Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 20 jun 2020, 00:12

rio_Ferdy88 je napisao/la:
20 jun 2020, 00:08
Patrice_Evra_3 je napisao/la:
20 jun 2020, 00:00
To je to, bod je ok jer se stiglo iz zaostatka, ali generalno je osjećaj da se trebalo pobijediti, dosta zrelih šansi se stvorilo, Tottenham ništa posebno izvan tog gola.

Pogba je komotno mogao startati, ali to je sad već hindsight, djelomično ipak mogu razumjeti zašto nije počeo.
Malo previše je Ole čekao sa izmjenama, mogao je odmah na startu drugog pol uvesti njega i Masona jer je bilo vidljivo da ne ide onako.
Pa, jest, znalo se da će Mourinho to zatvoriti poslije vodstva, da će prepustit loptu, navijao sam i ja da na poluvremenu budu baš te izmjene, ali eto, dovoljno je vremena opet bilo, završnica je malo izostala, uz dobru partiju Llorisa svakako.

Edit: @Zonked, mislio sam više u taktičkom smislu da je možda i moglo, za fizički ne znam, svi su van forme tu, niko nije u punom ritmu svakako.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 jun 2020, 07:01

Drago mi je sto je ekipa izgledala dobro, sto je Bruno nastavio gdje je stao i sto smo zasluzili dobiti sinoc.

Ali kod Spursa na strani bod nikada nije los.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 jun 2020, 10:05

Nisam gledao tekmu, ybg zaglavio malo. :mrgreen: Vidio sam otprilike kako je ko izgled'o, i manje-više ste sve vi rekli. Bruno je naš najbolji igrač i vjerovatno će se tako zadržati do kraja sezone, jer očigledno je da ga pauza nije puno omela. Nastavio je gdje je stao, odlično se kreće sa loptom, proigrava, šuta, jednostavno prepun samopouzdanja za svaki potez koji poduzima. Konačno jedan takav igrač i transfer nakon dugo vremena. Pogba se vratio i to u kakvom stilu nakon ulaska. Ufff, kako je samo zavrtio Diera, jedva sam očima ispratio.

Ja mislim da od derbija imamo još Leicester na strani i to je to. Ovaj sinošnji bod nije uopšte loš, nastavili smo trend da ne gubimo.u derbijima i što se tiče ove sezone, 4 boda uzeti Tottenhamu je odlična stvar. Sada je na Solskeru da dobija ove ostale tekme a u prilog nam ide ponajlakši raspored od svih konkurenata.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 20 jun 2020, 10:35

Nije lose da si ti na 4. mjestu, ovako si 2 boda iza sa utakmicom vise, a samo 8 kola do kraja...

Ne znam, nije bas stimalo sve sinoc, a moje neko vidjenje je da je Rashford trebao u vrh napada, a Martial na krilo, tad i jedan i drugi dolaze vise do izrazaja...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 20 jun 2020, 15:34

Ma trebalo se dobit imslo se sansi. Prva tekma a i tezak protivnik na strani,bod dobar. Ja bi volio sas vidjet Matica uz Pogbu i Brunu ,mislim da bi bilo dobro jer Matic odlicno cuva loptu i treba nam posjed sa dva majstora u sredini. Bruno je genijalan stvarno . Opet bekovi zivce vade da Bog sacuva
Zeljeznicar! 1921 !

