Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

don Ciro
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la don Ciro » 07 sep 2009, 09:39

fabio je napisao/la:
CRNI_SA je napisao/la:sto se tice evrope tu barca najvise navijaca ima ,u svijetu manchester utd, u spaniji real ima nesto malo vise od barcelone navijaca po anketi prije 2 godine nebi me cudilo da se to promjenilo !
Heheh znas li ti da Real ima sa Manch.podjednako u Aziji,a sto se tice Juzne Amerike jos odavno je Real na prvom mjestu,u to nema sumnje..a Europi je tesko reci ko ima najvise navijaca,,to je izmedju Reala,Man.und,Liverpoola,Milana,Juventusa,Barcalone
Ma gluposti prica kakva Europa ,svi u Europi znaju da je Real kralj u nogometu,a to sto se tice J.Amerike,to nema sumnje nit ce kad biti,a Kinezi i Japanci prate Real i Man.und najvisei puno je fanova tako da su podjedanaki,a afrika dole je skroz fruga prica

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 sep 2009, 10:23

Kada se broji ko vise navijaca ima, broji se broj registrovanih navijaca...tj. onih koji su clanovi nekood fan klubova.
Prosto je nemoguce znati ko koliko navijaca ima.
Sto se tice azijskog trzista, tamo preovladavaju Real i Manchester, prije svega sto su bazirani upravo na to trziste. Barca je vise bazirana na Sjevernu Ameriku, tacnije Sad i Mexico.

A to sto je neko rekao gore da Real uvijek gleda da igra napadacki nogomet, sa onda igraju Arsenal i Barcelona ako Real igra napadacki fudbal. Da igraju za gol vise to je istina, prije svega zbog porozne odbrane koju imaju, a ne zbog napadackog fudbala. Da budemo realni Real sa ovakvom odbranom tesko moze da se odupre Barci (iako sam navijac Barcelone, ovo govorin sa neutralnog stajalista...tako me nemojte pogresno shvatit). Barca cak sa onakvom odbranom kakvu ima opet ima bolju odbranu nego Real. Neko se nece slozit sa ovim, ali je ovo za mene realnost.
Sve u svemu Real i Barca su klasu bolji i jaci od svih ostalih timova u spaniji. Ove sezone po meni ce biti gusto. Titulu ce vjerovatno odluciti El Clasico u Madridu. To jest jedna ekipa bi tad trebala napravit iskorak. Ako Real napravi iskorak, tesko da ce Barca bit u stanju da ih stigne. Jer Real jednostavno ima mentalitet prvaka, a oni kad imaju titulu u rukama nece je ispustiti. Prosle sezone me je Real razocarao svojom igrom, izgubili su mongo vaznih bodova na utakmicama u kojim jednostavno nisu smjeli izgubit. I razocarali su me zbog kraha na kraju sezon, kad se vidjelo da nemaju snage za vece klubove, tj Barcu, i Liverpool u 1/8 lige sampiona.

Sve u svemu zelim vam mnogo nesrece u sljedecoj sezoni...xD...salim se... sve sto zelim je da sezona bude zanimljiva, sto nije bila u protekle dvije sezone... i da pobjedi bolji...

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 07 sep 2009, 10:32

Wolverine je napisao/la:Kada se broji ko vise navijaca ima, broji se broj registrovanih navijaca...tj. onih koji su clanovi nekood fan klubova.
Prosto je nemoguce znati ko koliko navijaca ima.
Sto se tice azijskog trzista, tamo preovladavaju Real i Manchester, prije svega sto su bazirani upravo na to trziste. Barca je vise bazirana na Sjevernu Ameriku, tacnije Sad i Mexico.

