mu nabijas flasu... i sve ispocetka :D :njanjanja:

Pa je bilo par puta, uklizavanje ko Roberto Carlos :D :lol:

Sto rece jedan, meni zao sto se ne vratim u to doba... :cry:
Naravno da se igralo :mrgreen: Znalo nas je biti preko 20, od 6-7 godina pa do onih od 15-16.zmire, ganje onda "izmedju dvije vatre", pa picigena, klikera.Svaki dan turniri fudbala izmedju mahala,
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 apr 2015, 01:07

nemoguće da Bada nije cijeli dan ništa napisala na ovoj temi :o :o
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 04 apr 2015, 01:53

Kakva tema, tek sad je ugledah :tokralju:

Mene zanima gdje je nestao danasnji respect prema starijima? Ja se sjecam kad se igrao nogomet u mahali pa mi mladji uvijek gledali starije kako igraju, oni te zovnu da branis a tebi dragooo, niko sretniji nije bio, pa te onda posalju po vodu, pa se deru a ti ni pisnuti ne smijes, ma gledali u njih ko u Boga sto bi se reklo. Danas ova djecurlija je bas bezobrazna i fakat mi je tuzno kad vidim kakvo je vrijeme prije bilo i kakvo je sada. :salut:

Isto se sjecam serije dosije X, e to sto se gledaloo auu i dan danas se sjecam one strasne muzike :D
Kako se zove ona serija sto je ubijala ona zena sa vjencanicom onom? Ja se sjecam to furka bila kod nas ovdje u mahali isto, pa ovi stariji nas prepadali, isto tako oblacili te vjencanice i kao krv na njima i to hahah, jaoo :tokralju:

I ova pjesma :zviz:
[youtube][/youtube]

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 04 apr 2015, 04:54

Sjeca li se neko igrice,ko ti vozis neko auto,mislim da je bilo metalik boja i imas ko neku pusku,mitraljez sta li vec na autu i rokas druga auta,rijesavas misije,mislim da se nije moglo izlazit iz auta...
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Stara dobra vremena

Post Postao/la JoseMourinho » 04 apr 2015, 05:12

Kenchi je napisao/la:Kakva tema, tek sad je ugledah :tokralju:

Mene zanima gdje je nestao danasnji respect prema starijima? Ja se sjecam kad se igrao nogomet u mahali pa mi mladji uvijek gledali starije kako igraju, oni te zovnu da branis a tebi dragooo, niko sretniji nije bio, pa te onda posalju po vodu, pa se deru a ti ni pisnuti ne smijes, ma gledali u njih ko u Boga sto bi se reklo. Danas ova djecurlija je bas bezobrazna i fakat mi je tuzno kad vidim kakvo je vrijeme prije bilo i kakvo je sada. :salut:

Isto se sjecam serije dosije X, e to sto se gledaloo auu i dan danas se sjecam one strasne muzike :D
Kako se zove ona serija sto je ubijala ona zena sa vjencanicom onom? Ja se sjecam to furka bila kod nas ovdje u mahali isto, pa ovi stariji nas prepadali, isto tako oblacili te vjencanice i kao krv na njima i to hahah, jaoo :tokralju:

I ova pjesma :zviz:
[youtube][/youtube]
Ovo si ga bas ubo, sjećam se mi djeca igraš lopte dok nema stariji(a i oni tad 16-18god imali), cim ih vidiš da dolaze ti sam prekidas i ideš ili ostajes da gledaš :D

Po vodu, cigare i sl. Normalno bilo otic :D

Virtu4l
Kontakt:

Re: Odg: Stara dobra vremena

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2015, 08:55

JoseMourinho je napisao/la:Po vodu, cigare i sl. Normalno bilo otic :D
Šta normalno, utrkivali smo se ko će im donijeti, al te zato niko iz druge mahale nije smio dirati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 apr 2015, 08:56

Virtu4l je napisao/la:Pa onda čuvena borba naših komentatora sa izgovorom prezimena sportista... godinama su gatali da li je Barikelo ili Baričelo, Rubens iz Formule 1.
Onda u finalu kad je barsa uzela arsenala, spoznaja komentatora da se kaze Dzuli a ne Zili :urnebes:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: juka55 i 14 gostiju.