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 20 jun 2020, 20:08

Danas sam pregledao jedan skraćeni snimak na Sky-u, pa mi je jedna stvar ono zaista upala u oči: desna strana koja ne postoji prema gore. Nije da nismo znali, ali ipak...
Dakle - imaš Jamesa koji je jedan simpatičan mladi momak koji ima izuzetnu brzinu i... otprilike to je to. Promjena pravca - njet; Dribling - njet; kvalitetan šut iz trka - 'nako, Centaršut - njet na kvadrat. Dakle, ako nema kontri - nema ni njega. Na početku sezone to nije bilo loše u par utakmica, ali su njegovu limitiranost (englezi to zovu "one trick pony") brzo pročitali svi i sada nula bodova. Stani iza lopte - mali beskorisan. Nema ni neku urođenu igračku inteligenciju (interplay, izvlačenje igrača...) - Greenwood je za njega tata igre u tom segmentu iako je i sam defacto dijete. Ima tu nekog fizičkog potencijala, ali Jamies mora krvavo raditi bar 2-3 offsezone da može pružiti bar neki repertoar koji je sada taman na nivou Swansea iz kojeg je došao. Dakle, trenutno u ekipi koja pretendira na nešto, on je s ovim nivoom debela rezerva.
Drugi lik - Van Bissaka - ista kanta u napadu kao i James, ali ne kritikujemo ga toliko jer je zaista klasa u odbrani. Ima tackle gori glava i onda se zaleti gore i pukne centaršut koji mi baci fleš Siniše Stevanovića na loš dan.
Šta nam to znači - to znači da sa jednom beskorisnom stranom mi imamo dosta uzak "tunel" kroz koji možemo nešto provući, a protivnik ima, za uzvrat, jednog viška igrača u odbrani kojeg može povući u unutra i dodatno nam zagužvati put do gola. Dakle, ozbiljna ekipa nas može debelo neutralisati dobrom postavkom.
Mi tu realno nemamo neke vele-opcije. Da bi nama bio dobar dan - Interplay u trokutu Rashford - Shaw - Martial (kao pivot) mora biti na nivou. Tu nemaš garancija - Shaw počesto out ili van forme, a Martial sa onim svojim crnim rupama u koje upadne s vremena na vrijeme nije jasan ni svojim najmilijima. Ako nije to, (a često nije) onda moli boga da Bruno iščupa kakvog zeca iz šešira i izvuče kakav killer pas kroz šumu nogu ili šut sa 18. Sada je i Pogba tu, pa bi nam, ako ništa, kolektivni IQ u vezi trebao porasti. Ako ništa drugo, nećemo gledati Harrya kako dovlači loptu iz odbrane i glumi organizatora kada stave flastera na Brunu. Ima još i opcija broj 3 - holdup play sa Ighalom, ali čovjek je tu samo privremeno, pa...
Realno, bacili smo sinoć dva boda u wc šolju, trebalo se ono uzeti. Za narednu godinu, bogami Sancho ili takav profil ti je "pod moranje", ako misliš biti ozbiljan, kao što je "pod moranje" ozbiljniji partner u odbrani Harryu. Ima tu još pitanja (De Gea koji sve više flopa ili Henderson, ko će biti taj tower kada Ighalo ode natrag u Kinu...) Trebalo bi se i s ovim sastavom moći dočepati pozicije u LP, ali da bi bi se napravio dalji iskorak, ovaj sastav se jednostavno mora ojačati.
Mislim, može i ovako, pod uslovom da nam je cilj da budemo relativno redovni u LP, osvajači pokojeg kupa svake 2-3 godine, ali mislim a to nije cilj. Ide to u finom pravcu, ali daleko smo mi od gotovog proizvoda.

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 21 jun 2020, 12:44

Da imamo love kao Real Madrid kupili bi Sancha Kolubibalya,i Harry Kanea.
Al je korona,pa cemo dovesti jednog i vjerovatno ce to biti Sancho.
Gledao sam tekmu Napoli-Juventus i sa razlogom traze 100m eura za Kouliya,
ali u engleskoj se igra brzi nogomet,
Sto se tice tekme,sve receno samo Pogba je poceo da igra ja vidim razliku da je ono do sada bilo nezainteresovano.
Mozda je to isto maska da uzme novi-bolji ugovor pa onda opet isto.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jun 2020, 18:10

slika

Nema izgovora danas

izveo je najjace sto ima
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jun 2020, 18:17

Lajk za postavu, nadam se da će funkcionisati ovo. :thumbup:

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jun 2020, 18:32

To i jeste problem kad je postava po ukusu navijaca uglavnom slijedi ŠOK utakmica
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 24 jun 2020, 19:27

Kakvu kreativnost donosi Bruno, prosto nevjerovatno. Tandem Bruno-Pogba je potencijal za najviše domete ako Paul popravi glavu.

Da je Rash malo pribraniji bilo bi već 3:0.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jun 2020, 19:29

Rash danas igra ko’ da je u mrve ugazio. Dvije kolosalne je upropastio do sada

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jun 2020, 19:53

Meni je ovo super izgledalo, nadam se da neće biti pad u drugom poluvremenu. Ne moraju srljati, rutinski to pokušati odraditi, biće prostora sigurno više i za neke brze (polu)kontre sad.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jun 2020, 19:56

Dobro za ovaj 2 gol jer od 25min je konstantno bio blagi pad igre i sve vise gresaka ali sve u svemu prolazna ocjena

Matic bez greske steta sto ulazi u godine

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 jun 2020, 19:57

Dobro je za sada.

Samo da ne ureknem.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jun 2020, 19:58

Po meni idealno vec pocetkom drugog Pogba out McT u igru treba ga sacuvati

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jun 2020, 20:23

Ljudi, jesmo se isfulali, ali meni ova utakmica strogi ćejf za sada. Igraš daleko od maksimuma, sve pod kontrolom, pitanje je samo razlike. Nismo baš imali ovakvih relax utakmica od SAF-ova penzionisanja, da se ne lažemo. Bilo bi još idealno da jedan Rashford pospremi, samopouzdanja radi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2020, 20:37

Kakva akcija i asist :clap:

Tony cuo nase kritike za prosli mec i probudio se :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 jun 2020, 20:38

Sjajno!
R.I.P

MIRZA RASCIC

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.