A to sto je neko rekao gore da Real uvijek gleda da igra napadacki nogomet, sa onda igraju Arsenal i Barcelona ako Real igra napadacki fudbal. Da igraju za gol vise to je istina, prije svega zbog porozne odbrane koju imaju, a ne zbog napadackog fudbala. Da budemo realni Real sa ovakvom odbranom tesko moze da se odupre Barci (iako sam navijac Barcelone, ovo govorin sa neutralnog stajalista...tako me nemojte pogresno shvatit). Barca cak sa onakvom odbranom kakvu ima opet ima bolju odbranu nego Real. Neko se nece slozit sa ovim, ali je ovo za mene realnost.
Sve u svemu Real i Barca su klasu bolji i jaci od svih ostalih timova u spaniji. Ove sezone po meni ce biti gusto. Titulu ce vjerovatno odluciti El Clasico u Madridu. To jest jedna ekipa bi tad trebala napravit iskorak. Ako Real napravi iskorak, tesko da ce Barca bit u stanju da ih stigne. Jer Real jednostavno ima mentalitet prvaka, a oni kad imaju titulu u rukama nece je ispustiti. Prosle sezone me je Real razocarao svojom igrom, izgubili su mongo vaznih bodova na utakmicama u kojim jednostavno nisu smjeli izgubit. I razocarali su me zbog kraha na kraju sezon, kad se vidjelo da nemaju snage za vece klubove, tj Barcu, i Liverpool u 1/8 lige sampiona.

Sve u svemu zelim vam mnogo nesrece u sljedecoj sezoni...xD...salim se... sve sto zelim je da sezona bude zanimljiva, sto nije bila u protekle dvije sezone... i da pobjedi bolji...
potpisujem
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 07 sep 2009, 11:06

Ja sam navijac Reala al sa tim da Barca ima bolju odbranu neslazem nikako prosle sezone skoram ista odbrana samo izuzetak PIQUE koji je usao,ove sezone i Real je pobjedio 4-1 i 1-0,a BARCA je imala u ligi golova po 4 komada puno puta,a i tad su bili Marquez,Puyol,Abidal,i jedino sto je igrao Milito,sada D.Alves nemoze se reci da je dobar u odbrani kao desni bek sigurno je Sergio Ramos bolji odbrabeni bek,a stvar je tom sto je Pep Guardiola dobar strateg sto se tice odbrane i da je Marquez i Puyol kod njega igraju kao preporedjeni dok kod Rejkarda su imali puno puta kiksove,a u realu nezaboravimo je bio Cannavaro pa nije dzaba jedini igrac dobio titulu kao najbolji u odbrani,al u pogresno vrijeme i sa pogresnim igracima poput Heize,Mectelder,igrati je nesto skroz drukcije,dok Pepe je imao problem sa povredam da nije ni igrao bitne utkamice sa LIVERPOOL ni sa BARCOM ni prvoj ni 2 utakmc,znas sam da je na NOU CAMP prosle god falilo 10 igraca u timu Reala od toga 6 iz prve postave ,Robben igra mjesec 4 neigra kao Snaijder,,,odbrana Sergio Ramos,Cannavaro,Pepe,Marcelo nisu u citavoj sezoni skupili 20 utakmica skupa ,,jer uvjek bilo 2 neigraju itdddddd.nadam se ove sezone sve dobro sa igracima da ce biti,ako i od Barcaolone i da ce biti pravi El Clasico jer to samo REAL MADRID C.F i Barcalona mogu da ponude najbolji mec

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 07 sep 2009, 11:12

fabio je napisao/la:Ja sam navijac Reala al sa tim da Barca ima bolju odbranu neslazem nikako prosle sezone skoram ista odbrana samo izuzetak PIQUE koji je usao,ove sezone i Real je pobjedio 4-1 i 1-0,a BARCA je imala u ligi golova po 4 komada puno puta,a i tad su bili Marquez,Puyol,Abidal,i jedino sto je igrao Milito,sada D.Alves nemoze se reci da je dobar u odbrani kao desni bek sigurno je Sergio Ramos bolji odbrabeni bek,a stvar je tom sto je Pep Guardiola dobar strateg sto se tice odbrane i da je Marquez i Puyol kod njega igraju kao preporedjeni dok kod Rejkarda su imali puno puta kiksove,a u realu nezaboravimo je bio Cannavaro pa nije dzaba jedini igrac dobio titulu kao najbolji u odbrani,al u pogresno vrijeme i sa pogresnim igracima poput Heize,Mectelder,igrati je nesto skroz drukcije,dok Pepe je imao problem sa povredam da nije ni igrao bitne utkamice sa LIVERPOOL ni sa BARCOM ni prvoj ni 2 utakmc,znas sam da je na NOU CAMP prosle god falilo 10 igraca u timu Reala od toga 6 iz prve postave ,Robben igra mjesec 4 neigra kao Snaijder,,,odbrana Sergio Ramos,Cannavaro,Pepe,Marcelo nisu u citavoj sezoni skupili 20 utakmica skupa ,,jer uvjek bilo 2 neigraju itdddddd.nadam se ove sezone sve dobro sa igracima da ce biti,ako i od Barcaolone i da ce biti pravi El Clasico jer to samo REAL MADRID C.F i Barcalona mogu da ponude najbolji mec
potpisujem
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 sep 2009, 11:24

