FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 08 jan 2023, 10:36

odkad ja govori da će nam najveće pojačanje biti odlazak jahe neznalice... užas ako je tako kao što pričate... momak znači niti znanja niti obraza...
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 08 jan 2023, 10:51

Ja kad sam pisao sve ovo prije par dana, neki izgleda nisu vjerovali. Zalosno je to, da kad vjerovatno konacno imamo priliku da prodisemo, neko iz inata napravi ovakvu glupost, blago receno.
Volim tebe, više od sebe

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 08 jan 2023, 11:01

Odlazak Maksimovica je opravdan ako dodje krilo tipa Bradonjic ili Tatar,ako nam dodje krilo ranga Maksimovica ne vidim svrhu neku..

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 08 jan 2023, 11:44

Pashoni je napisao/la:
08 jan 2023, 10:17
simonknows je napisao/la:
08 jan 2023, 08:53
07 jan 2023, 08:02
Ponuđeno nam je jedno krilo, igrao nekad u PL, po meni bolji od svih naših. Imamo priliku, možemo ga dovesti, čeka se samo odobrenje čeličnog.

Odbio nas je jedan naš bivši igrač, veznjak, ali ide uskoro vjerovatno nova ponuda.

Što se tiče veznjaka za kojeg sam pisao privatno, još uvijek je blizu potpisa.

#NeMoguMiNištaSakrit'!

Samo ću reći... simon knows ;)
Eto izašlo je za Rustema u javnost, piše kako već neko vrijeme iskazujemo interes, ali nije još odlučio. Kao što sam rekao, prvu ponudu je odbio, nova ide, pa da vidimo šta će da odluči. :D Hajde Rustemeee :opaopa:
Imam info. da je zavrseno sve, mozes li kako potvrdit?
Mi smo poslali jednu ponudu tu koju je odbio, i zatim smo poslali tu drugu. Ta druga jeste bolja, ali meni niko nije javio da je prihvaćena, mada ja sam optimističan. :)
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 jan 2023, 13:07

Cekaj ba, jel kazete da je Maksimovic otisao ili da bi mogao otici usljed neslaganja sa trenerom?

Bas cu ovih dana propratiti nase igraci na treninzima podizanja fizicke spreme u teretani i usput ko je tu, ko je otisao, jer ce trenirati neko vrijeme tu gdje sam i ja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 08 jan 2023, 13:32

Beduin je napisao/la:
08 jan 2023, 13:07
Cekaj ba, jel kazete da je Maksimovic otisao ili da bi mogao otici usljed neslaganja sa trenerom?

Bas cu ovih dana propratiti nase igraci na treninzima podizanja fizicke spreme u teretani i usput ko je tu, ko je otisao, jer ce trenirati neko vrijeme tu gdje sam i ja.
Čelični im je rekao da ne računa na njih, odmah na prozivci. To je istina 100%. Nije samo Maksimović u pitanju, ali on je najveća šteta. Ako ga Jaha tebi hvali ili nešto slično, veliki je lažljivac osim što je neznalica. :)

Znat ćemo uskoro šta je sa momaka, hoće li ostati, valjda se i uprava nešto pita, jer u najmanju ruku nije fer.

DoktorIgrice
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIgrice » 08 jan 2023, 14:07

08 jan 2023, 13:32
Beduin je napisao/la:
08 jan 2023, 13:07

Čelični im je rekao da ne računa na njih, odmah na prozivci. To je istina 100%. Nije samo Maksimović u pitanju, ali on je najveća šteta. Ako ga Jaha tebi hvali ili nešto slično, veliki je lažljivac osim što je neznalica. :)

Znat ćemo uskoro šta je sa momaka, hoće li ostati, valjda se i uprava nešto pita, jer u najmanju ruku nije fer.
Velika je šteta za svu trojicu. Za Maksimovića je šteta jer znamo iz prethodnih sezona da može puno više i sad kad se očekivalo da nivo njegovih igara raste, pojavi se neznalica i ubije momka psihički. To se moglo primjetiti i na utakmicama, svaki potez koji je napravio je bio pod nekim grčom i strahom od reakcije sa klupe. Svi znamo koliko on može i da je momak izgubljen, jednostavno mu je potreban neko drugi kao trener koji će znati iskoristiti njegov puni potencijal i izvući iz njega i više nego što moze.