fabio je napisao/la:Ja sam navijac Reala al sa tim da Barca ima bolju odbranu neslazem nikako prosle sezone skoram ista odbrana samo izuzetak PIQUE koji je usao,ove sezone i Real je pobjedio 4-1 i 1-0,a BARCA je imala u ligi golova po 4 komada puno puta,a i tad su bili Marquez,Puyol,Abidal,i jedino sto je igrao Milito,sada D.Alves nemoze se reci da je dobar u odbrani kao desni bek sigurno je Sergio Ramos bolji odbrabeni bek,a stvar je tom sto je Pep Guardiola dobar strateg sto se tice odbrane i da je Marquez i Puyol kod njega igraju kao preporedjeni dok kod Rejkarda su imali puno puta kiksove,a u realu nezaboravimo je bio Cannavaro pa nije dzaba jedini igrac dobio titulu kao najbolji u odbrani,al u pogresno vrijeme i sa pogresnim igracima poput Heize,Mectelder,igrati je nesto skroz drukcije,dok Pepe je imao problem sa povredam da nije ni igrao bitne utkamice sa LIVERPOOL ni sa BARCOM ni prvoj ni 2 utakmc,znas sam da je na NOU CAMP prosle god falilo 10 igraca u timu Reala od toga 6 iz prve postave ,Robben igra mjesec 4 neigra kao Snaijder,,,odbrana Sergio Ramos,Cannavaro,Pepe,Marcelo nisu u citavoj sezoni skupili 20 utakmica skupa ,,jer uvjek bilo 2 neigraju itdddddd.nadam se ove sezone sve dobro sa igracima da ce biti,ako i od Barcaolone i da ce biti pravi El Clasico jer to samo REAL MADRID C.F i Barcalona mogu da ponude najbolji mec
Ali nemoj zaboravljati Chigrinskog i Maxwella. Jest da ukrainac nije dokazan jos, ali ima vremena. Maxwell je neka vrsta slabije verzije Dani Alvesa. Dobar u ofanzivi, slab u defanzivi, ali moze posluzit. Pique je sad igracina, i jedan od boljih stopera u europi.evo dao je cak i go protiv belgije :D Real se nije nesto previse pojacao u odbrani u odnosu na proslu sezonu, sta vise cak su i izgubili na kvaliteti. Otisao glavni stoper Cannavaro i otisao Heinze. Dosao Albiol i Garay. Ramos je u drasticnom padu forme jos od EURA, Kao i Casillas. Real je prosle sezone primio dosta vise golova nego Barca. Meni Pepe da budem iskren nikad nije bio neki extra dobar igrac, sta vise meni je Albiol bolji. Pepe ima samo jednu utakmicu po kojoj ga ja pamtim, a to je protiv Barce 1-0 na Nou Campu kad je zaustavio Ronaldinha. Barca je prosle sezone dokazala, da kada ih povrede zaobidju(mada ih nisu pretjerano zaobisle:Milito, Iniesta, Henry, Puyol,...), imaju titulu. Dvije zadnje titule koje je Real osvojio bile su pune povreda glavnih igraca. Messi imao tri, a Eto dvije teske povrede. Da ne pricam za ove manje dobre igrace. Tako da se Real ne smije vaditi na povrede. Povrede se mogu svakome desiti,u svako vrijeme.

Odbrane su tu negdje po kvaliteti. Barca ima prednost u zadnjem veznom, ito dosta dobru prednost. Toure mnogo pomaze u odbrani, i olaksava posao stoperima. Real ce i ove sezone bez sumnje primiti mnogo vise golova od Barce. A vise golova sigurno dati nece. Imaju jak napad, sta jes jes. Ali Barca ima jaci.