Za Devedzica je steta jer je pokazao u utakmicama koje je igrao koliki je potencijal i odigrao ih je na jako visokom nivou posebno ako se uzme u obzir pozicija i godine koje ima. Prethodnih godina je imao kikseva a ove sezone je po meni odigrao bez greške, sto znaci da je sazrio i cim je imao kontinuitet utakmica pokazao je kvalitet. Sad kad treba da ga podignes na veci nivo i prodas, desavaju se ovakve stvari...
Pogledajte statistiku Slobode kad igra Kenin i kad ne igra...
Na toj poziciji imas Jusu od 40 godina na kojeg se ne bi racunalo ni u jednom ozbiljnijem klubu jer je covjek u godinama, dovodis Šuberta od 30 koji nema utakmice u zadnjih pola godine i ne mozes ga ni prodati ni zaraditi na njemu. Uredu je da dovedes igraca zbog rotacije i ocekivane borbe za opstanak, a i kuburilo se na toj poziciji realno, međutim otpisivanje igraca je van svake pameti.

Za Kurtu je na prvu mozda i najmanja steta, medjutim koliko trenutno veznih igraca imas na raspolaganju? Koliko je momak utakmica odigrao i svaki put je davao svoj maksimum. Da li je taj maksimum dovoljan je drugo pitanje, ali je za trenutnu Slobodu više nego pristojan igrač, naročito jer od njega nemaš boljeg...

I da odgovorim na pitanje... Da, pita se i uprava nešto nazalost po ove momke jer ih nece pustiti bez obestecenja i to velikog za naše uslove. A da imaju neke ponude i klubove koji bi za njih dali pare, oni bi vec otisli, ne bi cekali da im strucnjak kaze da ne racuna na njih. Jasno je i upravi da ovi momci vrijede i da bi u bilo kojem drugom klubu uzeli dobre pare za njih, a to sto oni ne znaju to iskoristiti i sto uprava vuce na jednu stranu a trener kojeg su ONI postavili na drugu stranu je samo moguće i normalno u Slobodi. Zato i nije prodat nijedan igrac kako treba jos od Darka, a cijelo vrijeme se potenciraju mladi igrac i zato Sloboda s ovakvim nacinom rada nece nikqd naprijed, nazalost..
Sto znaci da ovi momci nece nigdje otici, za to ne treba da se brinemo, samo ce se dozvoliti celicnom da ih nastavi unistavati i ubijati u pojam. Vjerovatno ce biti zakucani za klupu ili tribine a kad prigusti i strucnjaku dodje iz du*eta u glavu, pogazit ce on svoju rijec, koristit ce on njih jer ce mu biti potrebni da iscupa svoju gu*icu. Nama preostaje samo da se nadamo da ce uprava sto prije shvatiti ono sto svi vec znamo i prizeljkujemo...

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 08 jan 2023, 14:22

08 jan 2023, 11:44
Pashoni je napisao/la:
08 jan 2023, 10:17
08 jan 2023, 08:53

Samo ću reći... simon knows ;)
Eto izašlo je za Rustema u javnost, piše kako već neko vrijeme iskazujemo interes, ali nije još odlučio. Kao što sam rekao, prvu ponudu je odbio, nova ide, pa da vidimo šta će da odluči. :D Hajde Rustemeee :opaopa:
Imam info. da je zavrseno sve, mozes li kako potvrdit?
Mi smo poslali jednu ponudu tu koju je odbio, i zatim smo poslali tu drugu. Ta druga jeste bolja, ali meni niko nije javio da je prihvaćena, mada ja sam optimističan. :)
Sinoc mi momak govori da se treba prikljuciti ekipi, do sad me nikad nije slagao. Sto se tice Maksimovica, ako je stvarno Jaha to izjavio trojici mladih igraca(posebno Maksimovicu i Devedzicu koji su po meni trenutno i 2 najveca potencijala u ekipi uz Mehmedovica) onda mijenjam upotpunosti misljenje o njemu iako sam ga smatrao dobrim covjekom i dobrim poznanikom. Odreci se 2 mlada igraca pored kojih i nemas nekih kvalitetniji opcija je van svake pameti. Maksimovica ce u tom slucaju pokupiti Zrinjski smijem se kladiti, po statistici jedan od najprodornijih krila u ligi, uz prave igrace pored sebe i pravu poziciju na terenu davao bi i vise golova i asistencija u sto je sigurna vecina nas.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 08 jan 2023, 14:40