_BooS_
Kontakt:

Post Postao/la _BooS_ » 07 sep 2009, 11:30

nemojte da se Pepe naljuti pa da dobije 20 utakmica zabrane , nemojte ga nervirati, on cita ove postove :mrgreen:

kolko god primimo , dat cemo gol vise, tako ce Real igrati , bar Septembar dok se Pepe i Ramos ne vraet , Pepe zbog kazne , Ramos zbog povrede ;)
Nijet veliki, zulum dušmanski. Sabur nam i inat u nama silan bosanski !

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 07 sep 2009, 11:34

Pepe je sjajan igrac nebi ga dzaba Murinjo hvalio,koji ga sigurno nije gledao 1put,u Realu se uvjek nadje trener koji vodi napadacku igru,mislim da je Pelligrini trener i ljudi oko njega koji su radili i Villarealu ,da su dobri strategi u defazivivi,i da ce se kombinacija Albiol o Mecelder o Garay dobro uklopiti sa Pepom,sa desne strena se jos vrati povredjeni Sergio Ramos,a Arbeloa ce dobti sansu nekad po lijebom bekuo desnom,a Macelo je slab u defz.al napreduje tek mu 20 g,jos da se uigra kombinacija XABI i LASS bice jaka sredina zadnja linija,a Xabi je tip igraca koji je Realu falio vec dugo godina na sredini terena dobar u def.dobar i napadu zna naci slobdan prostor super pregednost igre,a sto se tice Ukrainca vidjet cemo sta i kako vjerujem da ce se on snaci dobro al ce mu trebati vremena malo,jer ga Pep Gaurdiola jako cjeni i on ga je trazio,a Maxwel nevjerujem da ce puno da igra

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 sep 2009, 15:28

Pepe dobar igrac hahahaha....a jos kad se uklope s Mecelderom i Abiolom divota :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 sep 2009, 15:38

Pepe je najbolji stoper primere :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svaka cast onome ko je to rekao prije par stranica... :lol: :lol: :lol:

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 07 sep 2009, 18:20

Wolverine je napisao/la:Pepe je najbolji stoper primere :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hvala
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 07 sep 2009, 18:43

Wolverine je napisao/la:Pepe je najbolji stoper primere :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nije baš najbolji ali je među najboljim
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 sep 2009, 22:04

23 KING JAMES je napisao/la:

hvala
nema na cemu

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 08 sep 2009, 07:57

Kaka se vratio iz Brazila ,zbog parnih zuti kartona nece moci igrati protiv Cile,pa ce biti spreman za subotu i mec u Barcaloni sa Espanjolom,,,inace Espanjol otvara sveceno u Primera d,novi stadion koji ce primati oko 45-50 hiljada al ce biti pun kako najvljuju svaku utkamicu kad budu igrali na domacem terenu,,,dobra vijest je da se vraca u sastav i Sergio Ramos nakon dugo vremena,bice na klupi...idemo po pobjedu

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 sep 2009, 09:29

Evo nakon Nogomentnog magazina i SportSport.ba je objavio istu informaciju....

VALDANO: RIBERY U JANUARU DOLAZI U REAL

Legendarni bivši fudbaler Reala, a sadašnji direktor „kraljevskog kluba“, Jorge Valdano, u razgovoru za Marcu otkrio je da Ribery dolazi u Madrid u januarskom prelaznom roku.
Iako Valdano nije direktno spomenuo navodne detalje dogovora s Bayernom njegova izjava dovoljno otkriva.
Posao s njim je stvar prošlosti, a za Real je Ribery zalog budućnosti“, rekao je između ostalog sportski direktor Reala.
dano je također naveo da će Ribery gotovo sigurno od januara postati novi Galacticos, a u prilog tvrdnjama sportskog direktora ide i nedavna izjava Riberiyja koji je na postavljeno pitanje o eventualnom odlasku u Real rekao: „Ugovor s Realom nemam, ali imam jasnu želju zaigrati u španjolskoj Primeri“.