Sta je sa Osmic J., Haruna, Alica, Saletovica??? Osmic je na pocetku bio veci potencijal na beku od Bege, ocekivo sam da cemo vise para od njega zaradit. Momka ove sezone nema nigdje, osim sto je odigrao 2-3 pristojne utakmice. Harun isto top potencijal za beka, momak nema ukupno 90 min u nogama ove sezone. Alic na posudbu, doveden Jarovic. Na ciju incijativu i korist? Na Slobodinu korist sigurno ne. Alic 5-6 golova dao za SNG i u top timu polusezone, Jarovic nema suta po golu za ovo vremena sto je igrao za Slobodu. Mali Saletovic isto u top timu polusezone.
Na kraju se postavlja pitanje, kakva je to prica sa mladim igracima, ako se sve ovo desava!? Ovoj djeci treba naci nekog ko ce iskoristit njihov potencijal, a ne neko ko ce ih ubijat u pojam, tjerat da zamrze fudbal i sto prije odu iz Slobode. A da ima potencijala u ovoj djeci, IMA sigurno. Za Maksu, Kenina i Kurtu je sve receno. Nadam se samo da zbog necijeg inata nece zazalit i Sloboda i mi navijaci.
Volim tebe, više od sebe

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 08 jan 2023, 14:57

Ne mozes forsirat 6 mladih igraca u ekipi i ocekivat nesto, to sto su Alic i Saletovic poslani na posudbu je najbolje sto se moglo za njih uradit. Sta da je Alic bio tu i igro kolko i jarovic, samo bi nazadovo
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 08 jan 2023, 15:14

klasik je napisao/la:
08 jan 2023, 14:57
Ne mozes forsirat 6 mladih igraca u ekipi i ocekivat nesto, to sto su Alic i Saletovic poslani na posudbu je najbolje sto se moglo za njih uradit. Sta da je Alic bio tu i igro kolko i jarovic, samo bi nazadovo
Siroki B. je primjer da se moze imati ekipa sa puno mladih i kvalitetnih igraca. Al eto da uzmemo u obzir to sto kazes da ne mozes forsirati 6 mladih igraca. Nadji mi koji je to nas igrac toliko pokazao, da mozes ocekivati da ga negdje prodas? Sa ovakvom igrom nit ce se ko pokazat, nit ce ova djeca napredovat. Ubijedjen sam da nije do igraca, da ova djeca imaju potencijal, samo jednostavno nemaju nekog ko ce sve to izvuc iz njih, pa da oni sve to pokazu na terenu. Sa ovim momcima treba znat popricat, objasnit gdje grijese, sta treba da isprave, a ne samo na silu sve. Sto neko napisa, ko god je od vas pratio utakmice u Banovicima barem, vidio je pod kakvim pritiskom igra Sasa, na svaku njegovu i minimalnu gresku bile su ostre reakcije. Tako isto i za Kenina. Kape napravi dvije kardinalne greske protiv Sirkog, celicni kaze sve je to fudbal, mlad je momak. Mlad je i Sasa i Kenin i Kurta, pa imaj isti odnos i prema njima. A ne dupli arsini.
Adi i Saletovic su od Saida, Vranjesa i Komazeca svasta mogli naucit. Mali Saletovic u prijateljskoj protiv Sarajeva pokazao da itekako ima potencijala, al momak jos nije dobio priliku da odigrat ni minut takmicarske utakmice. Kako ocekivat da onda nesto pokaze?
Volim tebe, više od sebe

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 08 jan 2023, 15:16

Trener je pola tima.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 jan 2023, 17:02