Sad sumnjam da če igrač tipa Riberia preči na zimu u Real...ali nikad se nezna....samo znamo da če zimski prelazni rok Reala biti veoma uzbudljiv....pominju se dosta imena...osim Ribia...Silva...Jovetić...Carlos..i monogi drugi...neko če doči..to je sigurno...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 sep 2009, 09:38

Odo se baciti sa balkona, koliko samo laži u ovom današnjem danu. Pa čovjek ne može da stigne na sve strane a još da izjavluje takve gluposti cool.

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 08 sep 2009, 09:39

Raul_64 je napisao/la:Evo nakon Nogomentnog magazina i SportSport.ba je objavio istu informaciju....

VALDANO: RIBERY U JANUARU DOLAZI U REAL

Legendarni bivši fudbaler Reala, a sadašnji direktor „kraljevskog kluba“, Jorge Valdano, u razgovoru za Marcu otkrio je da Ribery dolazi u Madrid u januarskom prelaznom roku.
Iako Valdano nije direktno spomenuo navodne detalje dogovora s Bayernom njegova izjava dovoljno otkriva.
Posao s njim je stvar prošlosti, a za Real je Ribery zalog budućnosti“, rekao je između ostalog sportski direktor Reala.
dano je također naveo da će Ribery gotovo sigurno od januara postati novi Galacticos, a u prilog tvrdnjama sportskog direktora ide i nedavna izjava Riberiyja koji je na postavljeno pitanje o eventualnom odlasku u Real rekao: „Ugovor s Realom nemam, ali imam jasnu želju zaigrati u španjolskoj Primeri“.

Sad sumnjam da če igrač tipa Riberia preči na zimu u Real...ali nikad se nezna....samo znamo da če zimski prelazni rok Reala biti veoma uzbudljiv....pominju se dosta imena...osim Ribia...Silva...Jovetić...Carlos..i monogi drugi...neko če doči..to je sigurno...
Neznam gdje si ti procitao za Jovetica,,,on nako nebi imao mjesta ni na klupi

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 08 sep 2009, 09:42

Rz88 je napisao/la:Odo se baciti sa balkona, koliko samo laži u ovom današnjem danu. Pa čovjek ne može da stigne na sve strane a još da izjavluje takve gluposti cool.
Steta je sto Bayern zadrzava igraca koji nezeli da igra za njih,,,nema vise ni u Bayernu igraca poput Efenberga,Khana,Baslera koji su imali respekt prema klubu.nije to onaj Bayern kao nekad skroz se raspao.Tako ga gaze sada i Njemacki klubici

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 sep 2009, 09:47

Neznam gdje si ti procitao za Jovetica,,,on nako nebi imao mjesta ni na klupi[/quote]

Trebao bi pogledati par zadnjih utakmica Viola...Jovetić je starter dok je Mutu na klupi...Jovetić sa svojih 19 godina je glavni igrač Firence postao....nekažem da če Jovetić doči i odma u prvih 11..on je Realova budučnost...ako se dovede...a skauti Reala ga prate več duže vrijeme..ako ovako igra sa 19....nebo je granica...nemoramo uvijek dovoditi izgrađene igrače...npr.Higuain...nije loše ispalo sa njim..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 sep 2009, 09:47

fabio je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Odo se baciti sa balkona, koliko samo laži u ovom današnjem danu. Pa čovjek ne može da stigne na sve strane a još da izjavluje takve gluposti cool.
Steta je sto Bayern zadrzava igraca koji nezeli da igra za njih,,,nema vise ni u Bayernu igraca poput Efenberga,Khana,Baslera koji su imali respekt prema klubu.nije to onaj Bayern kao nekad skroz se raspao.Tako ga gaze sada i Njemacki klubici

Ne kontam ja tebe nikako. Ne volim govoriti nikome da laže, tako da neću ni tebi ali to što pišeš nije realno. Pa jesu li gledao, čitao i još mnogo toga kada je Bilal rekao da nije nikad imao kontakta ni sa kim te je sretan u Bayernu i da nije razmišljao o odlasku. Ne mogu da vjerujem da sam sebe ubjeđuješ u nešto što nije istina. Pa zar radi nekoga fudbala moraš pisati takve nebuloze. Razumijem ja , ti si navijač i te stvari, ali koga briga. Mene ljuti kada se pišu gluposti koji nemaju veze sa realnošću te da se svaki drug dan demantuju ljudi sami sebe sa svojim postovima.

Ništa protiv tebe drug.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.