Jos mi je nevjerovatno da je svu trojicu otpisao, sasvim solidni igraci, kad su u formi i odlicni. Nisu sigurno ni skupi, produkt naseg pogona, i nije poenta gurati nase i kad su losi vec sad djeca koja treniraju vide odnos kluba prema svojim igracima umjesto da gledaju njih trojicu kako ravnopravno konkurisu za 11 sto realno i nogu kvalitetom.
Fuj Jaha, odlazi neznalice. Kako mi se zgadio covjek, odvratan je. Ako imalo volis Slobodu odlazi vise!
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 08 jan 2023, 18:29

Ovaj retard jaha da je dobar uzeo bi ga otac da radi na pijaci Netreba dozvoliti da otjera Maksu i Kenina on treba da ode i da nikad ne priviri na Tušnju Ja neznam ko mu dade licencu nema pojma o fudbalu sva taktika mu je horuk sistem Mlade fudbalere treba forsirati sječam se kad je OFK Beograd ispao iz prve lige i expresno se vratio sa omladincima tad je Mrkela bio najbolji i odma u Crvenu Zvijezdu prešao Ovu sezonu preskačem(zadnja utakmica koju sam gledao je protiv Posušja) radi RETARDA jahe i dok je on trener mene nema na utakmicama Koji si ti faktor da si mi ogadio u fudbal IDI jaha

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 08 jan 2023, 19:03

Ova trojica će sad otići i davati golove Slobodi, a mi ćemo dovoditi amortizovane desperadose iz srpske druge lige ili Uzbekistana, koji će nas već naredne sezone tužiti za nezaradene plate. Ovi isti će možda povremeno opet doći za 5, 6 godina na polusezoni da se vrate u formu i uzeti pare. Sloboda će i dalje da se bori za ostanak. I onda se neko čudi što je Sloboda u dugovima i zašto ih se nikad neće riješiti.
Samo je Sloboda iz Tuzle

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 08 jan 2023, 19:11

Power10 je napisao/la:
08 jan 2023, 19:03
Ova trojica će sad otići i davati golove Slobodi, a mi ćemo dovoditi amortizovane desperadose iz srpske druge lige ili Uzbekistana, koji će nas već naredne sezone tužiti za nezaradene plate. Ovi isti će možda povremeno opet doći za 5, 6 godina na polusezoni da se vrate u formu i uzeti pare. Sloboda će i dalje da se bori za ostanak. I onda se neko čudi što je Sloboda u dugovima i zašto ih se nikad neće riješiti.
A sa tribina ce im se posvat, jer su kao oni svojom voljom otisli iz Slobode, nije im Sloboda valjala. A polovnjacima iz Srbije cemo aplaudirat kad lijepo frizuru naprave. Najmanje mi svoje cijenimo, ocigledno. Nasu djecu otjera ni manje ni vise, nego nas trener.
Volim tebe, više od sebe

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 08 jan 2023, 19:26

antisisoja1919 je napisao/la:
08 jan 2023, 19:11
Power10 je napisao/la:
A sa tribina ce im se posvat, jer su kao oni svojom voljom otisli iz Slobode, nije im Sloboda valjala. A polovnjacima iz Srbije cemo aplaudirat kad lijepo frizuru naprave. Najmanje mi svoje cijenimo, ocigledno. Nasu djecu otjera ni manje ni vise, nego nas trener.
Što je još gore, mi ćemo kmecati kako je npr Zrinjski HDZ projekat i kako ih politika gura, a istovremeno nećemo se ni malo potruditi da vidimo da je greška kod nas. Niti jedan sport u Tuzli nije konkurentan. U Tuzli nema europskih utakmica. Samo čekamo sadaku, nekoga da nam da pare da napravimo ekipu, stadion... sazaljevamo se nad samim sobom. Ne može me niko ubijediti da Tuzla nema privrede koja bi mogla napraviti evropsku ekipu u npr rukometu. Imamo mentalitet palanke, mahale u kojoj i privreda daje minimum sredstava radi dobivanja placeva, tendera, šutnje inspekcije itd. I to nije problem ako će se društvu pomoći kroz sport, jer nam je ovo gore sve ionako u ku#cu. Niti jedan tuzlanski klub ne izlazi sa vizijom za narednu sezonu, osim možda rukometaša. Nikad više nije bilo sportskih škola i nikad više djece nije treniralo, a nikad manje igrača nismo proizveli u svim sportovima. Svako ko je trenirao neki sport, misli da je vrhunski trener i osnuje svoju školu sporta u kojoj prikuplja članarine i roditeljima prodaje priču da su im djeca Jordani, Mesiji, Karabatici... Svi govore kako su Partizan, Dinamo i Zvezda politički državni projekti, sto svakako jesu, ali niko neće da kaže da svi ovo klubovi proizvode itekako vrhunske domaće igrače. Šta se radi u našim klubovima, konkretno u klubovima RSD? Kada je zadnji put bio neki Hukic, Suljanovic, Huseinovic, Mesic...
Samo je Sloboda iz Tuzle

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 08 jan 2023, 19:35

Power10 je napisao/la:
08 jan 2023, 19:26
antisisoja1919 je napisao/la:
08 jan 2023, 19:11
Power10 je napisao/la:
Što je još gore, mi ćemo kmecati kako je npr Zrinjski HDZ projekat i kako ih politika gura, a istovremeno nećemo se ni malo potruditi da vidimo da je greška kod nas. Niti jedan sport u Tuzli nije konkurentan. U Tuzli nema europskih utakmica. Samo čekamo sadaku, nekoga da nam da pare da napravimo ekipu, stadion... sazaljevamo se nad samim sobom. Ne može me niko ubijediti da Tuzla nema privrede koja bi mogla napraviti evropsku ekipu u npr rukometu. Imamo mentalitet palanke, mahale u kojoj i privreda daje minimum sredstava radi dobivanja placeva, tendera, šutnje inspekcije itd. I to nije problem ako će se društvu pomoći kroz sport, jer nam je ovo gore sve ionako u ku#cu. Niti jedan tuzlanski klub ne izlazi sa vizijom za narednu sezonu, osim možda rukometaša. Nikad više nije bilo sportskih škola i nikad više djece nije treniralo, a nikad manje igrača nismo proizveli u svim sportovima. Svako ko je trenirao neki sport, misli da je vrhunski trener i osnuje svoju školu sporta u kojoj prikuplja članarine i roditeljima prodaje priču da su im djeca Jordani, Mesiji, Karabatici... Svi govore kako su Partizan, Dinamo i Zvezda politički državni projekti, sto svakako jesu, ali niko neće da kaže da svi ovo klubovi proizvode itekako vrhunske domaće igrače. Šta se radi u našim klubovima, konkretno u klubovima RSD? Kada je zadnji put bio neki Hukic, Suljanovic, Huseinovic, Mesic...
Najveci problem i jest taj nas mentalitet. Sto sam vec naveo, nama je sve dobro, osim ono sto je nase. Vratit se samo 10 godina unazad. Piric, Rahmanovic, Reno, Darko, Bega, Civic Eldar, Azir, Efendic itd. Jel moguce da mi od ovih igraca nismo uspjeli zaradit ukupno ni pola miliona KM. Sve djeca iz nas skole, svi vani igraju, svi profitirali, samo Sloboda ne. Osim sto su Darko i Bega donijeli eto neke pare u klub. Da jos dodam i Memisevica, koji isto nije nam bio dobar, a Radnik dobre pare uzeo za njega.
Isto ce se to vjerovatno sad desiti sa Sasom i Keninom, a mozda cak i Mujaricem. Nekome ce dobro doci, pa ce za koju godinu uzet pare na njima.
Volim tebe, više od sebe

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 08 jan 2023, 20:10

Gdje prestaje logika počinje Sloboda !
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 08 jan 2023, 20:13

Loša postavka, loše izmjene, loš odnos prema igračima, loša selekcija, na momente i loša fizička sprema. Na kraju, ključna stvar, loša pozicija na tabeli. Šta je još potrebno da taj čovjek podnese ostavku ili dobije otkaz?

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.